Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hogyne emlékeznék, te voltál az egyik legaktívabb :-))))
Nem keverlek én senkivel, én a Rimini nevű anyukáról(?) beszéltem a Nők Lapja Cafe fórumján.
De abban igazad van, hogy nem jelentette ki egyértelműen, hogy az Eötvösre mennek, csak sejteni lehetett...több gimiben is jó helyen álltak. Akkor szerinted végül a Toldi mellett döntöttek? Mert a kislánynak az volt a kedvence... Végülis mindegy a lényeg, hogy happy end lett. És nektek bejött az Eötvös? Mert nekem mind a két fiam tutira jól érzi magát a VMGben nem is kérdéses hova megy a harmadik....jövőre.
Idén a szomszéd kisfiú felvételzett, egész jót írt, de anyuka még mindig nem tudja, hogy el akarja-e hozni az ált.iskolából.
Grill
Nem nehéz a felvételi, de valamiért félnek tőle. Sokszor 5-ös tanulók is 30-40 pont között írnak gyakorlásnál. Ott még jön hozzá egy kis stressz és sokat nem készítenek fel arra, hogy ehhez a feladatsorhoz bizony kevés a 45 perc. Élesben 10 ponttal is lehet gyengébb a felvételijük ez a tapasztalatom.
Idén igazán nehéz a 10-es volt, 9-es tavalyihoz képest nem volt vészes, korábbi évekhez képest azért kicsit nehezebb volt. 8-as korábbi évekhez képest egész könnyű volt. 1-7 könnyű volt, ott a százalékszámítás a buktató.
Örülök, hogy jól sikerült! 80 pont szerintem bárhova elég lesz. (Bár én főleg a 6 osztályost ismerem). Szóval a kicsi marad.
A VMG ben tényleg bonyás a pontszámítás, de azért ki lehet bogozni. Alapvetően %-ot számítanak.
Az írásbeli max 80 pont, a vitt pontok max 20 pont. Így jön ki a 100%.
A vitt pontok a beszámított jegyekből (hatévfolyamosnál 10db, nálatok 20db) alakulnak ki, úgy, hogy a 4-esért nem jár pont, az 5-ösért 2 (6osztályos) ill. 1(négyosztályos) pont jár. Ha tehát van 3db négyese, akkor az 17pont.
Egy 80/100 pontos (80%os) írásbeli pedig 64pontot ér (ez 80 80%-a).
Összesen tehát 64+17=81pont.
Vagyis különösen a hatosztályos képzésben nagyon sokat ront az esélyen pár 4-es…. Tavaly volt egy kislány, aki ugyanannyi pontot írt, mint a fiam (78 – ez a VMG-ben 62.4pont) és őt be sem hívták (nem tudom hány négyese volt), az enyémnek meg szóbeliznie sem kellett (20pontot vitt, azaz a végső pontszáma 82.4 volt). Végül ott is happy end lett, a kislányt simán felvették az Eötvösbe, mert ott a bizi kevésbé számított.
Grill
Ne aggódj, mióta mindenki ugyanazt írja, és nincs külön, nehezített változat a tehetséggondozó sulikba, azóta az átlag a mateknak a felét sem oldja meg. És a sulik sem várják el. Nyilván pl a Fazekas igen, de a többség nem oda akar menni úgysem. Ahogy látom a korábbi feladatlapok alapján, ez az egységesített változat gyakorlatilag a nehezítettnek felel meg.
A fiam 38 pontja matekból már nagyon jónak számít állítólag. (Remélem, jól emlékszik, és tényleg annyi.)
Nincs meg.
De 3 vagy 4 feladathoz hozzá sem kezdett :(
Megvan már az eredmény? Nem biztos, hogy tényleg olyan rossz lett, mint amilyennek érezte!
Éngyerekem is megbetegedett, itthon fekszik. :( Hétfőn volt még egy hegedűvizsgája is, arra már betegen ment el.
Hát én teljesen el vagyok keseredve.
A gyereket 38,8 fokos hővel hoztam onnan haza, azóta is beteg, influenzás.
Kedden elhoztam a bizonyítványát, 4,5 lett az átlaga. Az azért annyira nem rossz. Erre ír egy ilyen rettenet fos központit. :(
Úgy rémlik, mintha tavaly a Fazekasban nem is lett volna kiírva a lista az írásbeli eredményekkel (és lekérdezni sem lehetett), csak a behívottak kódszáma, és hogy mikorra várják. De a pont még a behívottaknál sem. Sőt, a szóbeli pontszámát sem lehetett megtudni, csak az ideiglenes listán láthatta az ember, hányadik.
Szóval így nehéz összehasonlítani.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?