Középiskolai felvételi (beszélgetés)
És a honlapokon április 19-től jelenhetnek meg a végleges listák. Amelyiken szerepel a gyermeked, oda vették fel. :)
Jellemzően a gimik honlapján lesz fent a végleges lista. Van olyan gimi, ahová személyesen kell bemennni az értesítésért (pl. E5), de általában a gimik postán küldik ki a levelet.
Tapasztalt Toldy-s mamák: A Toldyban hogy osztják be a gyerekeket? Van arra lehetőség, hogy jelezd, melyik osztályba / melyik ofő-höz szeretnéd íratni a gyereket?
Sziasztok! Egy technikai kérdésem van, főleg tapasztalt felvételis mamákhoz: hogy tudjuk meg, végül hová került a gyerek? Nálunk az első helyen olyan gimi áll, ahová várólistás és a 3. helyen van olyan iskola, ahová biztosan felvették. A Győri központból értesítenek / a gimiből jön levél / a jelenlegi általános iskola szól /interneten lesz...?
És mikorra lesz meg a végleges döntés?
Köszönöm!
VMG-sek lszi:
A nyelvi szintfelmérőt mikor írják a gyerekek? Még ebben a tanévben, vagy szeptemberben?
Szóbeli jól sikerült, a listán is úgy tűnik, jól állunk.
Igen, az Apáczai a szóbelik után nekünk is nagyon-nagyon szimpatikus lett, nehéz volt elengedni.
A német és a francia listán egy-egy hely felszabadult általunk.
Tuti, hogy más gyerekek is kimozdulnak Zuglóból : )
A legnagyobb nálunk a Trefort Ágoston Kéttannyelvű Informatikai Szakközépbe jár. Ez 1+4 éves nyelvi előkészítős. Most érettségizik. Tavaly felsőfokú írásbelit és középfokú szóbelit tett le angolból. Ja, a suli a KÖKI közelében van.
Szia! Ha jól értem, ezek szerint nem vagytok megelégedve a 6 osztályos iskolával. Mi a gond, túl gyengének ítélitek meg? Vagy egyéb okból nem vált be? Gondolom, nem véletlen, hogy nem nevezted meg az iskolát?
Szia! Az én fiam most 7.-es egy általános tantervű 6 osztályos gimnáziumban. Gondolkodunk rajta, hogy jövőre felvételizzen angol-infó vagy angol-matek tagozatos osztályba. Eddig a Szent László Gimnázium volt a favoritunk, semmi rosszat nem hallottunk még róla, de a Te hozzászólásod elbizonytalanított némileg. Nem szeretnénk rosszul dönteni, ezért szeretnélek megkérni, hogy egy kicsit részletezd ezeket a vegyes emlékeket (akár privátban). Köszi előre is.
Többiek, esetleg tudnátok ajánlani olyan budapesti (pesti oldalon lévő) középerős iskolákat, ahol iskolai keretek között el lehet jutni legalább középfokú nyelvvizsgáig angolból + infó vagy matek tagozat van? Köszi
Hatodiktól ugyan valóban nincs emelt matek, de ha nincs legalább tíz féle verseny, amire a jó matekosoknak szinte kötelező menni, akkor egy se.
Szóval az alapmatek is lehet erős, ha jó a mezőny és a tanár.
De 8.-tól van, és nagyon is jó és erős. Mármint a matek a Majorban. :)
Köszi :))) Ezt nekem írtad, ugye? Jó, hogy vannak csöndes olvasók, akik segítenek. :)
Nekem a kicsi lány, de nem barbizott sose. :)
Már teljesen ledöbbentem, hogy hűtlenek lennétek a VMG-hez, kedvenc sulinkhoz? :))) nem mondom, jó szlu az Árpád, na de a VMG az VMG :)))
Koszonom szepen Vikoca71. Vannak azertvertelmesek is,akik nem haborodnak fel mondvacsinalt indokokon! Utoljara azert en is szeretnem jelezni,h en mar reg lezartam volna,de volt 2 ember,aki provokalt es sajnos az emberi ertetlenseg es hulyeseg az neha duhit!Nem akarom ragozni,de en sem szoltam abba bele,h ki mit erzett negativnak es miert egy felvetelin!Ahhoz,h a kerdeseimre valaszt kapjak,le kellett irnom azt,ahogy zajlott a dolog,semmifele fenyezes,es kerkedes nem volt benne,de nehany embert ez irritalt,nem tudom miert! Pefig errol is kenevszoljonegy forum,h konkretan mit kerdeztek bent,s az jo volt-e,vagy nem! Mas is leirta hany pontot irt a gyerek milyen lett a szobeli,stb,de gondolom hasonlot nem tapasztalt,ezert reszletesen nem fejtette ki az elmenyeit. Azert alszentek meg ne legyunk,gondolom senki soha eleteben mas gyerekrol meg semmilyen negativ dolgot nem mondott,vagy irt,ha ugy gondolta,akkor sem,ugye???? Persze!Az,aki kikerte az eminenskek neveben,h annak neveztem oket,(erdekes modon azert tudtak mi az a szo,ha ilyen nem lenne,nem is lenne ra szo)h azt nem szabad,pont azok kezdtek az en fiam tamadni,szinten latatlanban,nekik viszont indokuk nem volt,egyik gyerekkel sem felvetelizett!! Nem fura? En inkabb ezt neveznem gusztustalannak,ha nem baj! Mas nyomoran gunyolodni,a gyereket tamadni, ok nelkul,-csak mert leirtam milyen nagyjabol a gyerek a masik meg ugyanarra a szobelire mit kapott-mikozben segitseget var az ember,aztan meg kikerni magunknak,na de mit is? Szerintem nem volt banto,amit irtam,ha valaki az,az miert banto?? Es nekik miert faj,ha nem az o gyerekuk? Akkor is azt gondolom,mert szuveren jogom,azt gondolni,amit tapasztaltam!Attol meg eminens, az eminens,ha tetszik,ha nem!! Koszonom meg egyszer,reszemrol mar sokadjara is lezarva!
Nekem a (Szent) László gimnáziumról nagyon vegyes emlékeim vannak - ott is hagytam, de más okból.
Voltak akik jó, voltak akik szörnyű tanárokat fogtak ki, és volt aki vegyesen. És ez mellé még jön az szubjektív megítélés.
Sziasztok! Nagyon jó fejek vagytok, hogy így követitek a többieket, jelen esetben engem is 😀. Szóval, nekem 2 fiam van (8-os és 5-es), és egy ovis kislányom, de utóbbi mellékes most. A nagyobbiknak a VMG az álomsuli, mert oda járt előkészítőre 6.-ban, és beleszeretett a tanárokba, az iskoka épületébe, milliőjébe. Ja és mellesleg 3 percre van tőlünk. Mivel nem alakult még ki, mi érdekli igazán és sokoldalú, minden szakot beírtunk, mind jó lett volna. Sajnos sem 2 éve, sem most nem sikerült túl jól az irásbeli. 2 éve mindegy volt, próbálkoztunk, ha felvették volna, örömmel váltottunk volna, de más suli nem érdekelte. Idén más a szitu. 2. helyen az Apáczait írtuk, 3. Árpádot írtuk, utána Veres Pálné. Most a szóbelik után reális esélye az Árpádba van, és a szóbelin nagyon tetszett neki a suli és a leendő ofő, szóval azzal teljesen elégedettek lennénj. A középső fiam olyan kicsit 'kocka',😀, a bátyja szerint, szóvsl őt csak a matek érdekli, abban jó, szóval nála csak a spec matek sulik jöhetnek szóba, és 6.-tól ilyen nem sok van, ezért lest Árpád vagy Fazekas a cél. Árpád közelebb van és szimpi a suli légköre, járunk oda társasozni. Fazekasról meg rossz emlékei vannak a családnak, de majd kiderül, mit ír egyáltalán a központin....szóval ezért nrm VMG, mert ott nincs matek szak 6.-tól.
Huhh, akkor jó. Már beparáztam, hogy tudsz valamit, ami miatt nem választjátok, mert nálunk tervben lesz később a kicsinek. Majd kérdezek...:)
Jaaaa!
Már értem!
Nem voltam egyértelmű.
Vikóca kisebb gyermekére gondoltam, nem a sajátomra.
Mi a VMG be megyünk!
Fiúk mind (az enyémek) - ebben az a jó, hogy legózni kellett és nem Barbizni. Szerintem a gólya tudja, hogy kinek milyen gyereket kell hozni :-)))))))
Vikóca71 8410-es hozzászólás.
Ebből arra következtettem, hogy az Árpádot választották, különben miért is ne játszana jövöre a kisebbiknél is VMG?
Persze tévedhetek is :-)
Miért? Azt hittem mindegyik oda akar menni.
Hogyhogy??? :)))
Ő is fiú amúgy?
Végül az Árpádot választottátok?
(Csak mert a kicsivel jövöre az a terv és nem a VMG...)
Jelentem, szintén zenész... :D
Virgilius!
Ha lenne Béke Nóbel-díj itt a fórumon, tuti te kapnád.
És örülök, hogy "iskolatársak" vagyunk :-)))
Én úgy látom - és ez megint csak egy vélemény, és nem biztos, hogy igazam van - hogy amikor leírta első mérgében azokat a mondatokat a MIG-es gyerekekről, azt sokan magukra vették, pedig nem kellett volna. Ha ez nincs, akkor ott vége lett volna a témának. De hagyjuk, szerintem senki nem hibás, csak kicsit elharapóztak a kedélyek. Bocsánat még egyszer, nem kellett volna beleszólnom. Szép estét!
Ahhoz se volt semmi közöm, nem én személyeskedtem.:)
Nem bántottál meg, ne aggódj. Egyszerűen az a leszólás nem hagyott nyugodni, ahogy másokat is irritált jogosan. De hogy ezután még pont az érzékenykedik, aki érzéketlenül degradál másokat, az nem kicsit fura. De legyek én a hibás, ha így könnyebb. :)
Igen, én vagyok😀. Nehezen kaptál választ, mert privátban írtam először, vagyis azt hittem, mint később kiderült, nem Neked... A fizika felvételi nem sikerült túl fényesen, most a 63. helyen vagyunk, ami esélytelen. 30/17 pontot kapott. Ti?
További ajánlott fórumok: