Középiskolai felvételi (beszélgetés)
nevezzük nevén
pénzes szülők kevésbé egészséges értékrendű sznob gyerekei? :D
na lehet sarkítottam...de erre céloztál?
Szia,
nagyon kevés... :( jól elszúrtuk az írásbelit, meg a féléviben a tanárok ceruzája is vastagon fogott
118 pont
Amikor voltam a betekintésen, akkor az igazgató azt mondta, 110 pont fölött érdemes beadni, pusztán ezért adtuk be, meg hogy megnyugodjak, hogy mi megpróbáltuk...
Ahogy nézem, ilyen ponttal lehet, hogy sehova se lesz esélyünk??
Sziasztok, összevissza osztok-szorzok, de nagyon nehéz a várakozas, szerintetek az Eötvösbe hatosztályosba hogy fog változni idén a ponthatár?
Elnézve az eredményeket / más iskolákat én tartok tőle, hogy kb. 88 pont alatt be sem hívnak szóbelire....
Ez a bizonyos kor mit takar?
Tavaly, amikor meg csak nezegettem az iskolakat, a 7 eves kepzesukon elgondolkodtam, mert nekunk viszonylag jol megkozelitheto helyen van, de tenyleg annyi rossz hangzott el itt rola, hogy a tajekoztatojukra sem volt kedvem elmenni. Es raadasul nem is nagy szam suli az eredmenyei alapjan, nem tudom, mire fel ez a hozzaallas (mellesleg top 10 sulitol is elvenne a kedvem ez a stilus).
A Veres Pálné honlapján is ez van:
"A szóbeli felvételi vizsga időpontját módosítani nem lehet."
:(
Bár minket ez sajnos nem érint, az esélytelenek nyugalmával adtuk ide be.
Két szélsőség, mondjuk a Rákóczi és a Trefort.
A Rákócziban csak különösen indokolt esetben engedélyezik az időpont-módosítást, pl. orvosi igazolással. Ott muszáj ködösíteni.
A Trefortban deklaráltan magától értetődőnek veszik, hogy a felvételizők több iskolában is megméretik magukat. Segítőkészek abban, hogy egy, a felvételizőnek is megfelelő időpontot találjanak, nem kell nekik hamukázni.
Ha ilyen helyzetbe kerülnétek, akkor érdeklődjetek itt a fórumon, a régiek közül biztos lesz, akinek van tapasztalata az adott iskolákkal kapcsolatban.
Nem indokoltam különösebben. Vannak iskolák, amelyek rugalmasabbak, könnyebben pakolják el, vannak, amelyek nem. Telefon a titkárságra minél hamarabb, amint kiderül. Tudják, hogy nem egy helyre jelentkeznek.
Mi kaptunk egy óra eltéréssel összesen 3 időpontot egy napra, sikerült átpakolni.
Legizgalmasabb az Api volt, kedvesen mondták reggel, hogy biztos, hogy lesz aki még lemondja, majd visszahívnak. Délben jött is a telefon, hogy aznap fél 4. Berohanás a suliba, szerencsére az ebédlőből rángattam ki a gyerekemet. Gyorsan haza, evés, átöltözés, indulás. 3/4 3-re értünk oda, alig vette le a kabátját, hívták is be. Ráadásul ez volt az első szóbelije. De örültem, hogy kedvesek voltak, s sikerült összehozni.
Sziasztok,
Az Ady-ban érdekelt valaki még? Holnaptól már szóbeli van, de még nem tettek fel beosztást!
Köszönöm a válaszokat. Csak azt láttam a honlapjukon, hogy holnaptól felvételi.
A Veres Péter Gimnázium 8 osztályosban vagyunk még érdekeltek, elvileg ott ma teszik ki, de egyelőre csak az első két nap szóbelizői vannak fent.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?