Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Pedig másra nem tudtok hagyatkozni.
Apiban a mentesség azt jelenti, hogy elbeszélgetés sincs?
Amúgy ha szubjektív véleményünk jöhet, akkor én ebben az esetben Eötvöst választanám.
Nem biztos, hogy pár perces szóbeli alatt ki lehet alakítani egy véleményt. Tudod, ilyenkor mindenki a mosolygós , nyugodt arcát mutatja, nem biztos, hogy év közben is ez az arcuk.
Az Apáczaiból már megkaptuk a szóbeli mentességet.
Szóval.... nem tudjuk mi legyen...
Egy hónapja olvasom ezt a fórumot, nagyon sokat segítettetek. Köszönöm!
De sajnos, a fejemben nagyon összekuszálódtak a dolgok :(
Mivel a lányom jó eredményt ért el az írásbelin, nagy valószínűséggel bárhova felvennék. De melyik legyen az? Eötvös, Apáczai, Trefort, Toldy? Egyre bizonytalanabb vagyok...
Na ja. Fiam úgy jött ki a szóbeliről, hogy ő ide akkor sem megy, ha nem veszik fel sehová máshová. Szerencsére mindkét előtte megjelöltbe is felvették volna. :S
És itt történt, hogy a központi javításakor a kedves tanárnő rám förmedt, hogy ugyan anyuka, mit akar, így is elég sok pontja van a gyereknek (81).
Ja még annyit ehhez, hogy erősen színesítik a képet Budán az egyházi gimik, vannak full kitűnő nagyon sok pontosok, akik azokat választják a környékről, és nem kevés van belőlük errefelé.
Ez egy igen bonyolult szociológiai kérdés igaziból. :)
Aztán még hozzá jön a tagozatok problémája, 8. után, ha valaki általánosban netán németes is volt, gyakorlatilag nem tanulhat tovább sem a Móriczban (itt egyáltalán nincs tudtommal haladó német, kezdő angol), sem a Rákócziban (utóbbiban a német mellé nem választhat angolt), szóval lányom pl gyakorlatilag ki volt zárva a "körzetes" sulikból... VMG-ben kétévente indul humán tagozat, ő pedig nem akart sem matekot, sem infót, sem bioszt... Német nyekre elvileg olyan nem mehet, aki általánosban németes volt. Tehát mi pl meg voltunk lőve keményen.
Szerintem is nagyon érzékeny téma ez.
Mi itt lakunk eme iskolák vonzáskörzetében, asszem elég jól be tudom határolni, hogy mely körök melyik iskolát választják, de nem merném így általánosítva beírni ide a fórumba. :)))
Annyit talán, hogy a hegyvidéki legjobbak, akik nem akarnak Pestre átközlekedni, a VMG-be mennek, akiket pedig oda nem vesznek fel, azok a Móriczba második körben. A Rákóczi közönsége kicsit más. DE járnak kevésbé jómódúak is a VMG-be (környékbeli közalkalmazott értelmiségi családok gyermekei), és egyáltalán nincsenek kinézve onnan. Ugyanez a Móriczra kevésbé áll.
Szerintem néhányan előítélettel viseltetnek a jómódúak gyerekeivel szemben.
A fiam általános iskolai osztálytársai között volt pár gazdag család gyermeke, pl. a 10 leggazdagabb magyar közé tartozó is. Nincs velük semmi gond. Ezek a gyerekek nem játsszák az agyukat mobil telefonnal, vagy ilyesmivel. Az ott nem téma.
És ezek a gyerekek nem a Móriczba vagy a Rákócziba fognak menni.
Nem volt! 😁 Berzsenyi, Madách, Apáczai, Veres Pálné, Kölcsey, József A.
3 napra osztott be minden suli, tele ütközéssel. Végül sehol nem ütköztünk és egy hetünk volt rá. Az alaprecept: -“pont akkor van az Apáczainak az ellenkező (reál/humán) tagozatán a szóbelije, és mivel oda tuti felveszik, az a mentősulink, de a gyerek az ő sulijukba szeretne nagyon menni, adjanak neki lehetőséget!” Erre mindenki meglágyult. Szégyellhetném, de nem teszem...
Szia,
nekünk 125.5 pont, ha 10 pontos emelkedés lesz a tavalyihoz, akkor sajna nekünk sem lesz meg :(
Én még reménykedem...
:) hajjajj :D
nem is akármilyen :)
viccet félre téve-azért a top10 en túl is lehet szépen tanulni és jó eredményeket hozni-szerintem-én ezért nem feszülök erre rá túlzottan
Vehetek Tőled kurzusokat? Ja, mondjuk tavaly mát vettem. :)))
Van olyan amit Neked nem sikerül kisírnod?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?