Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Gligeti, a Leövey tavalyi felvételi ponthatárai tagozatonként megtekinthetők itt:
Úgy látom, ez még nincs benne a táblázatban
De hogyan találták ki ezt az évismétlést? :)) Lövésem sincsen.
Én nem jártam top-top suliba, bár elit suli volt az is, és az én osztályomból mindenki diplomás lett, még a tök közepes osztálytársam is elvégezte az ELTE jogot. Annak ellenére mentem abba a suliba, hogy országosan első tízbe tartozó suliba felvételi nélkül bent voltam versenyeredmények miatt (akkor még volt ilyen...). És nem bántam meg.
Szóval én ezzel szoktam nyugtatni magamat, hogy a gyereknek az lesz a legjobb, ahogy lesz, ha nem a top-top-top iskolába kerül be, csak egy nagyon jóba, akkor neki az pont jó lesz.
Köszi, akkor a 4 teljesen átlagosnak látszik. A gyerek egy kicsit megnyugodott, érdekes amúgy, hogy min tudnak izgulni, milyen hülyeségekkel hergelik egymást, mert attól félt, hogy őt sehová nem veszik fel és évet kell ismételnie. :)))
Aztán megnyugtattam, hogy az álom-álomsuli az, ami kicsit necces (a tavalyi ponthatárokkal pont bent lenne, ott nincsen szóbeli), de az összes többiben simán bent van.
Ezek szerint csak a VPG sötét oldalával találkoztam.Simán lehet!!
A 6 gyerek 4 db értelmiségi családból protekció nélkül került be. Sok sztorit hallottam tanári ivászatról, részeg diákokról, fűről, puskázásról, lógásról. Nem hallottam építő közösségi élményről, de attól még lehet. Idegenszívűség, sznobizmus jellemezte a szüleik által megismert szülőket (alma-fája?). Nem lett/lesz nyelvvizsgájuk. Aki végzett 1 OKJ-re ment, 1 fizetős egyetemre,ahonnan az első félévkor matekból kibukott, 1 turizmus szakra ment, elvégezte, azóta hajón pincér. Akik most odajárnak is csak fizetős továbbtanulásban gondolkodnak, de 1 év kihagyással,mert akkor akarnak nyelvvizsgát szerezni.
Hansúlyozom,ez nem reprezentatív mintavételezés eredménye! És a 4+1-re járó 2 ismerős jóval pozitívabb képet rajzol. Igaz,ők B2-vel kerültek be. De az alkoholt tanár és diák szinten ők is mondják.Lehet,hogy mindenhol van,de itt túl hangsúlyosnak érzem.
A Szerbet sem kutattam, csak jó légkörű tanári karról, gyerekbarát és támogató közegről hallottam. De hogy ezt a diákok is így látják/érzik-e, nemtom.
Én is majdnem lehagytam egy iskolát a listáról, mert így összesen 4 szóbelire kell elmenni, de a gyerek azt mondta, hogy nyugodtan írjam be, nem zavarja. 2 mondjuk nagyon hasonló, nyelvi meghallgatás, egyen csak beszélgetés van (magyarul), és egy meg hittanos (egyházi suli).
A ti gyerekeiteknek mennyi szóbelire kell elmenni?
A szóbelik, illetve az ideiglenes rangsorok megjelenése után van lehetőség a sorrend módosítására.
És igen, ha a korábban első helyen megjelölt A iskola helyett időközben a B lett a favorit, akkor érdemes módosítani a sorrendet.
A második kérdésre is igen a válasz, vagyis hogy abban az esetben, ha az A iskola nem veszi fel a gyereket, de a további iskolák közötti preferencia nem változott, akkor nincs teendő.
Részleteznéd a VPG megosztó véleményeket? (lehet privátban is)
A Szerbes tanár véleménye is érdekel.:)
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?