Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Volt róla szó. Nagyon egyedi, kinek mire van szüksége. Nálunk egyik tárgyból elég volt az iskolai felkészítés. Másikból előkészítőre jártak a gyerekeim. Egyikkel többet, másikkal kevesebbet, de kiegészítettük a felkészítőn tanultakat. Felkészülten mentek az írásbelire.
Szóbelin, ahol megadtak témaköröket, azt átnézték, de ezen felül extra készülés már nem volt.
Ez egy kicsit olyan, mint általánosban. Íjuk be, hogy jövőre kérünk napközit, mert így tudnak majd rá tanár státuszt biztosítani. Aztán ha mégse vesszük szeptembertől igénybe, az más tészta. De fordtva komoly gondot jelentene a sulinak.
Szia,
Nem a külföldre menők aránya miatt van a 3. pont - tudom, a Radnótiban is magas -, hanem ha ezek a diákok nem írnak be magyar egyetemet. Ha beírnak, de nem iratkoznak be, akkor is javíják a statisztikát.
Ha viszont nem írnak be semmit, akkor nem is szerepelnek.
Nem tudom, máshol a külföldre menők mennyire írnak be egy biztonsági magyar egyetemet. Idén az érettségi tájékoztatón külön hangsúlyozták, hogy kérik a diákokat, írjanak be magyar iskolát akkor is, ha nem oda mennek végül, mert az iskola teljesítményét ezen is mérik.
Nálunk a matektanárnő fantasztikusan rendes, nagyon sokat foglalkozott velük. Év elejétől heti két órában készítette fel az osztályt az írásbelire, most a szóbelire trenírozza őket. Ezen kívül a fiam töritanára külön vele (!) péntek délutánonként átvette az Apáczai történelem témaköreit. Ezen kívül biosz-kémia felvételire készülünk, azt velünk tanulja. Nálunk nem volt se külön tanár, se külön tanfolyam.
Nem tudom, volt-e már róla szó, de nálatok hogy készültek fel a gyerekek a felvételire? Mennyire hagyatkoztatok felvételi előkészítőre és/vagy magántanárra, illetve otthon mennyit foglalkoztatok a gyerekekkel? Erről nagyon eltérő véleményeket/válaszokat hallottam eddig, azért kérdem.
Szia! Mi kedden délután szóbelizünk a Balassiban. Sajnos, pontos infóm nincs, csak annyi, hogy most már nem tételhúzós. Matek-, magyar-, környi-feladatot kapnak a gyerekek, aztán azokról beszélgetnek. Magyarból van hangos olvasás is.
László Gyula gimi: Mi tavaly voltunk szóbelizni. Nagyon rendesek voltak. Kaptak egy szöveget és 1-2 matek példát, nem nehezeket. Sok idő volt a felkészülésre. A szövegből fel kellett olvasni, majd az alapján kérdezték, illetve a matek példákat megoldották, ha nem volt jó a megoldás, segítettek. Ezen kívül általános kérdések róla, miért szeretne ide járni stb. Max 10 perc. Füzeteket, ellenőrzőt, érmeket-okleveleket vittünk.
Aki tantárgyi mentes, az 25 pontot kap. Az ismerkedő beszélgetésen nem pontoznak.
Szia, engem a Kölcsey tapasztalatok érdekelnének, a kéttan és az angol szóbeli is. Előre is köszi!
Nagyon köszönöm mindekinek a VPG-s válaszokat.
Most aztán törhetjük a fejünket. :)
Bennünket a Madách, Apáczai, Berzsenyi érdekelne még. Az is érdekelne, akár csak privátban, hogy melyik lett a végső győztes és miért?
Még egy kérdés: Apiban aki tantárgyi mentességet kap, de nem éri el a 84 et , az az 5 pontért még megdolgozik?
Köszönöm. Nem láttam erre utalást sehol. Mondjuk akkor igen meglepő, hogy a Babits meg csak 60-tól (aka 110).
Megint működik az István lekérdezője, ha valakit érdekel.
parafadugó, papírpohár, cellux, szalag, CD, fogas, konyharuha, ceruza, madzag, táblafilc!:)))
Holnap két helyre is megyünk. Api és Bethlen. Ha valakit érdekel majd írok. Utóbbi kellemes meglepetés, nagyon gyerekbarát, kedves kis suli (bár lehettek volna rugalmasabbak is az időpontokkal), elég jó matekkal.
szia
a Madách érdekelne! előre is köszönöm!
Engem a Kölcsey francia tagozat beszámolója érdekelne, megyünk 4 vagy 5-én.
Nekünk papír csipesz (az a kis fekete, aminek visszahajthatóak a karjai). Leírva bonyolultabban hangzik, mint, amiről beszélek. :D
Szép lista! Nekünk ezekből megvolt tavaly a Kossuth és a Jedlik. Tapasztalatokat leírtam már, Rékánál olvashatóak. A Jedlik infó nálunk is nagy favorit volt, de végül a jobb nyelvoktatás és a jobb közlekedés miatt a DNG-be ment. A Jedlikes felvételik megdöbbentően alaposak, komolyak voltak, de alapvetően jó hangulatúak. És jó hosszúak. :)
Nekem a ceruza is rémlik, de nem tudom, honnan. 😊 Lehet, hogy itt mesélte valaki...
Ha valakit érdekel, voltunk a Kölcseyben (francia kéttan), Madáchban, Jóskában is, az Apáczain, Berzsenyin, VPG-n kívül.
De volt még a beszámolók szerint:
Madzag, bögre, táblafilc is.
Ez az értesülés is a sulitól származik?
Nagyon szívesen! (És igen, kanalat kapott, megkérdeztem, a barátja pedig befőttes gumit. Ezt az emlékeimben mindig keverem. ☺️)
Szia! Karinthy-ban az elmúlt években mindig ugyanúgy 110 pont volt a behívási ponthatár. És nincs még meg a teljes beisztás, ne aggódj, ha még nem találod a fiad nevét!
Jaj, en is 70 körül de inkább alá tippelnek..
A fiam keddi, de állítólag egy osztálytársa csütörtökön megy, látta magát, de lehet, hogy téves info. Ponthatárt nem tudunk, de a fiam szerint a nála 9-10 ponttal kevesebbel rendelkezőket is behívták, azaz 115 pont még mindig jó.
További ajánlott fórumok: