Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A Városmajori gyorsan pörgeti. Délután kettőkor vagy háromkor kezdik. Minél korábbra vagytok írva, annál kevesebb a csúszás.
30-40 perc összesen.
Ismerős kért tavaly, reakció semmi. Telefonáltak hogy megkapták-e, azt mondták hamarosan döntenek. Újabb hosszas hallgatás. Azt gondolták ennyi volt, nem feszegették. Aztán az ideiglenes lista megjelenésének napján! kaptak egy olyan választ
hogy sajnálják de elutasítják. De erre addigra már maguktól is rájöttek.
Szia!
Az én fiam is (10 éves) holnap megy a Radnótiba.
Sok sikert kívánok!
Engem a nyolcadikos István-szóbeli is érdekelne.
Esetleg elküldenéd nekem is?
Előre is köszönöm !
Nem én kérdeztem, de nekem is jól jött az info, mert jövőre lehet hogy ide is jelentkezik valamelyik gyermekem.
Nem is gondoltam volna, hogy az Istvánban ilyen jellegű felvételi van, de tetszik. :)
Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad.
Szia!
Mi is István, és de. 10h.
És azt mondták, hogy összesen másfél óra.
Most megvagyok rökönyödve az 1+1 óra, és közte szünettől.
Az Árpádnak meg 2-szer írtam már e-mail-t, 2-szer telefonáltam, most 3. telefonálásra azt mondták, hogy nem kaptak e-mailt, küldjem még egyszer.
Jó, mi?
okéé:)
Először a matematikára ment be. Egy tanár volt bent, nagyon kedves volt, kérdezett egy-két általános dolgot, hogy oldja a feszültséget utána húznia kellett egy feladatot. kb. 6-7 feladat volt lefordítva a tanár előtt. Az én lányom egy szöveges feladatot húzott amit egyenlettel kellett megoldani. Sikerült neki segítség nélkül. A tanár feltett neki még egy keresztkérdést a feladattal kapcsolatban, azt is megválaszolta. A tanár nagyon megdicsérte és ment tovább a diákok állomásához. Ott logikai feladatokat kellett megoldani, a diákok nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Kb. 1 órát volt bent. Utána kijött és fél óra szünet után ment magyarra.
Ott eredetileg két tanár volt de az egyik kiment épp amikor a lányom következett. Ez a tanár nem volt mosolygós, tényszerűen kérdezett és mindent lejegyzetelt. Kérdezte a tanulmányairól, sportról, majd dixit kártyákat kellett húzni és különböző szempontok alapján beszélni róluk. Utána ment a diákok állomásához, ott volt felolvasás, és volt olyan feladat, hogy egy másik felvételizővel kellett közösen feladatot megoldani. Körbe kellett írni egy szót, a másik diáknak meg ki kellett találnia. Ennyi jut eszembe :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?