Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Idegtépő lassúsággal. Egyikük az Eötvösbe, a másik a DNG-be ment végül.
És lesz még egy köröm a harmadikkal két év múlva.
Tudom, hogy a pszicho miatt fontos ☺. Sajnos igazad van, Valamiért ebben hitben éltem, ezért írtam.
A kalkulátorba mindkét emeltet beírtuk anno. Mert mindkettő kötelező, nem választható.
Arra emlékszem, hogy megkapta a pontjait a felvéli ponhatár napján, mindkét számítást megküldték. Megkérdezem tőle majd hogy is volt.
Igen, sajnos eljön az az idő, amikor muszáj elengedni, azért hogy ne veszítsük el. Eszembe sem jutott lebeszélni az ösztöndíjról, mert tudom, hogy ilyen lehetőségről a legtöbb gyerek csak álmodozik.
Azt már keményebb lesz feldolgozni, ha majd vissza sem akar jönni Európába.
Nem akarok itt offolni - bár ez másokat is érinthet /érinteni fog... és uborkaszezon is van.
Valahogy úgy vagyok vele, hogy a gyerek jövője, boldogulása érdekében próbálom elviselni a helyzetet, és mindenben támogatni őt.
Gondolom Te is valahogy így vagy vele.
Hűha, azért ez most sem egyszerű, és csak fokozódik.
Kérem a receptet, hogy tudjátok ezt feldolgozni, megoldani :o)
Én a 400 km-t is nehezen szoknom meg.
Napi szinten eddig is csak skype-on tartottuk a kapcsolatot, ott mindegy, hogy 700 vagy 7000 km.
Személyes találkozás lesz lényegesen kevesebb, mert én azért eddig 2 havonta hazamentem, és ő is jött ki hozzám egy évben többször is.
Most viszont marad a téli-nyári szünet.
Igen, a kötelezőkön túl. Matek, magyar, töri, idegen nyelv + emelt biosz és fizika/kémia.
Ezeknek az átlaga adja az érettségi pontokat.
Persze van a duplázás, de a jó tanulmányi esetén jobb az előző. Nekünk is ez volt a kedvezőbb számítás.
Az orvosira felvételi tárgy az angol?
Azt hittem, biosz és fizika vagy kémia, és mindkettőből emelt kell.
A 60% mellé a másiknak nagyon magas pontszámúnak kell lennie, ahogy nálatok, mert az a 99% üti:), így lesz átlagban 80%.
Az sem mindegy, hogy melyik egyetem a cél. A SOTE ponthatára magasabb, mint a többi orvosin.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?