Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hányadikos felvételi? Nyolc? Ezt szerintem így nem lehet kijelenteni, hogy egy adott iskolában ilyen vagy olyan a földrajz, vagy a biosz vagy akármi más oktatása. Mindenhol van több tanár, akik közül egyik ilyen, másik olyan. Kivéve, ahol egy darab szaktanár van adott tárgyból, aki jó esetben akkor is ott lesz, amikor a most felvételiző gyerek odakerül. :)
Annyit biztosan tudok, hogy pl az Árpádban olyanokat tanulnak földrajzból az ismerős gyerekek, amikről mi kb életünkben nem is hallottunk :))) De a Városmajoriban is van jobb és erősebb földrajztanár, mint aki a fiamat tanította. Nyilván egy biosz tagozat vagy egy term tudos jó lehet ilyen érdeklődés mellett, mert ezekre a tagozatokra a sulik a legjobb szaktanárokat szokták beállítani. Az is kérdés, hogy milyen lesz majd a felvételije, szóba jön-e a Major, vagy marad mondjuk a Széchényi, ahová szintén jár ismerős biosz tagozatra, és teljesen meg van elégedve vele. Vörösmarty nyekes term tud osztályát is nagyon szokták szeretni.
Sziasztok,
Tanácsért jöttem.
Ismerős gyereke jövőre felvételizik.
Jó tanuló, elsősorban a földrajz, másodsorban a biosz érdekli.
A szülők szeretnének olyan sulit, ami jó nyelvből is (német nemzetiségi osztályba jár, de nem ragaszkodnak a német folytatásához.).
Szóval olyan jó iskolát keresnének neki, ahol erős és jó a földrajz (biosz) és jó nyelvből is. Helyileg a 11., 1., 12. ker ill belváros jön leginkább szóba.
Ha tudtok ajánlani ilyen iskolákat, fölmérnék időben a terepet.
Köszönöm előre is!
Szia, melyik sulit néztétek?
Nekünk az Árpáddal volt kissé furcsa tapasztalatunk e téren. A gyereket szóbeli mentességgel fel vették, de a beszélgetésen kérdezgették, hogy miért 4 a magatartása, hogy-hogy mindenből 5, csak a magatartása 4-es.
Szia!
A pontozásba nem számít bele a magatartás. Viszont a féléves bizit be kell küldeni, és sok helyen a szóbelire vinni kell a kinyomtatott Krétát a bejegyzésekkel együtt.
Jó hír, hogy a szóbelin nincs ott a bizi, a Krétát meg sokszor nem is kérik, elfelejtik.
Egy ált. sulinak nem érdeke, hogy rossz jegyek kerüljenek ki onnan. Beszéljetek a sulival, hogy 1 botlás miatt ne húzzák már le az egyébként jó gyerek jegyét.
Írok neked privátot.
Lányom otthon eddig keveset gyakorolt ( órákon minden héten van gyakorlás), ő most jutott el oda, hogy úgyis rossz felvételit fog írni és úgyis megbukik némely főtárgyból ( szinte mindegyikből 4,7 fölött van most az átlaga). ☺😐
Mondtam neki, hogy ezt ne mondogassa magának mert még a végén bevonzza a rosszat.
Napról napra fokozódik az izgalom...
Minden felkészülés a végén jár, most már inkább a megnyugtatás a cél.. Mert továbbra is a legnagyobb mumus a stressz, a vizsgahelyzet...
Tegnap megírta stopperrel vizsgakörülmények közt otthon a 2019es matekot a lányom, 39 pont lett (30 perc alatt), ami hip-hip hurrá, de az egyik feladat csupán azért nem sikerült, mert félreolvasta. Ha otthon nyugisan képes erre, akkor mi lesz ott élesben? :O :(
Még a 10es típusú feladatokkal kell kicsit foglalkozni januárban, de már csak lazán.
A spanyol tanárja gyerekpiszchológus, modntam neki hogy januárban ne spanyolozzanak, hanem vmi nyugtató technikát tanuljanak, hátha segít. Azt mondta majd spanyolul csinálják és akkor az óra is megtartva. :D
Még egy hónap....
Sziasztok! Nyolcadikos lányoméknak még az írásbeli előtt fel kell írni Onenote-ban, hogy melyik sulikba terveznek jelentkezni. Oföjük mondta, hogy mentősulit is írjanak.
Ennek az a célja, hogy az iskolatitkár már el tudja kezdeni az adatok számítógépbe való beírását, vagy hogy legyen idő valakit egy sulira rá/lebeszélni?
Viszont 6.-ban nem tananyag államilag az egeszsegtan, az csak a ti sulitoknak lehet egy plusz oktatása. Így szerintem nem kell beleszamitani.
De az fog dönteni, hogy mi lesz benne a 6. Félévi biziben. Elovettem a gyerekét, természetismeret sor van rajta, miközben biosz és focije volt, az összes jegy atlagabol lett. Evkozben is az összes jegy a természetismethez lett rakva. Nézd meg, hogy nálatok hol vannak a jegyek, és mi van benne.
Sajnos a saját sulitokon fog múlni, hogy mi lesz a biziben.
Szia,
Nagyon nem valószínű, hogy azon múlna. Elsősorban az írásbeli (azon belül is a matek) a döntő a szóbelire való bekerüléshez, onnan pedig már csak a matek számít.
Sok sikert!!
Köszi nagyon!
Hatodikos, de tanulnak egészségtant is a biosz meg a föci mellett (utálja amúgy). De közben asszem megtaláltam a választ (Fazekas specmat):
"Amennyiben a jelentkező nem tanult természetismeretet, akkor a tanult természettudományos tárgyak
átlagát vesszük figyelembe."
Így ha jól értem az egészségtan is bejátszik, de hátha nem azon az egy-két ponton fog múlni...a sulit inkább nem hívom fel, hátha elsiklanak a probléma felett..
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?