Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Én még a státuszt szoktam nézni a Kérelem-nél, gondolom, ha feldolgozzák, majd átvált "Lezárt"-ra.
Biztos elég, mert nekünk csak be kell vinni elméletileg ezt a papírt a gólyanapra. És nem is én viszem be, hanem a lányom.
Megtaláltam, ill. találtam egy 4 oldalas pdf-et, mindenféle nyilatkozattal + tanukkal + mindkét szülő aláírásával ... erről én totál lemaradtam.
De a személyes beiratkozásra elég csak egyik szülő is, nem, ha viszem ezeket a papírokat?
Kinyomtatni? Mit? Hol?
Én sem kaptam semmit.
Sziasztok!
A krétán elvileg megcsinàltam a beiratkozást, de nem kaptam semmi visszaigazolás félét hogy sikeres volt-e. Vagy ez nem is kell? Csak ki kell nyomtatni, aláírni és bevinni az iskolába? A befogadó nyilatkozatot csak ezután adja a suli vagy az ettől független? Köszi a válaszokat előre is!
Ez még a jobbik eset, így még időben vagytok...
Na, akkor mostmár tényleg nyári szünet van ezerrel :)
Na, én meg most néztem, hogy jún. 21-re dátumozták az ált. iskolai felmondást, én meg ma szépen beszkenneltem és elküldtem a giminek :D Úgy látszik, látnok lettem :D :D :D
Megvan a bizi ;) Ugyanaz adta ki, aki tegnap nem.
ja értem.
mondjuk nekünk kiadta a KKG, hogy felvették a gyereket (nem tudom, hogy egy befogadó milyen, mert itt csak egy mondat van, hogy felvették). Ez alapján az ált suli kiadta az iskola változtatási nyomtatványt (ezen szintén az szerepel, hogy a gyerek 5 napon belül köteles beiratkozni más intézménybe - nem tudom a többieknek milyen nyomtatvány van). nna most mondjuk nálunk ez hétfőn járt le, de beiratkozni csak pénteken megyünk, mert akkor kap bizit. Jeleztem a KKG-nak, ők nem mondták, hogy ez gond... azért remélem a családi pótlékot nem vonják meg:)))
Mi megkaptuk tegnap a bizit és az utolsó oldalon egy bejegyzést, miszerint az ált. isk-ban a tanulói jogviszonya megszűnt.
Sok eve, amikor az oktatasi szabalyoknak utananeztem, az volt a törvény, h tankoteles diak nem maradhat oktatas (intezmenyi hovatartozas) nelkul 3 munkanapnal tovabb. (((Pl ezert sem rughatnak ki diakot csak ugy még fegyelmi eseten sem. Ha a szulo nem iratja at masik suliba a gyereket, akkor a regi suli koteles masik iskolat keresni, megegyezni, amit a szulo el kell fogadjon.))) Gondolom, ezert hezital az alt.isk.bef.ny. nelkul "elengedni" a gyereket. Tehat vhol mindenkinek igaza van, sztem.
Felvi utan beiratkozni gimibe nem lehet elozo lezart tanev nelkul. Majd' minden alt.isk. kiadja a bizit nyarra. Viszont a szulonek barmikor van joga hitelesitett bizi masolatot kerni a titkarsagon, ill. sima fenymasolatot is. Azt fel lehetne tolteni kretaba, v a gimi is el kellene fogadja. Pl. Fazekasban online van a beiratkozas a bizi feltoltesevel, es ez utan kuldi meg a Fazekas kozvetlenul az alt.isk.nak postan a befogado nyilatkozatot. A hitelesitett fenymas a felvi eljarasban is elfogadott volt, hatha most is...
Ezt nem értem, hogy miért ilyen macera, hogy az alt suli befogado nélkül nem adja ki, de a gimi meg addig nem amíg az alt suli nem írja ki.
Nem ez az első, h egy gyerek 8 v 6 osztályosba megy... Lehet h vmi szabályozási probléma van?
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem adják oda a bizonyítványt. Ok, hogy nem tudtok befogadó nyilatkozat nélkül kiiratkozni, de attól még az oklevelet és a bizonyítványt oda kellene adniuk. Hiszen, ha most lenne évzáró, akkor is odaadnák.
Csak egy mai sztori. Tegnap egyeztettem az ofővel, hogy bemegy a férjem ma a lányommal és átveszik a bizit (meg a kitűnőért járó oklevelet), oda is készítette a titkárságra. Erre a titkárságon közölték, hogy nem kapnak bizit, amíg az új suliból nincs befogadó nyilatkozat. (Hatosztályos)
A felvételről szóló értesítés nem volt elég.
A bizi a beiratkozáshoz kell. Amíg nem vagyunk beiratkozva, nincs befogadó nyilatkozat.
Holnap folyt. köv... de holnap az ofő is benn lesz...
Drukkoljatok ;)
Köszi az infókat, ötleteket, mi is sikeresen beiratkoztunk a Radnótiba:-) Ma már nem volt semmi gond, ment minden, mint a karikacsapás. Bizi helyett én is egy Kréta jegyeket tartalmazó doksit töltöttem fel, mert mi is csak a beiratkozás után kapjuk meg.
Sziasztok! Van valaki itt, akinek a gyereke a jövő héten ír a Trefortban átvételit?
Ez jó ötlet volt, én is ezt tettem, mert mi is később kapjuk ki a bizonyítványt, mint a határidő vége.
Nekünk is sikerült, valóban az ő oldalukon volt a gond.
Nem nagyon értem, hogy az egyik iskola ezt mondja, a másik pedig azt. Nálunk külön hangsúlyozták, hogy meg se próbáljunk bizonyítvány nélkül beiratkozni az e-felületen.
Sikerült beiratkozni, ezek szerint valóban megjavították a beázást. Végre sínen van minden, bár olyan érzésem van, lesz még miért aggódni a kezdésnél.
Igen, én is azt a hírt kaptam, kérték, hogy teszteljük most. Teszteljük!
A Radnóti tegnap beázott a viharban, nincs internet kapcsolata az informatikai rendszerüknek és a telefonközpont sem működik.
Dolgoznak a hiba elhárításán. Türelem. 😊
Nálunk azt írták, a bizonyítványt lehet majd hiánypótolni. Úgyhogy én feltöltöttem a gyerek eddigi jegyeit pdf-ben, hogy a rendszer úgy érezze, fel van töltve a bizi, aztán majd ha átvettük a bizit, akkor azt pótlom. Ezen én nem pörögtem, nálunk is jövő héten van biziosztás, van elég pörögni valónk, és nálunk úgy tűnik, ez is OK.
Kedves hat- és nyolcosztályosból váltók!
Ha most iratkoznátok be elektronikusan az új iskolába, akkor figyeljetek, mert a bizonyítvány feltöltése nélkül nem fogtok tudni. Nálunk július 26-án van a hatosztályos biziosztás, így most hirtelen szembesültünk azzal, hogy ezen a héten muszáj a bizit kikérnünk. Csak szóltam, nehogy még ennél is jobban kapkodni kelljen!
Én is erre gondoltam egyébként...
Más megoldást egyelőre nem tudunk. Lehet, hogy azzal van öf-ben, hogy a suli rendszere áll, nem tud a Kréta sem kommunikálni vele?
További ajánlott fórumok: