Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A hatévfolyamosoké is kimaradt.
Vélhetően meg fog jelenni a honlapon.
Az nem stimmel, hogy a biosz és a nyek szóbeli követelményei kimaradtak a tájékoztatóból. :)
Ez viszont szerintem jó változás, üdvözlöm.
Igen, egyszerre indul biológiából emelt óraszámú, illetve történelemből emelt óraszámú csoport. Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
Még mi nem stimmel?
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv értelmező rendelkezése szerint tankönyv az, amit a megfelelő eljárásban tankönyvvé nyilvánítottak: 4. § 47. pont
A tankönyvellátás állami feladat: 93/A § (2) bek
A tankönyveket (és csak a tankönyveket) tudja az iskola a kelló rendszerében megrendelni: 93/A § (3) bek c) pont
Tankönyv az, amihez térítésmentesen jut a diák(ok túlnyomó része): 46. § (5) bek
Az iskola az iskolai tankönyvrendelés keretében a Nat szerinti kerettantervi tantárgyhoz kizárólag a tankönyvjegyzéken szereplő tankönyvek közül választhat: 93/E § (1) bek
Ezen alcím rendelkezéseit kell alkalmazni a Magyarország területén működő iskolákban, ide nem értve [ritka kivételek]: 93/A. § (1) bek a) pont
Vita tárgya lehet, hogy melyik kiadó ad ki jobb könyveket; információ tárgya lehet, hogy melyik fenntartó melyik iskolájában milyen könyveket vesznek meg a szülők; de akár jobb, akár megveszik, a hatályos jogrend szerint nem tankönyv.
Sziasztok!
Itt MINDEN gimi felvételi tájékoztatóját megtaláljátok (egy kis szbogarászás után).
A Fazékban van alapítvány. És nem a tanulmányi átlag az első, erőteljesen hajlamosak súlyozni a diákok - legalábbis a specen ez nem ritka. Nemszeretem tárgyból nem zavarja őket a rossz jegy, csak görbüljön.
Na jó, utolsó két évben talán jobban odateszik magukat az érettségi/felvételi miatt.
Persze vannak kivételek, akiknek fontos a kitűnő, és meg is csinálják. De a többinél sem a képesség hiánya a nem kitűnő oka.
Összetartás? Osztálya válogatja. Meg osztályfőnöke.
Miért lenne a Városmajori Gimnázium biológiás osztályában matematika-történelem-informatika a szóbeli követelmény?
Ez állna a tájékoztatóban?
Hello, mindkét suliról másodkézből van infóm, én csak tájékoztatón, nyílt napon voltam.
A Baár Madasról az egyházi iskolákban érdekelt ismerősök véleménye erősen megoszlik. Egyesek szerint túl frontális, túl konzervatív, túl nyomasztó, mások szerint viszont egy konzervatív de szuper iskola. Az általános iskola része talán gyerekbarátabb, mint a gimi.
A Rákóczi nekem szálka a szememben, szüóval nem vagyok elfogulatlan. Szerintem kifejezetten, nagyon nem gyerekbarát, és elszomorító volt hallgatni, ahogy az igazgatónő beszélt a gyerekekről, mintha enyhén zavaró, de végül is tolerálható kis problémák lennének, akik összességében azért valahogy végül csak belekényszeríthetőek abba, amit ők szeretnének. Nagy elvesztegetett lehetőség szerintem, szuperül felszerelt, hangulatos suli, jó helyen, de nagyon rossz hozzáállással. Szerintem annál még a Móricz is jobb választás, az sem erős, de legalább minden odajáró ismerős imádja, a Rákócziért meg még az odajárók sem lelkesednek szívből.
Talán bejátszható hatosztályos a XII. kerületből a Toldy is, az Óbudai és az AKG, bár mondjuk hozzánk a Poliba is elég sokan járnak át Buda minden szegletéből.
Mondjuk ha a Major az álomsuli, akkor valószínű csak a Toldy jöhet szóba, a többi nem lesz elég pedigrés.
Szolgálati közlemény
Örömmel olvasom a sulijellemzéseket. Egyre változatosabbak. 😁
Ha belefér az időtökbe, megosztanátok mindezt a Másik, a Szóbeli vagy harmadik nevén a Gimijellemzős tematikus és kereshető honlapon? Azon, amelyiket nem szabad belinkelni?
Ha vki nem tudja, melyikről beszélek, írjon privit, és elküldöm a linket!
Volt az E5-ben is olyan család akinek rendszeresen vagy időszakonként gondot jelentettek a befizetnivalók. Ilyen esetekben az iskolai alapítvány, amennyiben pozitívan bírálták el a család pályázatát, átvállalta teljesen vagy részben a pályázat tárgyát képező fizetnivalót. Mindezt hatékonyan és diszkréten.
Nem volt olyan szülői értekezlet, ahol ne lett volna kihangsúlyozva, hogy tessék pályázni, nem ciki segítséget kérni.
Hát, nálunk a lakótelepen van, aki az évi 6 ezres osuztálypénzt sem tudja kifizetni. A plusz tankönyvek neki extra teher.
Meg nem mindegy, hogy áll hozzá a tanár. Én kifejezetten ajánlottam pl. magyarból nálunk az általánosban, mivel még a tanárnő is panaszkodott a tankönyvre. Erre a tanerő reakciója: Hááát, azt meg kell beszélni a munkaközösséggel...
Szóval nem akarásnak...
Fazékban van, aki a saját könyvét használja (kémia), töriből ki sem nyitják, a föci borzalom, matekból eleve nem rendeltek, fizika passz, magyar - nyelvtanból igen, irodalomból nemigen.
Szóval tkp jó párat tök fölösleges volt megrendelni. De mást meg nem lehetett, és azt mondják, ha nem költik el a keretet, jövőre erre hivatkozva esetleg kevesebbet adnak.
Sok eve altalanosban is elinteztem, hogy a hivatalos tkv helyett vagy epp mellett a tanitono szive-vagya tkvet vegyuk meg kulon.
Most az egyik gimiben kulon meg kellett vennunk a 10 es 11.es erettsegire felkeszito feladatgyujtemenyt, masik tantargybol a 10es tkvet.
Harmadsorban:
Nezzetek meg, h akar a top gimik sem rendeltek minden tantargybol tkvet. Megneztem kb 5ot. Szoval a gyerekenkenti ktgkeretbe belefero tkveket megrendelik, a tobbi ertelmes celkonyvet pedig privat. Valljuk be, evente 1-2-3 ezret meger, hogy a legjobb kvekbol tanuljanak, ill hogy a pedagogus is motivalt maradjon. Szoval nincs a nap alatt semmi uj, ami az elozo evekben se mukodott volna.
Saját csak a felvételiről (info és német)azt levia linkjén megtalálod. Mindkettőben voltunk, de máshová ment végül.
Jedlikes ismerőseink szeretik, szerették. Lett nyelvvizsga (bár úgy rémlik kellett valamennyi külsős készülés) és egyetemre is bekerültek. A termtudos osztályba jár ismerős, majd utánakérdezek. A nyelvoktatást illetően voltak azért kritikák. Az élsportolói tagozatra a legkönnyebb bejutni és azon a tagozaton nem a tanulás a leghangsúlyosabb. De ezt fel is vállalják.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?