Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Bocs, nem akarok okoskodni csak kérdezem.
A váci Boronkayban nincs nektek megfelelő képzés? Vagy az nem elég színvonalas gimi?
Unokatesó (lány) most végez ott, bár ő angolos a német neki második nyelv. Ő kollégista elejétől fogva.
Én ezt olvastam: "SPECIÁLIS TANTERVŰ NYELVI OSZTÁLY (D osztály)
OLASZ-ANGOL SZAK (tanulmányi terület kódja: 4100)
FRANCIA-ANGOL SZAK (tanulmányi terület kódja: 4200)
NÉMET-ANGOL SZAK (tanulmányi terület kódja: 4300)
Általános tudnivalók
A speciális nyelvi tantervű osztályunkba jelentkező diákok négy éven át két idegen nyelvet
tanulnak emelt óraszámban.
A választott idegen nyelv (olasz, francia vagy német) oktatása kezdő szintről indul és négy
éven át heti 6 órában tanítjuk.
Az angol nyelvet a diákok szintén négy éven át, heti 4 órában tanulják, ún. sávos
rendszerben, tudásszintek alapján kialakított csoportokban."
Nekünk sem a kezdő német nem jó, ha meg bármennyire is kell tudni angolul az sem, sajnos így nagyon sok iskola kiesik nekünk.
Csak még annyit, ha már eszembe jutott, hogy a kislány tavaly 81 pontot írt, ezzel a legjobb 3 közt volt. A kéttanra utolsónak bejutónak elég volt 65 pont (ha maxot vitt).
Szóbeli vizsgát nem tart a gimi.
Nem akarok nyomulni meg feleslegesen okoskodni se, de ha 22 főt vesznek fel AJTP-re, akkor 5x22=110. Így minimum 50 hely marad másoknak.
Amennyiben meg esetleg komolyabban elgondolkodtok B vagy C tervként a sulin, vsz. úgyis rákérdeztek az illetékestől.
Sajnos ilyen részleteket nem tudok.
Köszi, megnézem. A tatairól még nem hallottam.
Olyan új szálakat nem viszek bele a témába, hogy milyen a nemek aránya a gimikben :-)
Mást is érdekelhet, ill. lehet, hogy ez is szempont számukra a sorrendállításnál.
Az enyém pl. pont a trendi, fullsminkes csajszi túltengés miatt (akkoriban volt nyílt nap, látta és levonta a maga következtetését) hallani se akart arról, hogy a MIGet felírjuk a listájára. Nem volt meg köztük a kémia. :-)
Ha vállalható a kolis lét is, akkor ennek a tatai giminek a kínálatát is esetleg nézzétek meg (munkatársam lánya idén kezdte itt a kéttant, csupa jót mesél róla)
Illetve még a pilisvörösvári jutott eszembe: www.schillergimnazium.hu , bár véleményem szerint ezt a DNG lekörözi.
A Madách nyelvi képzési hangsúlyossága és eredményessége vitathatatlan. De azt is érdemes tudni róla, hogy itt a legmagasabb a nevesebb bpi gimik között a lányok aránya (64%).
Ez nem feltétlenül örömhír azoknak a fiúknak, akik inkább fiúkkal jönnek ki és a kevésbé csajos "pámpillás" lányoknak.
Ha Madachban gondolkozol, akkor nagyon jó választás lehet a Berzsenyi nyelvi osztálya. Az angollal lehet párositani német v olasz es talán francia a 3. amit lehet valasztani. Mindharomra elvileg 10-et vesznek fel igy jon ki a 30 fő, ami idén 36...Nagyon szeretik a gyerekek. Egyebkent sok ponttal lehet bejutni, 80 felett irt ismerős gyerek es a vegen éppen h felvették..Esetleg ott a humán is jó lehet..En nem hallottam gyereket aki a Berzsenyit szidta volna:)
M3 metrotol nincs messze,
Most már emlékszem, ti laktok az M3-as mentén, ugye?
Akkor sajnos nem fogunk egymásnak tippeket adni, nekünk az a város másik vége.
Sajnos, hogy a legtöbb sportot nem lehet hobbi szinten űzni, ezt én is ismerem és elég baj, azért biztos hiányozni fog neki, főleg a barátok miatt.
Itt nem lehet hobbi szinten sportolni. Más egyesületeket nem ismerünk, de a vízilabda eleve onnan jött, hogy nekünk a BVSC elérhető helyen van, oda jár mind a 4 gyerekünk, szinkronúszás nem az ő alkata, így lett a vízilabda és megszerette meg már az a társasága. Szóval, ha oda nem fog járni, akkor a vízilabdának vége lesz szerintem. Majd meglátjuk.
Balatonalmádi angol kéttannyelvű vagy DNG lenne talán a legjobb neki. Listán van még Madách és Kölcsey. Ezekhez keresünk B verziókat, ha rosszat írna véletlen.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?