Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Emlékeztek KICSE-re?
Mit rohangált, szervezkedett egyszerre a 2 gyrekkel (6. és 8.-os)!
Ráadásul külföldről jöttek haza, és csak 1 hétig voltak itt.
Aztán egyszerre volt a felvételi a kisebbnek a Radnótiban, a nagyobbnak az Istvánban, és reggelre a kisebb lázas lett.
Hú, de sajnáltam őket!
Dzs és Kinga !
JAG-os időpontcsere köztetek?
A suli azért nem hajlandó, mert nem akar ezzel foglalkozni.
De, ha Ti előállnátok ezzel náluk?
Egy telefont megér a JAG felé!
2 éve voltak ilyen cserék itt a fórumon!
3-án, 5 perc különbséggel van időpontunk a JAG-ba és a Kölcseybe. :(
Kölcseyt egyelőre lehetetlen elérni telefonon. :(
Bizony, ez rengeteget számít! Örülöka jó tapasztalatodnak én is, írd le a szóbelis honlapon, hogy mások is megtalálják akár jövőre.
Ez piros pont a gimnáziumnak.:-)
Különbséget tennék pszichés és tanulmányi terhelés közt.
Csak az lenne gimnáziumba való, aki a tanári froclizást jól tűri? Főleg felvitelin, vizsgaszituációban, ismeretlen helyszínen és idegen felnőttől? Aki nem viseli jól, lefagy (pl. mert sosem tapasztalt ilyent és megijed, nem tudja hova tenni), az hiába tud csillagos ötösre?
Régen rossz, ha erre kell készülnie egy diáknak!
Az introvertált gyerekek ettől hajlamosak lezárni, pedig egyáltalán nem biztos, hogy a magabiztos, nagydumás tanulók valók csak gimibe.
Itt a határ: [link]
Elég érdekes, hogy idén a sport tagozaton a legmagasabb a mentes határ, ezt szerintem elírták :)
Sziasztok! Mostanában kezdtem olvasgatni a fórumotokat, sok hasznos infót szereztem belőle, hálás vagyok érte.
Látom, hogy valaki rákérdezett az Újpesti Könyves Kálmán szóbelijére. Hadd osszam meg a pozitív tapasztalatot, mert megérdemlik.
Röviden az előzmény: a nagyobbik gyerekem már az egyik top-gimibe jár hatosztályos képzésre. A kisebbik most írt felvételit ugyanoda, de totálisan leblokkolt a matekon, cudar lett az eredmény. Ezek után több gimnáziumot is megjelöltünk, hogy legalább valahová behívják szóbelire, így tapasztalatot szerezhessen arról is 8.-ra. És persze hátha visszaadnak valamit a most elvesztett önbizalmából.
Nos, köszöntet a Könyvesnek, ahol - mint régen, az én időmben - kifejezetten sok jelentkezőt hallgatnak meg. A gyerek a magyar választotta, és hatalmas élmény volt neki: kedvesek voltak, profik, érdeklődők, és úgy jött ki a teremből, hogy lehetősége volt mutatni: nem a tudásával van baj.
Persze a gyalázatos írásbeli miatt valószínűleg ide sem fog bekerülni, de most nem is ez a lényeg, mert ha a testvére után nem mehet abba a bizonyos másik iskolába, marad az általános iskolájában, szerencsére az is jó hely. Ugyanakkor valszeg ezek után nem elkeseredve, hanem örömmel és érdeklődéssel készül a két év múlva esedékes újabb felvételire. És nekünk most ez is sokat számít...
Apáczai nem mentes felvételi, ha van még olyan, aki nem vol :)
10:00-re volt az időpont, mi jóval korábban odaértünk, de nem váratták a gyerekeket az iskola előtt, hanem rögtön bekísérték. Kb. Fél órás csúszás volt akkor. Először egy könnyű matek feladatot kellett húzni, 10 perc felkészülés után pedig elmagyarázni a logikát. Utána fiam elmondása szerint az előtte lévőket megkérték, hogy meséljenek magukról. Fiam vitt mappát a versenyeredményekről, rajzokat, okleveleket. Megkérdezték, hogy mi az a mappa a kezében, megmondta, hogy azok a dolgok vannak benne, amire büszke :) onnantól nem bemutatkozni a kellett, hanem megnézték a mappát, gratuláltak az eredményekhez. Összességében nagyon pozitív élmény lett. Vigyétek mappát! :)
Március 2-3-4. 13-18 óra között.
Mi 3-ra kaptunk időpontot.
Aki egy szintet meg nem üt, azt be sem hívják. A leírás alapján pedig már azelőtt volt konfliktus, hogy a gyerkőc megszólalt volna, így ez nem értelmezhető.
Szerintem nem véletlen, hogy ennyi VPG-s fórumozó felszólalt a bejegyzés után. Egy sima tapasztalat megosztás esetén nem érezte volna senki, hogy meg kell védenie a sulit.
A Trefort sem azért bánt úgy ahogy a gyerekemmel, mert nem ütötte meg a mércét, hanem mert a tanárnak elege volt a reggel 8 óta tartó felvételiztetésből 5 után és semmi kedve nem volt a gyerekemhez. Ember... megértem.
Tavaly, amikor a Lányom szóbelizett angolból, akkor a tanár próbálta kizökkenteni, ( kekeckedni?) pl.: hogy miért nem tudja az igeidők neveit magyarul.
A lányom, azt válaszolta, hogy Ő használni tudja a nyelvet. :)
A közjáték ellenére majdnem max. pontot kapott a szóbelin.
Középfokú nyelvvizsgával a zsebében nem gondolnám, hogy nem ütötte meg a belépő mércét :)
Sokszor egyébként szerintem ez inkább egy teszt része, hogy hogyan reagál a gyerek... főleg a 6 osztályosoknál, hogy mennyire való gimibe, hogy reagál a terhelésre...
8.
József Attila Gimnáziumon érkezett értestés a szóbeli időpontjáról! Aki érdekelt, nézze a portált!
Ebben a gondolatmenetben ott van a logikai bukfenc, hogy ezek a gyerekek megütötték a mércét, hiszen valószínűleg nagyon jó bizonyítvánnyal elég jó írásbeli ponttal rendelkeznek, mert ott vannak a szóbelin.
Én felkészítettem anno a gyermekeimet, hogy lesznek nem jó fej tanárok is, azt ne vegye magára. Nem ellene szól. Ahogy a gyerekek eltérőek, ugyanúgy a vizsgáztató tanárok is eltérő habitusúak.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?