Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Köszönjük hogy...és magyar termék? fórum

Köszönjük hogy...és magyar termék? (beszélgetős fórum)


1 2
53. f64f0d9a69 (válaszként erre: 52. - 5146e98818)
2012. dec. 10. 09:34
Valahogy itt a városban a panelek közt nincsenek méhészek...
52. 5146e98818 (válaszként erre: 51. - F64f0d9a69)
2012. dec. 10. 09:03
Én a mézet olyan termelőtől veszem, közvetlenül, akinek látom a munkáját, és akiben megbízom.
51. f64f0d9a69 (válaszként erre: 50. - Regin_a)
2012. dec. 10. 08:59

Ezzel garantáltan elérik azt, hogy nem veszünk mézet.

Tele a hócipőm azzal, hogy ebben az országban mindenki mindenkit át akar verni :((

Nagyon kevés a kivétel...

50. Regin_a (válaszként erre: 23. - Alfoldi13)
2012. dec. 6. 09:16

Mézet , kifogásolnám

Tavaly nátha idején vettem mézet

Nem figyeltem, otthon láttam hogy besűrüsödött cukor

Visszacseréltem, a másik vagy 2 hét után sűrüsödött be

Tudniilik, túlzottan cukorral etetik a méheket

Irtam a termelőnek. Jött a hablaty válasz


Egy valódi, tiszta akácméz alján max hosszu idő után lehet kis cukor kivállás

49. bd55e3f068 (válaszként erre: 48. - 9d7907a17a)
2012. dec. 6. 08:37
Ez ismétlés, nem magyarázat.
48. 9d7907a17a (válaszként erre: 45. - Bd55e3f068)
2012. dec. 6. 02:51

Ha étolajban vagy olivában ugyan olyan szép színe lesz a paprikának mint zsírban, akkor biztosan van benne valamilyen színezék.

Saját paprikából otthon készített fűszerpaprikát használok, saját disznóból származó, otthon kisütött zsírral főzök, ha zsírt használok. De pl. nagyon kedves vega barátnőmnek készítettem borsó pörköltet étolajjal és a saját paprikámnak nem lett olyan színe étolajban mint amilyen a zsírban szokott.

47. 5146e98818 (válaszként erre: 46. - Bd55e3f068)
2012. dec. 4. 14:27
Nekem erről az a magánvéleményem, hogy a nemzeti öntudatot, és összetartást mindenféle hivalkodás nélkül kellene megélni és csinálni.
46. bd55e3f068 (válaszként erre: 40. - 5146e98818)
2012. dec. 3. 23:39
Nem véletlen, hogy pedzegetik, szabályozni kell ezeket a nagymagyarságokat.
45. bd55e3f068 (válaszként erre: 22. - 9d7907a17a)
2012. dec. 3. 23:37

Az gyanús, ami nem gyanús :o)


Ennek a zsír kontra olajnak a kémiája érdekelne. Kultúrára alapozott hiedelemként kapásból meg tudnám indokolni.

44. f64f0d9a69 (válaszként erre: 41. - 298b15dfdd)
2012. dec. 3. 20:12
Szerintem ezen a téren a minőség és az ár semmilyen viszonyban sincsenek egymással! :((
2012. dec. 3. 18:35
Bedarálják csumástól mindenestől ezért ilyen semmilyen a színe. Háznál csinált törött parikát kiszokták csumázni.
42. 5146e98818 (válaszként erre: 40. - 5146e98818)
2012. dec. 3. 18:23
Mondjuk azt én sem értem, hogy pl. a Vértes Volán Zrt. hogy kerül bele ebbe a körbe. :)
41. 298b15dfdd (válaszként erre: 33. - F64f0d9a69)
2012. dec. 3. 18:22
Tavaly még nem tapasztaltam ezt a siralmas minőséget.Főleg az ára miatt gondolnám,hogy minőséget vásárolok.
40. 5146e98818 (válaszként erre: 39. - Jstefan)
2012. dec. 3. 18:21
Gondolod hogy az ezzel foglalkozó nonprofit Kft. egy maffia?
2012. dec. 3. 18:18
A 2012-es év legnagyobb, több milliárdos átverése a "MAGYAR TERMÉK" felirat,és ezt a vásárlók többségében elhiszik! Még azt is eljátszották hatalmas nyilvánosságot biztosítva hogy az idegen terményt bezúzták,igen kis tételben a rivális kereskedőnél,de a saját cégeinek importja az piacra került "Magyar Termék" felirattal!!! Korrekt lenne ha a valóságot írhatná minden csomagoló cég az árura,és a vásárlóra bízná a választást hogy mit akar venni!
38. cc6a0cd7c8 (válaszként erre: 23. - Alfoldi13)
2012. dec. 3. 18:08
igen de sem méz sem téliszalámi sajnos nem tartozik az alap élelmiszerünk közé,kolbász még belefér:)bor...egy évbe max 3x:)
37. 5146e98818 (válaszként erre: 35. - Mazsinka)
2012. dec. 3. 16:41
Bizonyára kész paradicsomszószból, olyanból amiből a konyhákon a paradicsomlevest. Azzal kevesebb a macera, csak ízesíteni kell, és kész. Az ilyen kechupot inkább kerülném, hisz ki tudja hogy a szósz honnan jön, és mi van benne.
36. f64f0d9a69 (válaszként erre: 35. - Mazsinka)
2012. dec. 3. 16:24
Biztosan már valamilyen feldolgozott paradicsomot vesznek...
35. Mazsinka (válaszként erre: 32. - 5146e98818)
2012. dec. 3. 16:21
Azt nem tudom, csak mesélték, hogy felhívta valaki a gyárat, hogy rengeteg paradicsom van náluk, eladnák nekik kecsapnak, majd közölték, hogy köszönik szépen, de ők nem paradicsomból készítik a kecsapot.
34. f64f0d9a69 (válaszként erre: 25. - 9a8e230ffe)
2012. dec. 3. 16:18
Kocka alakút, ha lehet kérni! :))
33. f64f0d9a69 (válaszként erre: 19. - 298b15dfdd)
2012. dec. 3. 16:16

Én a Sparban vettem S Budget piros paprikát. Ez legalább, nem perui, argentin stb. , hanem Magyar-Spanyol. Nem drága és jó. Az édesnemesnek van szép piros színe.

Nálunk a termelői piac tele van kereskedőkkel - ki tudja honnan szerzik be az árut. :(((


Sírjatok:

[link]

Hatalmasat bukott a magyar pirospaprika a minőségi teszten

32. 5146e98818 (válaszként erre: 30. - Mazsinka)
2012. dec. 3. 16:09
Hát miből?
31. 5ae5958e65 (válaszként erre: 19. - 298b15dfdd)
2012. dec. 3. 16:06
ha veszel normális paprikát, azt száraz hűvös helyen és fénymentes helyen kell tárolni. de már ha eleve olyan paprikát veszel ami fakó azzal már nem tudsz mit kezdeni nyilván. ha teheted háztól vegyél.
30. Mazsinka (válaszként erre: 29. - 5146e98818)
2012. dec. 3. 15:40
Tőlem aztán rá lehet írva, nem veszem. Viszont sok helyen nem is paradicsomból készítik a kecsapot.
29. 5146e98818 (válaszként erre: 28. - Mazsinka)
2012. dec. 3. 14:50

A 100%-a de ez is rá van írva.

A paradicsom egyébként Amerikából származik.

2012. dec. 3. 14:48
Az én kedvencem:...kecsap-száz százalék magyar paradicsomból. Az jó, hogy száz százalék magyar paradicsomból van, de a kecsap hány százaléka van egyáltalán paradicsomból? :) Na, ez csak félig vágott ide, bocsi.
27. 5146e98818 (válaszként erre: 26. - 5146e98818)
2012. dec. 3. 14:46
És a hagyma is Közép-Ázsiából került Magyarországra.
26. 5146e98818 (válaszként erre: 25. - 9a8e230ffe)
2012. dec. 3. 14:42

Nem az számít hogy honnan jön, hanem hogy mi van benne.

Jelzem, a tyúkot a kínaiak háziasították 6 ezer évvel ezelőtt.

2012. dec. 3. 14:39

már a hagymát is Kínából hozzák:S


lehet hamarosan műtojásokat is importálnak...

24. Hudvig
2012. dec. 3. 14:37

És azt se felejtsük, hogy megfelelő tartási körülmények között is egy év alatt sokat fakul. Én ezért örülök, hogy kalocsai vagyok, minden évben friss házi pirosat kapok. Én a boltban vásárolttal nem vagyok megelégedve.

De tudom, hogy sokan kénytelenek megvenni azt, de pl. piacokon elég sok számban lehet találkozni jó minőséggel, de csakis olyantól, aki engedi megkóstolni!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook