Köszönjük hogy...és magyar termék? (beszélgetés)
Ezért kell piacra járni, hogy tudd, hogy ki NEM a felsorolt áruházakból beszerzett árút árulja, hanem maga termeli meg. Nekem is megvannak a saját árusaim és attól nem is vásárolok, aki nem enged kóstolni. Egy idő után ránézésre megmondod, hogy milyen ízű lehet a termék, vagy ha nem szaggolj. Mindennek van illata.
Múltkor is szagglászom a narancsot, erre odaszól az eladó, hogy nem szagglászni kell, hanem vásárolni. Hiába mondta kicsit viccesen, otthagytam kerek-perec és többet nem is nézek a tájára.
Felénk is így van, itt a hentestől kezdve minden megtalálható. Még a csalók is akik mint ahogy írták a tescoban megveszi azt kihozza árulni.
Nekem meg vannak a megszokott helyeim, ahol tudom mit kapok, ritka ha mástól veszek.
szia, én azt mondom aki csak teheti közvetlen termelőtől vásároljon, de az emberek többsége sajnos ki van téve ilyen és hasonló dolgoknak amiket leirtál.
Én termelek sokmindent a kertben, köztük fűszerpaprikát is.és olyan is van ha rossz helyen tárolják vagy rosszul van csomagolva akkor akármilyen jóféle eredeti paprika , ki fog fakulni.
Én is a piacon vásásrolok, de sajnos már ott is néha meg kell nézni hogy mit adnak egyesek.
Nálunk a piacon van egy zöldséges tele primőr árukkal, meg hasonlókall van neki egy polca kifejezetten magyar árúknak, aminek a 90%-a rohadt evvel is mutatva, hogy ennyit ér a magyar és inkább a Kínait meg a Chileit vedd.
Ezeken a termékeken legalább fel van tüntetve a származási hely.
Viszont sok olyan áru is van, amire csak azt írják rá, hogy forgalmazza XY...
Néhány tapasztalatomat szeretném fórumtémává indítani melyben nem tudom eldönteni sirjak vagy nevessek.Tavaly füszerpaprikát vásároltam,nem nevenincset felbontáskor nem a megszokott piros színt láttam hanem ...olyan téglaszínt az íze is inkább vakoltfal volt mit ne mondjak kidobtam de megnéztem a csomagolást:Származási ország:Magyarország,Csomagolták:Törökország.Hoppááá
Pár napja szárazbabot vásároltam a tacskóba és mit olvasok:Köszönjük hogy Magyarországon csomagolt terméket vásárolt.Származási ország:Kína
Lefotóztam izgalmas volt...és szomorú,mert az rendben hogy tudatos fogyasztóként venném a magyart termelőinket tisztelve még ha jóval drágább is a magyar mint a külföldi na de ez már nekem is SOKKKKK:)
További ajánlott fórumok:
- Magyarországon termelt,vagy gyártott MAGYAR termékeket keresek, van még ilyen?
- Milyen magyar termékkel ajándékoznád meg a külföldi rokonaidat?
- Magyar termékek! :)))
- Melanin:Kínában a tápszerben találták meg. Magyarországon a Nestlé termékei között is találtak. MERJEK nestléTÁPSZERT ADNI A GYERMEKEMNEK?
- Magyar terméket karácsonyra
- Tudja valaki, hogy lehet-e Magyarországon Cosatto termékeket vásárolni valahol?