Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
na, zárjuk le ha már sikerült elinditanom ezt a lavinát,és csak görög tovább,egy hónapban egyszer megyek a postára,egyszer nem többször,minden csekket egyszerre viszek,mert összevárom mindet,
ezen már csak akkor változtatok,ha nem tudok majd járni,beszélni gondolkodni,akkor majd intézi helyettem más, köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat,
ja és a férjem nyugdiját a postás hozza,mert mikor nyugdijba jött,kijelentette,neki a postás adja a kezébe,hogy legalább addig egy csomóban lássa,mielőtt lenyúlom az egészet,{nem nyúlom le az egészet}én vagyok a ,,,pénzügyminiszter,,,az enyém számlára jön,de az meg ,,,molyfing,,,
na, ennyi,
Csomagot feladni? Minden nap?
Ezen is lehet most lazítani...
Lehet online is fizetni csekket!
Rajta van egy számlaszám, arra el lehet utalni. A közlemény rovatba be kell írni mindent és 5 másodperc alatt teljesül is.
Nem kell, hogy lába legyen a csekknek, csak haladni kell a korral.
Én ma 3 nagy boltot megjártam. Liszt zöldség fagyasztott hús tisztítószerek kipucolva. Volt aki 3 teli nagy kocsit tolt ki a boltból. Én komolyan azt vártam mikor verekednek össze az emberek.
Végül itt helyben a kisboltban vettem meg amit nem tudtam. Csak így persze drágábban jöttem ki. Minden hónapban nagybevárolok. Így nekem a liszt cukor mosópor 1.5 hónapig elég. Most február óta betegek vagyunk folyamat. Először a felsőlégúti majd most hányásos hasmenés. Nem tudtunk még nagybevárololni. Most egyenesen nehéz.
A legegyszerűbb pl. az, ha a szolgáltató oldalán fizetünk.
Olyan idősek esetében, akik már nem hajlandóak elsajátítani a technikát a gyermekek intézhetik online a befizetéseket.
A mamám önállóan intézi a befizetéseit a csekkes módszerrel, de hozzáférek minden online számlájához, ha szükség lenne rá.
Nálunk itt Ausztriában,mától szigorítottak,hogy nem lehet kimenni,csak ha dolgozni megy valaki,vagy a közértbe,gyógyszertárba, orvoshoz..
Bank van még nyitva. Az összes többi üzletek,éttermek minden zárva. Játszóterek is..
Az ablakból láttam,látom hogy mennyien voltak lent sétálni,biciklizni,futni. Kicsi gyerekekkel is. Nem értem az embereket,nem nyaralás miatt nem kell iskolába,óvodába, dolgozni menni,hanem a vírus miatt. Ami ijesztő,mert rengetegen meghalnak,haltak 😦. Én félek,féltem a családom,anyukám aki már 77 éves. A férjem aki dolgozik,sok emberrel találkozik.
Csodás idő volt,14 fok mégsem mentem le a kisfiammal a dunapartra sétálni,biciklizni...
Anyukám is ilyen volt, aztán meg panaszkodott, hogy mennyit kell mindig sorban állnia a postán.
Egyszer aztán suttyomban rátelepítettem az iCsekk alkalmazást a telefonjára. Megmutattam neki hogy kell beolvasni a QR kódot és imádja azóta is, hogy 1 perc alatt befizeti az összes csekkjét a fotelből.
És még mennyi más lehetőség van...
Köszönöm.
Azóta ismerös ismeröse hivott,hogy ne menjek,mert nem lesz hús.(Fehérvár)
Én ugyan nem, csak elmondtam a véleményem, ahogy bárki más. Szerintem mindenki tudja, hogy nem a rendszeres havi bevásárlókról (akiknek a fogyasztása bele van kalkulálva a készletezésbe így) , hanem a józan ész határainak átlépéséről van szó a hsz-emben. Nem kell kiforgatni a mondandóm. Ja és igen, hiány van. Nem csak abból.
Dolgozom, napi két órát ingázom és próbálok hasznos tagja lenni a társadalomnak. Egyszerűen nehezen tudok elmenni az olyan mentalitás mellett, hogy valaki polcsorokat lepakol csak mert. Elvileg folyamatosan az ellátás, az egyik tacskóba a környéken kisegítőket keresnek, szóval ez talán nem lesz hosszú távon akadály...
A postai, hivatali ügyintézést pedig szintén lehetne online rendezni így a 21. században, ha már ez is tényleges rizikó faktor.
Nem pesti vagyok, de nálunk leállt a város, a taxisok csak a mentőt, tűzoltót engedték át.
Kamaszként még élveztem is, miénk volt a város.
1990 őszén mentem férhez utoljára, de itt szegeden fogalmunk sem volt arról, hogy taxis blokád van, sajátkocsikkal megtartottuk az esküvőt és a lagzit is.
Szerinetm azt a pesti tüntetést épeszű ember nem hasonlitja össze a taxis blokáddal.