Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Nálunk az öreg csajoknak az volt a szórakozásuk, a nap (hét) fénypontja, ha lejöttek az emeletről és piacozhattak egyet vagy ledöcögtek a Duna-partra. Sajnálom őket, mert marad a tv és a keresztrejtvény.
Gondoltam már arra, hogy felhívom a fiatalabb lakók figyelmét az idősebb szomszédaikra. Ha mennek vásárolni kérdezzék már meg mire van szükségük.
Most érkeztem meg külföldről. 2.5 hetet töltöttem kint. Amikor kiutaztam 5 betegük volt, mára már több ezer, akinél igazolódott is a vírus.
Ott sem volt jobb a helyzet, mint itt, Amikor kimentem minden volt bőven, amikor eljöttem ki sem tudták tenni az árút a kocsiról kapkodták el. Szombaton egyik mirelit árúházat fosztották ki és ez szó szerint kell érteni, fizetés nélkül megrakodott kocsikat toltak ki. Ennek valószínű lesz következménye, gondolom én, a kamerák alapján betudják őket azonosítani.
Lett rendelve 5kg liszt, mondták majd 2 hét múlva, mert annyi a rendelés nem győzik. Egyszerűen nincs kenyérsütőgép , a legdrágábbtól, a legolcsóbbig minden elfogyott.
Az eBay csinálja jól. Aki pl. felvásárolta a kézfertőtlenítőket, nem engedte árusítani. Így árt, aki mások kárán akart meggazdagodni, többszörös hasznot remélve, nyakán maradt a készlet.
Ez remek ötlet! Én már elkészítettem a prototípust, ahogy Piroska is írta, lepedőből. Az könnyű, de sűrű anyag.
Arra ügyelj, hogy jól illeszkedjen és minél nagyobb felületet fedjen be, sok sikert! 🌷
Majd később előkeresek olyan cikket, amiben a maszkról esik szó, miért is fontos mégiscsak.
látjátok,itt a baj,nem tudtok még ezen sem túllépni,
pedig ez csak rosszabb lesz,
most voltam a spárban,nem voltak sokan és nem voltak nagy tömött kocsik,egy-két polc üres volt,de a lányok töltötték újra,
én két napig tuti nem megyek,
Fejezd már be. Azért, mert valaki megkérdezi, hogy láttál-e ilyen eseteket, még nem hiteltelenítés, hanem pusztán egy kérdés. (Megjegyzem, hogy emberek tényleg azzal foglalkoznak most, hogy azt nézzék, hogy mások hogyan rámolják le a polcokról a kaját, ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, hogy mit akarnak ők maguk venni, ha meg éppen nem férnek oda, akkor mennének tovább a következő polcig...)
A téma másik részének, hogy mi a problémád a sokat vásárló emberekkel, annak semmi köze nem volt sem érvekhez, sem tényekhez, mert egyet sem írtál.
Nálunk hús és liszt is van, folyamatosan töltik.
Meg szerintem mindenki a nagy boltokba megy.
Az komoly. Jobbulást! Van otthon gyógyszered?
Te a UK- ben élsz, ugye?
Paracetamol a boltokban kapható, van segítséged?
Nálunk még a kis sparokban van nagyjából minden (hús, liszt, fertőtlenítő kivételével).
Panadolt is tudtunk levadászni.
Láttam én is nem egy ilyen állapotot :-( Nyilván nem készítettem fényképet, főleg személyiségi jogok okán. Raklapról ki ki sem érkeztek pakolni a feltöltők. Egy "kedves úriember" például a vállalkozásának vásárolt több karton folyékony szappant, fertőtlenítőt (márkákat nem írom ki), papírtörlőt, WC papírt, 2 bevásárlókocsi púposan megrakva. Lehet engem is leszólni.
Fővárosban 500 m-es körzetben 4 szupermarket/élelmiszerlánc üzlet van. Hús ma 10-kor egyikben sem. :((((
A mai sajtótájékoztatót 15 órára írták ki. Gondolom fél négykor már ki is állnak és azzal kezdik, hogy idő hiányában csak egy kérdést tehet fel 3 újságíró, amire sajnos személyiségi jogokra hivatkozva nem tudnak majd válaszolni. Kabaré.
Kiemelt hírként Kovács kommunikációs akciócsoport vezető 1 percben tolja a halandzsát.
Nálunk a Lidl, Tesco kirabolva.
A helyi Sparban van minden, ami szokott, folyamatosan töltik.
39.5 fokos lázam van, fáj
Mñdem
Magány személyeknek?
Én úgy tudom, hogy ez csak a vállalatokról szól...
Nálunk is ez van. Tesco-tól a Lidl-ig van minden a városunkban és mindenhol üres polcok, húspultok, stb., teljes őrület. A nyugdíjasok marhára nem otthon vannak, hanem csapatokba verődve beszélgetnek a boltban, bolt előtt, gyógyszertárban, postán, hogy ugyan mire ez a nagy felhajtás, de persze nekik is tele a húzós kocsijuk.
Kilométeres sorok mindenhol, púpos kocsik. Van a városban egy facebook csoport, ott osztanak meg képeket...elképesztő. Mintha legalább háborúra készülnénk. Tegnap voltam boltban, elég is volt, mától csak a férjem megy, mert én köhögök és fél, hogy "meglincselnek". Fiam jött haza Debrecenből, a sofőr leszállított egy fiatalt, mert az orrát fújta. Szerintem ez nem normális állapot. Remélem mihamarabb vége lesz.
Valós, megtörtént dolgokat írtam le, amik maximum a Te fejedben nem tények, mert nem vagy képes hitelt adni olyan ember szavának, akit amúgy nem ismersz (vagy nem tetszik a mondanivalója).
Te vagy az egyetlen ember, aki megállás nélkül belémszáll, próbál(ja) hitelteleníteni (a "szavaim"). Nem fogom elviselni, hogy az általad ferdített mondandóm kényed-kedved szerint tekergeted mindig ugyanoda, hogy a végén csak a Tied lehessen az utolsó szó.
Részemről végeztem Veled, utoljára kérlek szépen, hogy kommentár nélkül tedd meg Te is ugyanezt.