Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Jajj! Úgy féltem anyukámat!
Nemrég esett át egy hatalmas műtéten, most is alig tud kikecmeregni a náthából.
Ráadásul távol vagyunk egymástól, én Pestről már nem kockáztatom meg, hogy menjek hozzá.
Ott vannak egyedül apuval. 😢
Szerintem a lehető legegyszerűbb oka van: nem bloggerek és vloggerek, "csak" hétköznapi emberek, akik nem teszik szenzációvá a betegségüket.
Hozzám is nyugodtan becsöngethetne egy "riporter" interjút készíteni ... Lehet, megbánná 😀
Jah, azt viszont olvastam, hogy vajnánénak volt kis hőemelkedése 😀
Egyik új beteg, egy 60 feletti nő, súlyos tüdőgyulladással.
A még elkeserítőbb, hogy úgy derült ki, hogy idős anyukája a napokban halt meg tüdőgyulladás miatt, egy műtét utáni ígéretes felépülés alatt. És a két nő egyszerre, hétfőn lett beteg, szóval egymástól nem kaphatták el.
És a még-még elkeserítőbb, hogy a hölgy, a lánya pár nappal azelőtt volt orvosnál, aki infuenzával hazaküldte, de csütörtökön éjjel nagyon rosszul lett.
Ennyit ismét erről a nagy felkészültségről...
Mindenki tegyen meg mindent, amit tud önmagáért és a többiekért, mert úgy tűnik, főleg rajtunk múlik, nem az intézményeken.
A rubophen már hiánycikk, az valószínűleg kilőve.
Holnap reggel ott kezdek, van az utcánkban egy gyógyszertár, kíváncsi leszek mit lehet kapni.
Pont ilyeneken agyalok én is.
Pedig azt hittem, alap lesz legalább a nem "túl személyes" adatok nyilvánossága.
tirolban több település katonai zár alatt, és ma egész tirolra lakhelyelhagyási tilalom ... náluk van a legtöbb fertőzött ausztriában.
A barátunk azt üzeni mindenkinek, vegyük komolyan, mindenki maradjon otthon, igenis komoly, ne mászkáljon!!
"Szlovéniában hétfőtől leállítják a tömegközlekedést, valamint bezárják az éttermeket és a bárokat"
Jól csinálják.
Szuper,hétfőn mindenki megint rohan majd a patikába,keddre mar sehol sem lesz egyik gyógyszerből sem.
Mi is altalaban ibuprofent tartunk otthon,a gyerekeknek van paracetamol pluszban,hogy ha nagyon lázasak lennenek,akkor váltasban lehessen adni az ibuval.
Remeljuk lesz annyi esze az embereknek,hogy mindenki csak a szükséges mennyiséget vásárolja,hogy mindenkinek jusson.Meg a patikaban se artana korlátozni a vásárolható mennyiséget.
Még a kocsmákat, szórakozóhelyeket kéne bezárni. Ezek nélkül lehet élni.
Jah, mert biztosan betartják a 100 fős korlátot...
De szerintem már 5 ember egy asztalnál is fertőzésveszélyt jelent.