Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Nem akarok pékségbe járni, ennyi erővel mehetek a kis boltba is naponta.
Pont az a lényeg, hogy otthon a meglévő eszközökkel süssek.
Még fiatal vagyok ahhoz, hogy megértsem mit jelent a maradj otthon;)
Nem akarok elmenni vásárolgatni, mert akkor ugye lenne nagy jénaim is, stb.
Az itthonival akarom megoldani...
par napja "kivertem" meg tobbet a fogambol almomban.
ott a nyoma ott van a butorlapon.
a regi emeletesagyamban voltam es feltek a tesoim, en meg lementem megnezni ki az.
gyerek voltam,11-egynéhány éves,
hárman voltunk egy szobában,az imádott keresztanyám,egy másik nő,akit nem tudtam hogy ki,csak ismerős volt,meg én,
hallottuk hogy kezd fújni a szél,és egyre erősebb lesz
mondja a keresztanyám,indulnom kéne jön a vihar,mondta a másik,elviszi kocsival,
abban a pillanatban kitört valami iszonyatos vihar,
egy hatalmas ablak előtt álltunk onnan néztük,
aztán kétfelé vált az egész,az egyik felén sötét fekete felhő volt,a másik felén sütött a nap,és szivárvány volt,
aztán elment a fekete felhő is,és az ablakból lenéztünk az utcára,az emberek jöttek-mentek,dudáltak az autók,nagy volt a forgalom,azt mondja a keresztanyám,nézd meg,nem tanulnak semmiből,
azóta is nyomaszt az egész,
Teljesen elvannak szeparálva? Levelet sem kaphatnak kintről, vagy csomagot, könyvet? Vagy a konyhai dolgozók, akik az ételt készítik, azok is szűrve voltak?
Nem kötekedés, félre ne érts, csak tényleg furcsa, ha elszeparált emberek megkaphatják.
Értem. Na én meg tésztát nem nyújtanék. Egyből begyullad az ínhüvelyem, aztán nem tudok dolgozni.
Amikor élt még édesapán, olyan gyönyörű tésztákat nyújtott. Az alatt tényleg lehetett volna olvasni :)
Ne meg olyan sütiket sütött. De nagyon hiányzik :/
Enyém, mivel xxl-es gép, konyhában nem fér el. Spájz nincs, jobb híján a kisszobai komódon porosodik.
Igazából mindenféle sütést minimalizáltam, mióta liszt tiltólistás lett. Tésztát gyúrok még néha, utána megy a takarítás ezerrel...
Fél kg kenyér egy hétig elég nekem, férjem többet eszik, viszont nem válogatós.
Nem kell ahhoz idő. Az enyémet előre is lehet programozni, hogy adott időre legyen kész a friss kenyér.
Beleöntöm a lisztet, vizet, sót, van amikor vajat, de én csak az alappal szoktam, vagy magvassal. Pl. nagyon jó ízű számomra a diós, 5 perc beleönteni a hozzávalókat. Ha sütőben sütöm, akkor meg, amikor megkelesztette, átrakom egy edénybe és be a sütőbe. Tehát semmi időt nem rabol.
Ez mind szép, de pl. mi van azzal, akinek a munkaszerződése mostanában jár le. Pl. vejemnek májusban.
Azt se tudjuk, hova jönnek haza, előtte felmondták a bérelt lakást (két évre mentek Ausztriába). Hozzánk jöhetnének, csak férjem a veszélyeztetett korosztályba tartozik (de azt mondta, ő a gyerekének nem mondja, hogy nem jöhet). Pár hét, míg Pesten bérelnek.
Szerintem senki sem viccből akar most hazaszállingózni.
Na engem az élesztő ütött így szíven. Én 3 hete kalácsot akartam sütni.
Na majd a húsvéti sonka mellé, addigra helyreáll az élesztő válság. Állítólag már lehet kapni csak én nem voltam boltban.
A másik problémám a kontaktlencse folyadék. Ami bevált, azt az olaszok gyártják...
Még van 1,5 flakonom ami elméletileg max 2 hónap, de spórolok vele ahogy tudok. Remélem szeptemberre kikeveredik mindenki ebből a carból.
Az hulyeseg, hogy csak szaritott elesztovel mukodik egy gep, de gep es gep kozt nagy a kulonbseg, az tuti. Anyamnak ketto van, aaz egyiken ez jo, a masikon az.
Regen a ferjemnek sutottem mindig kenyeret, kesobb par tesztat dagasztani csaptam be (hazi hamburger zsomle meg ilyesmik).
A gepet fogd csak be a pepecs melora!
A kedvedért, és Zsófi kedvéért megkerestem az ominózus kenyeret:
A 45. bejegyzésben van.
És örök hálám, mert a másikban kerestem, és számtalan vicces sztorin röhögtem közben abból az időszakból 😂
"Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot!"
Mivel semennyi kenyeret nem szoktam enni, ez a problema nem erint meg.
Egy kis doboznyi lisztem van, szerencsere nem avas. Meg nyaron vettem, es a bo felet a volt lakotarsamra hagytam, mikor koltoztem, amugy is o hasznalta inkabb. En csak suritesre hasznalom, martasokhoz, szoszokhoz.
Viszon a paradicsom konzerv valsag sziven utott. Ha mast nem cipeltem, vagy autos vasarlasra mentunk, azt siman szoktam 1-2 kartonnal hozni, mert magaban szoktam eszegetni. Most meg hetekig nem volt egy szem sem. First world problem.
Legalább 3 családot érint. Ilyenkor nem lehet kérni fertőtlenítést?
Festés 1 éve volt, ha én költöznék akkor is festetnék, de "ezek" nem akarnak.
Én azért bízom benne.
Nehéz elképzelni.
:D
Soha ne mondd, hogy soha.
Bár így utólag nem sok logika volt benne, de legalább na.