Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Nekem van, de nem használom. Annyira nem jó...
Gluténmentest is jobb sütni sütőben, mint gépben.
Talán ha kovásszal is játszadoznék, finomabb lehetne.
Ne haragudj, de amit írtál, azt leírtad. Nekem ne magyarázkodj!:)
Bocsi, keress, magadnak más vitapartnert, mert erre nem érek rá.
Én írtam el, telefonról vagyok, elnézést.
Hordjon szájmaszkot.
Te írtad el vagy betűről, betűre így írták ki?
Mert nekem feltűnt már, hogy tájszólással írnak.:)
Pl.: Takard el a szájadat...
Igen, mert nem jogos? Gondolom nem vagy még nyugdíjas csak otthonról dolgozol, tehát akkor te sem mehetsz vásárolni, csak 12 után.
Bár erre írtam, oké, hogy otthon dolgozik valaki, de rugalmasabb, azért félórára ki tud ugrani megvenni, ami kell, míg aki 7-től 19 óráig dolgozik az nem igazán. A munkába járást is bele kell kalkulálni, akkor az se reggel, se este már nem tud vásárolni, a szombatja maradna, ha lehetne. De aki 1/2 8-ra jár és 17:30-ig dolgozik, szintén nem rózsás a helyzete, és nagyon sokunk nem teheti meg azt sem, hogy kimenjen ebédidőben, mert annyi a meló, hogy szinte enni sem tud.
Így talán evidens volt a meglátásom. Persze, minden szentnek maga felé hajlik a keze, esete forog fennen.
Most láttam egy reklámot, a koronavírus tünetei, védekezés.
Mi volt benne? Hordja szájmaszkot. Így, simán, nem volt hozzátéve semmiféle ha...
Megértem, én is ebben a cipőben jártam, és többek ebben a cipőben járunk.
Megértem, ha pánikólnak az emberek, nem az ő hibájuk, fentről kellene a limitet meghatározni, így külön-külön nem haragudjunk senkire, főleg ne formáljunk véleményt, hogy minek neki, mert nem kell úgysem. Lehet a rokonságnak vásárolt, nem tudhatjuk.
Engem azért hülyéztek le ismerősök, mert végre jött 3 doboz gyógyszer és csak kettőt hoztam el, az 2 havi, hogy hátha másnak is szüksége lenne rá. Utolsó levelet bontottam fel tegnap. Pont azon agyaltam, mi lesz, ha elfogy? De szerencsére a 24. órában megérkezett. Tehát a gyógyszert is simán kiadták volna a 3 havit.
Nézd mikor a héten hallom a boltvezetőt meg az egyik szociális munkást arról beszélni, hogy mennyi lisztet rendel le és akkor 2 nap múlva megy talicskával a lerendelt zöldség liszt és egyebekért. Én meg nem tudok venni 1 kg lisztet sem, mert a polcra ki se került, aztán mikor megkérdem mikor jön liszt és közli, hogy majd jövőhét kedden,szeretnék 2 nyamvadt kg lisztet félre rakatni.. Majd közli, hogy hát azt nem lehet így meg úgy.. Aki kapja marja alapon.. Akkor igen. Rohadtúl húzom a számat 2 kisgyerek mellett. Mert még kenyeret is alig tudok félre rakatni.
Minden hónapban nagybevásároltunk. Liszt cukor mosópor tészta 1.5 - 2 hónapra. Februártól március közepéig betegek voltunk. Nem tudtunk elmenni nagybevásárolni. Mire odajutottunk addigra kitört a vásárlási láz.. A felét nem tudtam megvenni amit szoktam,és azóta sem.