Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Nem csak te, de mivel itt már nem kapható élesztő, így már a zsömi is elmarad.
Pedig nálunk napi 4kg kenyér elfogy:-(
Szuper, köszi! :)
A kovász készítése nekem még kínai. De elkezdem azt lesz, ami lesz. :)
Én sem. Összeolvasok róla mindent, de csinálni nem vagyok hajlandó. Még régebben a gm. pékárut megsütöttem, de nem tudok, főleg nem akarok az életemből kétnaponta több órát erre szakítani.
Nem eszünk annyit, azt' cső.
Csak én vagyok hp aki nem hajlandó kenyeret sütni? De még elgondolkodni se rajta.
Igaz nem is vagyunk nagy kenyérfogyasztók.
Jogászkodnak csak, mert bár jogász végzettségű a legtöbb, aki ezt kitalálta, csak soha nem dolgoztak a szakmájukban. A szakmai ember meg nem meri átfogalmazni úgy, hogy azt ne lehessen másként érteni.
Ezek után számítanak lassú növekedésere, miután felrántották azt a kerítést, ami mögé az emberek visszavonultak?
Nem gondolnám helyesnek ezt a fajta korlátozást, de picike porszem vagyok/vagyunk. Talán rájönnek, hogy a korlátozás fordítva sült el... Piciny városban boldog boldogtalan jön megy (igen idősek is, akik eddig igénybe vették a segítségünket), mert rendeletbe van, hogy mehetnek, nem tiltja semmi!
Mindíg is tiszteltem a nálam idősebbeket, de most amit művelnek ezzel a törvényi értelmezéssel...Én pedig az udvaron próbálom elmagyarázni a gyerekeknek, hogy miért nem, persze látva, hogy mindenki össze-vissza megy, így hiteltelenné válok én is, de csak mondom és mondom...
Én pedig nem vagyok "paraszt" (nem negatívan érteni), nem tudom a szándékaimat érvényesíteni, sőt még boszi sem talán:-))))
De értettem és tetszik!:-)
Itt egyébként valóban az még béke időben is. Az oviban nem főznek ételt sem, mert (mondván) legalább most van idejük pihenni.
Hát én pedig írtam az EMMI-nek:-))
Kí így, ki úgy....
Gépkocsi oktató dolgozhat szerintetek? Mert munka az is. (Ketten ülnek ugye a kocsiban, oktató és tanuló.)
Szerintetek ezt honnan lehetne megtudni?
Sőt van olyan kenyér, amit csak kicsit hosszúkásra formáznak, ahogy sikerül éppen.
Mehetünk a kertbe! :)
" A gépjárművek mozgását nem korlátozza a rendelet. Egy gépkocsiban az egy háztartásban élők tartózkodhatnak.
Vagyis, em büntetendő, ha valaki úgy dönt, autózik egyet vagy autóval hagyja el a várost, hogy a természetben sétáljon, sportoljon. De a hobbiautózást nem ajánljuk, és más városokba, településekre utazni csak a kijárási korlátozásban engedélyezett célok miatt szabad."
"A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben történő vásárlás, elsősorban a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletekben."
Géppel dagasztom, mert lusta disznó vagyok. ☺️ A sütőm légkeveréses, nem tudom milyen lenne anélkül. Szerintem mindenképpen próbáld meg egy 20-30 dekás cipóval, aztán meglátod, hogy szeretitek-e. Élesztőt nem használok, kovásszal sütök.
Szerintem ha a kifli klasszul megsül, akkor a kicsi kenyér is át fog sülni akkor is, ha nem légkeveréses a sütő.
Életem első kenyerét egy sima tepsiben sütöttem meg.
A vaslábast nem kifejezetten kenyérsütéshez vettem, de valakinél láttam, és tényleg jobb abban sütni. De az első sem volt vállalhatatlan ;)
Megkérdezhetem, hogy mivel sütsz így kenyeret? (kenyérsütő nélkül).
Nekünk nincs masina, de szeretném kipróbálni.
Illetve van masina, de anyósomé, és azt mondja, hogy csak szárított élesztő jó hozzá.
Nekem meg csak friss van.
Vagy kovásszal?
Valamint hogy légkeveréses sütő kell-e hozzá, vagy jó a mezei régi? :) nekünk utóbbi van, már több sebből is vérzik szegény.
Azért neki merjek állni?
Élesztős, vajas puha kifili megy ebben is, de arra az igazi, ropogós héjúra vágyik a család. :)
Igen, lesz baj, mert itt a porfészekben másként működik a világ sajnos....
A veteményezésnél jobban aggaszt némely csekk befizetése és számos más probléma, mint a hivatalos dolgok, de te tudod a legjobban, hiszen te is és több százezren szenvedő alanyai vagyunk, nem egyedi sajnos.
A szántás csak egy megjegyzés volt és szösszenet. Van ilyen is. Csak pozitívan! Jó lesz a nagy kert focizni a gyerekeknek.