Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Helyes??? :(
Valami megoldást kellene találni! Nem hazaküldeni, hanem KEZELNI kell!
Már megírtam korábban (2-3 napoja felvetődött először a hír).
Nekem ez a véleményem érintettként.
De bizony igaz. Tegnap éjfélig kellett végrehajtani minden korházban a betegek elbocsájtását. A híradóban mutattak is néhány idős, magatehetetlen beteget akiket éppen kipaterolták. Egy hozzátatozó is nyilatkozott, mi szerint fogalma nincs mit csináljon a hazaadott beteggel, mert ő nem tudja gondozni. Egy másik is úgy nyilatkozott, hogy ő is beteg, 74 éves, és képtelen gondoskodni a kiadott hozzátartozójáról.
Szóval nagyon felháborít ez az intézkedés. Ha a rendelkezőben semmi empátia nincsen, talán vele kellene megtenni azt ha kórházi ágyon fekszik hogy egyszer csak elküldik. Mondván bocs, de másnak kell most a hely. Hátha ez észhez térítené.
Egyetértek.
Nagyon minden a járvány körül forog, ami teljesen érthető, de azért ne legyen már fontosabb egyik ember a másiknál. Persze biztosan nem könnyű jelenleg mindenki számára megfelelő döntést hozni.
Így van mindenki értékes!
Mindenki megöregszik, sajnos nem lehet megállítani..
Én még ezen, hogy ki mikor megy orvoshoz soha nem gondolkodtam, nemhogy bosszankodtam volna. Akkor megy amikor akar, tud még fogadják...
Nekem most ebben az időszakban az édesanyám a legfontossabb, aki 77 éves és nem tudok hozzá hazamenni! Mindenkinek vannak hozzátartozói gondolom.
Nem szabad senkit bántani..
Nem sikerül a nyugdíjasnak időre beállítani a betegséget, rosszullétet....
Vagy pl, otthon van az unokával, megcsinálja a háztartási munkákat és ameddig a szülők nem érnek haza, nem tud orvoshoz menni... szóval nem kíszúrásból "zavarják" a fiatalabbakat, akikre szintén
vonatkozik, hogy semmivel nem többek, nem különbek az időseknél.
Nincs hosszú hajam ,de hajgumival össze fogom ,plussz van vékony kapucnis pulcsim ,szemüveg ,maszk.
Elég érdekesen nézek ki ,de legalább amit tudok megteszek 😉
A smink készletet parkoló pályára tettem egy ideje.
hát,legalább kötné össze,ne lógjon szanaszét,
én ezt a kicsit is felcsatolom addig,mig a fodrász barátnőm le nem dúrja,
de az én lányom se kötné fel az övét,ha megfeszülnék akkor se,a fiatalok már csak ilyenek,
Ma lementem a pennybe vásárolni. A bejáratban egy literes pumpás kézfertőtlenítő van kirakva. Mindenki maszkban volt, az utcán is egyre többen. Rengeteg áru volt a boltban, végre elmúlt a vásárlási láz./Ausztria /
5 hete van a korlátozás itt, azóta nem takarítják az utcákat, utakat, a lépcsőházat. Autó mosok is zárva.
Most az előbb viszont már nyírzák a füvet géppel. Lassan újra kezdenek mindent.
Most különösen nehéz az érzékeny embereknek, hidd el én is így vagyok ezzel. Viszont meg kell értenünk, hogy csak magunknak ártunk vele, ha túl sokat aggódunk és ezzel senkinek nem segítünk.
Ha vége lesz ennek az őrületnek erős és stabil emberekre lesz szükség és a családunknak is azzal teszünk a legjobbat, ha nem hagyjuk, hogy ez az egész magaalá gyűrjön minket.
Azon vagyok,de erős bennem a féltés !
Féltem ezt a nyomorult emberiséget 😟
Mindig érzékeny voltam ,és ez a helyzet csak fokozta .
Tegnap este hirtelen erős gyengeség érzés tört rám ,és elszorult a torkom rettenet módon.
Feküdtem és vártam ,hogy ebből mi lesz?
Nagyon remélem ,csak pánikroham volt.
Most sem vagyok százas ,de még életében vagyok.
Azért az fasza ,hogy mire elmúlik ez a pandémia gyakorló pánikbeteg leszek.
Senki nem tud semmit, a szakértők is csak találgatnak és egyre többet olvasni arról is, hogy esetleg a vuhani laborból is kiszabadulhatott a vírus.