Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

6040. timycat (válaszként erre: 6035. - _Berry_)
2020. ápr. 15. 16:24

Csak tudod náluk az alapszínvonal ellátás mélységében az sokkal kevesebb mint nálunk.

Barátnőmet egy csontfaragásos lábműtét után Németországban kirakták a kórházból (amelynek egyébként ő maga is orvosa) műtét után X órával. Mert ott az az alap hogy megműtenek.

Nálunk ezen a műtéten felül az az alap, hogy még 3-4 napig etetnek, pátyolgatnak és ha kéred a betegszállító is hazavisz.

Amit írtál, hogy neten keringő reggeli/ebéd/vacsora ellátás. Na az pl nincs, mert az alapból nem jár.

Ha pl a mentők, betegszállítók nem "adóért" hurcibálnák a nem életveszélyes beteget, lehet itt se lógna a csempe a falon.

Ezt kellene megérteni.

6039. Channa*
2020. ápr. 15. 16:23

És azok után, hogy itt ezen a fórum a legtöbben inkább bent hagynák az idős rokonokat a kórházba, figyelmen kívül hagyva, hogy belehalhat egy esetleges koronavírusos fertőzésbe, még mindig én vagyok a gonosz, rosszindulatú, nem ember, aki gusztustalanul beszél az idősekről?

Mert azt gondolom, hogy itt legtöbben álszentek vagytok.

Én személy szerint, bármelyik idős hozzátartozómat inkább itthon ápolnám, mint kitegyem a vírusnak.

6038. vidéki3 (válaszként erre: 6024. - Timycat)
2020. ápr. 15. 16:20
Nem ismerem a holland viszonyokat. Ott vonják a bérből az egészségügyi hozzájárulást, vagy csak "magánbiztosítást" lehet/kell kötni?
6037. globus (válaszként erre: 6031. - Andi.Bobi)
2020. ápr. 15. 16:19
Ápolási osztályok nálunk is felvesznek fizetős betegeket, napidíjjal. Ahhoz képest, hogy fűtés, mosás, kaja, felügyelet, orvosi ellátás van, sokallnak pl. 60 ezret...Pedig otthon sem jön ki kevesebből.
6036. timycat (válaszként erre: 6031. - Andi.Bobi)
2020. ápr. 15. 16:17

Ég és föld a színvonal, na de ahogy írod ott az adón felül még fizetős is.

Ezt nem értik meg sokan. Én sem tapsikolok örömömben ha magyar kórházba kell mennem, nem tetszenek a körülmények, de tudomásul veszem hogy annyi pénzből ami itt jut az egészségügynek még ez is csoda.

Erre írtam lentebb, hogy a magyar eü a világ 8. csodája, már maga az hogy egyáltalán még van.

6035. _Berry_ (válaszként erre: 6024. - Timycat)
2020. ápr. 15. 16:16
Az ő adójukat arra fordítják, hogy ha bemegy a kórházba, akkor ott színvonalat találjon. Gondolom nem sok nyugati országban vannak lerohadt falak, télen nem megfelelő fűtés, nyáron nem megfelelő hűtés. A neten keringő reggeli/ebéd/vacsora ellátásról már nem is beszélve. Tehát ők már eleve kapnak egy alap színvonalat. Gondolod, hogy itt nem szeretnék (ha nem is mindenki) sokan megoldani maguk a problémájukat? De a nincsből előbb-utóbb nem lehet. És ez a lényeges különbség.
6034. Channa* (válaszként erre: 6031. - Andi.Bobi)
2020. ápr. 15. 16:16

Sajnos sok beteg is hozzájárul az amúgy is lerobbant kórházi állapotokhoz, hogy még rosszabb legyen.

Az elmúlt 10 évben 3x voltam kórházba és sajnos rendszeresen visszaküldtem embereket a wc-be, hogy tegyen maga után rendet.

Én is műtve voltam, nem olyat vártam el, amit én nem tudtam volna megcsinálni. WC lehúzás, stb...

6033. vivo44 (válaszként erre: 6032. - Channa*)
2020. ápr. 15. 16:12
:-(((
6032. Channa* (válaszként erre: 6030. - Globus)
2020. ápr. 15. 16:08

Pontosan!

Azok lesznek az örökösödési sorban az elsők, akik a legjobban tiltakoztak az otthonápolás miatt.:(

6031. Andi.Bobi (válaszként erre: 6024. - Timycat)
2020. ápr. 15. 16:08

Itt Ausztriában is kell fizetni a kórházi ellátásért. Itt e kard nak hívják a táj kártyát.

Napi díjat kell fizetni az étel ért azt hiszem. Nem emlékszem mennyi egy napra, de volt olyan, hogy 150 eurót kellett fizetnem az epe műtétemnél..

Sajnos ég és föld az otthoni meg az itteni kórházak.

Tavaly nyáron szegény anyósom bekerült a kórházba, két hét alatt elvitte a rák. Na de az a kórház 😔, a mosdóban állt a víz a földön, mert folyott a csap, meg minden ahova néztem..

Jobb ha nem is írok semmit..

6030. globus (válaszként erre: 6023. - 55Judit)
2020. ápr. 15. 16:06
Örökös mindig akad.
6029. Channa* (válaszként erre: 6023. - 55Judit)
2020. ápr. 15. 16:06

Én is láttam azt, akinek a nagyon beteg fiát adták haza.

Én mint anya, el nem tudom képzelni, hogy a gyerekem ne mellettem legyen egy ilyen nehéz helyzetben. Nagy lelki teher annak az anyának, akinek végig kell nézni a gyerekének a haláltusáját, de! Ezt együtt kell végig csinálni, bármennyire is nehéz, mert ha külön vannak, akkor utólag csak a szemrehányás maradhat meg...

6028. globus (válaszként erre: 6027. - Globus)
2020. ápr. 15. 16:05
Ezt nem ide akartam, mindegy.
6027. globus (válaszként erre: 6023. - 55Judit)
2020. ápr. 15. 16:05
Erre mindig az a válasz, de ott többet keresnek... nálunk tíz forint is sok, mert elveink vannak, ami sok, az sokk 🙂
6026. timycat (válaszként erre: 6021. - 55Judit)
2020. ápr. 15. 16:03
👍
6025. Andi.Bobi (válaszként erre: 6010. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:57
Ez így van.
6024. timycat (válaszként erre: 6019. - _Berry_)
2020. ápr. 15. 15:55

A nyugati nem várhatja el, hogy a befizetett adójából az állam gondoskodjon róla? Ők hobbiból fizetik ha akarják/tudják a magasabb biztosítást szerinted?

Ott sincs kolbászból a kerítés, de más a szemlélet. Ez nem jogos meg nem jogos kérdés. Egyszerűen a magyar úgy van szocializálva hogy ő semmiért nem hibás, nem felelős, az ő problémáját majd oldja meg valaki más, mert ő adózik (hogy esetleg van fekete pénz is azt most ne is firtassuk).

Vegyünk egy fogadott orvos nélküli természetes úton szülést (a terhesgondozásról, pénzbeli ellátásokról és azok hosszáról ne is beszéljünk).

Ha Magyarországon szülsz akkor ha kihívod a mentőt, minden jól megy és 3 napig bent istápolnak, az adódból, a kapuban a cókmókod és a gyereket adják a kezedbe.

A holland az adójából ha egy szüléshez kihívja a mentőt akkor szülés után ha minden jól ment 12-24 órával (mert nem istápolják 3 napig) a cókmókján és a gyereken kívül, egy mentő kiszállási díj számlával a kezében távozik.

Pedig a holland is fizetett adót és nem háborog.

"Hát ki érti ezt?"

6023. 55Judit (válaszként erre: 5994. - Rabankari)
2020. ápr. 15. 15:47
Képzelheted. Van akinek csak idős férje vagy idős felesége van. Olyan is akad, akinek a gyereke betegebb mint ő maga. Tegnap volt szerencsém látni milyen embereket raktak ki, és nyilatkozott a hozzátartozója is, akinek szintén nem szeretnék a helyében lenni.
6022. birebora (válaszként erre: 6009. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:46
Pontosan így van. Az öngondoskodás jól hangzik, de ezekből a magyar bérekből nehéz, ami meg volt azt elvették.
6021. 55Judit (válaszként erre: 5992. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:45
Veled az élen.
6020. Asinel 75 (válaszként erre: 6018. - Vivo44)
2020. ápr. 15. 15:42
Korrekt hozzáállás.
6019. _Berry_ (válaszként erre: 6005. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:37
Ingyen nincs semmi, max. a kivételezett embereknek, amit tulajdonképpen mások fizetnek meg (a nép). Majd ha Magyarországon is olyan fizetések lesznek, mint nyugaton, és az emberek tudnak megfelelően tartalékolni, + biztosításokat kötni még több és jobb szolgáltatásra, akkor jogosan várható el az öngondoskodás. Addig viszont jogosan várják el, hogy a befizetett adókból az állam gondoskodjon róluk, ha bajba kerülnek.
6018. vivo44 (válaszként erre: 5994. - Rabankari)
2020. ápr. 15. 15:34

Rendben. Mivel vitatkozni nem szeretnék és valójában nincs is min, így elfogadom a te véleményedet is és másokét is, sőt mi több, tiszteletben tartom.

Az én véleményem és tapasztalatom továbbra is az, hogy a szakemberek eldöntik ki az akit hazaküldhetnek és kik azok akiket nem.

Bouztos nem egy csővel teli, gépi lélegeztetést igénylő embet/beteget küldenek haza.

Valójában ez most egy olyan helyzet, aminek több pozitívumát látom én magam, mint sem csak egy síkúan, hogy kidobták a beteget a kórházból.

Sokan mondtátok, hogy utánanéznek a híreknek és a mögöttes dolgoknak.

Ez most nagyon nem így van!

Van akik azt mondják, hogy mert menthetetlen, mert annyira beteg, akkor maradjon ott, ahol 99%, hogy meghal egy újabb, + vírusba.

Én pedig azt, hogy a magánvéleményemen túl az emberi jogokat figyelembe véve "joga van minden embernek a családhoz-joga van minden embernek a végtisztességhez"

Ezzel együtt elfogadom mind azok véleményét, akik a hazaküldés ellen érvelnek!

Attól te sem, én sem más sem lesz jobb, vagy rosszabb hogy más véleményünk van.

Tisztelet.

6017. Asinel 75 (válaszként erre: 6015. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:27
Nem teszi őket tönkre a stressz, az anyagi bizonytalanság stb. Sajnos ez a magyar emberek nagy részéről nem mondható el. 😔
6016. havanesekutyus (válaszként erre: 6003. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:26
Teljesen igazad van. Ha nem küldik haza, akit lehet, majd a vírus megoldja.
6015. timycat (válaszként erre: 6011. - Channa*)
2020. ápr. 15. 15:23

A németek inkább 20 évet tagadhatnak le és általánosan.

Egy német 70 éves még világkörüli útra megy, van hogy biciklivel.

Jólét, egészséges életmód és életszemlélet.

6014. Asinel 75 (válaszként erre: 6010. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:22
Így igaz.
6013. Epresturmix (válaszként erre: 6012. - Epresturmix)
2020. ápr. 15. 15:21
Időst*
6012. Epresturmix (válaszként erre: 6011. - Channa*)
2020. ápr. 15. 15:21

Inkább az életminősêgük függvénye. Ebbe beleêrtek mindent. A gondolkodâst, az életszemlêletüket, mindent.

Voltam Németországban időt ápolni. Hát meg sem közelíti a mi nyugdíjasainkat az övék.

6011. Channa* (válaszként erre: 6010. - Timycat)
2020. ápr. 15. 15:18

Ez is annyira változó. Genetika, stb.

Az én 65 év feletti nénikéim nagyon jól tartják magukat.

A 70 évesről hátulról senki nem mondaná meg, hogy idős, szemből már betippelik 60-nak. A 76 évest szintén max. 65-nek nézik, a 65 évest pedig 55 körülinek. Az utóbbi kettőt a súlyuk miatt, mert az arcuk nekik teljesen ránctalan. A 70 éves ráncos egy kicsit, mert ő vörös és más a bőr minősége. Ja, és sokszor pörgősebbek, mint sok 40-es. Sosem edzettek, nem figyelnek a kajára különösebben...

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook