Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Már az is jó lenne, ha az alacsony nyugdíjakat rendeznék, hogy ne kelljen 65 felett dolgozni az embereknek.
A nénikém 82 ezres nyugdíja mellett dolgozott a járványig, most nem. Szerencse, hogy vannak rokonai, mert a rezsi kifizetése után 15 ezre maradna.
Ja, és még ami eszembe jutott.
A MOL építkezésén dolgozó emberek.
Hol is építkeznek? Tiszaújváros?
Az nem Borsodban van? Ezt csak úgy kérdezem, mert tudom ám, hogy hol van.
Hány munkanélküli van? Ők vajon nem dolgoztak volna szívesen a MOL építkezésen? Miért is kellett ideutaztatni a külhoni munkaerőt? Lehet, hogy nem is lett volna ennyi koronás köztük?
Ez van, most már a tp-es papíron is kötelező elem lett a munkakör feltüntetése.
Indok: ha valaki két helyen dolgozik, az egyikben már lehet keresőképes, másikban nem.
Új stadion, új iskola, új templom, agrár támogatás, lakáshoz jutási támogatás, zarándokok támogatása, ráadásul az általunk adakozott tartós élelmiszerből is elvisznek külföldre, pedig biztos vagyok benne, hogy akik adunk, azok az itthoniaknak adnak.
Ja, és bár nagyon nem ástam bele magam, de náluk nincs életkorhoz, gyerekhez, stb. hez kötve semmi.
Nem beszélve, mennyi nyugdíj folyik ki. Ahelyett, hogy az itthoni nem magas bérért foglalkoztatott nyugdíjasok kapnának magasabb összegeket.
És azt tapasztalom a környezetemben, hogy sokan kötöttek érdekházasságot, jól kihasználva a társukat, itt főleg nőkről beszélek. Aztán gatyára vetkőztetve néztek másik áldozat után.
Tudjátok, van a mondás, "Oszd meg és uralkodj"
Megtörtént !
Itthon dolgozunk, mint a barom, hogy a szavazatokért mindent megkapjanak a külhoniak, akik egyre követelőzőbbek, - nekik jár !
Igen akik kimentek a megélhetésükért, a rendszer miatt külföldre, azok nem szavazhatnak levélben, mert nyilván nem arra tennék a voksukat, aki elvárná.
Akkor kettős a tapasztalataink vannak. Nem tudom vitatni, ostoba lennék, ha vitatnám .
És nem egy, tapasztalatom volt , akár hiszed, akár nem.
Magyarországon született, de külföldön élő 18 éven alattiakat, akiknek, eleve eleve alanyi jogon járna az ellátás, pénzért műtöttek volna. Mert csupán "véletlenül" érvényteleníttették a TAJ kártyájukat.
És ezt politikamentesen, tényként írom le, bármikor, bárhol vállalom a mondataimért a felelőséget.
Mert tét nélkül teszik. A mi pénzünkről döntenek, kb. azon az alapon, ki ad belőle nekik többet.
A magyarabb pedig nevetséges, hogy finom legyek.
Én még nem hallottam ellátatlan külföldiről.
Az első koronások is hetekig élvezték a kórházaink ellátását, a tesómat meg hazaküldték...
Ja, és nekünk kiszámlázzák, ha nincs TB-nk, de a külföldieknek nem nagyon, mert nincs hová...
Az egyik munkáltatóm, az összes olyan kollégának fizette a lakásbérlését+rezsijét, akik hazatelepültek. Amikor megkérdeztük, hogy a mi rezsinket miért nem fizetik, megsértődtek és azt mondták, hogy undokok vagyunk.
Pedig mi is el tudtuk volna költeni a teljes fizetésünket másra, mint rezsire, mert ez esetben mi is magunkra tudtuk volna aggatni az összes menő márka cuccait.
De ha én kimegyek oda, ahonnan ezek a kollégák jöttek, akkor bizony nem támogatna senki, ahogy nem is teszik azokkal, akik tőlünk mennek ki. Nekünk güriznünk kell itthon is és külföldön is, minket senki nem támogat, nem nekünk épül semmi sem. Nekünk 40-60 millióért kell megvennünk egy panelt is, csak nincs miből, hiába gürizünk...
Nem értek veled egyet. Ők szavazhatnak levélben is, míg pl. Angliában utazhatnak akár 1000 km távolságokat is, akik ott kerestek megélhetési lehetőséget, mert nekik muszáj a konzulátuson leadni a szavazataikat....akik itt születtek ebben az országban, itt fizettek adót, amíg ki nem mentek. Milyen kettős mérce ez?
Ha külföldön élsz, nem kapsz orvosi ellátást Magyarországon, de pl. Romániában élőként simán. Ez normális szerinted? Szerintem nem.
Izgulni nem izgulok, mert én azt mondom előbb-vagy utóbb, mindenki átesik ezen a betegségen.
Alkoholt nem iszom egyáltalán. Lehet, ha a korona nem ölne meg, a rum végezne velem. :))
Ne izgulj! Nekem is vannak ilyen érzéseim már hetek óta, de nem vagyok kovidos.
Ott van a bátyám, aki viszont semmi tünetet nem észlel és az.
Én drukkolok, hogy te se legyél koronás!
Egy rumos tea?
De nem fizet itt adót, nem neki kell kuncsorogni lakhatási lehetőségért, segélyért, munkáért, orvosi ellátásért.
Innen Mo-ról én is nagyon jól tudom osztani az észt, hogy Amerikának mi lenne jó, mert bármi lesz, rám nem lesz hatása;)
Úgy gondolom nálam most jött el a most vagy soha. A hét első felében részt vettem egy tanfolyamon, ahol nagyrészt teljesen ismeretlen emberekkel voltam összezárva. Csoportos foglalkozások is voltak, ahol jó, ha néha 20 cm volt köztünk a távolság.
Szép lassan aztán kiderült egy-két résztvevőről, hogy a kollégái és az ,,ügyfélkörükben" előfordult bizony néhány beteg az elmúlt napokban
Jelenleg jól vagyok, de mintha kissé kaparna a torkom és csavarná az orrom valami, mintha folyton reszelt tormát szagolnék, illetve tegnap kissé fásultnak éreztem magam.
De ha már kaptak lehetőséget állampolgárságra, miért ne szavazzanak??
Némelyik pedig magyarabb, mint pár itthon élő....