Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Ne is mond!
Pénteken adatuk be az oltást. Egész pénteken fáradtak voltunk és fájt a karunk.
Szombat óta kapar a torkom, de ennyinél megáll, a férjem továbbra is fáradt.
Akkor látjuk meg, ha pozitívak vagyunk, ami nem biztos. A kollégám senkinek nem adta át...
Azt sem tudjuk, hogy a tesóm mikor kapta el. Meddig pozitív egy pozitív koronás?
Biztos, hogy koronás vagy kellett a statisztika? A mai számokban, már benne van a tesóm...
Mi szombaton leszünk benne, ha azok vagyunk...
Ha már 1 hete kovidos volt, akkor kinek adta át?
Na jó, csak a családdal találkozott, az orvosokkal és tegnap a kórházban 7 órát töltött 2 beteg társaságában a kórteremben. Őket vajon letesztelik ezek után? Nem hiszem:S
Már kovid nélkül is nagyon megterhelő lehet, ha egy hónapok óta várt műtét elmarad :(
A kovidról meg ne is beszéljünk. ...
Szörnyű időszak ez, most nagyon kell tamogatnotok lelkileg.
Ti meg kemények vagytok 💪
Igen, pont ezt mondtam neki.
Ha a gyerekek vitték haza, ahogy gondoljuk, akkor elvileg nekünk simán tovább adhatták ők is és a tesóm is.
Most azon jár az agya, hogy honnan szedhette össze, kinek adhatta tovább?
Persze, a menye szerint ő szedte össze az egyik orvosi látogatása során;)
Szerintem életszerűbb, hogy a gyerekek hozták haza, hiszen a suliba egyre több koronás esetről hallanak.
Mindenki tünetmentes, csak a gyereknél volt egy kis orrfolyás, ami miatt otthon voltak 10 napig...
Köszönjük!
Leginkább a tesóm miatt aggódunk, mert ugye neki vannak olyan betegségei, amik esetleg súlyos tüneteket okozhatnak. Na meg a műtét tolódott...
Nálunk elvileg holnapra kiderül, hogy van e kovidunk.
Én is nagyon kíváncsi vagyok rá...
Jaj csak most olvasom ..
Semmi mást nem tudok tenni, csak minden jót kívánni nektek, és drukkolok 🍀
Csak orvosnál volt, de úgy, hogy vagy a fia vitte, vagy mi. Pont mostanság kellett vinni a műtét előtti vizsgálatokra. Az utóbbi két hétben voltunk kardiológián, vérvételen, altatóorvosnál, ez 3 különböző helyen volt, illetve most hétfőn volt a kovidteszten, ami ott volt, ahol az altatóorvos.
Nem csak velünk találkozik, az velem, a férjemmel és a fiúnkkal, hanem 2 fia van. Az egyik vele lakik a feleségével és 3 a unokája is. A két nagyobb iskolás.
Tehát, otthon van, de találkozik velünk együtt 11 emberrel...Velünk hetente 1 alkalommal, 5 emberrel minden nap, a másik fiával, akkor ha orvoshoz kell mennie...
Köszönjük! Nagyon bízok benne, hogy nem lesznek tünetei, és akkor megműthetik.
Ma voltunk teszten, holnapra lesz eredményünk.
Tegnap tesztelték, azaz tegnap vettek mintát, ma befeküdt.
Csak reggel, amikor felvették, akkor az előző teszt eredményét nézték, ami negatív volt, ezért helyezték el a 3 ágyas kórterembe, aztán rájöttek, hogy rosszat néztek.
Köszönjük!
Remélem, ha tényleg kovidos, akkor ennyivel megússza...
Nekem, ma kapar a torkom, bár ez nem újdonság, mert mostanság elég sűrűn van ez...
Jobbulást a testvérednek, nektek meg azt kívánom, hogy kerüljön el a covid.
Az ész megáll, Mondjuk nem logikusabb lett volna, ha mondjuk tegnap tesztelik, mielőtt bemegy a kórházba? A kérdés költői.
De, haza küldték, mert azt mondták, hogy ha bent marad, akkor az egész kórházat be kell zárni...
Kedden (13-án) találkoztunk vele utoljára, akkor 3-4 órán át együtt voltunk. Egy kocsiban, kb. 1 órán át, majd nála kb. 1 órát...Tesztet tegnap (19-én) csináltak.
PCR teszt volt (orr és garat).
Most akkor nem engedik ki, de a műtét is elmarad?
ha vérvételes, vagy friss pcr igazolta, akkor sajnos az lesz. reméljük enyhe lefolyással.
ti mikor találkoztatok utoljára?
Hát nem is tudom....gondoltam megírom itt.
A tesóm ma feküdt be a kórházba, mert kell még egy korrekciós műtét a csípőjének, ezért tegnap kovidteszt is volt.
Reggel 8-kor már bent volt, befektették egy 3 ágyas szobába, ahol ugye rajta kívül volt még 2 beteg, vért vettek tőle, majd várt a további vizsgálatokra. A műtét időpont holnapra volt.
Már múlt időben írom a jövőbeni dátumot, mert délután 3-kor átették egy másik szobába, ahol csak ő volt, de nem mondtak neki semmit, így egy kis idő múlva kiment érdeklődni, hogy mi történik?
Ekkor a doki visszaterelte a kórterembe és közölte vele, hogy bűncselekményt követett el, mert elhagyta a szobáját, holott kovid pozitív...
Amíg elkészültek a papírjai és odaért a fia, felhívott engem is, hogy tudjam...
Mivel múlt héten többször találkoztunk és elég sok időt töltöttünk együtt, azonnal felhívtam a háziorvost, hogy mi a teendőnk.
kérdezte, hogy van e tünetünk? Mondtam, hogy nincs. De azért ő úgy gondolja, hogy nem árt a teszt. Menjünk el a beutalóért és holnap reggel menjünk tesztre az sztk-ba. Azt javasolta, hogy ne menjünk dolgozni, amíg nincs meg a teszt eredményünk, így felhívtam a férjemet, hogy szóljon bent, hogy szabira megy, és ezért.
Ugye a fiúnk vendéglátós, így elég tanácstalanok vagyunk, ezért felhívtam a koronavírusos számot is, ahol azt mondták, hogy várjuk meg a hatósági megkeresést és addig ne menjünk dolgozni. Kérdeztem, hogy mikor keresnek meg minket, erre azt mondta, hogy sok a dolguk, így lehet, hogy nem jutnak el hozzánk. Erre én: akkor soha nem mehetünk dolgozni? De, mehetnek, de ha kiderül, hogy mi elmentünk dolgozni és kovid kontaktok vagyunk, akkor megbüntethetnek minket. Mondtam, hogy nem értem ezt. Ha nem érnek el hozzánk, vagy csak hetek múlva, akkor addig nem dolgozhatok vagy bűnöző leszek?
Na, a lényeg, hogy a "hölgy" a végén azt javasolta, hogy a fővárosi népegészségügyi központot hívjam fel.
Itt végre elmondták, amit tudnunk kell.
Tehát, ha van tünete a kovid pozitív embernek, akivel szoros kontaktunk volt, akkor a tünetek előtti 2 napot kell nézni, hogy töltöttünk e együtt ebben a 2 napban legalább 15 percet.
Vagy, ha nincs tünet, akkor a teszt előtti 2 napban töltöttünk e együtt 15 percet legalább. Mert ha igen, akkor vagyunk szoros kontakt, akkor otthon kell maradnunk, és akkor kell a teszt.
Ha viszont nem, akkor mehetünk dolgozni.
Nem, szombaton és vasárnap nem találkoztunk a tesómmal. Méghozzá azért, nehogy vigyünk neki valamit a műtét előtt. És milyen jó, hogy így szoktuk, mert ellenkező esetben, mi hoztunk volna valamit...
Holnap reggel megyünk kovidtesztre, azért megnézetjük magunkat...
A háziorvos adta a beutalót, ráírta, hogy szoros kontaktok vagyunk kovid pozitív személlyel, így ingyenes a teszt.
Mivel nincs tünetünk, ezért el kell mennünk az sztk-ba, ahol ki van jelölve egy hely, ahol a tesztelést végzik.
Ha lenne tünetünk, akkor mentő jönne ki mintát venni.
A bátyám túlsúlyos, cukorbeteg, magasvérnyomásos. Remélem, hogy tényleg ennyivel megússza a kovidod, ha egyáltalán az.
Mesélte, hogy reggel, amikor bement a kórházba, megkérdezte a teszt eredményét, azt mondták neki, hogy negatív, mert ellenkező esetben már ide se jöhetett volna be, de ha gondolja tudnak pozitív tesztet csinálni;)
Ezt meg is említette, amikor kiderült a pozitív teszt, erre azt mondták neki, hogy reggel, amikor megnézték, akkor a júliusi teszt eredményét nézték meg, ami ugye negatív volt...
Na, jó hosszú lettem, és remélem ettől függetlenül érthető...
Nem ismertem.
Részvétem a családnak. Nyugodjon békében.
Úgy emlémszem, jó fej volt, bár ez a "drága kenyér" duma elég kiakasztó volt🙂
De legalább emlékezetes.. nyugodjon békében
:((
Köszönöm, hogy írtál!
Féknyom meghalt? Megírná valaki, hogy mi történt vele? Nem nagyon ismertem, csak a fórumokon láttam, de fiatalnak gondoltam.
Bocsánat az offért.