Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

17440. 55Judit (válaszként erre: 17439. - 55Judit)
2020. dec. 5. 16:31
Aki óvja saját egészségét, elejétől fogva szabályosan viseli a maszkot, gyakran és becsületesen mossa a kezét, nem bandázik, ha beszélget utcán, akkor is tartja a távolságot. Ilyen hozzáállással akkor véd másokat is, ha csak a saját érdekeit nézi.
17439. 55Judit (válaszként erre: 17437. - 9b10f3d7ff)
2020. dec. 5. 16:26
Nem annyira hülyék azok hogy ne tudnák. Azért rakják fel hanyagul hogy szeleljen oldalt és fent is, mert akkor könnyebben kapnak levegőt, de nem büntethetik meg őket mégsem, mert rajta van az orrukon is. Ők nem félnek a fertőzéstől, más meg le van ....
17438. Lávli* (válaszként erre: 17436. - Forrest2010)
2020. dec. 5. 15:29
Nem tudom, hogyan lehetne megmagyarázni neki: vigyázz magadra, mert könnyen meghalhatsz. 🤔 Kinek, hol hinnék el?
17437. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 17425. - Amaunet)
2020. dec. 5. 15:19

tökmindegy tini, középkorú, idős rengetegen nem szabályosan viselik a maszkot. A metrón is esznek, isznak, telefonálnak maszk nélkül. De még több az olyan, akin hiába van maszk, mert nem illeszkedik az orrnyergén, vagy az arcén oldalt.

A sok idióta plakát helyett ezt kellene szemléltetni, ha nem viseli jól mennyire tud ki-be áramlani a vírus.

17436. forrest2010 (válaszként erre: 17426. - Lávli*)
2020. dec. 5. 15:03
.... v egyszerűen nem is érdekli ! mert akkora setétség van felül/belül h nem fogja fel ! h árt vele !!! :(
17435. 55Judit
2020. dec. 5. 14:39
Legutóbb azt mondták, komolyabb lazításokra nem lehet számítani. Ebből következik, hogy vamannyi csak lesz. Aminek a sok bunkó paraszt a sokszorosát meg is lazítja a magha részéről.
17434. Amaunet (válaszként erre: 17433. - Fincsi5)
2020. dec. 5. 14:26

Gulyás mond ilyeneket a Karácsonyra tekintettel.

Nekem nem ér meg egy ölelést, hogy a következő hónapban meg temessem a szerettemet.

Orbán korábban 12.10-re 200 embert "jósolt." Lehet, hogy a jóslatot be kell váltani, hogy mindenképp igaza legyen.

Viszont (ha jól hallottam), akkor a rádióban azt mondta, hogy a szakemberek semmilyen lazítást nem javasolnak.

17433. fincsi5 (válaszként erre: 17424. - Amaunet)
2020. dec. 5. 14:20
És most lazításon gondolkoznak.
17432. timycat (válaszként erre: 17427. - 4db861fb54)
2020. dec. 5. 14:00

Ismerősöket, akik kb így jártak mint a férjed, az antibiotikum rántott helyre, az egyiket csak a második kúra.

Ha jól értem férjed már 3 napja szedi, már javulnia kellene 😕. Ha hétfőre se lesz jobban akkor újra kell hívni az orvost!

Jobbulást nektek!

17431. globus (válaszként erre: 17427. - 4db861fb54)
2020. dec. 5. 13:59
Igen. Írok p.üzenetet.
17430. Piroska52 (válaszként erre: 17425. - Amaunet)
2020. dec. 5. 13:59
Na az ilyeneket kéne kizavarni a boltból.
17429. Asinel 75 (válaszként erre: 17427. - 4db861fb54)
2020. dec. 5. 13:55
Mielőbbi jobbulást nektek.
17428. Asinel 75 (válaszként erre: 17404. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 5. 13:54

Szia Kobra!☺️

Végre jelentkeztél. Örülök, hogy jobban vagytok.

Ez a vírus jó kis lecke mindenkinek. Pedig mennyire utáltad, mikor valaki tartott tőle. 🙄

Legalább most már tudod, hogy mindenkit olyannak kell elfogadni, amilyen és megváltoztatni csak saját magunkat lehet és kell.

17427. 4db861fb54
2020. dec. 5. 13:19

Sziasztok!

Én is meg a párom is covidos. Szerencsére én megúsztam szag és ízvesztéssel, gyengeséggel, fejfájással.

A párom viszont köhög, lassan másfél hete. Az h covidos a héten derült ki. Előtte azt hitte nátha, szirupot ivott az okoska.

Persze nem múlt el. Szerdától szed antibiotikumot, megköhögés csillapítót. De úgy látom nem igazán akarnak hatni. Mellette sópárnát is használ, meg utazok vele tüdőfűlevél teát.

Laza nincs, csak gyenge.

Aggódom, h mi lesz vele. Sztem ez már tüdőgyulladás. A karantén pénteken jár le.

Volt valakinek ilyen tünete? Ha igen mik a tapasztalatok? Mennyi idő, amíg felgyógyult? Köszönöm

17426. Lávli* (válaszként erre: 17425. - Amaunet)
2020. dec. 5. 12:49
Fogalma sincs róla, hogy játszik a tűzzel. 😕
17425. Amaunet
2020. dec. 5. 12:41

Az imént voltam vásárolni.

A biztonsági őr megkért egy nénikét, aki derékig bebújva matatott a húsos hűtőben, hogy vegye fel, viselje szabályosan a maszkot. A nénike felháborodva küldte el melegebb éghajlatra. 😢😵

17424. Amaunet
2020. dec. 5. 10:23
193 ember hunyt el az elmúlt 24 óra alatt. 🙏
17423. fincsi5 (válaszként erre: 17404. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 5. 08:35

Nekem egy gyógyszerész nő mondta, hogy ilyenkor nem kell multi és egyéb erős vitamin, csak a C és D, én ehhez tartom magam.

Teljes gyógyulást neked.:)

17422. 55Judit (válaszként erre: 17420. - Plavalaguna)
2020. dec. 5. 08:27

Ráadásul napfény hatására is akkor szintetizálódik bőrünkben a D vitamin, mikor magas az UV sugárzás. Orvos milyen, pont akkor tilt a napozástól. De ami a valóság: Fiam mikor kikötőmester volt, a déli és a délutáni időszakban volt legtöbbet napon. Sokszor levetkőzve. Szeptember volt mikor elkísért engem D vitamin szint mérésre, engem, aki több D vitamint szedtem mint amit orvos ajált. Nagy meglepetésünkre fiam értéke túl alacsony volt, az enyém éppen elérte az ajánlott szintet. Na azóta duplán szedjük mindketten azt a mennyiséget amitől az orvos annó óva intett. Azóta már a sok utánaolvasás után megtudtam milyen olajban kell jelenlenni a D vitaminnak amit beszedünk, és még mi minden kell ahhoz hogy ne csak a vérben legyen, de hasznosuljon is. Úgy látom te elég tájékozott vagy, d e másoknak javaslom hogy nézzenek utána és ne csak hasra ütésből mondogassák a tutit.

Jobbulást mindenkinek!

17421. Zsifi1 (válaszként erre: 17404. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 5. 07:23
Jó testi és lelki egészséget kívánok Neked és a feleségednek! Gyógyuljatok meg teljesen! Vigyázzatok magatokra!
17420. plavalaguna (válaszként erre: 17419. - Plavalaguna)
2020. dec. 5. 04:45
Plusz D vitamimt ugye napfeny hatasara termeled, vagy beszeded.... hat mostanaban felenk pl nagyon nem volt nap.
17419. plavalaguna (válaszként erre: 17409. - Channa*)
2020. dec. 5. 04:42

Miért írjátok hogy a vitaminok szart se érnek???? Az extra dózis D vitamint már bizonyították hogy enyhíti és gyorsítja a lefolyást!! Ponthogy érnek valamit.

Ismeritek a skorbut nevű betegséget? Azt a c vitamin szedése akadályozza teszi helyre, igen, ha nincs ételben, akár tablettában.

Ebben a betegségben meg a D vitamin nagyon fontos (plusz egyeb nyomelemek)

17418. vigyefene (válaszként erre: 17404. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 5. 02:14
Krivánom h mielőbb teljesen gyógyulj meg.
17417. semleges (válaszként erre: 17404. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 5. 02:12

Kár, hogy ez kellett hozzá, hogy elismerd van vírus és nem is akármilyen. Örülök, hogy jobban vagy.

Kívánom, hogy mindenki meggyógyuljon!

17416. globus (válaszként erre: 17404. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 5. 00:24

Nálunk kétoldali tüdőgyulladás. Még tart a gyógyszeres kezelés. Remélem, hatékony lesz. Elvileg vasárnap szűnik meg a karantén, de engem még egy teszt vár munkaköri tiltás miatt. Annak negatív eredményét be kell küldenem ÁNTSZ-hez, utána kapok feloldó határozatot.

Gyógyuljon meg mindenki!

17415. timycat (válaszként erre: 17404. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 5. 00:01

Vitaminból nem mindegy mit szedsz. A patikában kapható vitaminok nagy része csak "drága pisit" eredményez.

Anno nem értettél velem egyet több soron, vírussal, maszkkal, holmi náthákkal kapcsolatban.

Nálunk a céghez egy ember behozta ezt a vírust, mert ő holmi nátha miatt nem fog otthon maradni, 3 vagy 4 nap volt mire sikerült megszabadulni tőle, munkajogi, munkavédelmi keretek között, sikerült pl tesztre kötelezni. Ez a 3-4 nap elég volt, hogy lefertőzzön egy teljes szintet és még egy felet COVID-dal.

Aztán meggyűlt a bajunk a még taknyuk-nyáluk egyben, köhögősen visszatérő 1-2 kollégával, akiknek lejárt a karantén határozatuk, de nem voltak tünetmentesek. Nem győztük őket hazazavarni.

50% feletti lett az irodaház fertőzöttsége. Az emberek idióták.

Én is benyaltam, bár szerintem mivel odafigyeltem, maszkban jártam már be, óránként-2 óránként szellőztettem az irodámat, mivel központi szellőztető hűtő-fűtő rendszer van. Az emberek bejártak hozzám, volt amelyik megsértődött mikor kizavartam, hogy maszk nélkül köhögjön már máshol, meg van email, telefon is ott is lehet értekezni. De nem bejönni körbeköpködni, fogdosni mindent jobb 😕Szerintem igenis számított a maszk is, hogy volt rajtam. Valószínűleg kevesebb mennyiségű vírust szipákoltam így be. Sokkal enyhébben megúsztam, mint a többiek. Pedig stapás időszakban kapott el, alig aludtam, heti 70 órát dolgoztam.

De szerencsére 4 nap szaglásvesztéssel, csökkent ízleléssel és 1 esti csillapításra nem szoruló hőemelkedéssel megúsztam. Aztán ennyi.

Itthon a családot nem fertőztem le. Ahogy megjelent az első tünet, mikor rájöttem hogy nem érzek szagokat. Szeparáltam magam. Egyedül a konyha volt közös.

Vitaminból van egy szelén-C vitamin készítmény amit kúraszerűen szedek. Egy kisvárosi patikus készíti, csak nála kapható, évek óta ugyanazon az áron árulja. Volt egy-két kemon átesett ismerősöm, náluk ez bizonyított. Szóval én ebben a vitaminban hiszek, eddig úgy néz ki működik nálam is. Most a szerencsém az is volt, hogy pont a kúra alatt nyaltam be ezt a vírust. D vitamint szedek még, abból Biotech-et. A Biotech-et anno még a személyi edzőm ajánlotta, neki voltak/vannak hivatásos sportolói, régen ő is az volt, azt mondta ezek érnek is valamit. Fene tudja.

Jobbulást és teljes felépülést kívánok nektek!

17414. Channa* (válaszként erre: 17412. - _Berry_)
2020. dec. 4. 23:08

Szerintem őket nehezebb meggyőzni, mint a fiatalabb korosztályt.

Az idős nénikéim tuti, hogy nem oltatják be magukat. Ők az influenza ellen sem szokták, mert nem és kész.

Az egyik még most is csak legyintget a vírusra. Szerinte nem létezik, mert náluk, ahol ők laknak nincs senkinek. Meg különben is a száj és körömfájást sem kapta meg és influenzás sem szokott lenni, még csak megfázva sem...

A pesti nénikém tart a vírustól, nem megy ki a lakásból, csak ha kell, de az oltásból nem kér. Azt mondta, hogy oltassa be más magát és akkor nincs aki átadja neki;)

17413. Channa* (válaszként erre: 17411. - 71ddaa07fa)
2020. dec. 4. 23:05

Hááát, az ízek és szagok elég furák.

A fiúk kb. 15 nap után éreztek mindent. Én 1 hete éreztem az öblítőt, de a héten megint szinte semmi. Hallottam, hogy a férjem befújja magát, azaz gondoltam, de semmi illat, így megkérdeztem, hogy valóban befújta e magát és mondta, hogy igen...

Illetve kattog a fülem, ja és minden nap fáj a fejem, és néhány napja újra hányingerem van...

Hát ez van. Próbálok nem foglalkozni ezekkel. Olvastam, hogy van valami hosszú kovid. Lehet, hogy megkaptam. Sokan biztos örülnek neki, mert valószínű, hogy a bunkó stílusom miatt van:DDDD

Ti is 1 hónapig betegek voltatok. Ez nem jó! De beleroggyanni nem szabad!

17412. _Berry_ (válaszként erre: 17386. - 55Judit)
2020. dec. 4. 22:38
Ebben a kérdésben nagyon nem a valós adatokat fogják közölni, sőt ösztönzésnek majd azt mondják, hogy egyre többen beadatják. Szerintem azokat az idős embereket, akik csak a TV-ből tájékozódnak könnyen meggyőzi a háziorvos is.
17411. 71ddaa07fa (válaszként erre: 17409. - Channa*)
2020. dec. 4. 22:31

Az ízek és szagok még csak részlegesen jöttek vissza. Minden kozmetikumnak érzem az illatát, viszont az ecetet csak nagyon haloványan.

Illetve az ízek sem az igaziak. Minden más elvileg rendben van.

Vagyis, dehogy, ahogy írtam ott a toronyban vannak hatalmas problémák. Nem tudom elfogadni, hogy megygógyultam és keresem magamon a tüneteket.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook