Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Már miért ne érhetnének valamit?
A lázcsillapítók, köhögés fojtó, vagy éppen oldószerek, az aspirin protekt, mint vérhígító, szemcseppek, a babát váróknak a kismamavitaminok, amik segítik a beágyazódást, a C-D és kombináltvitaminok és sorolhatnám mennyi mindennek van jó hatása és talán még jobb is, mint a vényköteleseknek.
Szerintem az éjféli mise miatt vacillálnak csak.
Nálunk idén nem lesz családi vacsora, akárhogy is dönt.
Az egyik Facebook csoportban valaki írt egy szösszenetet, cikizve az összeesküvés hívőket.
Nem sokat kellett várni, hogy normiéknál valaki valós eseményként írta le, és csont nélkül elhitték 😄
Azt mondja, hogy nem lesz választási lehetőség, azt kapjuk, ami lesz. Vagy amiről azt mondják, hogy az van!
Tavasszal is voltak suttogások, hogy mást kaptak egyesek, mint kettesek. De akkor tagadták. Meggondolandó.
Mindkét tesztemet pénteki napon rendelték meg.
Elsőnél hétfőn hívtak, kedden bementünk.
Másodiknál vasárnap reggel hívtak, hétfőn kijött a mentő.
Az étrendkiegészítők hatásáról mindig is feltételes módban beszéltek, és az írásos tájékoztatókban is ez van. Tilos betegségmegelőző, vagy gyógykatást tulajdonítani a kiegészítőknek, bármilyen is legyen a hatásuk. Mindenki maga dönthet mit szed be, minek jár utána, elég neki egy jó reklám, vagy meghallgat hiteles orvostól, természetgyógyásztól, kutatómernöktől tájékoztatást.
Pl: Sok reklám szól a médiában manapság olyan termékekről, amelyek egyszerre tartalmaznak magnéziumot és B6-vitamint. Mi az a tudnivaló ami kimaradt a reklámokból, de az egészségünk szempontjából fontos tudni róla! [link]
Ennek a kutató vegyészmérnöknek sok hasznos videója van.
Azt észre vetted/vettétek, hogy most már feltételes módban említik a hatását?
Erősítheti, megszűntetheti, stb.?
Az én dokim mindig azt mondta/ja, hogy a vény nélkül kapható készítmények semmit nem érnek;)
Most eszembe jutott, hogy arra gondoltam, talán érdekes lenne összeírni, hogy minimum 1 nap a tv-ben hányfajta gyógyszert és gyógyhatású készítményt reklámoznak, ilyen-olyan bajokra. És mennyit "megelőzés" céljából!! Ha valaki mindet elkezdené bekapkodni naponta az ajánlott mennyiségben, hát tuti, hogy attól lenne beteg.
Valamelyik napon kissé kiakadtam azon, hogy valami készítményt reklámoztak, hogy a terhesség kezdeti szakaszától a "baba immunrendszerének erősítésére"!!! Megáll az eszem! És van, aki mindezt elhiszi és be is veszi!
Totál betiltanám az ilyen reklámokat.
Tudomásom szerint idősebb korban a napi 30 perc gyaloglás minimum, ami szükséges az egészség fenntartásához. Hogy kinek milyen ütemben, az kortól és kórtól függ. A lényeg, hogy alaposan átmozgatni az izmokat.
Az pedig, hogy napi 10000 lépés, az aktív korúak részére ajánlott, nem kívánhatjuk ezt meg pl. a 3-5 évestől, vagy éppen a 70-80 évestől. Szóval mindenki maga tudja, maga érzi, hogy mit kíván, és mit bír a szervezete. És én inkább hiszek a saját testemnek, mint akármilyen prof.-nak aki elméleti síkon, és nem konkrét személyre szabottan mondja a diagnózist.