Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Persze, hogy nem gondolom, de ha valóban nem ismerik annyira ezt a vírus, ahogy mondják, akkor ugye nem igen van elképzelésük, hogy valóban közre játszott e a vírus.
Ja, és persze, a felsorolásba nem teszik bele, hogy a krónikus betegsége: cukorbeteg, magasvérnyomás, stb. A halál oka pedig agyvérzés/szívmegállás, embólia, stb.
Nem tudjuk. A szoc. gondozónő konkrétan coviddal volt táppénzen, lázasan... másikuk rosszul érezte magát a munkahelyén pénteken, hazaküldték, hétfőn meghalt. Másnak a hozzátartozója volt covidos, látogatta őt, elkapta és belekeveredett a szövődményekbe.
Más fiatal ismerősömnek jártányi ereje alig van covid után. Én sem vagyok még topon energetikailag, bár hétfőn megyek dolgozni, kicsit tartok tőle, hogyan bírom. Meglátjuk.
Remélem, nem gondoljátok, hogy aki covidos, annál boncoláskor kidől egy csomó vírus, így biztosan vírus ette meg a belsejét... :) Ugyanúgy belgy. betegségek a halál oka, embólia, infarktus, heveny keringési elégtelenség, szívmegállás.
Persze, tudom. Ahogy mi is sokáig éltünk így. Fiatalon is, de később is volt még munkanélküliség is. De vannak olyanok is, akik nem tudják beosztani a meglevő pénzt.
Pl. volt olyan időszak, mikor borítékba tettem a villany-, gáz-, víz- stb. számlákhoz a pénzt, és ahhoz nem nyúltam. A maradékot leosztottam napokra,láttam, mennyi jut egy napra,és aszerint vásároltam a fontos dolgokat.
Remélem nem.
Bálint gazdát miért tekintették kovidosnak.
Őrizgették az otthonában, a széltől is óvták. Aztán egyszer csak rosszul lett, hiszen 100 évesen ez már megesik. Bevitték a kórházba, negatív lett a tesztje.
Utána - na ezt nem tudom pontosan - előbb haza, vagy rögtön egy másik kórházba, ahol pozitív lett, majd lehunyt. Ezek után kikiáltották a kovid áldozatának. Szerintem nem kellett volna. Ez így olyan, mint a balesetes története.
Anyumat betették a kovid intenzívre, ott hunyt el. De a papírokon 2 negatív teszt eredmény van.
Eszükben sem volt kovidosnak tekinteni.
"Pl. az miért tekinthető kovidos elhunytnak, aki olyan súlyos balesetet szenved, hogy néhány napon belül elmegy, de a beszállításkor készített korona tesztje pozitív."
Szerintem ilyen nincs!
Ez csak a mém-ekben van. Azért azt csak nem csinálják, hogy kovid elhunytnak tekintik a balesetben elhunytakat, nem?
Egyetértünk abban, hogy nem kellene kovidos elhunytnak tekinteni azt, aki alapbetegsége miatt várhatóan amúgy is biztosan meghalt volna 1-2 héten belül. Azt sem, aki 95-100 év körüli.
Pl. az miért tekinthető kovidos elhunytnak, aki olyan súlyos balesetet szenved, hogy néhány napon belül elmegy, de a beszállításkor készített korona tesztje pozitív.
Aki viszont menthető, mert "csak" egy átlagbetegsége van, és még nem agg, azt igen is mentsék meg.
És miben haltak meg?
Nekem is van sok olyan ismerősöm, akik meghaltak fiatalon. pl. egy barátnőm 50 évesen (nem most, hanem 5 éve). Reggel felkelt, elkészítette az akkor 12 éves fiának az uzsit, betette a mikróba a kávéját, hogy megmelegítse és, ahogy elfordult a mikrótól összeesett és meghalt.
Megállt a szíve. Egyedül magasvérnyomásos volt, vékony és aránylag fitt.
Az apukám ugyan így volt 24 évvel ezelőtt. Felkelt és abban a pillanatban összeesett. Agyvérzést kapott 55 évesen. Kómába esett és másnap reggel meghalt. Neki is a vérnyomása volt "csak" ami szórakozott. Ő is normál testalkatú volt, még pocakja sem volt. A 180 cm-es magasságához 77 kg volt.
Az anyukámnak volt előzménye, mert őt megműtötték 33 évesen (szívbillentyű), 40 évesen minden előzmény nélkül kapott egy infarktust és meghalt. Ő is vékony volt (50 kg) és fitt.
Tehát, ilyenek mindig voltak, csak most nem tudjuk, hogy valóban közrejátszott e a kovid....
Nem ezt mondták!;)
Azt mondták, hogy ha meghal valaki és kovidos, akkor azt kovid halottnak könyvelik el, annak ellenére, hogy pl. tüdőrákja volt és valószínűleg abba halt meg.
De ez mindegy is, mert a rémisztő az az egészbe, hogy úm olyan betegeknek is megrövidítheti az életét a kovid, akik a meglévő betegségeikkel még 20-30 évig élhettek volna, pl. 40-50-60 éves cukorbeteg vagy magasvérnyomásos vagy pm. beteg.
Mert sajnos akik daganatosok azoknál nem biztos, hogy elmondhatjuk, hogy élt volna még 30 évet, de az ő életüket is biztos megrövidíti.
Az időseknél pedig, elnézést az a helyzet, hogy jelenleg az átlagéletkor 70-80 között van és bár lehet, hogy a 80 éves kovidban elhunyt élhetet volna akár 100 éves koráig, de ugye ez nem az átlag.
Így van. De azokat az ismerősöket nem tudom sehová tenni, akikről konkrétan tudom, hogy fiatalok ( ami alatt nem szépkorút, hanem 40-60 közöttit értek), egészségesek voltak. Először pozitívak és pár napon belül váratlanul meghaltak. Több is van, nemcsak nekem.
Lehet, hogy 20 éves koromban nem voltam kihegyezve ilyen történetekre, de mostanság nagyon feltűnő.
Rengetegen élnek hónapról-hónapra, elég körülnézni a portál különböző fórumain, huszadika után...
Többféle oka lehet.
Egy kis tartalékoláshoz nem kell sok pénz. Időnként a pénztárnál előttem állókat figyelem, mik vannak a kocsijukban, mit vesznek. Legalább a felét visszapakoltatnám, hogy ez is egészségtelen vagy fölösleges, és ez is. Tehát odafigyeléssel is lehet vásárolni. Voltunk többször az életben nagyon minimum havi jövedelműek ( vagy sok volt a hitel). Meggondoltam, mit veszek. Csak a legszükségesebbeket, és listával mentem, hogy másra rá se nézzek.
Mi pl. már régen nem veszünk semmiféle üdítőt, se szörpöt, se sós nassolnivalókat. Nem alkoholizálunk, nagyritkán megiszik a férjem egy sört. ( Talán 1-2 havonta egyet.) Sosem dohányoztunk. Sok mindenen lehet spórolni, és félretenni, tartalékolni, élelmiszerre költeni.
181 halott a tegnapi napon !
Azért ez rengeteg még akkor is, ha leszámítjuk azokat, akik - bocsánat - nagyon idősek és betegek.
Annyi a lélegeztető gépünk, hogy Dunát lehet vele rekeszteni. Tudjuk az okokat is sajnos, hogy miért nem mentenek életet.
Megvették a rengeteg gyógyszert, ami állítólag hatásos, ha időben megkapja a beteg.
Na ezzel mi van ??? nagyon érdekelne. Lehet, hogy ez is kacsa ?
Szomorú, hogy a nálunk fejletlenebbnek hitt országok is jobban állnak halálozás terén !!!
Mi lesz velünk, tesznek végre valamit, ami ér is valamit, vagy csak hullunk, amég vagyunk ???
Novák Hunor gyermekgyógyász. Felbukkant a tanácsaival médiában.
Nem olvastam sehol, hogy egy napot is töltött volna intenzív osztályon gépi lélegeztetett emberek mellett.
Szerintem akik ott vannak tisztában vannak azzal, hogy egyes betegek esetében milyen módszereket alkalmazhatnak.
Honnan tudod, hogy nem így csinálják?
Egyébként szerintem csak a dátumot írták át a cikken, meg max kiegészítették de a lényegi tartalmát tuti olvastam valamikor kora nyáron.
Az meg szerintem köztudott (vagy annak kellene lenni), hogy amit a köznyelv gépi lélegeztésnek nevez az többféle eljárást takar.
A tubusos vagy gégemetszéssel járó invazív lélegeztetés, pláne ha hetekig tart nem az az eljárás ami után a betegek csak úgy kipattannak az ágyból és minden megy úgy mintha mi sem történt volna. COVID-tól függetlenül, az ember szervezete nem erre van kitalálva. Ez a nehezebb út orvosnak, betegnek, ápolónak, egészségügynek egyaránt.
MÉRT NEM EZT ALKALMAZZÁK MÁR NÁLUNK IS???
"A napokban felmerült hírek szerint jóval magasabb, 80 százalék körüli a gépi lélegeztetésre kerülő koronavírusos betegek halálozási aránya a korábbi, 45-50 százalékos, hivatalos közlésekkel szemben. A megoldás a szelídebb gyógymódokban keresendő, melyek közül az egyik egy 40 éve felismert módszer újrafelfedezése.
Az egyik módszer, hogy az oxigénnel kezelt betegek testhelyzetén változtatnak, például hasra fordítják őket. Ennek hatásossága a vér oxigénszintjén szinte azonnal látszik, így hamar eldönthető, ez mennyit segít, hogyan reagál a páciens. Azt látjuk nagyon sok betegnél, hogy ez ragyogóan működik. Ha nem elég az ’egyszerűbb oxigénterápia’ (arcmaszk, orrszonda stb.), utána légzésüket magasabb szinten támogathatjuk, de még mindig nem ’invazívan’ (tehát nem intubálva). Ez a második szint a magas áramlású, párásított oxigén az orrba, illetve a nem gépi lélegeztetés, amely során a betegre egy maszkot vagy teljes sisakot rakunk, az pedig magas nyomással egy lélegeztetőgépre kapcsolva segíti a légzését”
Teljes cikk: