Konyhai fortélyok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok
Lányok az augusztus a paprika hónapja.
Frissen fogyasztásra és eltenni is ekkor szoktuk a zöldpaprikát salátának. Most csak önmagában, pár hét múlva már lehet társítani több zöld félével. (káposzta, hagyma, zöld paradicsom, kisdinnye stb.)
Zöldpaprikát megmosom és lecsumázom, vékony szeletekre vágom, majd besózom, és állni hagyom egy kis ideig. Elkészítem az ecet és a cukor, egész bors, babérlevél, víz összeállítású felöntőlevet. Ezt minden esetben összeforralom, kihűl és a sós létől kicsavart z.paprikára öntöm. Állni hagyom és dobozba vagy üvegbe a hűtőbe elteszem.
Télire a hűlő lébe tartósítót keverek és úgy keverem össze a paprikával, majd üvegekbe, lezárom és polcra felrakom.
azért igyekszem ám nagyon, mostanában főleg hagyományos módon főzök, mert a férjem is mondja, hogy nagyon unja már a mikrós párolt dolgokat, ezért most kicsit kedvezek Neki, de nem sokáig :DDD
fő az egészség :)
elsősorban sült rizshez, de ez nem sütőben készül, ez kínai, de nagyon finom,
másodsorban minden olyan ételhez, ami szaftos, vagy mártásos.
Igen, biztosan így van:)
(csak azért nem tudtam, mert Én sosem szoktam főtt rizst készíteni)
Mihez eszitek a főtt rizst?
nos. én így tanultam, így tudom. és ez kimondottan főtt rizs, nem pedig a zsiradékban párolt.
Azt én is úgy tudom és csinálom, hogy addig kell mosni még először,míg tiszta víz nem jön le róla.
Tehát a főzött rizset utána megmosom, mert a vízbe összetapad.
Namost, akkor két különböző elkészítési módról beszélünk :)
nem lenne rossz, de akkor sokkal többet fogyaszt, mint a mikró, no meg tudod én szeretem :)
igen, nem jó, de hát ....
majd próbálok változtatni :)
Én ezt még sohasem hallottam hogy a főzés után le kell mosni a rizst :(
Azt, hogy előtte 7x kell öblíteni, amíg átlátszó nem lesz a víz, már igen, de ezt még sosem:)
Szóval a rizsköretet én pontosan úgy csinálom ahogyan Polli az 546. hozzászólásában leírta és nem kell lemosnom már csak azért sem mert egy leveskockát teszek a főzővízbe amit teljesen beszív magába a rizs és soha nem tapad össze:)
Ha kész, húsvillával nyúlok alá és szétperegnek a szemek:)
jaja,
de csak főzéskor,
ha dinsztelem, akkor neeem :)
viszont nem ragad össze, de elhűl, akkor lehet meleg vízzel csinálni, de én a főzés közepénél csinálom, úgy is elhűl, utána *Csorieva ne figyelj ide :)* nyitott edénybe a mikróba, rá vaj és fűszer, olyan lesz, hogy csak na :D
Szia!
Tegnap megvettük a sütőt, és ma reggel ki is próbáltam az első receptedet. Nagyon finom lett! Köszi szépen, hogy megosztottad velünk!
Most jutott eszembe,
nálunk előfordul, hogy már majdnem lejár a felvágott, pedig azt a legkisebbet vesszük, de hát többfélét,
így én akkor vagy kirántom, vagy kockára vágva felsütöm és mehet a salátába, amit magam készítek mindenféléből, recept fent van a Hoxán.
Avagy akkorára darabolom, mint a virslit és bele a lecsóba :)
hasonló ötletek?
segítsünk egymásnak spórolni, nem szégyen ez :)
mert a kalácsot mindenki imádja, a rizset meg hát ....
én is csak azért csinálom mert a fiúk szeretik, nekem fáj tőle a térdem :DDDD a férjemnek meg a krumplitól :DDD így azután 1:1
persze, írtam is, de rájöttem, elég a legvégén, mert a sok mosástól, amit a főzött rizzsel művelünk, én legalábbis kimosom főzés után, kimegy az íze, ezért akkor teszek rá mindent.
Szia Emrus!
Ha van kedved, (a naplómban) megtekintheted Én hogyan sütöm.
Ha kihűlt leszedem a bőrét és egy műanyag tálcára ráteszem és ferdére állítom, legutóbb este csináltam, mert nappal nagy hőség volt és éjszaka ott hagytam a tálcán! Reggelre minden leve kicsurgott:) Szerintem, ha öreg a padlizsán és nincs kellőképpen lecsurgatva, és ha reszelem bele a hagymát akkor keserű!
Én egyszer a tatárbifsztekkel is jártam így (keserű lett) mert reszeltem a hagymát. Amikor késsel apró kockára vágtam, soha nem volt kesernyés, csak akkor egyszer!
hát igen, régen észrevettük már többen is :)
nekem még a fokhagyma is gyanús sok esetben, ezért inkább a legvégén teszem az ételbe, mikor már minden benne van :)