Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhai fortélyok fórum

Konyhai fortélyok (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
705. Katinkaboszi (válaszként erre: 700. - Polli)
2009. szept. 13. 16:28
ha az örfögöt festi, az még nem baj, de ha már az ördögöt, akkor baj van :DDDDD
704. Katinkaboszi (válaszként erre: 699. - Emrus)
2009. szept. 13. 16:27
Te Emrus, a zsőnyegem még nem adóköteles? :DDD
703. Félév (válaszként erre: 696. - 00346cf747)
2009. szept. 13. 15:37
Engem is érdekelne ez a recept, én valaha ettem ilyet, ismerős sütötte, de elvesztettem a receptet. Nagyon finom. Olyasmi, mint a zserbó, több lapból áll és főzött krémmel meg azt hiszem baracklekvárral töltik meg. És igen, paradicsompürét tett ő is a tésztájába.
702. Anyagi (válaszként erre: 701. - Emrus)
2009. szept. 13. 15:01

Kedves Emrus!

Szerénységem, de nehogy elkezdj hálálkodni, mert lehet, hogy mint vatikáni valuta, ez is adóköteles!!!!!!!!!!!!!!!!!

701. emrus
2009. szept. 13. 12:10
Lányok, dem tudom ki ajánlotta a töklecsót, nagyon finom volt gratula.
700. Polli (válaszként erre: 699. - Emrus)
2009. szept. 12. 16:27
ne fessed az örfögöt a falra emrus :))))))))))
699. emrus
2009. szept. 12. 08:43
Majd ráfáztok ezzel a sok fénypóstával, valaki éészreveszi, aztán megadóztatják.
698. Katinkaboszi (válaszként erre: 697. - Anyagi)
2009. szept. 11. 19:28
megfelezzük, küldöm azonnal, ha már úgy is nyitva az ablakod :))))
697. Anyagi (válaszként erre: 695. - Katinkaboszi)
2009. szept. 11. 18:04
Várom a fénypostát : Nyitom az ablakot!
2009. szept. 9. 17:13
Sziasztok, valahol olvastam egy olyan sütiről, amelyhez lapokat kell sütni, és bármilyen furcsa, paradicsompüré kell a tésztájába. Valaki ismeri?
695. Katinkaboszi (válaszként erre: 694. - Anyagi)
2009. szept. 8. 19:38

én enném, de a férjemnek vetem, Ő nem eszi, pedig kellene :(

azért szeretném felhasználni úgy, hogy mégis egye :))

szóval érted :DDDD


de küldök belőle, természetesen, Zsőőőőőnyeggel, mint nálunk szokás :DDDDD

694. Anyagi (válaszként erre: 693. - Katinkaboszi)
2009. szept. 8. 19:29

Neked sem izlik?

Én szeretem! Fénypostával küldd el!

2009. szept. 8. 16:27
nagyon köszönöm lányok, megpróbálom, mert nem szeretném ha kárba veszne :)
692. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 684. - Katinkaboszi)
2009. szept. 7. 21:43
Szia!Én megszoktam pirítani egy kicsit,mint a zsemlekockát,úgy nagyon ízlik:))
691. Polli (válaszként erre: 684. - Katinkaboszi)
2009. szept. 7. 20:25
Levesbetétnek tökéletes, próbáld ki
690. Polli (válaszként erre: 678. - Szabot.88)
2009. szept. 7. 20:23
Én szoktam fagyasztani, Ledinsztelem nagyon kevés zsiradékon, hogy a levét elhagyja. mikor kihül, egy zacsiba teszem és be a fagyasztóba. Ha kell csak előkapom és vágok belőle, a többit dugom vissza. Természetesen nem hosszú idejű tárolás max. 1 hónap.. GOMBA és nem szereti a rakosgatást.
689. 2104cc91e8 (válaszként erre: 687. - Katinkaboszi)
2009. szept. 6. 21:58
Akkor egy kis kőrözöttbe csempéssz bele kicsit:)
688. Katinkaboszi (válaszként erre: 686. - 2104cc91e8)
2009. szept. 6. 21:37
jó a szó, de még mennyire :DDD
687. Katinkaboszi (válaszként erre: 686. - 2104cc91e8)
2009. szept. 6. 21:36
eddig én sem, de mióta a cukrával kínlódunk, megveszek Neki mindent, mert kell az ozsonna :)) no és abban is a változatosság :)
2009. szept. 6. 21:34

Én még puffasztatlant sem ettem, vettem, ezért sajnos nincs ötletem sincs :(


(jó szót találtam írni, mi?)

2009. szept. 6. 21:33

összetörjem és darált keksz helyett használjam?

van itthon túróm, csináljak sütés nélküli valamit belőle? :( :)

2009. szept. 6. 21:31

Csajok,


van itthon egy nagy zacskó puffasztott kölesgolyóm,

a páromnak vettem tízóraira, de nem ízlik Neki :(


ötletek?

2009. szept. 6. 20:11
Köszönöm mindenkinek! Úgy látom a lényeg a párolás!:)
682. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 678. - Szabot.88)
2009. szept. 6. 18:40

Szia!Én egy kicsit át szoktam forralni sós vízben,lecsepegtetem,tálcára rakom,úgy a fagyóba,ha megfagyott,akkor zacskóba teszem át.

A szegfű gombát pedig,mint a pörkölt alap,úgy főzöm és lefagyasztom kis edénykékben.

681. 2104cc91e8 (válaszként erre: 678. - Szabot.88)
2009. szept. 6. 16:20

Úgy szoktam, hogy a gomba mennyiségéhez (és az ízléshez) megfelelő hagymát nagyon apróra vágok és kis olajon üvegesre párolom, majd a gombát ráteszem, sózom, borsozom és készre főzöm.

Ha kihült akár zacskóba, vagy edénybe teszem és rakom a fagyasztóba. Ebből szoktam rizshez tenni amikor az már elkészült, vagy a milánói szószába, vagy gombás tojáshoz, tejfölös gombapaprikásnak és még számtalan felhasználási lehetőség van:)

680. 1366d1807f (válaszként erre: 678. - Szabot.88)
2009. szept. 6. 16:10
Én panírozva szoktam betenni a fagyasztóba és felengedés nélkül sütöm ki. Főleg őzláb- és májgombát. Csiperkét még nem próbáltam, mert az mindig elfogy nálunk.
679. Katinkaboszi (válaszként erre: 678. - Szabot.88)
2009. szept. 6. 15:51

Én leszoktam.


Kétféle módon. Mivel a szára nem éppen finom, így azt kisebb kockákra vágva, hagymával együtt, kevés vízben, amihez vegetát teszek, megpárolom.

Hűlés után átszűröm és zacsiba teszem és mehet a mélyhűtőbe.

Ugyanezt csinálom a gombafejjel, csak éppen felszeletelem és úgy párolom meg.


Ezek után akkor és abba használom, amibe és amihez akarom, bármikor.

2009. szept. 6. 11:29
Segiítséget szeretnék! A gombát lelehet fagyasztani? Van valami különleges módja? Ha veszek, biztos nem kell senkinek, meg nem is mindig lehet nálunk frisset kapni... Köszönöm előre is.
2009. szept. 5. 21:04

A kaprot (egyik kedvencem)nagyobb csavaros gyógyszeres dobozba teszem,vágás nélkül beletömködöm és téle kikaparok belőle annyit ,amennyire szükségem van,még darabolni sem kell.

(Egy ölrevalót belefér egy vitaminos dobozban)

676. Katinkaboszi (válaszként erre: 673. - Emrus)
2009. szept. 5. 20:10

mi van az orrommal? :)

hát elég nagy az biztos :DDD

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook