Konyhai fortélyok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok
Kedves Emrus!
Szerénységem, de nehogy elkezdj hálálkodni, mert lehet, hogy mint vatikáni valuta, ez is adóköteles!!!!!!!!!!!!!!!!!
én enném, de a férjemnek vetem, Ő nem eszi, pedig kellene :(
azért szeretném felhasználni úgy, hogy mégis egye :))
szóval érted :DDDD
de küldök belőle, természetesen, Zsőőőőőnyeggel, mint nálunk szokás :DDDDD
Neked sem izlik?
Én szeretem! Fénypostával küldd el!
Én még puffasztatlant sem ettem, vettem, ezért sajnos nincs ötletem sincs :(
(jó szót találtam írni, mi?)
összetörjem és darált keksz helyett használjam?
van itthon túróm, csináljak sütés nélküli valamit belőle? :( :)
Csajok,
van itthon egy nagy zacskó puffasztott kölesgolyóm,
a páromnak vettem tízóraira, de nem ízlik Neki :(
ötletek?
Szia!Én egy kicsit át szoktam forralni sós vízben,lecsepegtetem,tálcára rakom,úgy a fagyóba,ha megfagyott,akkor zacskóba teszem át.
A szegfű gombát pedig,mint a pörkölt alap,úgy főzöm és lefagyasztom kis edénykékben.
Úgy szoktam, hogy a gomba mennyiségéhez (és az ízléshez) megfelelő hagymát nagyon apróra vágok és kis olajon üvegesre párolom, majd a gombát ráteszem, sózom, borsozom és készre főzöm.
Ha kihült akár zacskóba, vagy edénybe teszem és rakom a fagyasztóba. Ebből szoktam rizshez tenni amikor az már elkészült, vagy a milánói szószába, vagy gombás tojáshoz, tejfölös gombapaprikásnak és még számtalan felhasználási lehetőség van:)
Én leszoktam.
Kétféle módon. Mivel a szára nem éppen finom, így azt kisebb kockákra vágva, hagymával együtt, kevés vízben, amihez vegetát teszek, megpárolom.
Hűlés után átszűröm és zacsiba teszem és mehet a mélyhűtőbe.
Ugyanezt csinálom a gombafejjel, csak éppen felszeletelem és úgy párolom meg.
Ezek után akkor és abba használom, amibe és amihez akarom, bármikor.
A kaprot (egyik kedvencem)nagyobb csavaros gyógyszeres dobozba teszem,vágás nélkül beletömködöm és téle kikaparok belőle annyit ,amennyire szükségem van,még darabolni sem kell.
(Egy ölrevalót belefér egy vitaminos dobozban)
mi van az orrommal? :)
hát elég nagy az biztos :DDD