Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhai fortélyok fórum

Konyhai fortélyok (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
497. Katinkaboszi (válaszként erre: 496. - 91c956613e)
2009. aug. 6. 21:44
viszont jó a nagyobbfajta géz is, amit patikában árulnak, azt is lehet mosni utána.
496. 91c956613e (válaszként erre: 463. - Ragacsa)
2009. aug. 6. 21:27

Nem mindegy milyen zoknit veszel mert a legtöbb

fog többszöri mosás után is.De tetszett az ötlet!?

495. Katinkaboszi (válaszként erre: 494. - Polli)
2009. aug. 6. 20:25

anyám, beletenyereltél jócskán :D


nah, de mondjuk az egybefasirtot előző nap is megsütheted, hidegen szépen szeletelhető, viszont a többi csak frissen az igazi :)

bááár húslevest is szoktam előző napon elkészíteni, leszűrni és másnap összemelegíteni :D


finomak lesznek, jót fognak a vendégek enni :))

494. Polli (válaszként erre: 493. - Katinkaboszi)
2009. aug. 6. 20:19
Egybefasirtot, borsostokányt és resztelt pipi máj lesz majd, ja és húsleves pipi aprólékból. Valamint joghutos saláta, kovi.ubi. burgonyapüré...:))
493. Katinkaboszi (válaszként erre: 491. - Polli)
2009. aug. 6. 19:34
szívesen, de majd írd meg, végül mit készítettél :D
492. Katinkaboszi (válaszként erre: 489. - 2104cc91e8)
2009. aug. 6. 19:34
Csatlakozom, báááár néha az anyukám szokott adni saját elrakásból :)
491. Polli (válaszként erre: 487. - Emrus)
2009. aug. 6. 19:04

Katinkaboszi> köszi az ötletet,a receptet


A megmosott paradicsomot négybevágom és lábasban összeesésig főzöm, majd a tekerős paszirozón áttekerem, önmagában. Vissza a lábasba és összeforralom, maj tartósító és az üvegbe, majd szárazzdunszt.

490. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 489. - 2104cc91e8)
2009. aug. 6. 18:45

Három betű és szín mi az?ZŐD

bocsi de ez jutott eszembe :D))

489. 2104cc91e8 (válaszként erre: 487. - Emrus)
2009. aug. 6. 18:39
:( :( Bótból dobozban :( :(
488. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 487. - Emrus)
2009. aug. 6. 18:05
Ugyanígy csinálom én is de én csak paradicsomot paprika nélkül.
487. emrus
2009. aug. 6. 07:52
Hölgyeim, miután ilyen finom kajákkal jóllaktunk, javaslom főzzünk be paradicsomot, ki, hogy csinálja? Én tekerős paszírozón nyomom át a nyers paradicsomot és paprikát, és a levet jól felforralom teszek bele egy kis sót, pici tartósítót, és irány a dunszti.
486. Katinkaboszi (válaszként erre: 485. - Polli)
2009. aug. 5. 22:18

köszi, finom lehet, kipróbálom, de másféle hússal, pipikével :)


jah, recept.


hajszálpontosan nem tudom az arányokat, de :


X darab csirkemellet négybe kell vágni,

lisztbe megforgatni,

forró olajban pár percig sütni,

és kivajazott tepsibe rakni,

lehet közzé vastagabb hagymakarikát tenni,

reszelt sajt és tejföl keverékével leönteni,

rövid időre lefedni alufóliával,

kb félidő után levenni és hagyni kissé pirosra sülni.

rizs finom hozzá, de bármilyen saláta is.

485. Polli
2009. aug. 5. 14:50

cserébe egy nagyon finom ebédrevaló:


SERTÉSSZELET SÖRMÁRTÁSBAN.


Hozzávalók: * 4 szelet / egyenként kb.20 dkg-os / sertéscomb, * kb. 1 dl olaj, * 1 evőkanál liszt, * ízlés szerint só, őrölt bors, * 2,5 dl sör, * egy kevés apróra vágott zöldpetrezselyem,vagy snidling, de a kettő keveréke is kitűnő.


Készítése: a húst megmossuk, szárazra töröljük, és nagyon gyengén kiklopfoljuk. Beleforgatjuk a lisztbe, majd a forróra hevített olajban, mindkét oldalán pirosra sütjük. Ez után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a sört, lefedjük és mérsékelt tűzön / kb. 30 perc / puhára pároljuk. Időnként megrázogatjuk a lábast, de keverni nem szabad. Ha a hús puha, előmelegített tálra rendezzük, meglocsoljuk a visszamaradt mártással, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel, esetleg a kettő keverékével és forrón tálaljuk.


Burgonyapüré vagy rizs illik hozzá.

484. Polli
2009. aug. 5. 14:49

Vendéget várok és valami gyors, nem a tűzhely mellett ácsorgós, de laktatós receptet kérek. Most újat szeretnék az asztalratenni.

Köszi mindenkinek...csütörtökön jövök érte, mert az alapanyagot biztosan be kell szerezni hozzá :)

483. emrus (válaszként erre: 478. - Bódiné Anikó)
2009. aug. 5. 07:08
Elgondolkodtató a dolog.
482. Polli (válaszként erre: 480. - Ancsi54)
2009. aug. 4. 20:25
ez igaz, csak még nem lehet kapni a piacokon az igazi lédús befőzni való paradicsomokat. :((
481. 15defe00af (válaszként erre: 480. - Ancsi54)
2009. aug. 4. 16:20
Nem állítólag, tutira az a legjobb.
480. ancsi54
2009. aug. 4. 15:54
Válasz Polli 450. hozzászólására.Én is így szoktam eltenni a lecsót, és nem kell vele sokat bajlódni. Éppen a jövőhéten akarok eltenni, mert állitólag az aug. paradicsom és paprika a legzamatosabb.
479. 15defe00af (válaszként erre: 469. - Emrus)
2009. aug. 4. 15:41
Az uborkagyalun legyalulom a káposztát meg egy fej vöröshagymát, lesózom és pár óra hosszat hagyom állni, időnként kézzel megkevergetem, megnyomogatom. 6 teáskanál ecetet meg 6 teáskanál cukrot 2.5 deci vízben feloldok és nyakon öntöm vele a káposztát. Nem nyomkodom ki, mert a leve értékes. megszórom egy kicsi őrölt köménnyel és összekeverem. Fél fej közepes nagyságú káposztából csinálom. Ezt a felöntőlevet készítem a vegyes salátákhoz is, amibe sárgarépát is teszek, amit almareszelővel reszelek le.
2009. aug. 4. 05:59
Lekvárfőzéssel kapcsolatban,én nem szoktam fóliázni vagy tetőt tenni az üvegre csak egy vékonyka celofánt,és úgy teszem száraz dunsztba is és ha kiveszem belőle még a celofánt is csak ráteszem vagy papírszalvétával takarom le és így hagyom amíg olyan sűrű nem lesz amilyet én szeretnék.Ezután lehet rátenni a tetejére tartósítót és fémtetőt.
477. Katinkaboszi (válaszként erre: 476. - 2104cc91e8)
2009. aug. 3. 23:14

én viszont szoktam olyan káposztasalátát csinálni, ami úgy készül, mint az uborkasaláta és olyan az íze is, kivéve a köménymagot.

Kipróbálhatjátok, egyszerű salátalé és kész.Semmi forrázás, csak sóban áll kicsit.

2009. aug. 3. 23:09

Kedves Hölgyeim, nagyon szépen köszönöm a szíves segítséget, fogok próbálkozni, imádom a csípőset:)


Én nem szoktam leforrázni a káposztát, csak összevágás után kicsit lesózom abban áll egy órát és utána öntöm rá az ecetes cukros levet. De Én szeretem az erőteljes ízeket ezért ahány evőkanál cukor annyi evőkanál 20%-os ételecetet teszek és éppen csak annyi vízba ami kb. ellepi!

475. Katinkaboszi (válaszként erre: 471. - 4b6a2525df)
2009. aug. 3. 21:30

huhúúúú, de finom lehet, köszi :)

megcsinálom, a párom imádja a káposztát minden formában :)

474. Polli (válaszként erre: 470. - 2104cc91e8)
2009. aug. 3. 21:08

Ezt én is most tanultam, még próbáltam:))


Hozzávalók:1 kis fej káposzta2 evőkanál ecet2 evőkanál olaj1 evőkanál cukorsóchilli paprikaA káposztát megreszelem és besózom. Ezután ha lehet, hagyom állni legalább fél órát. Addig a chilli paprikát apróra vágom( ha nem frisset használok, akkor beleteszem a por alakú chillit)az olajjal és az ecettel és a cukorral összekeverem. 2 kanál vizet is adok hozzá, majd a kinyomkodott káposztához adom! Jó ha tudunk neki hagyni egy kis időt az összeérésre!


Reszelhetünk bele egy kis répát és a tetejére szórhatunk petrezselyemzöldet is

473. Polli (válaszként erre: 469. - Emrus)
2009. aug. 3. 21:04

Káposztasaláta


Hozzávalók:

fejeskáposzta (fehér)

köménymag

ecet

cukor


A megtisztított káposztafejet - a torzsája nélkül - gyaluld (vagy vágd) szálasra. Forralj vizet, öntsd a káposztára (úgy, hogy ellepje), majd 4-5 perc múlva szűrd le. Kevés sós, cukros, ecetes vizet forralj fel néhány kiskanálnyi köménymaggal, majd, ha a salátalé kihűlt, öntsd a káposztára. A tálalásig tedd hideg helyre.

2009. aug. 3. 10:45

Ez a hoxáról van:)


CSIPŐS KÁPOSZTASALÁTA RECEPTJE: előző nap délután összedarabolod a káposztát. mennyiségtől függően, cukor, ecet kell bele. egész éjszaka ázni kell neki, és másnap csak ERŐS PISTA kel bele tetszés szerint. én onnan tudom, hogy 4 évig kinai büfében dolgoztam. a mennyiség ott kb egy fehér müa. hordónyi volt. /olyan mint amibe sok asszony szokott hordós savanyut eltenni. ilyen mennyiséghez 2 kg cukor, kb 1/4 l ecet kell. ez érik egy éjszakát másnap csak erős pista és összedolgozod. ennyi az egész.

2009. aug. 3. 10:41

Például:


Hozzávalók: - 50-70dkg fehérkáposzta(vékonyra vágva),-2dl almalé,-1 szál sárgarépa(szalmára vágva),- só,-2 ek.cukor,-1mk. őrőlt kömény(elhagyható),-1 ek. "erős pista" krém vagy darált csili.


A káposztát lesózzuk és ha levet engedett,azt kinyomkodjuk.Összekeverjük a többi hozzávalóval és 2 órát pihentetjük a hűtőben.Jó étvágyat!

2009. aug. 3. 07:45

Szép reggelt kedves Hölgyek:)


Jó a kérdés-feltevés és ha csatlakozhatok, érdekelne, hogy tudja-e valaki a kínai csípős-káposztasaláta receptet???

Bocsánat, hogy bele vau-vau :)

469. emrus
2009. aug. 3. 06:47
Káposztasaláta, ki,hogy csinálja? Csak fehér, csak piros, vegyesen és milyen a felöntőlé?
468. emrus (válaszként erre: 467. - Katinkaboszi)
2009. aug. 3. 06:45
Köszi
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook