Konyhai fortélyok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok
Ez a gyros, ez finom. Ehhez nem kell valami tészta féleség vagy az a pita, jaj nekem.
Na ilyenkor látszik meg, hogy öregszem.
Hahó, Boszi, merre jártál, már hiányoltalak, én is úgy vagyok, hogy képtelenség végig olvasni amit az ifjúság összefőz és olyan finomak.
Én úgy döntöttem, hogy nyitok egy füzetet és rászánok időt és végignézem a fórumot és kiírom a recepteket, mert sajna a nyomtatóm beadta a kulcsot.
Így igaz, salátát nagyon sokféle módon lehet készíteni. Ezt, amit leírtam ritkán csináljuk, mert tényleg nagyon húzós az ára. Jobbára olyan ünnepekkor, amikor csak hárman vagyunk, születésnap, vagy névnap.
Most azon gondolkodom, hogy az oregánót mivel tudom helyettesíteni, talán majoránnával? Anyu nem eheti, épp úgy, mint a bazsalikomot. :-((
Attól bizony. Csak szeret rátapadni a fólia.
Mit szólsz, kisütött a nap. :-))
Szia! Nem járja, hogy így reggelre ennyi finomságot írsz. Mindjárt éhes leszek, pedig nem szoktam reggelizni.
Ez a saláta nagyon jó lehet.
A gyrost én pulykamellel szoktam készíteni, egyébként úgy mint Te.
Salinak meg ezt többnyire Balázs csinálja. Ez aazon kevés dolgok közé tartozik, amit megcsinál. :-))
A kígyóubit hámozza apró kockákra vágja, lesózza. A paradicsomot van koktél parink, félbevágja, és hozzákeveri. Tesz bele olajbogyót, meg kockákra vágott Feta sajtot.
Joghúrba belenyom fokhagymát, megborsozza, tesz hozzá pár csepp oliva olajat meg tesz még bele szétnyomkodott fetát. Jó sűrű öntet lesz. A paradicsomos uborkáról leönti a levét, összekeveri a joghurtos öntettel, és ennyi. Só nem megy bele, mert a Feta elég sós. Ha én csinálom, petrezselymet is vágok bele, de morog érte.
Sziasztok, jó reggelt!
Ez a narancsos lila káposzta engem is érdekel.
Igen, és nagyon finom. :-))
Azt elfelejtettem odaírni, hogy szoktam úgy is csinálni, hogy a fóliát beszórom kristálycukorral, és úgy rakom rá az almaszeleteket.
:-) Azt hiszem, ezt ismerem, szereti a család... :-)
amikor megsült, akkor kiborítod ugye?
Egy helyre már feltettem, mert megígértem. Itt az alma szezonja! Süssünk hát! :-))
Egyszerű, gyors, finom. :-))
Kavart almás sütemény
A tepsit alufóliával kibéleljük, és sűrűn lerakjuk hámozott vékonyra vágott almaszeletekkel.
25 dkg cukrot 3 egész tojással, 2 kávéskanál fahéjjal habosra keverünk. 25 dkg lisztet 1 sütőport és 30 dkg reszelt almát adunk hozzá. Ráöntjük az almára vágott dióval megszórjuk, és a sütőben megsütjük.
Na az sem lehet rossz! :-))
Szoktam csinálni párizsiból szendvicskrémet. A párizsit keményre főtt tojással megdarálom. Teszek bele mustárt, őrölt borsot, meg annyi tejfölt, hogy olyan jó állaga legyen. Lehet beletenni petrezselyemzöldet is. Én nem teszek bele, mert Balázs nem eszi meg, illetve ha éhes igen, de morog érte, annyit meg nem ér meg. Mehet bele reszelt sajt is, a párizsi fele meg lehet főtt-füstölt tarja. Ha kell sózom. Egyenes kiflit hosszában félbevágok, belsejét kicsit kikaparom, beletöltöm a krémet. mehet rá a kifli másik fele. tetejét kis tejjel vagy tejföllel megkenem, reszelt sajttal megszórom és megsütöm.
Kifli helyett. 1 kocka Ramát, 2 tojással, kicsi sóval, meg 25-30 deka liszttel összegyúrok, és legalább két órahosszára hűtőbe teszem. Még jobb, ha egy-két napot áll. Kinyújtom, feldarabolom, ráteszek a töltelékből, felcsavarom, és így sütöm meg.