Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhai fortélyok fórum

Konyhai fortélyok (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
1095. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1094. - 98f798c35c)
2009. okt. 24. 09:13
Na ezt én is bemásolom majd.
1094. 98f798c35c (válaszként erre: 1091. - Emrus)
2009. okt. 24. 09:11
Nem nehéz pitát sütni. Nekem van egy receptem, mindjárt megkeresem, és leírom.
1093. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1091. - Emrus)
2009. okt. 24. 09:06
Ki az az Öreg Szem?Nem ismerem.:D))
1092. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1091. - Emrus)
2009. okt. 24. 09:06
Na én itthon nem tudnék olyat sütni.De tányérból esszük így egybekeverve.Tényleg fini.
1091. emrus (válaszként erre: 1078. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 24. 09:03

Ez a gyros, ez finom. Ehhez nem kell valami tészta féleség vagy az a pita, jaj nekem.

Na ilyenkor látszik meg, hogy öregszem.

1090. emrus (válaszként erre: 1075. - Katinkaboszi)
2009. okt. 24. 09:00

Hahó, Boszi, merre jártál, már hiányoltalak, én is úgy vagyok, hogy képtelenség végig olvasni amit az ifjúság összefőz és olyan finomak.

Én úgy döntöttem, hogy nyitok egy füzetet és rászánok időt és végignézem a fórumot és kiírom a recepteket, mert sajna a nyomtatóm beadta a kulcsot.

1089. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1087. - Pné Veronika)
2009. okt. 24. 08:59
Napot egy hete nem láttam.
1088. 98f798c35c (válaszként erre: 1086. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 24. 08:59

Így igaz, salátát nagyon sokféle módon lehet készíteni. Ezt, amit leírtam ritkán csináljuk, mert tényleg nagyon húzós az ára. Jobbára olyan ünnepekkor, amikor csak hárman vagyunk, születésnap, vagy névnap.

Most azon gondolkodom, hogy az oregánót mivel tudom helyettesíteni, talán majoránnával? Anyu nem eheti, épp úgy, mint a bazsalikomot. :-((

1087. Pné Veronika (válaszként erre: 1085. - 98f798c35c)
2009. okt. 24. 08:56
Majdcsak lesz már szép idő...
1086. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1084. - 98f798c35c)
2009. okt. 24. 08:50
Azt az én gyerekeim sem szeretik .Ebben hasonlítanak.:D))Hát a salátát sok féleképp lehet készíteni,pénztárca függően.
1085. 98f798c35c (válaszként erre: 1083. - Pné Veronika)
2009. okt. 24. 08:49

Attól bizony. Csak szeret rátapadni a fólia.

Mit szólsz, kisütött a nap. :-))

1084. 98f798c35c (válaszként erre: 1078. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 24. 08:48

Szia! Nem járja, hogy így reggelre ennyi finomságot írsz. Mindjárt éhes leszek, pedig nem szoktam reggelizni.

Ez a saláta nagyon jó lehet.

A gyrost én pulykamellel szoktam készíteni, egyébként úgy mint Te.

Salinak meg ezt többnyire Balázs csinálja. Ez aazon kevés dolgok közé tartozik, amit megcsinál. :-))

A kígyóubit hámozza apró kockákra vágja, lesózza. A paradicsomot van koktél parink, félbevágja, és hozzákeveri. Tesz bele olajbogyót, meg kockákra vágott Feta sajtot.

Joghúrba belenyom fokhagymát, megborsozza, tesz hozzá pár csepp oliva olajat meg tesz még bele szétnyomkodott fetát. Jó sűrű öntet lesz. A paradicsomos uborkáról leönti a levét, összekeveri a joghurtos öntettel, és ennyi. Só nem megy bele, mert a Feta elég sós. Ha én csinálom, petrezselymet is vágok bele, de morog érte.

1083. Pné Veronika (válaszként erre: 1081. - 98f798c35c)
2009. okt. 24. 08:42
Ja igen, attól lesz olyan karamelles az egész. :-)
2009. okt. 24. 08:36

Sziasztok, jó reggelt!

Ez a narancsos lila káposzta engem is érdekel.

1081. 98f798c35c (válaszként erre: 1076. - Pné Veronika)
2009. okt. 24. 08:32

Igen, és nagyon finom. :-))

Azt elfelejtettem odaírni, hogy szoktam úgy is csinálni, hogy a fóliát beszórom kristálycukorral, és úgy rakom rá az almaszeleteket.

1080. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1079. - Caravell)
2009. okt. 24. 08:32
Jól hangzik.Még nem de hogyan készíted el?Jön a karácsony .Kipróbálnám.
1079. caravell (válaszként erre: 1078. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 24. 08:30
Ez jól hangzik, én az ilyen apró húshoz sárgarépát szoktam adni: lereszelem, picit besózom és fokhagymát is reszelek hozzá. Egy-két órát áll,akkor majonézzel összekeverem (a levét nem szoktam kinyomkodni, túl értékes és finom). A lila káposztát próbáltad már naranccsal? Szerintem finom, egészen ünnepi (de akkor tejföl, uborka nélkül)
1078. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1068. - Emrus)
2009. okt. 24. 08:25
Nem tudom ki mondott ilyet.Az még nem evett nálam.A csirkemellet apróra vágom(csirkemell nyesedék is lehet)és Lucullus gyros fűszerrel egy dl olajjal összekeverem egy éjszakát pácolom.Édeskáposztát legyalulok,hozzá két fej lila hagyma és egy kígyó ubi,amit előbb karikára majd azt vékony szeletekre vágok.Besózom hogy levet engedjen.Majd oregánóval és fehér borssal ízesítem, majd egy pohár tejföllel összekeverem.Ezt is előző este csinálom meg,hogy jól összeérjen.Másnap kisütöm a húst és hasábkrumplit sütök hozzá +a saláta.Isteni.
1077. Pné Veronika (válaszként erre: 1069. - Emrus)
2009. okt. 23. 23:01
nem találtam meg, úgyhogy most gyorsan beteszem az "Így főzök..." naplómba. :-)
1076. Pné Veronika (válaszként erre: 1074. - 98f798c35c)
2009. okt. 23. 22:52

:-) Azt hiszem, ezt ismerem, szereti a család... :-)

amikor megsült, akkor kiborítod ugye?

2009. okt. 23. 18:39
fúúúúú, képtelen vagyok egyszerre mindent átolvasni, annyit finomságot főztetek, ettetek össze :)))
2009. okt. 23. 17:42

Egy helyre már feltettem, mert megígértem. Itt az alma szezonja! Süssünk hát! :-))

Egyszerű, gyors, finom. :-))


Kavart almás sütemény


A tepsit alufóliával kibéleljük, és sűrűn lerakjuk hámozott vékonyra vágott almaszeletekkel.

25 dkg cukrot 3 egész tojással, 2 kávéskanál fahéjjal habosra keverünk. 25 dkg lisztet 1 sütőport és 30 dkg reszelt almát adunk hozzá. Ráöntjük az almára vágott dióval megszórjuk, és a sütőben megsütjük.

1073. 98f798c35c (válaszként erre: 1071. - Inci47)
2009. okt. 23. 17:04
Nagyon szívesen! :-))
1072. 4b6a2525df (válaszként erre: 1071. - Inci47)
2009. okt. 23. 17:01
Na akkor a keddi győri útra már meg is lesz a kajánk:)
1071. inci47 (válaszként erre: 1070. - 98f798c35c)
2009. okt. 23. 14:23
Ez is finom lehet, ki fogom próbálni! Köszi
1070. 98f798c35c (válaszként erre: 1065. - Pné Veronika)
2009. okt. 23. 09:17

Na az sem lehet rossz! :-))

Szoktam csinálni párizsiból szendvicskrémet. A párizsit keményre főtt tojással megdarálom. Teszek bele mustárt, őrölt borsot, meg annyi tejfölt, hogy olyan jó állaga legyen. Lehet beletenni petrezselyemzöldet is. Én nem teszek bele, mert Balázs nem eszi meg, illetve ha éhes igen, de morog érte, annyit meg nem ér meg. Mehet bele reszelt sajt is, a párizsi fele meg lehet főtt-füstölt tarja. Ha kell sózom. Egyenes kiflit hosszában félbevágok, belsejét kicsit kikaparom, beletöltöm a krémet. mehet rá a kifli másik fele. tetejét kis tejjel vagy tejföllel megkenem, reszelt sajttal megszórom és megsütöm.

Kifli helyett. 1 kocka Ramát, 2 tojással, kicsi sóval, meg 25-30 deka liszttel összegyúrok, és legalább két órahosszára hűtőbe teszem. Még jobb, ha egy-két napot áll. Kinyújtom, feldarabolom, ráteszek a töltelékből, felcsavarom, és így sütöm meg.

1069. emrus (válaszként erre: 1065. - Pné Veronika)
2009. okt. 23. 08:45
De, melyik naplódba? Ennyit nem tudok átnézni. A gesztenyés bélesed jól néz ki.
1068. emrus (válaszként erre: 1062. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 23. 08:38
Na, hogy is van ez a gyros dolog házilag. Egyáltalán mi az? Én azt hallottam róla, hogy nem fini.
1067. Pné Veronika (válaszként erre: 1064. - Inci47)
2009. okt. 22. 21:16
:-) Szívesen... :-)
1066. Pné Veronika (válaszként erre: 1060. - 98f798c35c)
2009. okt. 22. 21:15
Vendégeim jönnek, bográcsozni fogunk. Egy jó kis pörit főzök majd.
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook