Konyhai fortélyok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok
Sziasztok!
Trimama! Hogy vannak a fiúk?
Ne is törődj vele, elsőre is értettem. Időnként én is tudok olyanokat írni, amik után csak pislogok, hogy - hú, ezt hogy hoztam össze?
:-))))
Sziasztok!
Én tegnap madártejet készítettem, mert az unokámnak ez volt a kívánsága, igaz én Váratlanvendég krémet akartam, de ez is finom volt.
Egy kis vacsorára való
Gombás-camembertes melegszendvics
25 dkg camembert, 15 dkg gomba,(lehet konzerv is) vaj, bors, metélőhagyma, 4 szelet pirítós.
A gombát picit megabáljuk afajtájától függően az időtartam, majd lecsepegtetjük, a kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal, elosztjuk rajtuk a gombát, rátesszük a camembertszeleteket, majd aranysárgára sütjük (sütőben, vagy grillben). Megszórjuk kevés borssal és snidlinggel.
emruskám én imádom a gomba minden fajtáját, az erdeit a legjobban. Az igazi levesnek, és pörinek az apró fejű kis szegfűgomba.
Mán csorog is nyálam. Én sok mindent készítek belőle és sok mindenhez felhasználom.
Na jó, ami nem megy az nem megy, Balázs meg még alszik. Jöhet a pötyögés.
Egyszerű csokoládés keksz
Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
35 dkg finomliszt (a fele Graham liszt is lehet)
1 tojás
2 evőkanál keserű kakaópor
2 mokkáskanál sütőpor
fél csomag vaníliás cukor
A tetejére:
1 tojás
3 evőkanál kristálycukor
A puha margarint és a cukrot egy tálban kikeverjük. A tojást hozzáadjuk és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval összekeverjük, és a margarinnal összegyúrjuk.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrunk belőle, amelyeket egymás mellé, sütőpapírral bélelt nagy tepsire fektetünk.
A tetejüket ujjunkkal kissé ellapítunk úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkot kapjunk. (Szerintem egyszerűbb nyújtófával, és úgy rárakni a tepsire)
Felvert tojással megkenjük, és cukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200fokon, légkeveréses sütőben 175 fokon) kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. 2-3 percnyi pihentetés után a tepsiben még melegen rézsútosan felvágjuk. Egy rúdból 10 kekszet kapunk. Kihűlés után jól záródó fémdobozban tárolhatjuk.
Hát csak sikerült lepötyögnöm. Ugye, hogy egészen jól hangzik. :-))
Már megkérdeztem, és az volt a válasz, amit Fiti48 is ír, hogy elég neki az a cukor, amiben megforgatjuk.
Ami meg a margarint illeti, azért gondoltam, hogy az elsőt zsírral próbálnám, mert jártam már úgy, hogy egy sütibe zsírt írt, megcsináltam margarinnal, nem voltam elragadtatva tőle. Kipróbáltam zsírral, és nagyon jó volt. Igaz az pogácsa volt.
Az előbb kivettem a hűtőből a margarint, mert egy magazinban találtam egy receptet, és gondoltam kipróbálom. Most viszont arra hajlok, hogy megcsinálom ezt. Ha nagy a gond, akkor élvezkedhetnek a tikok :-))
Majd megírom az eredményt.
Én, drága Erdélyi Nagynénikémnél ettem igazi vargányát, amit az erdőben szedtek, beforgatva palacsintatésztába (avagy párizsi bundába) és kisütve:)
Ennél csodásabb gombára nem emlékszem:)
Én csak a (bóti) champion gombát tudom megvenni, (ezt kapom a szűkebb környezetben) és készítem: pörkölt, leves, rántott formában:)
Édes Veronikám, ez a legtöbb amit adhatsz Neki :)))
Mármint, hogy "csak az Anyukája" vagy:)))))))
Rengeteget fog ebből profitálni!!!
Csak így, tovább :DDD