Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhai fortélyok fórum

Konyhai fortélyok (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
975. 98f798c35c (válaszként erre: 974. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 12. 11:27
Nem lenne jobb, ha még egy pár napot otthon maradna, lehetőleg ágyban? Nehogy valami szövődménye legyen!
974. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 973. - 98f798c35c)
2009. okt. 12. 11:25
Szerencsére ő megúsazta.Máté szedi a gyógyszert azt mondta rég volt ennyire beteg.
973. 98f798c35c (válaszként erre: 972. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 12. 11:22
Szed valami gyógyszert rá, vagy iszik gyógyteát? Ezek szerint Ádámodat nem kapta el. A múlt héten, talán csütörtökön(?) írtad, hogy furcsa volt a hangja a telefonba.
972. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 971. - 98f798c35c)
2009. okt. 12. 11:19
Máté bár még csúnyán köhög ma már ment suliba.A többiek jól vannak.
2009. okt. 12. 11:17

Sziasztok!

Trimama! Hogy vannak a fiúk?

970. inci47 (válaszként erre: 969. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 12. 11:13
Megtalálod az adatlapomon!
969. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 967. - Inci47)
2009. okt. 12. 11:10
Milyen ez a váratlan vendégkrém?
968. 98f798c35c (válaszként erre: 962. - Polli)
2009. okt. 12. 11:05

Ne is törődj vele, elsőre is értettem. Időnként én is tudok olyanokat írni, amik után csak pislogok, hogy - hú, ezt hogy hoztam össze?


:-))))

967. inci47
2009. okt. 12. 10:21

Sziasztok!

Én tegnap madártejet készítettem, mert az unokámnak ez volt a kívánsága, igaz én Váratlanvendég krémet akartam, de ez is finom volt.

966. emrus (válaszként erre: 961. - Polli)
2009. okt. 11. 21:16
Hát, a fiúknak nem árt, meg azt hiszem már nekem sem.
965. 98f798c35c (válaszként erre: 962. - Polli)
2009. okt. 11. 18:36
Nem lett olyan édes a puding, mert nem teszek bele olyan sok cukrot, mint amennyit ír. Csak 2 kanálnyit, és így nagyon finom.
964. Polli
2009. okt. 11. 18:09

Egy kis vacsorára való


Gombás-camembertes melegszendvics

25 dkg camembert, 15 dkg gomba,(lehet konzerv is) vaj, bors, metélőhagyma, 4 szelet pirítós.

A gombát picit megabáljuk afajtájától függően az időtartam, majd lecsepegtetjük, a kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal, elosztjuk rajtuk a gombát, rátesszük a camembertszeleteket, majd aranysárgára sütjük (sütőben, vagy grillben). Megszórjuk kevés borssal és snidlinggel.

963. Polli
2009. okt. 11. 18:03

emruskám én imádom a gomba minden fajtáját, az erdeit a legjobban. Az igazi levesnek, és pörinek az apró fejű kis szegfűgomba.


Mán csorog is nyálam. Én sok mindent készítek belőle és sok mindenhez felhasználom.

962. Polli (válaszként erre: 960. - Polli)
2009. okt. 11. 18:01
olyan édes-gely (már írni sem tudok) :))))))))))))))
961. Polli (válaszként erre: 945. - Emrus)
2009. okt. 11. 17:58
emrus az már együtt kész hízókúra. :))))))
960. Polli (válaszként erre: 944. - 98f798c35c)
2009. okt. 11. 17:57
bocsi, de fahéjas cukorral a legfinomabb, nem olyaj éde-gely.
2009. okt. 11. 14:38
Hát végül mégis ezt az egyszerű csokis kekszet sütöttem meg. Egészen finom lett, de ezt a 200 fokot soknak tartom, legközelebb maradok a jól bevált 180-nál. Ugyanis a közepének egy pici még jó lett volna, de az alja már kezdett nagyon sülni. Csak egy kanál kakaópor került bele, mert kiürült a doboz, de így is elég volt bele. Viszont lehetne csokival készíteni (a nevében is ez szerepel) Akkor biztos még jobb lenne.
2009. okt. 11. 09:13

Na jó, ami nem megy az nem megy, Balázs meg még alszik. Jöhet a pötyögés.


Egyszerű csokoládés keksz


Hozzávalók:

20 dkg margarin

20 dkg kristálycukor

35 dkg finomliszt (a fele Graham liszt is lehet)

1 tojás

2 evőkanál keserű kakaópor

2 mokkáskanál sütőpor

fél csomag vaníliás cukor


A tetejére:

1 tojás

3 evőkanál kristálycukor


A puha margarint és a cukrot egy tálban kikeverjük. A tojást hozzáadjuk és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval összekeverjük, és a margarinnal összegyúrjuk.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrunk belőle, amelyeket egymás mellé, sütőpapírral bélelt nagy tepsire fektetünk.

A tetejüket ujjunkkal kissé ellapítunk úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkot kapjunk. (Szerintem egyszerűbb nyújtófával, és úgy rárakni a tepsire)

Felvert tojással megkenjük, és cukorral megszórjuk.

Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200fokon, légkeveréses sütőben 175 fokon) kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. 2-3 percnyi pihentetés után a tepsiben még melegen rézsútosan felvágjuk. Egy rúdból 10 kekszet kapunk. Kihűlés után jól záródó fémdobozban tárolhatjuk.


Hát csak sikerült lepötyögnöm. Ugye, hogy egészen jól hangzik. :-))

2009. okt. 11. 08:42
Most ki akarok próbálni valamit. Vagy sikerül, vagy nem. Beszkennelem az alább említett talált receptet, és utána megpróbálom bemásolni nektek. Majd mindjárt kiderül, hogy boldogulok e vele egyedül, vagy mehetek Balázsért, hogy segítsen.
956. 98f798c35c (válaszként erre: 950. - Emrus)
2009. okt. 11. 08:38

Már megkérdeztem, és az volt a válasz, amit Fiti48 is ír, hogy elég neki az a cukor, amiben megforgatjuk.

Ami meg a margarint illeti, azért gondoltam, hogy az elsőt zsírral próbálnám, mert jártam már úgy, hogy egy sütibe zsírt írt, megcsináltam margarinnal, nem voltam elragadtatva tőle. Kipróbáltam zsírral, és nagyon jó volt. Igaz az pogácsa volt.

Az előbb kivettem a hűtőből a margarint, mert egy magazinban találtam egy receptet, és gondoltam kipróbálom. Most viszont arra hajlok, hogy megcsinálom ezt. Ha nagy a gond, akkor élvezkedhetnek a tikok :-))

Majd megírom az eredményt.

955. 2104cc91e8 (válaszként erre: 950. - Emrus)
2009. okt. 11. 08:26
Emruskám, szerintem nem maradt ki, hanem, ha kész a süti akkor forgatják porcukorba :)
2009. okt. 11. 08:24

Én, drága Erdélyi Nagynénikémnél ettem igazi vargányát, amit az erdőben szedtek, beforgatva palacsintatésztába (avagy párizsi bundába) és kisütve:)

Ennél csodásabb gombára nem emlékszem:)

Én csak a (bóti) champion gombát tudom megvenni, (ezt kapom a szűkebb környezetben) és készítem: pörkölt, leves, rántott formában:)

953. 2104cc91e8 (válaszként erre: 951. - Pné Veronika)
2009. okt. 11. 08:19

Édes Veronikám, ez a legtöbb amit adhatsz Neki :)))


Mármint, hogy "csak az Anyukája" vagy:)))))))

Rengeteget fog ebből profitálni!!!

Csak így, tovább :DDD

952. Pné Veronika (válaszként erre: 947. - Emrus)
2009. okt. 10. 22:27
Oké, akkor beszélgessünk a gombáról... :-)))))))
951. Pné Veronika (válaszként erre: 939. - Emrus)
2009. okt. 10. 22:25
Embere válogatja... Nálunk van közös kenyérsütés, lángos sütés, minden, de a nagynénikből vagyunk híján... :-( Mindenféle zöldséget, gyümölcsöt ismer már az 5éves lánykám, sokat vagyunk együtt a konyhában, de én "csak az anyukája" vagyok. Nincs rajtam kívül követendő példája... Ezt sajnálom... :-(
950. emrus (válaszként erre: 949. - 98f798c35c)
2009. okt. 10. 22:18
Én nem zsírral csinálom, ha egyszer eljutok addíg, hanem margarinnal, de még mindíg a cukron gondolkodom. Nem tudod megkérdezni, hogy nem felejtette ki aki közre adta?
949. 98f798c35c (válaszként erre: 948. - Emrus)
2009. okt. 10. 21:13
Nem, még mindig nem csináltam meg. Szalalkálit már vettem, de zsírt még mindig nem. :-(((
948. emrus (válaszként erre: 766. - 15defe00af)
2009. okt. 10. 20:52
Álomszuszék, megcsináltad ezt a sütit?
947. emrus
2009. okt. 10. 20:18
Lányok, itt az ősz a gomba szezon, beszéltünk már a gombáról, nem rémlik, tegyük meg. Hogyan használjátok a gombát és milyen fajtákat alkalmaztok.
946. emrus (válaszként erre: 944. - 98f798c35c)
2009. okt. 10. 20:16
Ezt én is csináltam, és nagyon finom.
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook