Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kolbászos fejtettbableves recept

Kolbászos fejtettbableves recept

A Kolbászos fejtettbableves hozzávalói:
15 dkg fejtettbab,
2 szál zöldség,
2 szál sárgarépa,1
/2 csokor petrezselyemzöld,
1/4 szál füstölt kolbász,
1 szál újhagyma,só,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,pirospaprika,
2 db babérlevél.


A Kolbászos fejtettbableves elkészítési módja:
Sárgarépát,zöldséget,újhagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk.Petrezselyemzöldet felaprítjuk,kolbászt felkarikázzuk.Babot,sárgarépát,zöldséget,újhagymát annyi vízben amennyi ellepi feltesszük főni.Sózzuk,babérlevelet is hozzáadjuk és főzzük.Közben a vöröshagymát,fokhagymát apróra vágjuk,kevés olajon megpirítjuk,hozzáadunk kevés pirospaprikát,és felöntjük vízzel,felforraljuk.Amikor a zöldség már majdnem puha felöntjük vízzel,felforraljuk,beletesszük a karikára vágott kolbászt,és levestésztát . Ha már a zöldségfélék megpuhultak,a tészta megfőtt,beleszűrjük a hagymás paprikás "rántást",és felforraljuk.

A receptet a neten találtam, de nekem nagyon bejött, ajánlom kipróbálásra.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kolbászos fejtettbableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook