Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tépkedett meggyes szelet recept

Tépkedett meggyes szelet recept

Elkészítési idő 70 perc

A Tépkedett meggyes szelet hozzávalói:
a tésztához:
15 dkg apró zabpehely,
18 dkg liszt,
15 dkg puha vaj,
10 dkg barna nádcukor,
1 db tojás,
12 g sütőpor

a meggyes réteghez:
40 dkg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
1 ek. keményítő,
1 ek. vaníliaaroma,
1 ek. liszt,
8 dkg cukor (vagy édesítőszer)


A Tépkedett meggyes szelet elkészítési módja:
A tésztához a vajat a cukorral géppel kikevertettem, majd ment bele a tojás is. A zabpelyhet, lisztet, sütőport és pici sót külön tálban összekevertem, majd a vajas részhez adtam. Az átkevert tészta kétharmadát egy kisebb kivajazott, kimorzsázott tepsi aljába simítottam és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütöttem. Közben a meggyes réteghez egy lábasban 5 perc alatt összeforraltam a meggyet a többi hozzávalóval. Ezt követően az elősütött tésztára simítottam, erre pedig rátépkedtem a maradék tésztát, majd visszatolva a sütőbe, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem. Miután kihűlt felszeleteltem és fahéjas porcukorral meghintettem a tetejét. Meggy helyett lehet fagyasztott málnát, almát vagy vegyes erdei gyümölcsöt is használni.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 28. 20:52
A tépkedett meggyes szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook