Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bakonyi tarhonyaleves bográcsban recept

Bakonyi tarhonyaleves bográcsban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Bakonyi tarhonyaleves bográcsban hozzávalói:
15 dkg házi, kézi tarhonya,10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg csiperke gomba (vagy erdei gomba), 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kevés zsiradék (sertészsír vagy olaj), 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1-1 kávéskanál morzsolt kakukkfű és egész köménymag, 2-2 közepes szál sárgarépa ás petrezselyem, 1,6 liter zöldségalaplé (vagy csontlé, de kockából is lehet), ízlés szerint só, 2 dl tejföl és 1 csokor petrezselyemzöld.


A Bakonyi tarhonyaleves bográcsban elkészítési módja:
A kolbászt felkarikázzuk, majd kevés zsiradékon pirítani kezdjük, ha kissé már kisült a zsírja, rádobjuk a lemosott, lecsöpögtetett felszeletelt gombákat is és együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.Ezután a kész hagymás gombát kivesszük. A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a sárgarépát és a burgonyát 1x1 centire vágjuk. A bográcsban a zsiradékon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd. A tűzről levéve ízesítjük a pirospaprikával, a köménnyel, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, sóval, és felöntjük alaplével. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. negyedóra elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és még további 5-6 percig főzzük. A tejfölt a hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk. A levest ezután 1-2 percig gyöngyöztetjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. A hozzávalóknál megadott mennyiségű alaplével főzve sűrű, tartalmas levest kapunk. Ha hígabban szeretjük, több alaplével kell elkészíteni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 15. 13:48
A bakonyi tarhonyaleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook