Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kiszúrós perec recept

Kiszúrós perec recept

A Kiszúrós perec hozzávalói:
1 kg sima liszt
1 kg rétes liszt
6 kispohár tejföl
10 dkg élesztő
1/2 kg zsír
12,5 dkg margarin
2,5 evőkanál só

Egész tojás a lekenéséhez


A Kiszúrós perec elkészítési módja:
Sütés előtti este 1 pohár tejfölbe áztassuk le a sót, hogy jól feloldódjon. A lisztet a zsírral, margarinnal két tenyerünk közt alaposan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Ha nem állna össze, akkor pici tejet lehet hozzátenni. A tésztát kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, kerek perecszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A szaggatóforma közepéről kieső kis kerek tésztát változatlan formában, így szoktam kisütni - a gyerekek örömére. Felvert egész tojással kenem le a perecek tetejét és előmelegített sütőben kisütöm.

Ebből a mennyiségből rengeteg perec lesz, nagyobb családi ünnepek, vendégjárás - húsvét, karácsony alkalmával szoktam készíteni.

Kirándulásokra is praktikus, sokáig eláll.

Lehet zsír helyett csak margarinnal is sütni, de igazán ropogós csak zsírral készítve lesz.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kiszúrós perec elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook