Almásbéles recept

Az Almásbéles hozzávalói:
Tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg zsír
1 egész tojás
1 dkg sütőpor
kb. 1 kispohár tejföl
csipet só

Töltelék:

1,5 kg alma
15 dkg cukor
őrölt fahéj
daráltkeksz

Tetejére:

felvert egész tojás
vagy
vaníliás porcukor


Az Almásbéles elkészítési módja:
Először a tölteléket készítem el. Az almát meghámozom, lereszelem, majd a cukorral együtt kb. 15 percig főzöm, míg csak kevés leve marad. Ízlés szerint szórok bele fahéjat, és kevés darált kekszet is teszek bele. Hagyom kihűlni. A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, két felé veszem. (ha szükséges, még lehet hozzá adni tejfölt) Kizsírozom, lisztezem a nagy gáztepsit és belehelyezem a kinyújtott alsólapot. A kihűlt almás tölteléket rásímítom, majd ráhelyezem a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkálom a tetejét, majd felvert egész tojással lekenem. Előmelegített sütőben sütöm. Ha nem kenem le a tetejét tojással, akkor sütés után a kihűlt sütit vaníliás porcukorral szórom meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almásbéles elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook