Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Meggyes-pudingos ökörszem recept

Meggyes-pudingos ökörszem recept

A Meggyes-pudingos ökörszem hozzávalói:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
2 dl tej
2 vaníliás cukor
2 tojássárgája

Puding:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
3 kanál cukor
3 vaníliás cukor
4 dl tej
2 tojás fehérje
kb fél üveg meggy
1 tojás a süti szélének lekenéséhez


A Meggyes-pudingos ökörszem elkészítési módja:
A tejben az élesztőt felfuttatom, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit. Addig megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni. Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb 1 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérő szaggatóval kiszaggatom. Mikor kiszaggattam egy feles pohár aljával mindegyik kis tészta közepét lenyomom, így nem kézzel kell lenyomkodni, hogy a meggy, és a puding megálljon benne. Mikor kész, mindegyik tészta közepébe rakok egy-egy meggyszemet, és a tortadíszítő tasakba töltött pudingból mindegyik közepére nyomok. A tészta széleit tojással lekenem. Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A meggyes-pudingos ökörszem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook