Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Beigli sokadik recept

Elkészítési idő 100 perc

A Beigli sokadik hozzávalói:
50 dk liszt
25 dk margarin
10 dk porcukor
2-3 dk élesztő
kispohár tejföl
3 tojássárgája
csipet só
Fél deci rum
Töltelékhez:
20 dk dió, 20 dk porcukor, citromhéjja, fahéjj, szegfüszeg, tej, morzsa 1 alma, mazsola

20 dk mák, 20 dk cukor, 1 evőkanál savanykás lekvár, 1 alma, fahéj, tej, morzsa, mazsola.


A Beigli sokadik elkészítési módja:
A liszt. cukor, só keveréket elmorzsolom a margarinnal, A tejfölbe belekeverem a tojássárgát, élesztőt, és hozzáöntöm a liszthez. Összegyúrom, és kész a tészta. Ebbő négy vékony tésztájú beigle lesz. A tölteléknekvalókat összekeverem hideg tejjel, ha kicsit hígabb lett, vagy kevés lenne, keverek hozzá morzsát, hogy kenhető állagú legyen. Tésztát kinyújtom, rákenem a tölteléket, egész tojással megkenem, hidegre, majd melegre teszem pár órára,aztán az oldalát jó mélyen megszúrkodom és alacsony hőfokon, lassan , kb 40-45 percig -tűpróbáig sütöm .

Általában dupla adagot készítek, s akkor 3-3 rudat, így se nem nagyon vékony a tészta, se nem nagyon vastag. Ahhoz viszont a töltelékhez is dupla adag kell.

Szerintem nagyon gyors és finom ---én is a kolleganőmtől tanultam évekkel ezelőtt, azóta csak így készítem el.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A beigli sokadik elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook