Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Jajj koszi szepen!!:) Mi meg erre nem is gondoltunk. Lattam az oldalukon hogy lehet ideiglenes utlevelet is kerni, de nem tudtam hogy az rank is vonatkozhat. Azt hittem h az vmi egeszen mas ugyben kerheto.
Viszont az irjak h aki, ideiglenes utlevelet szeretne, ahoz nem kell idopontot kerni. Akkor en csak besetalok es vagy lesz rank idejuk, vagy nem? Csak mert london tolunk kb 4-5 ora autoval...:)
Angol utlevelet nem szeretnenk, meg nem is tudom h kaphatna-e a bebi, mert en mar kint vagyok 7 eve, de parom csak 1.5 eve. Meg azt sem akarjuk hogy kesobb ebbol problema legyen, hogy neki angol, nekunk meg magyar.
Sziasztok!
Mar a multkor en is kerdeztem az utlevelrol. Es utana is neztem a kovetseg honlapjan. Viszont ha nem csinaltattok neki utlevelet, akkor hogyan tudod hazavinni?? Vagy hogyan mukodik ez? Erdekelne nagyon, mert mi sem akarunk honapokat varni, foleg ha majd ilyen kedvesek lesznek ahogy ti is irtatok...
Ha minden igaz, akkor aprilis vegen szulok es ugy terveztuk hogy julius augusztus korul mennenk haza. Addig lehet valamit intezni?
Szia,
Nekunk is azt mondta a midwife,hogy egyszer egy heten eleg furdetni. Na persze. Szegeny baba, aki 3 orankenk kakil,mint az enyem volt. En minden nap furdettem es furdetem a mai napig is.
Sziasztok,
A furdesrol: mi nem hasznaltunk semmit. Sima, kamillaban furdott a babank hetekig es gyonyoru bore van azota is. Hasznaltunk egy kis olajat a pici hasara de talan 2 napig,mert szaraz volt. Mi Simple termekeket hasznalunk.
Koszmora meg ugy csinaltam,hogy beolajoztam egy fultisztitot es azzal azzal ovatosan dorzsolgettem neki. Gyonyoruen lejott.
Az utlevel, az egy remalom. Ha lesz meg egy babank, biztosan nem fogok a kovetsegen semmit csinalni. A legbunkobb es legbaratsagtalanabb embereket kuldtek ide dolgozni. En is leveleztem egy nagyon ˇkedvesˇemberrel,aki ellen panaszt emeltem a hangnem miatt, sot Mo-n is panaszt nyujtottam be,de meg csak valaszra sem meltattak. Undorito. Sot a 105 fontbol amit fizettunk az anyakonyvviert es az utlevelert abbol 85 font volt az o dijuk. Inkabb hazamegyek Mo-ra es megcsinaltatom otthon,addig legalabb a csalad is lat minket es osztozik oromunkben az uj baba miatt :)
Szia Nikoletta84!
Elmentem hetvegen a gyogyszertarba es nekem azt mondtak,hogy semmi esetre se hasznaljam az arcara a sudocremet.Kaptam helyette Aqueous cream-et.Allitolag nagyon jo szaraz borre.Mikor bekenem a pici arcat tenyleg jo is de hogy ez meg is szuntetne a szarazsagot nem tudom.Amugy recept nelkul kaphato es megtalalhato bar melyik shop polcan.(Asda,tesco stb..)
Weleda body wash es sampont nem probaltam,de ki fogom majd.A weleda popsi kenocsot hasznalom de nalam a neogranormon a nyero!:-)
A masik felfedezesem a hetvegen,hogy a lanyom fejbore koszmos es eddig olajoztam aztan mostam,de nehezen mulik.Es a Bootsban talaltam ra sampont meg kremet is.A neve ha valakit erdekel: Dentinox(sampon),a krem meg boots-os marka.
Szia,
Szivesen :)
sziaa.
köszi az email megkaptam :)
Sziasztok!
Kerdezni szeretnek toletek!
A babam(2honapos) arcbore nagyon szaraz es szerintetek milyen kremet tudok ra hasznalni!
Az oliva olajat probaltam egy darabig segitett de nem 100%-an.Szoval valami hatekonyabbra gondoltam.
Szia,
Az angol anyakonyvihez eloszor idopontot kell kerni(a korhazban megadjak a teloszamot amit majd hivni kell). Ez attol fuggoen,hogy hol laksz, nekunk pl 10 nap mulva adtak, de egy ismeros meg azon a heten kapott idopontot(mondjuk o mashol is lakik). Ha ferjezett vagy akkor a ferjed is el tudja intezni nelkuled es a baba nelkul, de ha nem akkor neked is ott kell lenned. Nalunk a ferjem intezett mindent, hala Istennek,mert vagott hassal kisse nehezen tudtam gyalogolni meg akar 10 percet is :)
SZIASZTOK:)
a child tax-working tax creditet nem az elozo evi jovedelem alapjan szamoljak?es ha nem vagy egyedulallo akkor a kettotok fizeteset nezik,ugye?ez a kerdse nekem is esedekes mar..
Anda-27, Liimo koszi szepen a valaszokat. ha majusra esetleg junius korul adnak az nekem tokeletes.
Boldgo uj evet mindenkinek ;)
Már most kérj! Én a kiírt dátum után 3-4 héttel kérnék, hátha túlhordod a picit.
Boldog új évet mindenkinek!
SZiasztok!
Ha aprilis 28-ra vagyok kiirva, akkor mikorra erdemes kerni a nagykovetsegen idopontot az utlevelre?
Amire te gondolsz az nem az NHS kartya, mivel az az amit mar korabban leirtam (az NHS szamot tartalmazo kartya).
Amire te gondolsz az a maternity exemption kartya es igen, azzal lehet ingyenesen igenybe venni nehany fogorvosi szolgaltatast. Persze nem mindet. Pl ha tomni kell a fogat a feher tomest nem tamogatjak csak az amalganost. Szoval erdemes utana nezni ha valakinek tenyleg kell valami.
Viszont a receptre felirt gyogyszerek valoban ingyenesek. Nem a szulestol szamoljak az egy evet hanem a szules kiirt napjatol kezdodik. Egyebkent rajta van a katyan a datum hogy mettol meddig ervenyes.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?