Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Koszonom jobban, kopog a szemem az ehsegtol... de betartom a dietat, es szedem az antibiotikumot!!!
Remelem Veled is minden oke:)!
pandamama sajnalom ami tortent veled! Nem is hallottam meg ilyesmit, hogy a tejlaztol lehetnek ilyen 'szovodmenyek'. De igaza van valakinek (bocs, nem emlekszem ki emlitette), hogy erre oda kell figyelni es kivizsgaltatni idonkent!!
Cirbolya, neked is jobbulast! Nehogy kiszaradj, potold a folyadekot!!
Amugy a kajalasra visszaterve: en mindent ettem terhesseg alatt. Nem is hallottam akkor arrol, hogy virslit, tojast, stb-t nem javasolt. Figyeltem is en arra?!? :) CSAk zabaltam, mint egy diszno, de komolyan!! 21 kilot hiztam Martinnal!.. :))
Köszi Cirbolya, hogy beírtál a táblázatba! Először meglepődtem amikor néztem, s nemhogy a kért adatokat nem láttam, de még a nevem sem volt benne. De aztán rájöttem:) Reading-i Royal Berkshire hospital-ba szültem! Köszi!
Basszus egyeseknek miket kell átélnie. Amikor ilyeneket olvasok vagy hallok, akkor érzem csak igazán, hogy milyen problémamentes is volt az én terhességem! Szegény Cirbolya és Pandamama remélem mihamarabb rendbejöttök!
Én a terhesség alatt szinte mindent ettem, csak persze mértékkel! Egyedül a májast és a penészes sajtokat kerültem. Nekem ezt tiltották, vagyis csak javasolták, hogy kerüljem!
Pandamama szerintem is próbáljátok meg a working tax creditet, azt is sokan kapják, ill prólkozzatok a housing ill council tax benefittel is!
Hú Anyapocak már te is igen közel jársz a célhoz!:)
Mi most megyünk egyet levegőzni! Késöbb jövök!
További szép napot mindenkinek!
Pusssz
sziasztok lányok!
cirbolyának és pandamamának jobbulást kívánok. huh ne érsetek félre nem vagyok kárörvendő de én azt hittem csak "mi" vagyunk ilyen elbaszottak h nem tudunk félre tenni pénzt, szinte majdnem mindent "felélünk", kocsi, biztosítás, council tax, gáz, villany, víz, a lakáshitelünk, telefon, tv adó (negyedévente), gyerektartás haza. egyszerűen már nem tudok hol vágni. reméljük h most apa vált egy kicsit fellélegezhetünk, de nem egyszerű. kb ugyanott leszünk, mert annyival többet keres majd annyival keresek én majd kevesebbet. mindenki azt hiszi: Huh ezek kint élnek, biztos jól keresnek, lapátolják a pénzt, holott könnyen elszalad a ló itt is veled. ne is tudom mit csinálnánk otthon, pedig még csak azt sem mondhatom h luxus életet élünk, nem járunk el szóraozni a férjem nem kocsmázik, nem dohányzunk, nem mozizunk, nem járunk étterembe kajálni, ne röhögjetek ki, de havonta 1xMcDonalds's, ez az össz luxus az életünkbe, ja meg néha egy fagyi. Úgy vagyunk a férjemmel, hogy egy pöttyet amit félre teszünk azt inkább a babára költjük veszünk neki valamit.
ami a kaját illeti: én is megettem mindent, patét, májkrémet, illetve a férjem kb az 5.-6. hónapig nem engedett tojást enni. szerintem is felfújják egy kicsit az angolok, a mi anyukáink nem kaptak listát amikor mi születtünk h mit ehetnek meg mit nem és mindenki itt van épen, egészségesen. :-)
lányok: a privi klubunkba írok h a council házon kívül mi lehet még másik megoldás és talán nagyobb esélyetek van!!!
jaj majd elfeljtettem: most voltam a midwife-nál, két hét múlva lesz a legközelebbi randink, akkor leszek 39 hetes. a pocakmérésalapján már 3kg-os Ádámunk, jól fejlődik, egyem meg. aztán a due date-ig ha nem szülök meg akkor 3-4 napra eljön házhoz, és megmasszíroz alul aminek elméletileg be kéne indítania a szülést, jó nem??? aztán ha az sem, akkor a due date után 12 nappal megindítják a szülést. szóval ennyi!!
a "betegeknek" jobbulást és mindenkit puszilok
Lehet csak en hallottam tul rosszakat, de nem biztos hogy mennek council flat-ba. Ott nagyon sok a drog, bunozes...legalabbis amilyenekrol en hallottam...:( Inkabb kinyognem a penzt a rent-re...
Bar lehet vannak szep uj epitesu council flat-ek...nagyon fontos a kornyek, jol nezzetek utana, ha megkapjatok, hogy milyen kornyeken van mielott bekoltoztok.
igen,azt tudom,hogy jo sokat kell varni a hazra.es raadasul mi olyan kornyeken lakunk,ahol nagyon telitettek ezek a hazak allitolag, es kenytelen voltam ezt a teruletet bejelolni,mert itt van parom munkahelye.
de pozitiv vagyok,nagy remenyekkel, most hallottam,hogy a kornyekunkon nemreg kapott ilyen hazat egy magyar csalad, 2 het alatt intezodott el nekik az egesz-
Sziasztok! Megjartam ma az orvost, ejszaka a midwife azt mondta ha nem mulik ma menjek dokihoz, ma ugyan nem hanytam (de nem is ettem csak toastot) de hasmenesem az volt... szoval berendelt a doki, ugy nez ki urine infection-om van, mert sok feher versejt volt a most ellenorzott vizeletben, annak ez lehet tunete. Amugy a multkori verkepben is sok feher vertest volt...
szoval antibiotikumot kell szednem, es szigoru dieta.
Meg nincs munka (ennek orulok)
A hasam is megnyomogatta, hogy erezze a babat, ugy nez ki a kis feje mar lenn van (ennek meg sokkal jobban orulok)
A szivet nem tudta meghallgatni mert nincs gepuk, de en erzem hogy mozog, szoval biztos rendben van:)!
Hat velunk most ez tortenik!
Pandamama tenyleg meg olvasni is szornyu volt ami tortent Veled, nagyon vigyazz, ha majd begyogyul a seb szerintem rendszeresen nezesd, nehogy legyen barmi szovodmenye, hiszen 2.jara jott vissza sajnos.
Kivanom a legjobbakat!!! Vigyazz magatokra!!
Az anyagiak miatt en is be vagyok fordulva egy kicsit, vennunk kell meg egy csomo mindent, es eddig igazan nem tudtunk felretenni a teli honapokra, ami nehezebb lesz az en keresetem kiesese miatt, de ehen biztos nem halunk, szoval probalok pozitiv lenni.
Council house: annak idejen mi is megigenyeltuk, 4 csoport van amibe besorolnak, minket a legutolsoba tettek (D) ami szerint kb eselyunk sem volt... Vegulis en meg akkor babarol nem tudtam beszamolni (ami szerintem feljebb visz a listaban) de komoly anyagi hatterunk sem volt ugye, de az meg nem volt eleg. Sok szerencset mindenkinek, en azt hallottam be kell menni a councilhoz, es "verni kell az asztalt" kulonben sose lesz haz. Tudjatok hasonlo mint otthon... itt pl mellettunk egy szlovak ciganycsalad el, akik normal rentben vannak nem councilban, ennek ellenere fizet nekik MINDENT a council, mst csinaltatjak a lanynak a fogsorat ingyen, azt is az allam allja.
Tehat lehet nem is kellene koltozni, esetleg a mostaninak a kiadasaiba lehetne segitseget igenyelni, hogy fizessek azt vagy egy reszet...
Csinita lehet az ikrek miatt erzed a nyomast ott fenn, hiszen benned 2 baba fejlodik, lehet jobban feszitik a mellkasodat.
Majacska:( nekem ma szigoru bojt... szoval ezek most kimaradnak:(:(
Pandamama, en is pont mult heten hivtam fel a council-t es kertem formanyomtatvanyt. Ki fogjuk a heten tolteni es mi is beadjuk. Nem mintha sok eselyunk lenne ra, de hatha, soha nem lehet tudni. Azt tudom, hogy sokat kell ra varni. Persze minden attol is fugg, hogy mennyi a bevetele a csaladnak, hany fos a csalad stb. Szerintem artani nem art, ha valaki beadja a kerelmet. Azert drukkolok Nektek, hogy hamar sorra keruljetek.
Mi most meg okesak vagyunk, de ha megszuletnek az ikrek, hat nem tudom, hogy mi lesz. Vissza tudok-e majd menni dolgozni. Lehet, hogy nem lesz ertelme, mert ket babara kene fizetnem a bolcsit es az rettento draga. Jobban megeri, ha otthon maradok. Csak hat az a franya alberlet olyan draga. Ugye mi Londonban vagyunk es ott meg extra draga. Na, majd csak lesz valahogy...
Elvezd a nap tovabbi reszet a kis Markkal!
Minden, ami meg van főzve, biztonságos olyan szempontból, hogy fertőzést (listeria, toxoplasma, salmonella) nem tudsz kapni tőle. így a virsli is, szerintem nyogodtan eheted. én májat néha eszem egy picit, annyi A vitamint azért, ami esetleg káros, így nem lehet megenni, ha mértékel eszed. ez szerintem az angolok heppje. a májkrém (pástétom) inkább a fertőzöttség miatt lehet kicsit rizikósabb (listeria), mert azt ugye nem főzöd meg, azt nem tudom, gyártás végén hőkezelik-e (a máj ugyan biztos főtt benne, de ahogy utána a paté készül, nem tudom, mennyire higiénikus). a tuti, ha házi májkrémet csinálsz, és frissen eszed. de picit én ettem 1-2-szer.
pandamama, üdv újra köztünk! nagyon sajnálom ami történt, szörnyű lehetett!!
Nagyon sajnalom, hogy ez tortent Veled. Azert ez eleg fajdalmas lehet! Remelem hamar elmulik!!!
Jobbulast Neked is!
jajj Pandamama,meg olvasni is rossz volt errol a gyulladasrol:'(,remelem azota mar sokkal jobban vagy,orulok hogy ujra hallunk feloled.
hogy hogy ilyen keveset kapsz?a work tax creditet miert nem igenyled meg,az is gyerek utan neked is es a parodnak is,es az valtozo en peldaul 43fontot kapok ra,a parom meg nem igenyelte meg.
a council haz igenylesre eleg sokat fogsz varni,te valaszthatod ki hogy milyen kornyekre szeretnel koltozni es hany szobas legyen es joval olcsobban megkapjatok mint eredetileg.altalaban olyan hazat adnak ami felujitasra var...en ezert sem igenyeltem meg mert mire lakhatova varazsolnam ra menne a gatyam..de remelem ez a ti varosotokban nem igy van.pl olyat is tudsz igenyelni a city counciltol hogy a szamlaidba belefizessenek,stb...
amikor teherbe estel nem volt meg az 1 eves munkaviszonyod?
Oooo, te is miken mesz keresztul. Mit ki nem kell nekunk noknek allnunk, nem?
Cirbolya, vigyazz a majjal, nem biztos hogy azt lehet az A vitamin miatt. En is nagyon kivanom a majkremet, de nem merek enni.
Nekem is volt mar olyan, hogy tokugyanazt ettunk a ferjemmel, es neki semmi baja, nekem meg minden elkepzelheto. Egyszer egy szimpla tojasrantottatol kaptam bajt, es anyukam azt mondta, neha csak a tojas egy reszeben van esetleg fertozo bakterium es en ehettem meg azta reszet.
Lehet egy enyhe szalmonellat kaptal, de ne aggodj, jobb lesz, de ha megsem javul egy heten belul, menj orvoshoz.
Kerdes: ti esztek virslit? Mert valahol azt olvastam, hogy nem lehet, de annyira kivanom...
-rengeteget setaltunk,maskaltunk Markommal ebben a jo kis nyari idoben.
nem is banom,hogz kicsit rossz most az ido. ramfer par nap pihenes itthon .
-rengeteget idegeskedtem mostanaban az otthoniak miatt. Nagy kavarasok mennek sajnos...
Es az sem segitett a lelki vilagomon,hogy eleg nehez anzagi helyzetben vagyunk,hisz tobb,mint egy eve csak a parom fizetesebol elunk.
en heti 20font child tax creditet. es heti 20font child benefitet kapok
hat nem gazdagszunk meg belole...
-2hete beadtuk a council house igenylest.
van vkinek errol tapasztalata
jo reggelt
nagyvonalakban ezek tortentek velem-velunk,amig nem voltam
-megint visszajott a mellembe a gyulladas -marciusban,mikor 6-7 hetes volt a babykem egyszer mar begyulladtak a tejmirigyeim a bal mellemben,es az antibiotikum kura miatt abba is hagytam a szoptatast. Most visszatert ez a gyulladas,vszinu maradt egy kis csomo a mellemben a multkori kezeles utan,es az gyulladt be ujra,novekedett,egyre fajdalmasabba valt, beteritette az egesz mellemet majdnem,es eldeformalta a duzzanat,aztan nehany hete kifakadt,es tavozott belole par nap alatt a trutyi meg verzett ábocsi,undorito tudom.
es lett egy ket fontos nagysagu lyuk,egy nyilt seb a mellemen. Szornyu volt,azt a fajdalmat nem kivanom senkinek.
mara a lyuk kisebb lett, minden masodik nap kell jarnom tisztitasra es kotozesre a GP-hez.
Jo reggelt Csajok:)
De joo porog a forum,es vegre Pandamama is bejelentkezett:)Udv ujra koztunk:)Igen,minden rendben volt a nagykovetsegen,elinteztuk az anyakonyvezest es haza kertem hogy kuldjek mert otthon akarom megvarni.nekem 111 fontba kerult de egy ismerosom ugyanezt csiniztette neki meg 130 font lett...nem ertem miert kulonbozo az osszeg ha ugyanarrol van szo.Nagyon szepen koszonom megegyszer a papirokat,sokat segitettel:)
Cirbolya!Jobbulast,pihengessel.Igyal kamilla teat mert az helyrehozza a pocit,piritos es ragcsalj sok kekszet.remeljuk hamar rendbe jossz.de legalabb kitudod magad pihenni egy kicsit:)
Anyapocak:)Nekunk is rantott hus volt a menu rizzsel,es en este 10utan lattam neki a paniroasnak a parommal:)enis meg o is azt kivanta,ez kell nekem fogyokurara:)na mindegy,ha egyszer olyan nagyon finom:)
Jo neked hogy itt lesz anyukad,nekem is sokat jelentett volna,de sajna nem tudtok osszehozni,mert otthon varta a munka es a mai vilagba nem teheti meg az ember hogy ne dolgozzon:(:(:(alig varjuk mar az augusztus 4.et hogy induljunk haza.
Csinita,nem tudom mi lehet a baj akkor majd bejelollek megegyszer.Koszonom szepen a szep szavakat a kicsifiamra:)en sem tudok vele betelni annyira kis csodalatos teremtes:)
Nalunk multheten volt langos,atjott egy baratnom es a parja mert a lanynak szulinapja volt es azt sutottunk.jol esett.
Na jol van megyek oltozkodni mert megyunk a boltba.mindenki vigyazzon magara.es kitartas kismamik:)
Szep napot.puszi
Koszonom Adali a hasznos tanacsokat:)! Mostmar biztos vagyok benne hogy gyomorproblema es nem babas, csak tegnap olyan szinten voltam rosszul, hogy mar nem tudtuk mire gyanakodjunk. Gondolkodni is alig tudtam a fajdalomtol. Ugyanazokat a kajakat ettuk Sanyival, neki semmi baja, valoszinuleg az en gyomrom lehet gyengebb... meg en sutottem ki a langosokat tegnap, hat tuti a zsirszag sem tett jot, pedig mindent kinyitottam...
De most mar teljesen megnyugodtam olvasva az uzeneted, nagyon betartok minden eloirast!! ma semmit sem eszek csak piritost meg kamillateat...
Na persze mondanom sem kell ma jonnek otthonrol ismerosok, anyukam sult kacsat es majat kuldott meg szelvianpaprikat... Sanyi nagyon jol fog jarni este!!
OOOO, te szegeny!!! De tenyleg ne aggodj. Kolleganom most szult majusban, es marciusban elfogta ugyanez, kapott egy etelmergezest, jott minden neki is alul-folul:) Nagyon aggodott, de csak agyban volt vagy 5 napig es jobban lett. A bebinek semmi baja nem lesz, ne aggodj.
De ez neked most ilyen gyomorrontasszeru vagy a bebivel kapcsolatos rosszullet? Szerintem csak a kajak.
Egyel fottkrumplit, fottrizst, piritost keves vajjal meg citromos teaval. Meg ha van kamillatea is nagyon jo magaban, en az otthoni patikaban vettet iszom, ha ilyen bajom van. Igaz eddig nem volt bebivel, gyorsan lekopogom.
A rizs nagyon jo, mert kepez egy reteget a gyomorfalon es nem engedi a kajakat atmenni rajtad. (Nemhiaba anyukam orvos, orvosgyerek vagyok, bar ezt sokan tudjak, gondolom te is kiotolted hatoltad mit lehet enni.:)
Ja, es sokat igyal, en csak teat innek vagy esetleg asvanyvizet. Es ha mar nem jon alul-felul, vegyel be terhesvitamint minden nap.
Pihenj sokat, ird meg hogy vagy!
Jo reggelt mindenkinek:)! Nekem ma lett egy potya napom... tegnap nagyon megszenvedtem az ejszakat, olyannyira hogy fel kellett hivjam a korhazat ejfelkor, nem voltunk biztosak benne hogy mi van...
Mar kedd ota megy a hasam, aminek nem tulajdonitottam nagy jelentoseget, mert semmi fajdalom ilyenek, azt hittem csak a jo magyaros izek...
erre tegnap ejszaka begorcsoltem mikozben alul-felul jott az aldas... azt hittem ott maradok, azt sem tudtam melyikre koncentraljak...
aztan ma reggel meg nem hanytam ugyan de meg mindig megy a hasam, szoval felhivtam az irodat, betegszabin vagyok, meg kesobb hivom a dokit hatha meg tud ma nezni. amugy tok jol erzem magam (legalabbis a tegnaphoz kepest) ma mar ehes is vagyok, de meg csak piritost ettem! Lanyok valami tipp? mit ehetek, ihatok???? hat igy nem csoda ha nem hizok. Lenyeg erzem Dorkam mocizni, a midwife is mondta hogy a babak nagyon jol vedve vannak a testen belul, ne aggodjak, meg hogy ez kismamaknal gyakori, sokkal erzekenyebb a szervezet.
Hat most velem ez van
Pandamama udv ujra kozottunk, gyere surubben, meg ha csak 2 percre is, csak uzenj hogy minden oke, es nem aggodunk ertetek:) Utolagos engedelmeddel a tablazatot szerkesztem ha nem baj, mert ido kozben sok uj tagunk lett:)
Csinita beirtam az adatokat!! Igen az en anyukam jon szeptemberben 1 evre, 1szem lanya vagyok, nem is tudnam megfosztani az unokaja orometol hamar en ilyen messzire eljottem... latnia kell, hogy fejlodik, no es egyebkent is olyan rovid az elet, ki tudja kinek mit tartogat... O pedig igy fontosnak es hasznosnak erzi magat (es az is lesz) es ez szamomra mindent meger!! Szerencsere a parommal is nagyon jol elvannak, szerintem igy 14ev utan ot mar fianak tekinti.
Adali korrigaltam:)!
Most mas nem jut eszembe, megyek nemsoka hivom a dokit!
Kesobb visszajovok, lesz ma is idom!
wowww!!
ti aztán jól belehúztatok!! tök jó olvsagatni.
örülök pandamama h jól vagytok,aggódtunk érted, de akkor rendben van minden, többé kevésbé!!! :-)
jajj a férjem kihúzta ma a gyufát ( na mondjuk manapság ne nehéz) :-), rántott húst kért vacsira és nem nagyon tetszett mivel nem vagyok/voltam jó passzba. aztán megbékéltem, lehiggadtam, beszélgettünk a szüleimmel majdnem 1,5 órát. feltöltöttek....:-)
ma még vettünk a mi kispocakunknak egy két dolgot és most aztán tényleg mindene megvan. betöltöttem ma a 37.hetet, holnap lesz randim a midwife-val. a szüleimnek még van erre meg a jövő hétvégére programjuk így a kispocak lelkére beszéltünk, hogyha megoldható akkor utána jöjjön. :-)
ami a vitamit illeti: azt hiszem én is elevitet szedtem de csak az első három hónapba a folsav miatt, utána abbahagytam és próbáltam egészségesen enni. egyébkét tök érdekes macskabagoly mert rám is rám tört nem is egyszer h iszonyatosan kívánom a rántott karfiol, meg a párolt karfiolt brokkolival. próbáld esetleg ki h öntesz rá besamel mártás én meg raktam bele répát is, így aztán teljesen nemzeti étek lett (piros-fehár-zöld) és a hülyeséget félre téve, hogy színeseket ettél jót tett a közérzetednek is. valami isteni....huhh cirbolya a férjem nagy lángos evő, főleg virslis. én még nem mertem bevállalni, csinálni. anyu szokta neki sütni, de főleg nyáron, mert akkor kiviszi a kis rezsóját a kertbe kisütni és nem füstöli össze az egész lakást. nagy "szakács" vgyok de ilyeneket még nem merek bevállalni....tudjátok írtam már h nem vagyok bevállalós...:-)))
egyszer már elmentek lefeküdni mivel apapocak reggel 5kor kelt így szegényem kidőlt 8kor, mellémásztam de nem megy az alvás most, megint kilógtam.
jó éjt mindenkinek
pusszzz
cicuuuuuuuuuuuu!!!! ha tudsz írj h mi van veled!!!! sms-t még nem kaptam (gondolom kisebb gondja nagyobb)
Sziasztok Lanyok!
Adali: bar en nem vagyok meg tapasztalt anyuka :), de nekem is vannak hasonlo szurogatasok. Napkozben is, de ejjelente is, mikor megfordulok. Szerintem megnyugodhatunk, mert ugy latom, hogy eleg sok mindenkinek voltak hasonlo erzesei.
Kiddy: lattam, hogy bejeloltel az iwiw-en, de nem tudlak visszajelolni. Nem tudom, hogy mi lehet a gond, vagy 10x megprobaltam :(( Pedig ilyen visszajelolesi gondom meg soha nem volt az iwiw-en. Lehet, hogy megint az iwiw-el van valami problema. De azert megneztem a kepeidet es nagyon aranyos a kisfiatok! Istenem, nagyon szep baba! Gratulalok Nektek Hozza! :)
Cirbolya: a tablazathoz megadom az adataimat. Londonban elek, a University College London Hospital-ba jarok. A hivatalos kiirt szulesi idopontom januar 14, de azt mondtak, hogy mivel ikrek, ezert nagy valoszinuseggel 1 honappal korabban fognak szuletni. Na, majd meglatjuk. :) A babak nemet meg nem tudjuk.
Jo ejszakat Mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?