Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
ha akkor meg nem tudok aludni, má
r össze-vissza írok :-)
sziasztok lányok!
itt is kicsit furi idő van, délelőtt sütött a nap most meg fúj a szél, de megmondom őszintén h elég kellemes, csak egy kicsit megvisel, fáradtnak érzem magam, így most sokat lustizok. majd jövök éjszaka írni ha akkor meg nem tudok írni. puszi mindenkinek
en Hull-ban lakom,reggel meg be is futottem:S
lehet csak mi vagyunk ennyire fazosak,de elegge be volt borulva,most ahogy kinezek az ablakon jobb a helyzet...
Sziasztok:)nagyon rossz ido van:(bekellett futenem...
Roli baba most elalukalt vegre,nyugolodik a kis foga miatt,megy a hasa is 4 napja..en meg csak turom es turom...ameddig birom,mert lerakni nem lehet egybol uvolt.csak olben jo most neki,pedig maskor olyan szepen eljatszik magaban.lassan csak tul leszunk rajta es kibujnak a kisfogacskai.
Uj lanyok:)van iwiwetek??mert itt mar mindenki felvett mindenkit,akkor titeket is szivesen jelolnenk:)persze ha nincs ellene kifogasotok:)
szep napot mindenkinek!A kismamaknak kitartas,gondoljatok a kisbaba(k)ra(Csinita miatt tobbesszam:))akik minden szenvedest megernek:)sok sok erot kivanok nektek.
Remelem Cicu jelentkezik lassan,bar szinte biztos vagyok benne hogy mar babazik:)
szep napot mindenkinek,puszi
Anyapocak, koszi szepen, remelem en is, hogy szepek lesznek! :) Pont en is ezt mondtam a ferjemnek, hogy milyen szerencses gyerekek, hogy harom nyelven fognak folyekonyan beszelni. Nekem meg jol meg kellett szenvednem a nyelvtanulassal. Valoban ez egy elony a ket-harom nyelvu csaladoknal.
Igen, probalok visszaolvasni, csak eleg lassan megy, a vegerol kezdtem, hogy mindenkit megismerjek. De elobb utobb utolerem a jelent. :) Azt olvastam, hogy sokaig probalkoztatok, de arra nem emlekszem, hogy a parodnak mar van egy kislanya. Gondolom azert igy nehez lehetett ezt lelkileg viselni, hogy tudtad, hogy Nekik ilyen hamar osszejott, Ti meg sokaig probalkoztok. De ez mar a mult! Most az a lenyeg, hogy ott van a baba a pocakodban es hamarosan elobujik! :) Mikor is? Kisfiu vagy kislany?
En probalom kimelni magam, mert ugy kifulladok mindentol, hogy az csak na! Felmegyek a lepcson es alig kapok levegot, pedig alapban enb egy nagyon sportos csajszi vagyok. Ti is igy vagytok ezzel? Kifulladtok hamar?
Vigyazz Magadra Te is! Meg Mindenki!
csinita, akkor nagyon szép babátok lesz...egzotikus....:-) és 3 nyelven fog beszélni, micsoda szerencse. a húgom perfekt spanyolból is és így majd megkérem, hogy tanítsa majd a kicsit spanyolra is.
nagyon szerencsések vagytok h elsőre összejött mi majdnem 1 évet próbálkoztunk a párommal és elég szar volt, mert (nem tudom h visszaolvastál e fórumon mert már írtam) h elég nagy nyomást éreztem mivel a férjemnek meg van egy kislánya az előző kapcsolatából és ők egyébként "csak" azért jöttek össze mert az első alkalmak közül valamelyiknél terhes maradt a hölgy, gyógyszer mellett. de az a lényeg h most itt van a pocakomba. nagyon kell vigyáznod magadra!!! jó éjszakát csajok majd holnap is jövök, az időmből már kitelik :-)))
pussz
Bocsi Kiddy, most nezem csak, hogy egy kerdesedre elfelejtettem valaszolni. Igen, Apukam mindenkepp jon ki vagy 2 honapra segiteni nekunk. Most a hugomnal gyakorol, az O kislanya 4 honapos, igy unoka lazban eg! Sajnos Anyukam mar nem el, meghalt, mikor 11 eves voltam, pedig Istenem, de boldog lenne most! Mas rokonok is jeleztek, hogy jonnenek ki 2 hetre/1 honapra. Azt hiszem, hogy mindenki segitseget el fogom fogadni. :)
Jo ejt Nektek!
Sziasztok Lanyok! Koszonom szepen Mindenkinek a gratulaciot! Ahogy Kiddy irta, valoban bedobtak a melyvizbe! :) De igazad van, legalabb egyszerre letudom a kettot! Mindig is ket babat szerettem volna es mar igen csak korban vagyunk. En 34 eves voltam januarban, a ferjem 37 volt januarban, ugyhogy itt volt az ideje. :) De kepzeljetek, hogy elso probalkozasra osszejott! :) Nagyon meglepodtunk...
Adali, igen, januar 14-re vagyok kiirva, de mondtak a korhazban, hogy az ikrek altalaban 1 honappal korabban szuletnek, igy december lesz belole a midwife szerint. En nem tudom, hogy mennyi ideig fogok tudni dolgozni, majd meglatom, hogy hogyan alakul. Ma bejelentettem a munkahelyemen is, mindenki orult! :)
Cirbolya, koszi Neked is! A ferjem nem magyar, venezuelai. :) Mondjuk egyaltalan nem nez ki del-amerikainak, marmint nem olyan sotetes boru es alacsony, hanem vilagos boru es 190 magas. :) De a vermerseklete az del-amerikai. :)
En minosegugyi mernokkent dolgozom egy autoipari cegnel, ugyhogy irodai munkam van. Ezert remelem, hogy ki fogom tudni huzni egesz sokaig a munkat. Marmint ahhoz kepest, hogy ket baba van...
En is gratulalok Mindenkinek, aki babat var es azoknak is, akiknek mar van! Akiknek meg mostanaban esedekes a szules, azoknak kitartast kivanok! Meg nem nagyon ismerem a neveket, de igerem lassan belejovok. Jo ejszakat Nektek!
:)))))) Ez jo.. a ferjed majd csinal izgalmat... :))))
Most ezen rotyogok lefekvesig! Szep almokat! :))))
Udv az ujaknak!!!! Jelentkezzetek a klubunkba, a JOBB FELNI.. cimmel. Itt beszeljuk ki a kenyes temakat.. Persze, csak ha akartok!!
Puszi
cicuu naggyon szorítunk és várom az sms-t ha van valami!!!!
kiddy nekem nics tetkóm, de ami késik nem múlik..... nem tudom sajna nem vagyok az a bevállalós tipus...néha hiányzik is egy kicsit az "izgalom". a mindennapok rabja leszel, munka, 2 nap szabadnap, bevásárlás, takarítás jó feleség. de hát ez az életrendje, nem igaz??? :-) 27 éves vagyok mit akarok már izgalmat?? majd a férjem csinál!!! :-))))
Sziasztok Csajok:)Es minden uj tagot szeretettel udvozlok:)Jo hogy ennyien vagyunk:)Es Gratulalok nektek a kis pocaklakohoz:)
Csinita,huhaa teged egybol beledobnak a melyvizbe:)egyszerre 2 baba,bar sokan azt mondjak hogy igy a legjobb mert legalabb egyszerre letudod.En oszinte lennek,nemtudom hogy tudnek megbirkozni 2 gyerekkel,mert neha meg ez az egy is sok mikor rajon a hisztizhetnek,ha ezt beszoroznam 2vel na tuti Nagykalloig szaladnek:o)na jol van csak vicceltem:)Lesz majd aki kijojjon hozzad es segitsen???
Cicuuuuu mivan veled?szerintem mar babazol:)legalabbis remelem hogy kibujt mar a kicsi Regi es elvezitek egymas tarsasagat immaron szemelyesen:)
Milyen volt a hetvegetek Csajok???
Az enyem nagyon tartalmas es rovid!ez a ket nap olyan hamar eltelik amikor egyutt lehet a kiscsalad:(
Szombaton jottek hozzank a parom uncsitesojaek kb 11fele,mert most erkeztek vissza Mo-rol,hoztak nekunk turo rudit:)nyami:)aztan fel2kor mentek mert keszulodnunk kellett mert hivatalosak voltunk szulinapra ebedre,de elotte beugrottak ismerosok,a srac a parom egyik baratja es tetoval,megbeszeltuk a tetovalasom mert csinaltatok a heten...egesz gerinces(kinaiul a kicsifiam nevet:Roland,egeszseg es boldogsag)egy kicsit felek,mert biztos hogy nagyon fog fajni,de nagyon akarom,a szepsegert megkell szenvedni.bar nekem mar van harom es a labamon fajt a legjobban...na de mind1:)nem untatlak:)nektek van???
na aztan 3korul jottek ertunk mentunk az ebedre,jol ereztuk magunkat de 6ra jottunk haza mert volt egy masik szulinaposunk is es jottek at hozzank langos sutni,elhulyeskedtunk,ettunk aztan romi partyztunk(persze kozben furcsiztettuk es lefektettuk a kisbabocamat:))nagyon jo babam van,egy szava nincs.
kb fel 1kor mentek el mert mar nagyon faradtak voltunk...oregszunk:o)
vasarnap reggel 9kor indultunk a piacra,mostanaban ez a vasarnapi program,imadom mert olyan jo dolgokat lehet talalni,meg legalabb levegon vagyunk.Roli baba is jokat alszik.vettem neki jatekokat meg egy kis polcot.kb 3 fele hazertunk.a fiuk kimentek focizni 6korul,az asszonyok mentek nezni a babakkal:)tisztara mint a filmekben:)Roli babanak mar megy a hasa 3 napja,tuti hogy a foga miatt,mert szegenykem mindent gyur be a szajaba biztos viszket az inyje..vasarnap este meg beajultunk az agyba:)
Mar csak 4 het es megyunk haza,nagyon varom,biztos jo lesz csak rovid,mindig olyan sokat kell ra varni es olyan hamar elszalad:(
Enis vettem ma gorogdinnyet meg sargadinnyet is,mert ezzel akarok dietazni,azt mondtak hogy 5nap -5kg..kivancsi leszek...nem rossz az ize,de ettem mar jobbat is.na jol van befejezem,mert ez nagyon hosszu lett:)mindenkinek kivanok szep estet!Puszi
haho csajszik,
kicsit több mint 3 hetem van vissza. kostyi te mint tapasztalt itt szülő volt a vége felé neked alulról vizsgálat? most olvastam az interneten h úgy a 37.hét környékén talán megvizsgálnak, megnézik h mennyire vagy nyitva, mert hogy engem még nem láttak.
Jaj, de jo, egyre tobb ujabb kismama is van. De remelem nem tuntok el, ahogy meglesz a pici mind:)
Gratulalok Csinita! Vannak a csaladban ikrek? Akkor mi a due date-ed? Mar 2011, ugye?
Nekem a kolleganom var ikreket, hu szegeny nagyon nagy, pedig meg oktoberig birnia kell. Persze ezt nem ijesztgeteskent mondom. Figyu, legalabb egyszerre "letudsz" kettot:)
Cirbolya, mi 2004 julius 25-en jottunk. Ferjem is magyar de mar itt voltunk mikor osszehazasodtunk. Persze otthon volt az eskuvo jo kis toltottkaposztaval meg tyukhuslevessel.
Anyapocak, hany napod is van meg? Bocsi meg nem vagyok kepben annyira, ki hol tart.
Szia Csinita!:)
Anyapocak, kerdezd meg a health visitor-t, hogy hol vannak baba-mama csoportok a kornyeketeken, latogass el, nezz korul mar most, hogy melyikek tetszenek. Jo lesz kimozdulni, ha mar meglesz a baba, otthon csak befordul az ember.
Fanny, a Bosom Buddies szoptatos csoport, ahol tudsz kolcsonozni szoptatassal kapcsolatos konyveket, mellszivot, segitenek szoptatos melltarto valasztasaban, es van nekik szoptatasi tanacsadojuk is, ha lenne kerdesed, v. kesobb vmi problemad adodik.
sziasztok lányok és csinita :-)
cirbolya igen ha küldesz üzit csak a hoxa nevét írd be és megkapják.
én ma elég padlón vagyok, nem nekem találták ki ezt az otthon ülést, de majd lesz valahogy feltalálom magam. most szerintem pihizek egyet aztán pakolászok utána meg megint visszanézek a fórumra, szóval legyetek jók lányok és küldjetek egy kis erőt nekem
puszz
Sziasztok! Udv Csinita a csapatban, kismami az ikrekkel:)!!! Nagyon jo:), sok szerencset igy elore is, vigyazz magadra. Irtad hogy a ferjedet itt ismerted meg kinn, o is magyar mint te? Mivel foglalkoztok itt kinn?
Adali mi Cambridge-bol vagyunk junius 5.-en 2004-ben erkeztunk:)!
Tablazat: en szivesen csinalom, hamarosan elegge ra fogok erni:):) csak azt nem tudom hol tudok irni Hoxanak?? Mi a hoxa cime?? Tuti elsiklottam felette... vagy csak az uzeneteknel a cimzett hoxa legyen es azt meg fogja kapni? Segitsetek picit, es mar update-elem is a tablazatunkat, hiszen egyre tobben vagyunk:)!
Kesobb meg visszajovok, addig is jok legyetek!
Cicu kitartas, szoritunk!!
Sziasztok! En is csatlakozom! Egyenlore meg nem sikerult vegig olvasnom a forumot, pedig nagyon szeretnem. De majd gondolom szep lassan megismerek Mindenkit.
En majdnem 5 eve elek Londonban. 2 eve nyaron hazasodtunk a ferjemmel, akit mar itt kint ismertem meg. Most van az elso terhessegem. Penteken voltunk az elso korhazi UH-on, 12+5 napos voltam mensi szerint, de atirtak 12+0-ra. Mi mar voltunk elotte egy privaton 8 es fel hetesen. Ott ert minket a sokk. Egypeteju ikreink lesznek! :) Van itt meg valaki a forumon, aki ikreket var?
Nekem eddig csak jo elmenyem van a terhesgondozassal kapcsolatban. Mondjuk mivel en egypeteju ikreket varok ezert ram jobban odafigyelnek. Ket hetente lesz mostantol UH-om a korhazban.
Sajnos nem tudok majd egesz nap a gep elott lenni. Most ebedszunet van, azert vagyok fent, majd este benezek ujra, ha otthon leszek.
Meg persze megprobalok visszaolvasni.
Minden jot Nektek!
Lányok a tescoban 1.90 a görögdinnye, cseresznye 20dkg 75p (legalábbis nálunk)
Kiddy:eltűntél!gyere mesélj!
A midwife fog eleinte latogatni, csak utana jon a vedono. Nekem egyik sem volt sarga, szoptasd sokat, akkor kisebb az eselye annak, hogy besarguljon, es a tejbelovelles sem lesz olyan kellemetlen. Bosom Buddies csoportban tudnak segiteni, erdemes oket meglatogatni meg a szules elott, hogy tudd, mire szamithass.
A joslofajasok normalisak annyi idos terhesnel, amennyi te vagy, es ne is remenykedj, nem fog elobb kibujni. Azt jelzi, hogy keszulodik a szervezet a szulesre, de siman kihuzod meg egy honapig is veluk. ;)
Sziasztok! Nekem most a 32-35. héten kezdett el újra nőni a pocakom, nekem is megállt pár hétre. Viszont ami jó hír, hogy egy grammot se gyarapodtam kábé másfél hónapja. (elég, ami rajtam van:D)
Cicu, a babaád nagyon szeret odabenn lenni:D Az ismerősöm 4 nappal hordta túl a kislányát. Már épp be akarták indítani, mikor elindult:D
Most átjárok a másik fórumba is, (írtam, hogy ott elbunkósodtak) mert azok a tagok hoztak létre egy másik fórumot, s most már nyugodtan el tudunk dumálni a többiekkel. Attól természetesen ide is írok:D Köszönöm szépen, hogy befogadtok a táblázatba, a másik fórumon is pont az történt, hogy az illető, aki csinálta, eltűnt. De ha valaki csinál egy táblázatot, és nincs ideje írni többé, akkor legalább írhatna a fórumba, hogy bocs, nem jövök többet. A párom emlegette a múltkor a ribizlit, szereti:D
Mostanában napi szinten előfordulnak fájásaim. Remélem ez egy jel, hogy közeleg az időm:D (de mindenképpen várnia kell még legalább 3 teljes hetet!!!) Nem tudjátok, hogy hányadik héttől nem számít itt koraszülöttnek a gyerek? Úgy értem, ha 35 hétre születik, akkor még gondolom benntartják, de 36 hetesen? Hány napot tarthatják benn kábé?
Tényleg úgy van, hogy 10 napig minden nap kijön majd a védőnő? Az jó lenne, mert mi van, ha besárgul.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?