Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

3468. kostyi79
2010. szept. 16. 19:02

Adali, orulok, hogy minden rendben volt. (V. legalabbis "should be ok". :))

Haaeen, gondolkodtam azon, amit a GP mondott. Nem lehet, hogy a szulesznovel valo talalkozasra mondta, hogy a 8-10. het kornyeken esedekes?

Hunikaa, a Vigantol-t en is adtam anno Ivannak, itt nekem is azt mondtak, hogy folosleges. En az ittenieknek jobban hiszek, Magyarorszagon annyi felesleges dolgot adagolnak (pl BCG oltast is adjak a mai napig meg a szifilisz elleni szemcseppet), hogy mar nem tudok hinni az otthoni ajanlasokban.

3467. Gwendolin (válaszként erre: 3461. - Adali)
2010. szept. 16. 19:02

Adali !

Nem 5 év után lehet kérni ?

3466. Csinita (válaszként erre: 3465. - Adali)
2010. szept. 16. 19:01

Igen, 2006 januar 9-en kezdtem dolgozni a munkahelyemen es ugy emlekszem, hogy 2006 februar 3-an kuldtem be a regisztraciot a Home Office-ba. Ugyhogy jovo ev elejen lesz 5 eve. Azota nem valtottam munkahelyet, ugyanott dolgozom a mai napig. Huseges vagyok! :))

Akkor nem 6 ev kell?

3465. Adali
2010. szept. 16. 18:51

igen, mi is otthonrol kaptuk az orat naszajandekba:)

Ugy ertetted, 5 eve regisztraltal? Mert az okes.

3464. Csinita
2010. szept. 16. 18:50
Jaj Csajok, mar nagyon elegem van a lakas keresesbol, nincs semmi jo, kezdek aggodni!
3463. Csinita
2010. szept. 16. 18:49

Sziasztok Lanyok!

Kostyi, sajnalom, hogy rossz a cukrod. :(( De ugy emlekszem, hogy Neked ezzel volt gondod az elozo terhessegeidnel is, vagy nem?

Cirbolya, orulok, hogy a szoptatas mar alakul! Szepen ossze fogtok csiszolodni meglatod! Olyan jo lehet mar babazni! Nagyon edes a nyitott szemes kep Dorkarol! :))

Haaeen, orulok, hogy jol sikerult az elso UH! Minden rendben lesz, ne aggodj!!! En 8+5 naposan voltam eloszor, nekem 18.5 mm es 18.4 mm voltak a babaim. :)) Egyebkent tenyleg nagyon gyorsan nonek! :)) Hamarosan eljon a kovetkezo UH ideje is!

Adali, irtad az orat, hogy ugyanolyan, mint a Tietek. Az az iwiw kep nem nalunk keszult, hanem vendegsegben Magyarorszagon.

Remelem ma mar jobban vagy kicsit!

Azert ez orulet, hogy minden egyes utadat kerik, amikor elhagytad UK-t! Ez eleg vicces... En rengeteget utaztam az elmult 5 evben, miota itt kint elek, nem is emlekszem pontosan, hogy mikor hova, de evi 6-8 ut biztos volt, ha nem tobb. Mondjuk en meg nem jelentkezhetnek, mert meg csak januarban lesz 5 eve, hogy a cegnel vagyok (akkor regisztraltam a Home Office-ba is), mondjuk ez az elso munkahelyem, soha nem is dolgoztam mashol UK-ban. Maj dmeglatom 1 ev mulva, hogy beadom-e az igenylest.

3462. Adali
2010. szept. 16. 18:21
Huu, nagyon zavaros lett amit irtam az allampolgarsagrol...ne kezdem ujra, meg jo hogy tanarkent nem tudk fogalmazni:) Mindegy, ha valakit erdekel, majdleirom ujra:)
3461. Adali
2010. szept. 16. 18:19

Sziasztok most jottunk meg csak meg. A reggeli tovabbkepzes olyan volt, amilyenre szamitottam: useless...le is leptem fel oraval hamarabb delben. Utana mentunk a council-oz, ez valojaban meg csak a borough, ahol van ilyen szolgaltatas, hogy mielott elkuldjuk az osszes papirt a UK Border Agency-nek, megnezik nekunk atnezik 70 fontert, es megmondjak, hogy erdemes e, mennyi eselyunk van arra, hogy elfogadjak. Ezert 70 fontot kellett fizetni, a UK BA-nek meg 930-at, majd ha kuldjuk :(

A hapsi azt mondta, hogy mindenkeppen meg kell kerdeznie a Home Office-t, hogy az en jelentkzesem rendben van e, mert en az elso evben ugynoksegeknel dolgoztam ossze vissza iskolakban, es elvileg mindig be kell ujra regisztralni a Home Office-ba, mnden uj munkahelynel. Otlet azoknak, akik valaha British Citizenshipre akarnak palyazni: azonnal kell(ett) regisztralni, es az elso regisztracio datumat kell figyelembe venni,es onnan szamitani a 6 evet. Plusz, nagyon fontos: irjatok fel mikor es hova mentetek ami a UK-n kivuli cel volt, mint pl Hungary, es a pontos idopont, mert kerik!!!Iszonyat baromsag, mert keptelenseg elmekezni ra, dekerik...

Na, szoval varjuk a telefonjat hogy okes e igy is. Mast nem talalt, azt mondta it should be ok.:)

Haeen, latodlatod!!! Gratulalok, latod milyen szep elmeny!

Es ne aggodj ezen, hogy csak a 80 % marad meg, nekem is mondtak, rengeteget parazam rajta, a TIED MEG FOG!!! Ja es en pont 9 hetesen mentem magan uh-ra, es 24 mm-es volt. Tehat neked is ket het mulva mr tobb mint duplaja lesz a mostaninal...Edi volt, nem? Mint egy kis ebihal! Es akkor ma este megmondjatok otthon????

Tejcsi, te hogy vagy?

Cirbolya, de jo, biztos nehez a kis Dorkaval, meg gondolom tudnal aludni egy jot, de azert nem tok jo, hogy ott van neked az a szepseg??

Koszonom mindenkinek, milyen aranyosak voltatok, igazad van Gwendolin.

Puszi nektek, meg majd jovok, de lehet egyet alszom...ha birok lelegezni az orromon keresztul..:(

3460. Hunikaa
2010. szept. 16. 17:54

Adali sajnálom a nagymamád! Próbálj meg most a kisfiadra koncentrálni , s ne stresszelj. Tudom könnyű ezt mondani. Én is nehezen dolgoztam fel a papa halálát. Ő volt a kedvenc nagyszülőm.

Turoscsusza sajnálom, hogy kiköltözött a kislakó:( De örülök, hogy mindenki kedves volt és jól bántak veled! Már nagyon várom a jó hírt, hogy bejelentsd, hogy beköltözött az új lakó!

Cirbolya kitartás! hamarosan belerázodtok a dolgokba! Már amennyire lehet!

Hozass otthonról Vigantol cseppet ( D vitamin). Én sem tudtam erről, anyu mondta, hogy otthon legalább a baba egy éves koráig ajánlják! Mikor itt rákérdeztem, azt mondták teljesen felesleges, minden benne van az anyatejben. Otthon pedig azt mondják adni kell. Azt hiszem a baba 2-3 hetes korától adható!

Most megyek kiviszem Andrist levegőzi. Nem tom mi van ma, de mind a ketten iszonyat nyűgösek vagyunk! Biztos valami front közeledik:)

3459. haaeen (válaszként erre: 3452. - Turoscsusza)
2010. szept. 16. 17:43
nekem is vannak ilyen gondjaim, en megiszok egy pohar forro vizet, amint erzem, hogy kezdek gorcsolni es az segit egy kicsit.
3458. haaeen
2010. szept. 16. 17:41

sziasztok.

tul vagyunk az elso UH-n es minden a legnagyobb rendben :)) annyira jo volt latni es hallani a pici szivvereset :) azt mondta a doki, hogy minden ugy van, ahogyan lennie kell. vagy 5x gratulalt, nagyon jo fej volt, mindent elmagyarazott. de azert figyelmeztetett, hogy ennyi idosen, csak a terhessegek 80% marad meg :( szerinte is 7+2napos vagyok, es 11.7mm a babocam :)

sikerult megnyugodnunk, de elotte a ferjem azt mondta, hogy eretsegi vizsga elott izgult utoljara ennyire :)))

3457. cirbolya2 (válaszként erre: 3456. - Gwendolin)
2010. szept. 16. 15:35

Gwendolin koszonjuk szepen:)!

Gyonyoru kompozicio!

3456. Gwendolin
2010. szept. 16. 14:44

Cirbolya2-nek és Dorkának !

Mert megtették közös Életük első nagy lépését !

Baráti Szeretettel !

[link]

3455. cirbolya2
2010. szept. 16. 14:17

Sziasztok Lanyok!

Huh sajnos nem tudtam mindent visszaolvasni, de dolgozom rajta.

Adali, Turoscsusza nagyon sajnalom a tortenteket, probaljatok tullepni rajta, mert a stressz az nem segit, kulonosen Te vigyazz magadra Adali, hiszen ott van a kis pocaklakod, Ra kell gondolj, hogy nyugalma legyen!

Turoscsusza csak par honap es probalkozhattok ujra, masodik alkalommal biztosan minden rendben fog zajlani, meg biztosan jobban is fognak figyelni Rad a korabban tortentek miatt! Szeressetek egymast nagyon a paroddal, ez a szomoru esemeny biztos meg szorosabbra fuzi a koteleket kozottetek

Mi jol vagyunk, bar napok ota nem alszom ejszaka, Dorka hasa faj szerintem, nem alszik a hatan, meg erzem, hogy pukizgat, kozvetlen elotte meg sir.

Hat nem gondoltam, hogy ilyen nehez lesz, faradt vagyok, meg a szulesen sem volt idom tul tenni menatalisan vagy fizikalisan, tele vagyok ezekkel a varratokkal, es szinte mindig ulok Dorkaval a kezemben...

Az etetes egyre jobban megy, ennek nagyon orulok, mar elindult a tejcsim is, szegeyn babam arcaba tegnap veletlen bele spricceltem a tejcsit:):)

Nagyon ugyesen eszik, de eleg lassan, sokszor megpihen rajta, de en hagyom, hogy az etetesek jo elmenyek legyenek szamara, es legyen kedve ujra enni. Altalaban 50-60 percet vesz igenybe, ugyesen sziv mar, a legvegen pedig mely alomba zuhan, onnan tudom, hogy jol lakott:)!!

Ma azt vettem eszre hogy a szeme feherje sargas szinu, fel i shivtam a midwife-ot, azt mondta ez igy a 6. nap kornyeken normalis, sok-sok etetes, es napfeny (d vitamin) segit, ne aggodjak.

Amugy holnap jon a midwife megnezni minket, mar nagyon varom.

Hetfore kertem idopontot regisztralni Dorkat, es aztan tudom kuldeni a papirokat.

A parom olyan jo dolgot mondott, azt szeretne ha a Krisztinat angolosan irnank, ugy kernenk a masodik nevet, hiszen nagy valoszinuseg szerint itt fog elni. Nekem tetszik a gondolat, Ti mit szoltok hozza??

Jol van befejezem az irast, elvezem picit a csendet, most olyan jot alszik Dorka:)

Nagyon vigyazzatok magatokra, pussz mindenkinek.

Tettem fel egy kepet a naplomba, az elso kep ahol nyitva van a kis dragam szemecskeje!

3454. macskabagoly2 (válaszként erre: 3452. - Turoscsusza)
2010. szept. 16. 11:35
én is küzdök ezzel, bár most mintha kezdene javulni. hallottam hogy jó, ezért elkezdtem enni lenmag-lisztet (=ledarált lenmag, pl. joghurtba lehet keverni), 1-2 evőkanál naponta, mintha ez segítene. meg rengeteg gyümölcsöt, amennyi beléd fér, és a sok folyadék is kell.
3453. turoscsusza (válaszként erre: 3451. - Kostyi79)
2010. szept. 16. 11:24
Szegeny, edes szaju is vagy? Akkor igazan nehez betartanod. Sajnallak. :( De van elonye is. :)
3452. turoscsusza (válaszként erre: 3449. - Macskabagoly2)
2010. szept. 16. 11:23

Koszi Macskabagoly. Tudtok valami megoldast szekrekesesre, mert akkor ha pukiznom kell vagy nehezen.....akkor gorcsolok. a trehesseg alatt lett ilyen, elotte nem volt baj vele. Lehet innom kene megtobbet. Lehet csinalok egy ivos napot.

Ja es avitamint sem hagyon abba, folytatom a sanatogent. Kell a masiknak a vitamint.

:)

3451. kostyi79
2010. szept. 16. 10:19
Sz@r volt a cukrom reggeli utan. Jobban kell figyelnem a dietara. :'(
3450. Gwendolin
2010. szept. 16. 09:58

Kedves Adali és turoscsusza !

Szeretettel engedjétek útjára azokat, akik távoztak!

Azoknak akik itt vannak nagyon sok boldogságot és sikeres napokat kívánok!

2010. szept. 16. 09:51

szia túróscsusza,

tényleg nagyon-nagyon jó ellátásban volt részed, ez is sokat segített gondolom, és támogat abban hogy tényleg hamar túl leszel rajta. egy picit azért várjatok szerintem, mondjuk míg megint lemegy 1-2 normális ciklus, aztán hajrá! :))

nekem a műtétet követő menzi nagyon brutál volt, de egy barátnőmnek meg olyan, mint egy normális, biztos nagy különbségek vannak, neked remélem, nem lesz fájdalmad.

pihenj sokat! jó, hogy a családod is segít most sokat a szeretetével!

3448. kostyi79
2010. szept. 16. 09:30

Adali, oszinte reszvetem! Delutanra pedig megy a drukk.

Turoscsusza, orulok neki, hogy ennyire kedvesek voltak veled. Annak pedig kulon orulok, hogy semmi fajdalmad nincs. Remelem hamarosan ujra baba koltozik a pocidba. :)

2010. szept. 16. 08:54

Ja es jelentkeztem a klubba ha szeretnetek vegyetek fel.

xxx

3446. turoscsusza (válaszként erre: 3441. - Adali)
2010. szept. 16. 08:53

Sajnos a szuleink eletet nemtudjuk megvaltoztatni, annyit tehetunk hogy ammennyire tudunk mi boldogok legyunk es barmi tortenjen ok akkor a legboldogabbak ha mi azok vagyunk, nemszamitva hogy azon tori a fejet hogy fog begyujtani az unokajara de megteszi. Neha anyumat elnezve (akinek szuletesetol nem volt leanyalom az elete) nem tudom honnan van annyi ereje.

A heten is nyugodtak voltak, mert tudtak hogy ha ok nincsenek is itt, van egy szereto ferjem aki minden masodpercemben tamogat.Pedig tudom hogy neha az oruletbe kergeten pl. most hogy valtoztatni akarok a lakason. :) Csak nehany apro fuggony meg ilyesmi. :) Na es noverem rol nem is beszelve aki itt el egy varosban velem es a barotk akik korul vesznek. Mindenkinek csak megkosszonni tudom a tamogatasat. Tesom 14-5 melo utan is kepes lejonni megnezni es attol bocsanatot kerni hogy nemjutott el a boltba oszibarck leert. :)Holott tudom mennyit dolgozik.

En testileg teljesen jol vagyok es szerintem lelkileg is.

Kicsit verzem,de egyaltalan nincs gorcs vagy szuras.

A hetem meg javasoltak hogy maradjak itthon, Legalabb megint leporolok es felhivom a fel csaldomat. A masik fele este lessz otthon. :)

Szep napot mindenkinek.

Adali hidd el anyud jobban lessz.

Puszi ( ez a level kicsit kuszara sikerult. :)

3445. Adali
2010. szept. 16. 08:27
Csinita, pont neztem a kepeket amik a wiw-en vannak rolatok, es a konyhatokban ugyanolyan oratok van, mint nekunk:) az a falbol kiallo:)
3444. Csinita
2010. szept. 16. 08:26
Szep napot Mindenkinek!
3443. Csinita (válaszként erre: 3441. - Adali)
2010. szept. 16. 08:26

Jo reggelt!

Remelem mar egy kicsit megnyugodtal, bar gondolom, hogy nehez!

Nekem mar egyik nagyszulom sem el a negy kozul, eleg koran elveszitettem Oket es az Anyukamat is. De en is, mint Turoscsusza, hiszem abban, hogy fentrol vigyaznak rank es neznek minket!

Neked is kitartast kivanok! Delutan meg drukkolok az interjuhoz!

3442. Csinita (válaszként erre: 3436. - Turoscsusza)
2010. szept. 16. 08:22

Turoscsusza, megsirattam a tortenetet, de olyan jo, hogy minden rendben ment es nem voltak komplikaciok! Sajnos ha mar ennek meg kellett tortennie, akkor ez a jo oldala, hogy minden rendben ment!

Kitartas, pihengess, gondolj pozitivan a jovore!

3441. Adali
2010. szept. 16. 07:53

Jo reggelt, ma nem megyek suliba csak egy masik iskolaba egy delelotti training-re, utana 1.30-kor allampolgarsagi interju.

Ma jobban ebredtem, olyan rendesek voltak veled turoscsusza. Es latod, en is mondtam, rogton (par nap-het) es probalkozhattok megint.

Es ez titeket is kozelebb hoz egymassal a paroddal. Most hogy vagy? Verzes, fajdalom?

Orulok, hogy minden rendben ment, legalabbis ami rendben mehetett. Igen, valoszinu elengedted a kicsit, most mar ott fog teged o is fentrol vigyazni, es minden rendben lesz a kovetkezovel.

Koszonom mindenkinek a reszvetet, meg neked turoscsusza vigasztalo szavaid, valoszinu igazad van, pont azert lehet rosszabb anyanak, mert sose volt ott erte az anyukaja, es mindig csak minden rossz volt amit anyum csinalt. (Onnantol kezdve hgy apamhoz ment...:))

Ma tudtam volna fel nyolcig aludni, de sajna nem sikerult, mamamra gondoltam, meg a kicsi rugdosott, raadasul a torkom faj az orrom meg nem szelel...:(

Csajok hogy vagytok?

2010. szept. 16. 07:31
Kostyi megtalatam a te keped is. :) Nemcsodalom hogy mindenki kozli hogy nem sok van hatra a szulesig. De ha ez azt jeleni hogy tobb helye van a babanak akkor biztos nincs rossz dolga. :)
2010. szept. 16. 06:53

Csinita, macskabagoly nagyon jo rolatok a kep. Gyonyoru kismamik vagytok?

Hogy tudom megnezni a naplotokat anelkul hogy korbe bongesznem azt a 60.000-ret????? (A kostyi kepet szeretnem megnezni)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook