Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Cirbolya, az, amit irsz, hogy spriccel, a tejleado reflex. A tej nem folyik folyamatosan, a baba szopizik, ennek hatasara a hormonok kivaltjak a tejleado reflexet. Ez szopizas alatt tobbszor is ismetlodik. A babad ezt sokkal jobban ki tudja valtani, mint te a fejogeppel, azzal nem tudsz olyan hatekony lenni.
Nem ertek egyet az orvossal, szep sulyu baba Dorka, a 70dkg epp a hatar. Az elso heten meg csak fogyas merheto, a masodik hettol kell gyarapodassal szamolni, ami nalatok el is kezdodott, igy nem indokolt a potlas. Raadasul az a 70 dkg sem biztos, hogy annyi, mert nem ugyan azzal a merleggel merte, mint szules utan amivel mertek, igy lehet, hogy nem is annyi az annyi. Dorka jo sulyu baba, a 3,5 kg eleg jo, nala mar nem ervenyes a 10%-os sulyvesztesi hatar sem, nagyobb babaknal tobb is megengedett.
Gondolkodtam ezen a delutan, nem ertettem, hogy miert ajanlott potlast a doki. Aztan leesett, hogy csak a hatsojat akarja vedeni. Ha megsem adsz neki potlast, es Dorka sulya tovabb esik, akkor o megmondta, ot nem lehet elovenni. A breastfeeding clinic is jo, csak minel elobb, mert az, amit a doki ajanlott neked egyenes ut a tej elapasztasahoz.
Ha csak minimalisat tudsz is fejni, az nem azt jelenti, hogy a baba nem szopizik tobbet.
En fejni sose tudtam nagy mennyisegeket, pedig fiam 8 honapig szinte csak szopott, tejleado reflexet se tudtam fejessel elerni.
Ha jo etvaggyal eszel es iszol, az tobbet segit, hogy tejed legyen, mint barmi, szoval probalj joizueket enni.
Sziasztok, megyunk le a szomszed csajhoz akinek van ket bebi lanya, mondta, hogy szortiroz, es nezzuk meg, mi kell nekunk a cuccaibol...
Haeen, nem ertem, te miert nem tanitasz itt kint? Sokkal jobb mint otthon tanitani!!! Eg es fold!!! En itt imadom, ha egyszer megis arra kerul a sor, hogy hazakoltozunk, en otthon nem akarok altalanos iskolaba tanitani, csakis valami nemzetkozi iskolaban vagy valahol, ahol diplomata gyerekek vannak, ilyesmi...
Drukkolok neked cIRBOLYA, minden kialakul, en is kicsit tartok majd a szopiztatastol...mar most jon a mellembol egy ki sargas cucc, elotej vagy mi, kicsit idegesito meg most, de kesobb biztos jobb lesz.
Kepzeljetek a draga ferjem huslevest fozott, olyan igazi szabolcsi sarga huslevest csigteszteval!!! Ilyen jot regen ettem!!! Meg most sem birok megmozdulni, pedig mar vagy 2 oraja ettuk...ebedre nem lett kesz...:)
Bepakoltuk a szekrenyt, nagyon jo, egy baj van: meg mindig nincs eleg helyunk majd a babaruciknak, s mas cuccoknak...:)
MEGYEK valogatni a szomszedhoz, majd jovok..
sziasztok!
megjottunk a korhazbol, voltunk sulyt meretni, meg ugy volt, hogy ma is vesznek vert a picikemtol, de a doki olyan elegedett volt, hogy nem vett tole vert. Mar a sargasag is muloban van, gyonyoru kis rozsaszin a bore, es 20dkg-t hizott 2 nap alatt. Kozben boszen fejem magam es ra is teszem a cicimre minden etetes elott, plusz holnap jon a szoptatasi tanacsado, aztan remelem hallok jo otleteket. Kostyi koszonom a rengeteg tanacsot, tenyleg nagyon jol jonnek, de azert most ugy erzem adnom kell a pottejet is, hiszen a babam 7 nap alatt vesztett 70dkg-t a sulyabol, ami azert eleg ijesztoleg hatott ram!!
A tejcsimmel kapcsolatban en ahogy erzem, meg nem jon "egyenletesen" neha spriccel 3-4et is, aztan meg 3 percig csak csoppeket tudok kiszedni. Gondolom Dorkanak is ezert nem megy meg a szopi. Masszirozni szoktam meleg viz alatt, mewg mindig rateszem Dorkat hadd gyakoroljon, plusz fejegetem, ma mar 40ml-t kifacsartam. Na de utana nezek ennek a csoprtnak is, hatha vannak itt cambridge-ben, meg van ilyen breastfeed clinic is, csak meg oda nem volt idom-erom elmenni a par napos babammal:)!
De nem adom fel, most orulok, hogy elkezdett gyarapodni, meg hogy gyogyul a sargasagbol. Ma kinn voltunk a levegon mar 20percet, fokozatosan szokatjuk hozza, jovoheten mar babakocsis setak lesznek:)!
Haaen fogsz kerni autogramot Lisa Stansfieldtol??
Biztos jo buli lesz, mi is a munkad pontosan? Lehet mar irtad, csak nem emlekszem....
Csinita neked is koszonom a biztato szavakat, majd csak belerazodunk valahogy, ha meg esetleg nem, hat az sem a vilag vege, csak jol legyen a kisbabam, mas nem szamit!!
Jol van most alszik a pici, elmegyek furcsizni, az jot tesz erre a mai napi ijedelemre a korhazi appointment-unk miatt!
Judy nagyon koszonom a valaszod, orulok, hogy minden oke veletek:)!!
Pussz mindenkinek!
sziasztok lanyok, olvaslak benneteket, csak nincs erom sokat irni. penteken, szombaton lagzi volt a hotelben, ma "csak" sima vasarnapi ebed, kedden meg egy akkora szulinapi bulit szervezunk, hogy csak a kerti sator 30ezer font es Lisa Stansfield jon fellepni. ez mind azt jelenti, hogy napi 12-14 orat melozok. meg jo hogy nincs semmi terhessegi tunetem, nem tudom maskepp hogy birnam.
kostyi koszi a biztatast, azt mondta a doki, hogy a baba szivverese tokeletes, es ha te azt mondod, hogy akkor mar baj nem lehet, akkor azt elhiszem :)))
Adali ugy irigyellek, hogy tanitasz. en is azt csinaltam mig ide nem koltoztunk, es meg most is osszeszorul a szivem minden szeptemberben iskolakezdeskor. de majd jovore ha hazakoltozunk ujra tanitani szeretnek, akkor meg abbol lesz elegem egy ido utan :)
turoscsusza, en is abban hiszek, hogy minden okkal tortenik. megha most szomoru, tanacstalan, elkeseredett is vagy, meglatod minden jora fordul. csak jo kovetkezhet ezek utan, amin keresztulmentel. :)))
Tejcsi, nagyon sajnalom, ami tortent. Meg az elozo hazasagomban nekem is volt egy terhessegem, ami nem maradt meg. Igazibol nagyon koran teszteltem, 2 napra ra megjott. Csak onnet tudtam, hogy terhes voltam, hogy megcsinaltam a tesztet. Tudom, ez most sovany vigasz, de latod azota mar a 4. baba koltozott a pocakomba. Legkozelebb biztos minden rendben lesz!
Cirbolya, a legegyszerubben a Bossom Buddy csoportban talalsz szoptatasi tanacsadot. Ha fokozni akarod a tejtermelest, akkor a kezi pumpa nem lesz eleg. Dupla elektromos kell, ott tudnak is neked kolcsonozni Amedat, az egyik legjobb marka. Nem erdemes megvenni, mert kesobb mar nem biztos, hogy szukseg lesz ra.
15 perc nem eleg egy ekkora babanak, hogy vegezzen. Amit korabban irtal 50-60 percet az szerintem sokkal realisabb. Az orvosnak vszinuleg fogalma sincs a szoptatasrol, nekem a draga GP javasolta mikor influenzas voltam, hogy hagyjam abba a szoptatast. Aztan mikor megkerdeztem tole, hogy akkor megis a tejjel mi a fenet csinaljak, akkor csak hapogott. En meg mondtam neki, hogy koszonom a jo tanacsot, de az influenza melle a legkevesbe sem hianyzik meg egy mastitis.
Az, hogy mennyit tudsz lefejni, egyaltalan nem mutat semmit, en sikeresen szoptattam, es 20-30 ml-nel tobbet soha nem voltam kepes lefejni. Ha elkezded adni a potlast, kevesebb inger eri a mellet, es a tej apadni kezd.
Summa summarum, keress egy szoptatasi tanacsadot, mert annak, hogy nem hizik a baba, oka van, de a megoldas nem feltetlen a potlas adasa.
Ne erts felre, nem gondolom azt, hogy csak anyatejen nohet fel egy gyerek, ami azt illeti, meg az is felmerult bennem, hogy a 4. tapszeres lesz, ha nagyon nem birok pihenni, de ha esetleg te nagyon szeretnel szoptatni, akkor a GP szerintem nem latott el elegendo informacioval, hogy ezt sikeresen kivitelezheto legyen.
Voltam cukorterhelesen, azt igertek, meg ma visszahivnak, majd megirom az eredmenyt. Persze a sajat vercukormerommel lecsekkoltam, igy tudom, hogy nem lesz johiruk a szamomra. :(
Sziasztok, pakoljuk a szekrenyt:)
Turoscsusza, na aggodj, minden valamiert tortenik...lehet egy honp es felajanlanak egy meg jobb helyet vagy allast...ezert alakitottak ugy az egiek, hogy ne fogadd el az allast eppen akkor...
en hiszek ebben, valami mindig valamiert tortenik... van oka, csak neha nem tudjuk mi. Pozitivan kell gondolkodni...
Judy, nem is tudtam, hogy ott volt anyukad...:( DE majd kijon ujra, nem?
Csinita, engem a fiam nem hagyott ejjel aludni... el tudom kepzelni milyen lehet amikor 2 rugkapal... annyira nehez volt, nektek is olyan, hogy este ha lefekszem, olyan mintha fullon lenne a hasam a kajatol, es faj ketoldalt, nem merek se jobb oldalt, se bal oldalt aludni, hanyatt meg nem kapok levegot..:(
Megyek csinalom tovabb a szekrenyt...aztan majd jon a sogornom egy ora mulva mennem kell erte. Puszika nektek!
Sziasztok Lanyok!
Cirbolya, hidd el menni fog a szoptatas, csak az elejen nehez! A hugomnak is ez volt, aztan olyan szepen bele lendult! Drukkolok hozza! Minden rendben lesz, csak tenyleg probalj meg ne stresszelni.
Macskabagoly, Te mar nemsokara mesz szulni, te jo eg, ez olyan izgi megint! :))
Adali, orulok, hogy szep lett a wardrobe! :) Sajnalom, hogy emiatt a kolleganod miatt nem fogsz tudni visszamenni part time-ba. De hatha meg meggondolja magat, mert azert ikrekkel mas lesz neki, mint 1 gyerekkel.
Turoszcsusza, tok jo, hogy Nektek is kesz lett a kerites, biztos szep. Remelem elmulik a fejfajasod!
Judy, elhiszem, hogy rossz, hogy hazament Anyukad! Mikor jon ki Hozzatok valaki legkozelebb? Olyan aranyosak a kepek az iwiw-en, mindig szoktam nezegetni!
Anyapocak jol vagytok? Regen irtal!
Puszi Mindenkinek! Szep vasarnapot!
Sziasztok!
Most ment el az anyukám, olyan szomorú vagyok!!:'(
Biztos szep a szekreny is. Nekunk kesz lett a kerites, mar csak le kell festeni. Igy mar nemtudnak atjonni a szomszed gyerekei es latasni a viragaimat. :)
Tobbiek hogy vagytok?
Tejcsi????
Szia Adali. Orulok hogy jobban vagy. Aterzem a melos ugyet is. En is rosszul jartam mert ha elvallaltam volna az admin allast amit felajanlottak csak en ugye terhes voltam es visszautasitottam. Mert csak full time-ba mehettem volna vissza. Igy most itt vagyok 2 szek kozott. Semmi humorom vissza menni ugy hogy takaritoi szerzodesen vegyok es kisegitem az uj admint az irodaban. Holott tudok mindent. De nem tehetek semmit mert az en dontesem volt es ugy is lett volna rendjen. Na majd kialakul. Biztos vagyok benne Adali hogy neked is kiforrja magat. Csak meg olyan messze van hogy nemlatod a veget.
2 napja faj a fejem. :(
Puszi
Nem tudom eleg clear voltam e...:)
Csajok, ma sokkal jobban vagyok nagymamailag...:) nez minket fentrol, es olyan jo...most mar ha sirok sem keseruen, hanem olyan boldogn sirok...
Sziasztok, egy ket oraja lett kesz a szekreny...mondjuk elszorakozgattak az idot is a fiuk, kozben ebedeltunk is, stb...ugyhogy nem vettek sietosre...:) De nagyon szep lett, ha tudok, es vegre megtalalom holnap a rumli rendberakasaban a telefon usb-jet feltoltok kepeket meg magamrol is vegre...tudom, ezt mar sokszor igertem:)
Gyonyoru lett a szekreny, tiszta tukor, duplajanak tunik a szoba tole!!!
En is viszont ugy elfaradtam, pedig csak a felesegevel beszelgettem. Kepzeljetek o gyogyit, tanul mindenfele "boszorkanysagot" es kartyavetest, most mar masodjara probalta ki rajtam a gyogyito energiat adni az univerzumtol. en ilyen dolgokban ugy felig meddig hiszek, de amikor csinalja, hozzam sem er, csak valamit a kezevel legyintget, ahogy az energia jon meg megy, de tenyleg zsibbad tole a kezem, meg a fulem es az arcuregem olyan jol kidugul alatta...a multkor meg pattogott is a fulem...es nekem mindig ott van a gyulladasi gocpont, habeteg vagyok az arcuregemben...szoval erdekes volt.
Csinaltam lasagne-t nekik, izlett...
Ja, tudom, ez a kolleganom kulonben egy orult...bar azt elfelejtettem mondani, hogy csak heti ket napot dolgozik csut-pent. Kepzeljetek, amugy senki sem nagyon csipi, mert nem egy jo tanar (nem en mondom ezt), az osszes appointment-je mindig persze hogy vagy csut vgy penteken volt, nem erdeklik tulsagosan az ottani gyerekek meg a tanitas, lusta...stb.
Jah, es a tetejebe annyi, hogy orajta fog mulni, hogy nekem lesz e helyem visszamenni felallasban. Ugyanis en 3 napra szeretnek visszamenni, es ez a csaj, meg Kate, a masik kollegnom, aki majusban szult egyutt fognak "share-elni" egy osztalyt februartol (mert ez az ikres valtig allitja, hogy o februarban vissza akar jonni, szerintetek normlis, van mar ket fia plusz most az ikrek?), es a Kate, akit imadok vele fog dolgozni. Na most en nagyon szeretnek a kate-tel osztozni egy osztalyon jovo szept-tol, de az iskolank olyan kicsi, hogy az ugazgatono nem enged ket osztaly osztozni, ugyhogy en csak a full time allasomra vagyok jogosult, haez a csaj tenyleg fogja vbirni...na eleget panaszkodtam, majd istenke elintezi...
Remelem, mindenki jol van, pusi nektek...
judy: colief csepp neve, de 7ml 11font! kérd receptre és akkor ingyenes
puszi
sziasztok Lányok!
Cirbolya, jó hallani felőletek! remélem, helyre rázódnak a dolgok hamarosan, addig is próbálj nem nagyon stresszelni! milyen a midwife? sok tanácsot ad? vagy viszonylag felszínes, hogy érzed? pl. a szoptatással hogy voltak ezek a gondok...
anyukád sokat segít, gondolom. jól érzi magát egyébként nálatok?
biztos angliában is van hasonló, én itthon ezt a La Leche Ligát tudom, hogy nagyon jó szoptatási tanácsadójuk van, lehet érdemes itt is informálódni (meg majd a többi kismaminak is):
hu, Adali, az a kolléganőd téynleg durva, ha addig dolgozni akar/fog... én biztos megpróbálnék előbb szabadulni, ha lehet..
milyen a szekrény?
hát úgy érzem, nem biztos, hogy fogok tudni többet még tornázni menni. most a héten hétfőn voltam, de azóta is nagyon gyakran fáj a szimfízisem, ott lent az az ízület a szeméremcsontnál, szóval szerintem nem fogom erőltetni. biztos már tágul, nyomja szét a kis drága. gondolom, összefügg a lent lévő pocakkal...
jaj, nagyon nehezen fogom fel, hogy már csak kb 3 hét van... pedig már annyit foglalkozok a témával - szerintem természetes - de akkor is, ha igazán belegondolok, olyan hihetetlen...
Csinita, kitartás, még egy bő hónap munka! bár el tudom képzelni, hogy már most nehézkes... ha nagyon nem bírod magad, esetleg dokival kiírathatod magad előbb is, nem?
most egész délelőtt is egy ilyen tanfolyam-szerűségen voltam, amit a tornaklub szervezett, ahol mindenféle csecsemőápolási meg elsősegély dolgokról volt szó, elég jó volt. de most már kell főznöm, a párom tejfölös csirkét nokedlival rendelt :)) megyek is hozzákezdek..
puszi mindenkinek!
sziasztok, most van egy pici idom, Dorka alszik, nem volt jo a tegnapunk jott a midwife, mondta ekeg sarga a bebi, meg sajnos tobbet vesztett a sulyabol mint 10%, igy bekuldott minket a korhazba. Breastfed baby-knel sulyveszteseg oke, de nem tobb mint 10%-ban, a mi esetunkben Dorka 60dkg-t vesztett a szuletese ota.
Tok ideges vagyok, a korhazban megvizsgaltak, vert is vettek tole, szerencsere mindent rendben talaltak, azt mondtak valoszinuleg az anyatej nem eleg neki, vagy nem tud meg jol szopizni, potolnom kell mas tejjel is. Igy most plusz tejcsit kap, en meg elkezdtem magam fejni (ez a jo szo ra??) hogy megnezzem mibol is gazdalkodunk. Ma reggel 30ml-t kinyertem a 2 cicimbol, azt most megette delbe, azota is alszik, es tegnap vegig aludta az ejszakat (napok ota eloszor!!!) ugy keltettuk 3 orankent etetni, mert holnap viszem vissza a korhazba suly ellenorzesre, meg mondta az orvos meg1x venne tole vert biztos ami biztos.
Szoval megallapitottuk, hogy szegeny Dorka napok ota azert sir es nem tudtuk letenni egyaltalan mert ehez volt. Kb 50 percig volt a cicimen etetes alatt, de ugy latszik nem eleg, meg mondta a doki, hogy annyi ideig ne csinaljam, max 15 percig es aztan jojjon a plusz ha meg kell neki...
Szoval most izgulok, remelem holnap mar jobb lesz a sulya, a midwife is jon, de legalabb ma mar nemsarga, olyan gyonyoru kis piros pozsgas lett a borocskeje!
Tejcsi, Turoscsusza sajnalom a tortenteket, sikerult egymassal beszelnetek?? Erot merithettek egymasbol talan, szerintem jo ezeket megbeszelni olyannal aki hasonlon ment keresztul.
Huh Macskabagoly, mindjart itt a Te idod is:):) Nagyon-nagyon drukkolok. Tok jo hogy a baratnod is azon a napon szult mint en!! Szeptember 11 regen mast mondott nekem ez a datum... de mostmar a kedvenc datumom lett!!
Dorka is 2 nappal due date utan jott, pont mint en annnak idejen.
Jaj kepzeljetek apukaja mar masodjara jarta meg vele, tisztaba teszi, es nem rak ala uj pelust par pillanatra, es kesz is a baj... mondom pedig neki legyen pelus mindig alatta, just in case...
Majd belejon O is, illetve bele kell razodjunk mindannyian!
Na most hirtelen mas nem jut eszembe, megyunk a tescoba, veszek egy mellpumpat probakeppen, konnyebben jon-e vele a tejcsi.... Tomme tippee most akcios, kezi nem gepi, kivancsi vagyok boldogulok-e vele...
Mig alszik a picikem kiugrunk!
Huh de jo, hogy itt van Anyukam!
Adali milyen lett a szekreny????
Tobbiek jol vagytok?? Anyapocak feletek mi ujsag?
Adhatsz nekem tanacsokat, neha olyan bizonytalannak erzem magam!!!
Puszilok Mindenkit, majd meg probalok jonni kesobb!
Martamay nalatok hogy all a bebei ugy? Iretad meg regen mesz otthon dokihoz, mit mondott, voltal vegulis??
Pussz Nektek!
Jo reggelt!
ne aggodj, biztos minden rendben lesz a wardrobe-al! Most nalunk is nagy rumli van, mert ez a ket utazas betett es minden szanaszet van. De mar nagyon remenykedem abban, hogy talalunk valami lakast es oda szepen be tudunk majd rendezkedni. Itt en mar nem torom magam, felesleges lenne.
Ez elott a lakas elott mi is egy purpose built building-ben laktunk, volt foldszint, elso es masodik emelet, minden emeleten 4 lakas. Mi az elson laktunk es telen mindig olyan nagyon futottek a szomszedaink alul, felul, oldalt, hogy mi ha 5x bekapcsoltuk a futest egesz telen, akkor sokat mondok! :) Most egy hazban lakunk az elso emeleten es a tetoteren. Bar nem vagyok foldszint parti, de most foldszinti lakast keresunk az ikrek miatt, mert ha meg nekem lepcsozni is kene a babakocsival minden alkalommal, mikor elviszem Oket valahova, akkor az ugy nagyon nehez lenne.
Adali, Nektek van lift?
Kepzeld tegnap este nekem is kidudorodott valami a koldokom mellett, mutattam is a ferjemnek, szerintunk kinyomta valamelyik fiucska valamiet! :) Mar nincs ott, lecsekkoltam, mikor felkeltem. :)
Jesszusom, nem semmi a kolleganod, hogy ikreket var, okt 21-re van kiirva es meg dolgozik jovo heten! En mar nem tudnek, nekem mar most is nehezemre esik. Nem vagyok egy kenyes csaj, de olyan neheznek erzem a hasam, hogy alig birom el, meg alabam is ugy bedagad delutanra/estre. Pont mondta a midwife szerdan, hogy azt javasolja, hogy maximum oktober vegeig dolgozzak, utana pihenjek sokat. Ugyhogy az en tervem szerint oktober 29-ig fogok dolgozni, aztan szabimat kitoltom meg es november 11-tol maternity leave. Igaz januar 10-re vagyok kiirva, de ahogy szamolgattam december 13-19 kozott fognak idopontot adni.
A kolleganodnek miert lesz csaszar? O is egypeteju ikreket var? Ez mar tenyleg olyan izgi, mert nagyon kozel van!
Na, most aztan irtam jo sokat :))
Szep napot Mindenkinek!
Jo reggelt!
Ma besz@rt a laptopom, ugyhogy most a parom feltve orzott eddig sak altala hasznalt macbook-jarol vagyok:) tough..
Az asztalos ismerosok elaludtak kicsit, igy meg csak egy ora mulva fognak ideerni (a felesege is jon), igy lesz kit szorakoztatni egesz nap:)
Mar ugy varom, hogy legyen wardrobe-unk...!!! Remeelm minden "komplikacio" nelkul sikerul berakniuk ferjemmel.
Tejcsi, turoscsusza, remelem jol vagytok...itt szepen sut a nap, de hideg van am! Nekunk szerencsnek van, a harmadikon lakunk, es olyan meleg a lakas, hogy van amikor novemberig nem kell befuteni. De tudom, milyen hazban lakni, mert volt szerencsem 3 es fel evig, raadasul double-glazing nelkul, es fagytunk meg!
Csinita, fiuk? Az enyem edeske, kidugja mindenet mar, ami nem fej vagy popsi, de meg nem tudom mi lehet. Allitolag kesobb lehet tudni, mi az.
Kepzeld a kolleganomnek, aki ikreket var okt 21-re adtak idopontot, tegnp tudta meg, es szept 30-an csaszarozzak... izgineki, meg jovo heten is dolgozik...
Sziasztok Lanyok!
Tejcsi, nagyon sajnalom, ami tortent, de ez tenyleg "jo", hogy nem volt szukseg beavatkozasra es par honap mulva ujra probalkozhattok! Kitartast kivanok hozza es hidd el minden rendben lesz a kovetkezo babanal!
Turoscsusza, Neked is ugyanezt mondhatom, hogy minden rendben lesz! Az ido megoldja a banatodat is, csak probalj meg nagyon pozitiv maradni! Abban meg igazad van, hogy jobb, hogy most mentek el a babak, mint kesobb valami baj lett volna. Igy is nagyon fajdalmas, de kesobb meg fajdalmasabb lett volna! Kitartas Nektek!!!
Adali, elhiszem, hogy meg erzelmileg nem vagy rendben, de ez termeszetes. Hamarosan jobban leszel, csak ido kell hozza. En sajnos tudom, mert sok kozeli embert veszitettem mar el.
Kostyi, sajnalom, hogy ilyen rossz a cukrod, de azert ez tenyleg nagyon jo, hogy mar vasarnap megvizsgalnak! Remelem nem kerul sor az inzulinra!
Macskabagoly, sokat gondolok Rad, mert Te vagy a kovetkezo! :)) Mar nincs sok hatra es megszuletik a babatok! :)) Remelem jol vagy!
Moncsi, majd ha mar berendezkedtetek es minden a helyen van gyere surubben!
Jo ejszakat Mindenkinek, mar jo keso van!
Puszi
Tejcsi nagyon sajnalom. Ha beszelgetni szeretnel, nyugodtan szolj es elkuldom a szamom priviben. Szerintem ha mar igy kellett jarnunk akkor igy a legjobb. Hordhattuk volna tovabb oket es akkor meg nehezebb lenne feldolgozni. Ismerek egy lanyt aki mar a harmadik gyermeket szulte meg halva,na azt nemtudom o hogy birja.
Csak azt tudom mondani hogy kitartast es sok erot kivanok mindkettotoknek. Kozelebb hoz titeket egmashoz es meglatod tul lesztek rajta.
Szolj ha segithetek.
Remelem mindenki mas jol van.
Adali hogy erzed magad?
Tobbiek? Fut mar valaki?
Mi ma bekapcsoltuk most este a futest. Itt nagyon hideg v an. :(
Jo ejt mindenkinek.
xxx
Oooooo:(((( ne mar...:( Nem akartok beszelni turoscsuszaval telefonon tejcsi?
Lehet mindkettotoknek jo lenne...persze csak egy otlet, semmi kozom hozza...
Nagyon sajnalom, oszinte reszvetem...a parod hogy eli meg? Neked nagyon fajt? Oooo, draga, nagyon sajnalom...
szegénykém,nagyon sajnálom! :((
ha jól emlékszem, azt írtad, polycisztád van. sosem kezelték neked? úgy tudom, az hajlamosít a vetélésre :( de van rá gyógymód, keress esetleg specialistát, ha gondoljátok. de nem akarok okoskodni, csak talán meg lehet előzni, hogy több ilyen legyen... persze az is lehet, hogy nem lesz, nem tudom... remélem, hamar begyógyul a lelked!
Sziasztok !
Turoscsusza, sokat jartal a fejemben, es szerintem most nagyon a helyen van, ha "zavartnak" es szomorunak erzed magad. Kitartas, en bizom benned, az ido segiteni fog, meg ha ez most kicsit kozhelynek is tunik.
Adali, nagyon sajnalom a nagyidat, oszinte reszvetem. En 2007 szeptembereben vesztettem el a nagymamamat, az elso evben, amikor kijottem Angliaba. En voltam neki a mindene, azota is furdal a lelkiismeret, hogy "magara" hagytam.
Kostyi, remelem hamarosan rendezodik ez a cukor-ugy. Arra nem gondoltal veletlenul, hogy esetleg valami gyogyhatasu keszitmennyel kezeld? Persze csak ha letezik ilyen...
Lanyok, nem voltam most ket napig, megvolt ra az okom....Nem vagyok mar kismama...tegnap delutan/este elment a babam...Nagyon fajt, testileg-lelkileg is...Hivtam a korhazat, gyorsan kaptam ma reggelre egy idopontot, ahol megerositettek, hogy nem latnak terhesseg, tegnap eltavozott...Nincs szukseg egyeb kezelesre, ellattak jo tanacsokkal, nagyon kedves volt a nurse velunk, ugyanaz volt aki hetfon.... Par honap mulva majd nekilatunk megint...
Mindenkit puszilok egyebkent, es bocsi ha kicsit elszomoritottam valakit...
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?