Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Who can get SMP?
To qualify for SMP you must have been:
* employed by the same employer continuously for at least 26 weeks into the 15th week before the week your baby is due (the qualifying week)
* earning on average an amount which at least equals the lower earnings limit which applies on the Saturday at the end of your qualifying week
Nem, sajnos igaz...
Ezt a direct gov. oldalon most olvasom:
The continuous employment rule
To satisfy the continuous employment rule you must:
have been employed by your employer for a continuous period of at least 26 weeks into the qualifying week
The qualifying week is:
the 15th week before the week in which the baby is due
This period must include:
at least one day's employment in the qualifying week
:(((
Oh, akkor a job centre plus-tol fogsz kapni Maternity allowance-t, ahogy Anyapocak lent irta. Ne aggodj, valamennyit tenyleg kapsz majd, es a MA sem sokkal kevesebb, mint az SMP.
Sajnalom, hogy nem lesz meg az idod.
nálunk sem sőőőt!!
most épp a rongyszőnyeget gyürmöli, múltkor fél órát játszott a pogácsa szaggatóval, :-))) de azt hiszem a virágok a favoritok, kiborítani, virágföldet enni az még mindig CSÚCS. :-))
Sudden:
MA= maternity allowance
You can claim MA as soon as you've been pregnant for 26 weeks. To get a claim form (Form MA1) you can call Jobcentre Plus on 0800 055 6688 begin_of_the_skype_highlighting 0800 055 6688 end_of_the_skype_highlighting (8.00 am to 8.00 pm Monday to Friday) or download one from the DWP website.
If you're not entitled to Statutory Maternity Pay from any of your employers, each of your employers must give you form SMP1 to send with your MA1 claim form.
You'll also need to give medical evidence of the date when your baby is due. This form is normally on the maternity certificate, form MATB1. This is given to you by your doctor or midwife no earlier than 20 weeks before the week your baby is due.
You'll need to give proof of your earnings. Send in your original payslips. They will be returned to you. If you're self-employed send your Small Earnings Exception certificate or if you are paying Class 2 NICs, HM Revenue & Customs will be asked to confirm your payments are up to date.
For more information contact Jobcentre Plus.
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltatok! Voltunk a jobcenter plus- ban. Ott 2 nyomtatványt kaptunk: Sure Start Maternity Grant, Child Benefit claim pack. Azt mondták, hogy a többi nem hozzájuk tartozik. Aztán voltunk a városházán a Housing Benefit miatt, de sajnos ott sem tudtak segíteni. Olyan zavaros minden. Nem igazán tiszta számomra, hogy mit vehetek igénybe, hogy milyen segélyek vannak, és hogy hol lehet érdeklődni. Azért ha bármi eszetekbe jutna kérlek írjátok le! Köszi!!!
Adalinak: Nincs meg a minimum időm, mert amikor befejezem majd a melót, akkor lesz meg a 28 hetem. Sajnos nem tudom tovább húzni, mint április vége, mert takarítok és már így is nehezen megy :( Egyedül vagyok 6 db 6 emeletes épületre heti ötször. Amúgy Willesden Greenben lakunk és Kisfiút várunk :))
Még egyszer nagyon köszönöm a gyors válaszokat!! Üdv Mindenkinek!!!
az a legújabb mivel jól bezabál, és nem tud a tele pocakon aludni, hogy hanyatt alszik el.
köszi Rora, igen egyelőre el sem hiszem, többször fent vagyok éjszaka mint a gyerek....most már csak ezen a korán kelésen kell dolgoznunk, de nem lehetek telhetetlen....:-))))))))))
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?