Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

9618. Adali
2011. márc. 9. 10:30
Anyapocak, riasztott ma ejjel a muszer? ulonben mar te is siman abbahagyhatnad hasznalni, Adi mar 8 honapos!
9617. Adali
2011. márc. 9. 10:29

Hello lanyok! Ugy latom beallunk erre a haromnegyed 7 koruli evesre aztan meg szunya meg fel 10-ig! Meg alszik!

Igaz 6.50kor en vettem ki pedig csak morgott, mert tudom ha fel 8 utanra tolodik az eves, akkor nem fog mar visszaaludni Szerintetek nem gaz, hogy kivettem, es nem vartam meg, hogy sirjon? Lehet hagyni kene lehet birna mar a 8-at is? De nekem ez igy sokkal kenyelmesebb, hogy a kis draga meg alszik, en is visszabujtam a sajat haloszobankba, ilyenkor mar nem felek a legzeskihagyastol, olyan feluletesen alszik mar reggelfele, de megneztem ketszer igy is.

Jaj, aludtam negyed 10-ig meg fel 8-tol. Ilyenkor meg ugy tudnek aludni, de mindig lelkifurdalasom van, hogy legyek fent a baba elott. Nem tudom miert, pedig huzhatnam 10-ig is, ameddig o. Csak asszem nem szeretek a sirasara kelni.

Mai program: vasalas, spenotfozes (hetfon megsem azt foztem) seta, jatszas ketten, este varjuk apat, es a nap fenypontja: furdes!:)

Ez van minden nap, de kezdem elvezni, mert olyan jo vele. Tegnap elkaptam egy mosolyat, megyek hozom a kabelt, felteszem.

9616. Kalion
2011. márc. 9. 09:55
Rora azt hiszem most sikerult!
9615. *Csajszi* (válaszként erre: 9613. - Kalion)
2011. márc. 9. 09:49
En is szinte minden nap tanulok valami ujat itt :)
2011. márc. 9. 09:48
Kalion! Nem jelentkeztél... Valamit nem nyomtál meg vagy ilyesmi..
9613. Kalion
2011. márc. 9. 09:44

Sziasztok lanyok!

Koszonom szepen a jotanacsokat!Biztosan nem fogok tomegkozlekedni ha itt az ido csak azon gondolkoztam,hogy ha taxival bemegyek es hazakuldenek akkor szetrobbanok az idegtol nem egy olcso mulatsag.A mentos otlet viszont tetszik:)

Biscuit 3 nap telet el a magzatviz elfolyasatol??En meg azt hittem ha az elfolyik akkor onnan mar szinte rogton baba!!Mennyi mindent nem tudok atyaaam!!!

9612. *Csajszi*
2011. márc. 9. 09:25
zolt = zold :SSS
9611. *Csajszi* (válaszként erre: 9610. - Cac78ceb03)
2011. márc. 9. 09:24

ooooooooh de jo!!! en egyelore csak a csupasz fakat latom :(

Ugy szeretm nezni ahogy elojonnek az elso kis zold rugyecskek a fakon, es ra 2 hetre minden zolt. Olyan mas zold ilyenkor, elenk, tavasz zold! Nagyon szeretem a tavaszt, foleg a majust, olyankor a termeszet felebred, az egesz elet megujul :) es az orgonak is csak majusban nyilnak, olyan kulonlegesek :)

Nah, hamarosan :) Milyen jokat fogok setalni a majusi napsutesben a babammal, ugy varom mar :))

9610. cac78ceb03 (válaszként erre: 9609. - *Csajszi*)
2011. márc. 9. 09:03

Jó, hogy rendbe jött a pocakod!

Nekem nyílnak a krókuszaim, tulipánjaim!!! Ha kinézek az balakon látom a szép sárga virágokat a bokrok alatt - Olyan jó!!!

9609. *Csajszi*
2011. márc. 9. 08:55

jo reggelt.

En vegre jol aludtam, csak egyszer ebredtem, akkor sem fajdalomra, csak pisilni kellett.

Remeljuk mostmar csak jo idok lesznek Rora, eleg volt mar a telbol, madarcsicsergest, zold fakat, bokrokat, a szivarvany osszes szineben pompazo viragokat akarok latni.

Mai terv: tulelni a mh-en, delben edzeni, nem TUL sokat enni, kb ennyi :SS

2011. márc. 9. 08:05
Jó reggelt!! Ki hogy aludt? Mit terveztek mára? (Ma még jó idő lesz, nem?)
9607. cac78ceb03 (válaszként erre: 9606. - Macskabagoly2)
2011. márc. 8. 22:30
hú, és hánykor kel reggel?
9606. macskabagoly2 (válaszként erre: 9604. - Adali)
2011. márc. 8. 22:25
legtöbbször 11 előtt úgysem alszik el, az meg változó, hogy kora este mikor és mennyit alszik. most már nem bírta volna ki a "normál" lefekvésig, ha nem alszik fél 8 körül. de volt, hogy fél 10- 10-kor is elaludt már végleg.
9605. Adali
2011. márc. 8. 22:15

Jo ejt nektek, megyek a fiam melle alukalni...

puszpusz!

9604. Adali
2011. márc. 8. 21:36
Hogy tudod letenni ha 9 elott ebred?
2011. márc. 8. 20:26

3 oldal egy nap neked kevés ? ;) ha vissza kell olvasni, nagyon is sok! :)

üdv Kalion!

Lóri alszik, de még nem volt fürdés, remélem 9-ig felébred legkésőbb, különben nagyon elcsúszunk.

9602. Adali
2011. márc. 8. 20:09
Hello ma nem voltunk tul produktivak;) mi epp vacsizunk illetve a fiam en meg asszisztalok ;) ki hogy van?
9601. biscuit
2011. márc. 8. 19:21
Kalion! Udv koztunk! Jotanacs, ha elindulsz a korhazba, ne hasznalj tomegkozlekedest. Hat en legalabbis el se tudom kepzelni hogy birtam volna,olyan fajdalmak kozepette, orultem hogy a kocsiba kibirtam odaig. Na persze amikor en mentem be, mar 7 centire voltam tagulva, es hat ugy eleg nehez meg a jaras is. Es ne aggodj hogy nem ersz be, ha elso baba, nekem az egesz magzatvizelfolyassal kezdodott es aztan 3 nap mulva szuletett meg a fiam! 3 nap!!! Mert 2 napig nem tagultam semmit, azert. Ez eleg altalanos elso szulesnel, sok sok orad lesz beerni :) mikorra vagy kiirva?
9600. meronka82 (válaszként erre: 9558. - Kalion)
2011. márc. 8. 16:55
Kalion! Nekem azt mondtak, h ha nincs, aki bevisz, hivjak mentot! Ha elfolyik a magzatviz, akkor is mento azonnal, nem busz! En is feltem attol, h koran megyek majd be, vagy nem erunk be, stb. Ezert huztam az indulast, mert ereztem, h gyakoriak a fajasok, de nem ereztem oket nagyon erosnek. Vegul este 8kor a parom merni kezdte es 10.30kor egyeztem bele, h induljunk a korhazba. ekkor 3 perces 30 mp hosszuak voltak, de nem voltam benne biztos, h nem kuldenek haza. Ma 15 percre vagyunk kocsival a korhaztol es nem volt forgalom. Nem tagultam semmit, de a monitor kimutatta a fajasokat, plusz kiderult, h GroupBS fertozesem van, igy antibiotikoumot kaptam es azonnali szulesinditast, de igy is masnap deluatan 2 utan jott a kisfiam, mert akkorra 7cm-re tagultam, s nem varattak tovabb. Az egesz sztorit roviden felirtam tegnap. Ha kicsit visszaolvasol, megtalalod. Tobb muszakbol megfordultak nalam a midwife-ok, de mindegyik segitokesz volt, es masnap gratulaltak es megkerdeztek, h hogy ment a szules.
9599. cac78ceb03 (válaszként erre: 9597. - Hunikaa)
2011. márc. 8. 16:26

én nem szoktattam.

Az enyémek textilpelust használtak, és sokat szellőztettem a feneküket. Minden nap volt pucérkodás (többnyire fürdés előtt), és mikor már láttam, hogy érzik az ingert, kiraktam a bilit, és mondtam, hogy ha pisilni kell, akkor üljön rá. (akkorra már "bemutattam" nekik a bilit, szóval ismerték, játszottak is vele stb.)

És hamarosan ráültek.

Sebőnek két és fél évesen tettem ki a bilit, és szinte azonnal szobatiszta lett (egy héten belül - de , persze, csak nappalra).

Kele már látta Sebőtől, hogy mennek dolgok, úgyhogy ő nappalra és pisire már tavalyelőtt ősszel rendben volt (akkor volt másfél éves - igen, nem tévedés, de rajta nagyon korán látszott is, hogy érzi a dolgokat), kakira még két éves kora előtt ráült, éjjelre, meg két éves kora körül, ill. asszem, talán egy-két hónappal utánra lett pelus nélküli.

9598. Hunikaa
2011. márc. 8. 16:22
Mi most indulunk levegőzni meg kacsákat etetni, no meg a játszóteret is útba ejtjük! Szuper idő van kinn. Ma már egyszer voltunk kinn, alig lehetett Andrist becsábítani. imád kinn lenni. Persze én ennek nagyon örülök.
9597. Hunikaa (válaszként erre: 9595. - Cac78ceb03)
2011. márc. 8. 16:18

hát fogalmam nincs. ha az ablakban van is ugyanazt a levegőt kapja mintha kinn lenne.

Rora ti mikor kezdtétek bilire szoktatni a srácokat?

9596. cac78ceb03 (válaszként erre: 9590. - *Csajszi*)
2011. márc. 8. 16:16
Örülök, hogy rendbe jött a pocakod!:)
9595. cac78ceb03 (válaszként erre: 9593. - Hunikaa)
2011. márc. 8. 16:14

Hát, igen, nekem is mondott kétes dolgokat is az otthoni védőnőm, az igaz. De ezzel pont egyet értettem -mármint, hogy ki szabad vinni.

De azért szerintem tényleg kell a fokozatosság. Kint jóval erősebb az Uv.sugárzás még árnyékban is (és ez viszonylag új jelenség, nekünk kell alkalmazkodnunk hozzá).

én is hallottam, hogy valahol először csak az ablak közelébe viszik, stb. De nem egészen értem, annak mi értelme lehet. Mert persze vadhidegben érthető, de máskor??

Tudja valaki?

9594. cac78ceb03 (válaszként erre: 9587. - Hunikaa)
2011. márc. 8. 16:10
Köszi, már jobban vannak! Csak Kelének hasmenése van,és visszatartja. (kÉpzelhetitek!) Ha ez sokáig így lesz, akkor szép napok várak ránk, és utána megint búcsút mondhatunk az ügyes elalvásoknak, és jönnek a hisztik... Fúúú, remélem, nem így lesz!
9593. Hunikaa (válaszként erre: 9591. - Cac78ceb03)
2011. márc. 8. 16:09

hát sajnos ez mostanában volt. A barátnőm kislánya 2 éves és jól leb..ta a védőnő, mert ki merte vinni 1 hetesen pár percre:(

Persze nem lehet általánosítani. Védőnő válogatja!

9592. Hunikaa (válaszként erre: 9590. - *Csajszi*)
2011. márc. 8. 16:07
na szuper! nincs ott semmi gubanc!
9591. cac78ceb03 (válaszként erre: 9586. - Hunikaa)
2011. márc. 8. 16:06
Erről nem hallottam hogy otthon nem engednék kivinni két hétig...Szerintem az rég volt. Anyukáink idejében. Nekem otthon mondták, hogy nyugodtan!! (És a fokozatosságot is csak azóta hallottam - igaz, én nyár végén szültem, nem volt se hideg, se meleg.) De azért UV, meg ilyenek, biztosan hozzá kell szoknia.
9590. *Csajszi*
2011. márc. 8. 16:04

Egyetertek Biscuit, nem tudnek otthon ulni bezarva 2 hetig, szerintem en is mar masnap kimereszkedek a babaval, akkor mar ugyis majus lesz, szoval kell is majd neki a napfeny :)

Kata, sajnalom, h a tejtermeles nem indult be, de orulok, h nem bantod magad emiatt, sok naplot olvastam ahol az anyukak hibaztatjak magukat, hogy nincs tejuk. Persze jobb lett volna szoptatni a babakat, de nem igy jott ossze, nem tehetsz rola igy is szep, egeszseges fiaid vannak es lesznek :)

Hunikaa, koszonom ugy tunik a magnezium es/vagy a B6 megoldotta a gondot, mar teljesen jo :)

9589. cac78ceb03 (válaszként erre: 9585. - 1kata)
2011. márc. 8. 16:04
Sajnálom, tényleg! De ne edd rajta magad! Ha egyszer így lett, hát így lett: nektek más utatok lesz! Fel a fejjel!:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook