Kismama klub, nemcsak kismamáknak (beszélgetés)
Mokka!
Születésnapod alkalmából sok boldogságot kívánunk!
Puszi!!!!!!!
Na má megen egyedül vok, mki alszik... :P
Így jártam.. :P
Apa szép barkát hozott nekem :)
Kérdezte h mivan hisztis? :P Én meg mondtam h Gabi szívesen kölcsönadná a gyerekülést péntekre ha mégis meggondolnád magad :PPP
aszonta még megálmodja :P
mék is dolgozok egy kicsit az ügyön :DDDDDD :PPPP
Puszi,szép estét Csajok! :D
Reggel megyünk apával Pestre :)
Elintézi a gyors dolgát és visszafele megállunk Budaörsön levásárolni B: ajándék kártyámat amit nyerem :) 1 szandi az oviba, 1 cipő ,nem játszós :)
Teker ezerrel :) Majd este nézem a képeket :)
Most fel kell varrnom a keresztapja farmerját :)
Hétfőn kezdünk :)
Már nagyon várom!!! :) Nehéz lesz megszokni hogy nem lóg a nyakamban egész nap, de tudom hogy jobb lesz neki a gyerekek közt !!! :)
Áh..lemaradtam egy ruhacsomagról..direkt beállítottam a telefont,hogy el ne felejtsem, ide jövök az utolsó mpercekbe licitáltak rám:( A tetü net miatt meg az én licitem már nem ment be:(((((
Morci vagyok!:S
Inkább bepötyögtem,mert elfelejtettem h kell szkennelni:S
Szerencsére Félix okos baba és hagyta h begépeljem:)
Lúdlád torta
Hozzávalók
-a tésztához:3 tojás,3 ek kristálycukor,1 csapott ek keserű kakaópor,3 ek liszt
-a töltelékhez:35dkg magozott meggybefőtt
-a krémhez:3dl tej,1 cs csokipuding,4ek kristálycukor,20 dkg vaj,10 dkg étcsoki.
-a forma kikenéséhez:vaj,liszt
díszítéshez:meggy,tejszínhab
A tészta hozzávalóiból egy kb 20-25 cm átmérőjű tortaformában piskótalapot sütünk.A meggybefőttet jól lecsurgatjuk.A krémhez a tejet a csokis pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk,közepes lángon kevergetve forraljuk.1-2 percig főzzük,amíg kellően be nem sűrűsödik,majd hűlni hagyjuk.A vajat habosra keverjük,a csokipudingot krémesre dolgozzuk,majd a vajat apránként hozzáadjuk.A csokit felolvasztjuk,a krémbe csurgatjuk,felét a tésztára simítjuk.A meggyet rászórjuk,a maradék krémmel befedjük.Hűtőben min. 2órát dermesztjük,végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokival.Ismét dermedni hagyjuk,majd tejszínhabbal,meggyel díszítjük.
Elkészítési idő:50 perc+a dermesztés
Jázmin alszik :S
Hajjaj mennyi dolgom van még :S
A pénteki úttal kapcs sikerült összevesznünk Apával :( Most miért ilyen genya velem???? Szívesen vele mennék, de: reggel 8ra kell odaérnie, ez azt jelenti h fél 6kor indulás. Ő bemegy és benne van a levélben h 2ig tart az egész. Én addig mit csinálok???? 6 órán keresztül!?
Aszondja beülök a kocsiba és elmegyek vásárolni...
és miből???? 10 ezreken szarozunk, a tel számlát nem tudjuk kifizetni de menjek vásárolni... órákon át? mi vagyok én vmi pláza cica? :S
tudja jól h nem. és a szívem szakadna meg ha látnék egy babakocsis anyukát, ha velem lenne Jázmin akkor legalább elmennénk vmi játszótérre v játszóházba. S nem meghülyülnék mert még telefonálni se tudok senkinek, anyósnak se.
Na az a másik h rá kell hagyjam :(((
Na meg aztán h kettesben akar velem lenni...? végülis, majdnem kettesben leszünk, egy másik városban csak épp nem együtt, meg étterembe akar menni velem...mert azt itthon nem lehet???? vagy épp ott de gyerekkel...
á Ő nem akarja utaztatni Jázmint mert még kicsi...amikor Majsára mentünk tavaly akkor nem volt kicsi?
Vá! Én megértem h nem akar egyedül menni de Ő meg engem nem ért meg h mi a jó fenének kellek én oda, h óránként elsírjam magam, meg tiszta ideg legyek úgyis csak az lenne h én mondom h menjünk már haza Ő meg meg lenne sértődve h nem akarok vele KETTESBEN lenni...
Úgyh arra jutottunk h megy egyedül. Slussz passz. Ha az lenne h bemegy és max 1-2 órát bent van akkor oké, de hatot? na nem.
Majd anyós meg kitalálja h akkor majd ő elmegy vele, hát áldásom rá.
Apát meg majd kiengesztelem, arra gondoltam h Szegedre majd megyek vele, az nem ilyen gázos, 12-re kell ott lennie.
Meg ha nem érti ezt meg nekem h belehalok h reggel felébred Jázmin és anya sehol, cici sehol, akkor mehet a sóhivatalba. Mmint Apa.
Szóval jól megsértődött, de így lesz a legjobb.
Még futok egy kört, hátha belemegy abba h mégis vigyük Jázmint és a szegedire csak ketten megyünk, ugyanis ezen a hétvégén úgyis elviszi anyós, lesz időnk étteremre is meg kettesben is... na.
Tényleg szemét vagyok?????????
Hm,már én is így vagyok ezzel a hajkérdéssel és Apa is:)Rem sikerül jót találnom!
Az én tortám lúdláb volt,szal csokis piskóta,rá meggy darabok,majd csokipuding,arra jött volna a csokimáz,de Apa habbal kérte,hát úgy is kapta:)Jó lett:)Köszi:)
Kitti, Nekem a világosabb haj jobban tetszik Neked, de ez az én véleményem!Remélem sikerül megcsinálnod olyanra, amilyenre szeretnéd!
A tortád nagyon szép lett, milyen is volt?
Sziasztok!
Na megjöttem,bár már repülök is tovább!
Félix a kocsiba kint,Kevin az ágyában szunyál:)
Nekem pucerga a lépcsőházba+felmosás bent,mert okos fejemmel kiöntöttem a meggylevest a konyhába és csak úgy cuppog:S
Jó h csinálom magamnak a melót,ez nagyon megy mindig:S
Délelőtt kint voltunk a játszón,asszem ez mindennapos lesz már:)Tök jó volt:)
Óh köszi Drága:)
Valóban,Félix szunyált a kezembe sürgettem is Anyósékat h fotózzanak már,mert kidől a gyerek...így is lett!Ádinak jó a szeme:D
Cuki ez a beszólás:miért nem rakják le?:DD
Sziasztok!
Mára végeztem a leolvasással, szépen süt a napocska, a kedvem is jobb, remélem hamar túl lépek ezen a negatív dolgon!
Köszi lányok a biztatást, nagyon aranyosak vagytok, jól esik!
Hiszti igen, ha hibáztam volna, abba kötöttek volna bele!
Ani az is igaz hogy folyamatosan ezt hangoztatták, de úgy látszik, ez nem elég Nekik!
Majd találnak más valakit!
No ennyit erről!
Köszi csajok a gratulákat!
Kitti! Tegnap néztem a naplótok itt volt Ádi is,nézi a képeket,aztán az egyik képen,ahol mind a négyen rajta vagytok a tortával,mutatja Félixet és mondja: Alszik a baba. Miért nem rakják le?:D Egyből azt vette észre,hogy Félix szunyál.
Amúgy annyit változott már a kisarca,olyan cép szemei vannak,hogy csak na! Kevin kis komisznak látszik,ő is szép!:)
Hiszti! Jobban vagy már?
Melinda! Végülis akkor ti nem mentek holnap?
Gabi jó régen volt,úgye?
Mokka! Simi repeszt a bicajjal? Ádi most állva teker(ezen a randa bicón)
megyek,majd elmegyünk a patikába,meg lehete lenézünk a tóra
pápá
Tündi, nemsemmi mélt írtak...
Egyetértek az előttem szólókkal, tényleg nem érdemelték meg az odaadásod. Annyi, de annyi energiát fektettél az ő hülye munkájukba, emlékszem, hogy mennyit ültél és csináltad és csináltad... áh, faszfejek, már bocsánat.
ne is bánkódj miattuk, nem érdemeltek meg Téged!
Mi lett volna, ha kérdezés helyett mondjuk feszt hibáztál volna??? Akkor biztos könnyebben találtak volna indokot a felmentésedre, mert így nekem nagyon erőltetett szagú az egész.
További ajánlott fórumok:
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Influenza elleni védőoltás kismamáknak
- Mit tilos enni a kismamáknak?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Új jogszabályok munkába visszatérő kismamáknak?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Tóth Zoltán (Szolnok) nőgyógyászról. Kismamáknak ajánljátok?