Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kisfiam 21 hónapos lesz mikorra kistesót kap. Szerintetek jobb közös szobába tenni őket már a kezdetektől? Vagy majd kicsit később? fórum

Kisfiam 21 hónapos lesz mikorra kistesót kap. Szerintetek jobb közös szobába tenni őket már a kezdetektől? Vagy majd kicsit később? (tudásbázis kérdés)


2010. júl. 6. 09:17

Nekem 20 hónap van a lányok között. Első perctől közös szobában vannak. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor kelt fel a nagy a kicsi miatt éjjel. Sőt, most a 4 és 6 éves lányommal alszik a 3 hós fiam is az első perctől. És nem kelnek fel éjjel, pedig Zalán még általában kétszer szopizik éjjel is.

Így nincs féltékenység, hogy a kicsi bezzeg anyáékkal alhat. Szerintem így sokkal jobban összeszoknak és nem kell kétszer szoktatni őket (egyszer mikor megérkezik a picur, meg egyszer mikor magamtól választom el)

23. Annamary84 (válaszként erre: 21. - B2076ec79b)
2010. júl. 5. 19:25
Hát igen, ez nagyon édes. De látod épp ezért, ők már tuti szeretni is fogják egymást,csak ki kell várni amíg ez a korkülönbség eléri azt a határt, hogy mindketten értelemmel, kezelik a másikat és nem megy már az irigykedés vagy a rivalizálás. Sztem ők majd akkor lesznek a legjobb időszakban mikor a nagyobb 26 a kicsi 20 körül lesz, akkor már nagyjáből eltűnik majd ez a különbség...
22. Pici04 (válaszként erre: 6. - Majmocska)
2010. júl. 5. 16:23

Szio!

Kicsit lestrapalt a hetvege.Marcus születesnapja volt szombaton,vasarnap meg a zsurja.

Nekem meg ma hajnalra bedurrant a torkom,faj a fejem es taknyos vagyok,de ez legyen a legkevesebb.:)

21. b2076ec79b (válaszként erre: 19. - Annamary84)
2010. júl. 5. 13:41

Az a vicc az egészben, hogy ha együtt vannak, akkor kb 2 percen belül összevesznek valamin, de ha az egyik valamiért nincs otthon, akkor a másik totál ki van borulva a testvére nélkül :))

Odavannak egymásért, csak ugye azért majdnem 6 év van köztük, nem tudnak igazán együtt játszani és Dóri egyre "nagylányosabb" :) De remélem, hogy nagyobb korukban is szeretni fogják egymást. Én és a húgom között 11 hónap van és csak az utóbbi néhány évben lett igazán testvéries a viszonyunk :)

2010. júl. 5. 13:39
öltök=öltük...
2010. júl. 5. 13:38
Ez nagyon gáz, mert én és a nővérem között csak 3 év volt, szinte pontosan, az nem számít soknak, de mi öltök egymást...nagyon durva: ég és föld, tűz és víz mindenben, ha kicsit közelebbállók lennénk/lettünk volna sztem akkor nem biztos, hogy így alakul...:S Ismerek viszont olyat ahol imádják egymást...azt úgy irigylem. Bár én pont a saját tapasztalataim alapján döntöttem úgy hogy ha lesz még egy babánk az tuti, akkor jön ha ezt már férjhez adtam,...:D Na jó nem, de én várnék szívesen 6-8évet, csak az a baj, hogy a párom nem velem egykorú...:(
18. b2076ec79b (válaszként erre: 17. - Annamary84)
2010. júl. 5. 13:32

Nekem is lány mind a kettő :)))

Gondolom én is, hogy nem tart soká ez a nagy együtt alvás. Dóri majdnem 8 éves, ősszel másodikos lesz. Szerintem egyre "idegesítőbb" lesz számára a kistesó. Vannak az ismeretségi körben ilyen korkülönbséggel lánytestvérek...hát, sejtem mi lesz később :)

17. Annamary84 (válaszként erre: 11. - B2076ec79b)
2010. júl. 5. 13:28
Hihi, ez meg a másik, hogy később úgy is átjárás lesz :D Én is így voltam a nővéremmel, de hamar visszahúzódtam aztán a saját kis szobámba...pedig mi azonos neműek is voltunk ráadásul.:)
2010. júl. 5. 13:24

Sziasztok! Nekem 5 hónapos babám van, én amikor még csak tervezgettük a gyereket, tudtam, hogy külön szobában lesz attól a pillanattól, hogy megszületik. Ez miatt nagyon sokan elítélnek, és gonosz szülőnek tartanak. Nem értem miért, abszolult elfogadom, az ellenkező esetet is, miszerint, vki kezdetektől fogva magamellett altatja a babát, de én úgy érzem a párom és én közöttem túl jó a kapcsolat és az intim része is, ahhoz, hogy a gyermek, akit egyébként imádunk, ily módon "közénk álljon". Ő hamar megtanulja az ön állóságot ezáltal, és én nem érzek semmi sérülést az miatt hogy én sem "látogattam" anno a szüleim hálószobáját, nem volt tabu, de vhogy egyértelmű volt, hogy az az ő szobájuk és a másik az enyém. Ezért szerintem, jobb két gyermek esestében is minél hamarabb a különszoba, főleg ha különböző neműek, de persze, sajnos abban az esetben ha vkinek nincs lehetősége

3 szobás lakásban élni, ott más megoldáshoz kell folyamodni...:S

2010. júl. 5. 13:22

Sziasztok!


Nálunk 24 hónap van a 2 tesó között. A kicsi most 2 hónapos, 6hetes kora óta alszanak együtt a tesóval.

Mi vettünk egy bölcsőt is, a kicsi az első pár napban éjszaka velünk aludt a hálószobában, nappal meg a kiságyában a tesóé mellett. Akkor ez nagyon jó volt így, mikor éjszaka szinte óránként kellett kelni hozzá. A nagy az első pár napban nagyon rosszul aludt, pedig majdnem 10 m van a háló és a gyerekszoba között.

Egyhónapos kora után viszont már csak egyszer kelt éjszaka, így hathetesen összeraktuk őket.

Az első 2-3 nap volt h felébredt éjszaka, később már csak kicsit mocorgott, fordult egyet az ágyban. Az érdekes az, h nem is igazán a kicsi sírásása ébredt, hanem mikor én besettenkedtem a szobába a kicsiért.


Mindenki másképp gondolja, de én nem bántam meg, h összeraktuk őket. Amióta nincs a bölcső a hálószobában, a nagy sokkal nyugodtabb esténként. Amikor úgy ment aludni, h a kicsi még ott maradt velünk, akkor sokat értetlenkedett, nem akart szót fogadni stb.

Most meg, délben is, meg este is, mire a nagyot leteszem, a kicsi már alszik a gyerekszobában, és a nagy mondja, szinte KÉRI, h "megyek aludni a tesó mellé".

Mindenki maga dönti el, h mi a jó neki, van, akinek nincs is más lehetősége, mert összesen 2 szobájuk van, és azért kell egy kis hely a szülőknek is. Mi megtehetnénk, h külön szobában legyenek, de így jobbnak láttuk. Legalább nem kell majd külön-külön mesélni nekik. :-)

2010. júl. 5. 13:00
Nálunk a napokban aktuális a kistesó születése, a nagyobbom 23 hónapos. Azonnal közös szobában lesznek, de én is ott alszom velük. Nem érezném jó ötletnek a kicsit magunk mellé venni, a nagyobbat meg "száműzni" - valószínűleg így érezné szegény. Nem elég, hogy van itt egy betolakodó, még el is rabolja anyát... Jobb megelőzni a féltékenységet. Most várja nagyon a tesót, de ha őt mellőzném, annak igen hamar baj lenne a vége szerintem.
13. wanda8
2010. júl. 5. 12:51
Szia.Nálunk 20 hónapos volt a nagy fiam mikor jött a kis tesó.Nálunk majdnem 1.5 éves volt a kisebbik fiam mikor ős is átkerült a bátyához.
12. dius81
2010. júl. 5. 12:46

Szia, nálam 4 év van a két gyerkőc között.

1 éves koráig aludt velünk a kicsi, aztán mi költöztünk és a nagy esó ment mellé...

Mert az a szoba a nagyobb, nekünk meg elég a kicsi hálónak.

Én sem tennéem korábban külön, bár biztos lesznek majd ellenvélemények is.

Nekünk így volt jó.

Kicsit hamarabb is lehetett volna, de húztuk-halasztottuk, végülis jól bevált...

2010. júl. 5. 12:38

Nálunk 5,5 év van a két gyerek között. Természetesen élből külön szobába tettük őket. A kicsi most 28 hónapos, a nagy 7,5 éves. Kb. 2-*3 hónapja kitalálta, hogy ő a húgával akar aludni :)

Úgyhogy most egy szobában vannak :))A fórumindító kérdésre:

Én is külön tenném őket eleinte, aztán ha a baba nő ,akkor lehetnének egy szobában. Egy újszülött ugye sokszor felébred, sír..stb. Felesleges a nagyobb gyereket is kitenni a folytonos éjszakai kelésnek. :)

2010. júl. 5. 12:35
Én is azt mondom, hogy addig míg összeszoktok a babával és nem alussza át az éjszakát, ne tegyétek őket egy szobába, addig ha megoldható inkább veletek legyen! Mi fél éves kora körül raktuk őket egy szobába, mikor már nem kelt éjszaka csak max 1x!
2010. júl. 5. 12:34
kicsit később
2010. júl. 5. 12:32
nálunk 3éves a nagy és 6hós a kicsi. a nagynak külön szobája van, a pici még velem alszik. úgy tervezem őszre összeköltöznek, akkor már talán alszik a kicsi is rendesen. ha nem akkor csúszik az időpont, mert a nagyobbik ovit kezd és szeretném ha tudna rendesen pihenni. a kisfiam is 2évesen kapott különszobát (akkor lett rá lehetőség, addig nem volt több szoba) és semmi gond nem volt a beszoktatással. Igaz a kezdetektől saját ágyban alszik mindenki
2010. júl. 5. 12:31

Sziasztok!


Nálunk 17 hónapos volt Bence mikor a kis tesó meg érkezett,és csak 4 hónapos korában raktuk őket egy szobába!Addigra ki alakult egy ritmus,és utána viszont jobban aludt a kicsi is!

2010. júl. 5. 12:30
Szia Pici! Jól vagytok?
2010. júl. 5. 12:30
Igaz, a mi lányunk már 4 éves volt, amikor jött a kistesó, de ők első perctől kezdve közös szobában vannak. Talán 1-2 alkalommal ébredt fel a nagyobbik a kicsi sírására, egyébként észre sem veszi. A pici most is 1x felkel még éjszaka szopizni, de egyáltalán nem zavarja a nagyot.
2010. júl. 5. 12:27

Sziasztok!

Nalam 22 honap van a Gyerekek között es tenyleg az jött be,hogy a "Nagyfiam"egyenlöre egyedül alszik a szobajaban,a Pici meg velem.

3. 127f14054c (válaszként erre: 1. - Csibefalat2008)
2010. júl. 5. 12:24
Tarsulok..en is varom a valaszt...nallunk 24 honap lessz:-)Mi is ezen maceralunk:-)
2. vikibene (válaszként erre: 1. - Csibefalat2008)
2010. júl. 5. 12:24
Az én kisfiam is 21 hónapos volt amikor megszületett a kistesó és mi nem raktuk őket egybe! Első este együtt aludtunk egy szobába és mindenki hulla fáradtan ébredt, mert ugye a baba kel éjjel szopizni és mindig felébresztette a nagyobbikat, így úgy döntöttünk, hogy nem lesznek egy szobában! Boti babám most fél éves, de még mindig nincsenek együtt, mert éjjel még mindig felkel egyszer vagy kétszer! Én azt hiszem megvárom amíg átalussza az éjszakát és csak akkor eresztem őket össze! De ez mindenkinél máshogy jön ki! Bár nálunk a védőnő is mondta, hogy ráérünk még össze költöztetni őket!
2010. júl. 5. 12:17
Kisfiam 21 hónapos lesz mikorra kistesót kap. Szerintetek jobb közös szobába tenni őket már a kezdetektől? Vagy majd kicsit később?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook