Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kínai asztrológia fórum

Kínai asztrológia (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
100. tinendo (válaszként erre: 99. - Gáspi)
2007. jan. 29. 22:30

Születési időpontod alapján a Sárkány jegyéhez tartozol.


Izgat minden új lehetőség, tele vagy energiával, önbizalommal, képes vagy tekintélyt szerezni magadnak. Személyiségednek természetes vonzereje társaságban nem maradhat észrevétlen. Érzelmeidet szívesen kimutatod, könnyen lelkesedsz, és önérzetes vagy, ám ezt mások néha pökhendiségnek tartják. Magabiztos vagy, és szereted, ha a figyelem középpontjában állsz, de jellemedhez a bátorság és a jóindulat is hozzátartozik. Ha barátod bajba kerül, a Sárkány azonnal kész segíteni, és tekintélyével, méltóságával általában megoldja a nehéz helyzeteket. Szívvel-lélekkel veted bele magadat a legtöbb feladatba. Magas követelményeket támasztasz önmagaddal szemben, és meglepődsz, ha nem mindenki tud lépést tartani veled.


A Sárkány jegyében született emberek többnyire igen sikeresek, sorsukban a kínaiak szerint egyensúlyban van az Ég és a Föld. A Sárkány határozott, nyílt, tehetséges és szerencsés. Általában a legjobb pillanatban áll elő valamilyen izgalmas, új ötlettel. Néha forrófejű, túlságosan makacs és gorombán őszinte, de bírálatait, javaslatait érdemes megfontolni.

Vonzó megjelenésű, ért a csábításhoz, hamar elbűvöli kiszemelt partnerét. Sokan csodálják, sziporkázó egyénisége mély benyomást kelt. Könnyen kezd kalandot, de nehezen állapodik meg, gyakran számos szerelmi kapcsolatot tart fenn egyidejűleg. A túlzott érzelmi függőséget nem szereti, ezért keres egyre újabb, izgalmasabb kapcsolatokat. A szerelmet bizonyos fokig játéknak tekinti, a múltat ritkán sírja vissza. Volt kedvesei viszont gyakran még akkor is szeretik, amikor a kapcsolatuk már régen véget ért. A Sárkánynak az a megfelelő társ, aki teret enged csillogásának, szerepjátszásának, osztozik kalandjaiban, és nem tart az ő túláradó életkedvétől.

Természetesnek tekinti, hogy munkájában vezető szerepet tölt be, és az emberek többsége el is fogadja irányítását. Egyénisége mindenképpen figyelmet követel, rendszerint felelősségteljes beosztást ér el. Különösen alkalmas a törvényhozással, a vallással vagy a művészetekkel kapcsolatos foglalkozásokra, de lehet belőle kiváló menedzser, vállalkozó, orvos vagy színész is.

Az új kihívások fontosak számára, tud keményen dolgozni, bízik a saját képességeiben. Jó vezetői tulajdonságai vannak. Fontosak számára az új kihívások és a mozgásszabadság, ha viszont úgy érzi, hogy munkája korlátozza, akkor hamarosan odébb áll. Színe a sárga, amely Kínában valaha az uralkodó színe volt, a császárt illette meg, de jelképe az előmenetelnek, a hírnévnek és az eredményességnek is. Az égtájak közül a Sárkány a kelet-délkeleti irányhoz kötődik, így a napkelte óráihoz társul.


Születési időpontod alapján a Fa elemhez (fázishoz) tartozol.

Az alábbi táblázatból láthatod, hogy ennek mi felel meg. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a táblázatban foglaltak feltétlenül jellemzők rád, előfordulhat az is, hogy az adott dolgokra Ön esetleg túl érzékeny vagy.

Irány: Kelet,

Évszak: Tavasz,

Klíma: Szél,

Folyamat: Születés,

Szín: Zöld (kék),

Íz: Savanyú,

Szag: Kecskeszag (májszag),

Yin (szerv): Máj,

Yang (szerv): Epehólyag,

Érzékelés: Látás,

Testnyílás: Szem,

Szövetek táplálása: Inak/ízületek/köröm,

Külső megnyilvánulás: Körmön,

Érzelem: Düh,

Hang megnyilvánulás: Hangos beszéd, kiabálás,

Bolygó: Jupiter.


A Fa jegyében született embernek elvben legerősebb szerve a Máj és az Epehólyag. Mivel a Fa fékezően hat a Földre, és a Földhöz tartozó szerv a hagyományos kínai orvoslás szerint a Lép és a Gyomor, a Fa jegyében születetteknek különösen ezekre kell vigyázniuk, mert hajlamosak a Lép és a Gyomor megbetegedéseire.


A Sárkány 2007-es év mottója: „Ragadd magadhoz a kezdeményezést!”

Horoszkóp 2007-re:

A Sárkány számára a 2007-es év nem fog a legjobbak közé tartozni. Azonban semmiképpen se így kezdj neki, hanem annak tudatában, hogy lesznek a nehézségek ellenére pozitív oldalai is. A 2007-es év inkább tanulásra, tapasztalatszerzésre alkalmas. Készülj fel egy-két igazán kellemetlen szituációra, melyek akár hetekre elvehetik a kedvedet munkádtól, családodtól.

Mindenképp légy óvatos és körültekintő, csak olyan dolgot vállalj fel, melyhez nemcsak értesz, hanem biztonsággal el is tudod végezni. Mivel alapjában fegyelmezett ember vagy, jó teljesítményt nyújthatsz az élet különböző területein, de ne vállald túl magad, sem több pénzért, sem több elismerésért cserébe. Általában jobban végzed munkádat egyedül, de most itt az ideje, hogy igazi csapattaggá válj! Ne zárkózz el az ilyen lehetőségek elől. Számos alkalom lesz az év során, amikor szinte a sors fog vizsgáztatni, de gondolj arra, hogy azért történik mindez, hogy tanulj, okulj mindenből, ami történik veled.

Anyagilag is megfontoltnak kell lenned, több váratlan kiadással számolhatsz, melyet könnyebben fogsz túlvészelni, ha előre tartalékolsz. Mindig légy nagyon éber, s ne csak azt várd el, hogy mások támogassanak, hanem tedd ugyanezt te is, és ne csak családodnak adj segítő jobbot, hanem, ha kell akár az ellenségednek is.

A 2007-es kicsit gyengébbét évet, viszont egy nagyon jó 2008-as év követ.


Munka:

Kilátásaid jelentősen javulnak az idén, hisz meg volt kötve a kezed tavaly. De most végre magadra találhatsz, újra szárnyalhatsz, karriered is felfelé emelkedik, sok és egyben pozitív elismerésben is részed lesz. Ha munkahelyet váltanál, a tavasz nagyon kedvező.


Pénz:

Nemcsak munka területén, hanem anyagiakban is jelentős fellendülés várható már az év elején. Kilátásaid ragyogóak, legyen szó pluszmunkáról, extra anyagi bevételekről vagy épp szerződéskötésekről. Ha eddig elégedetlen voltál helyzeteddel, most fordul a kocka.


Szerelem:

Ragadd magadhoz a kezdeményezést az érzelmek terén. Ha eddig úgy érezted, nincs szerencséd a szerelemben, most életed ezen területén is nagy változás várható. Akik már megtalálták a párjukat, kötelezzék el magukat, jöhet esküvő és a gyermekáldás egyaránt.


Kapcsolatok:

Sok új és igen fontos kapcsolatot építhetsz ki ebben az évben. Ha van rá módod, akkor utazz sokat, ugyanis különösen nagy az esély arra, hogy mozgás közben alakítsd ki a legjobb üzleti vagy épp baráti kapcsolatokat.


Egészség: Szerencsére tele leszel erővel, energiával, így szinte mindenre jut időd. Azonban ne habzsold az élvezeteket, ne vállalj a kelleténél több munkát, mert ennek is meglehet a böjtje. Energiaveszteségekkel teli hónap lesz az augusztus, de szeptemberben ismét feltöltődsz.


Többet nem tudok, mert nem írtad meg a születés óráját, percét. :))

Remélem ez is megfelel.

99. Gáspi
2007. jan. 29. 16:55

Tinendo!

Zsófimról is írnál néhány dolgot?/1989. 01.29. /

98. tinendo (válaszként erre: 96. - Csehe)
2007. jan. 29. 11:45
Messze vagy még az öregségtől.
97. csehe (válaszként erre: 95. - Tinendo)
2007. jan. 29. 10:31

Hát ennyi munkával lasssan profi leszel. :)

Én örültem neki, nagyon köszi!!

96. csehe (válaszként erre: 83. - Tinendo)
2007. jan. 29. 10:15
A jellemzés elég bőséges volt valóban. És nagyon nagy része igaz. Én igazéból most valami személyre szabott elemzést szeretnék beszerezni. Tudod, egyre idősebb vagyok, túl a fiatal koron, és ebben hiszek. :)
2007. jan. 28. 21:20
Lassan már elmehetnék asztrológusnak. :DD
94. tinendo (válaszként erre: 86. - Moncsicsi83)
2007. jan. 28. 21:20

Születési időpontod alapján a Disznó jegyéhez tartozol. Amúgy a 2007-es év a disznó éve. :))


Kedves, határtalanul segítőkész és tisztességes vagy - mindez népszerűvé tesz az emberek között. Baráti és ismeretségi köröd igen széles, de csak a hozzád közel állók ismerik gondolat- és érzésvilágodat. Idegenekkel szemben először tartózkodó vagy, de hamar visszanyered önbizalmadat.


Vágysz arra, hogy egyre újabb élményekben legyen részed, és ez az izgalomkeresés néha bajba kever. Szándékosan senkinek sem okozol kárt, távol áll tőled a haragtartás, a bosszúállás. Ha valaki kihasznál, védekezésként visszavonulsz, hogy átgondold a helyzetet, és ha van időd mérlegelésre, többnyire megtalálod a jó megoldást.


Békeszerető vagy, nem kedveled a viszályokat, és mindenkinek meghallgatod a véleményét. Ezt azonban nem gyávaságból teszed, mert a harctól sem rettensz vissza, ha önmagadat vagy másokat kell megvédened. Kényes vagy a jó hírnevére, nagyon bántanak az igazságtalan vádak vagy a nyilvánvaló rosszindulat.


Az emberekben igyekszel mindig a legjobbat megtalálni, a világot derűlátással szemléled. Próbálsz alkalmazkodni másokhoz, beilleszkedni új helyzetekbe, és ritkán bírálsz másokat - mindezért minden társaságban szívesen fogadnak. A szerelemben gyakran amiatt érzel csalódást, hogy túlságosan bízol a partneredben, és látszólagos naivságoddal néha bizony visszaélnek. Csalódásad után viszonylag gyorsan helyreáll az önbizalmad, mert erős jellem vagy. Mindenesetre nem árt, ha tapasztalatokat szerzel, mielőtt biztosra veszed, hogy megtaláltad az igazit.


Kiváló megfigyelő vagy, mindent megjegyzel, még ha ez nem is látszik. Társadnak megadod azt a szabadságot, amit önmagadsz is igényelsz. Kedves természeted, képzelőerejőd, remek humorod segít a hódításban, és partnered rövidesen felismeri, hogy a lelked mélyén komoly, érzékeny ember vagy. Ha lekötöd magadat, fontos, hogy társad ne várjon tőle érzelmi figyelmességeket, mert ilyenkor úgy érzed, csapdába ejtettek.


Munkádban nem vezérel különösebb becsvágy, elegendő számodra, ha tevékenységed egyensúlyban van a magánéleteddel. Ennek ellenére keményen, komolyan és hatékonyan dolgozol, és szívesen lesz belőled csapatjátékos is. Az orvostudománnyal, a joggal és a zenével kapcsolatos foglalkozásokra különösen alkalmas vagy, de lehet belőled kiváló író, könyvtáros, tudományos kutató, festő, szociális munkás vagy kertész is.


A Disznó jegye a fekete színhez kapcsolódik, ez a kínai hagyományok szerint a megbecsülés és a méltóság jelképe. Egyben a nehézségekkel szemben elért sikert is jelenti. A Disznó az észak-északnyugati irányhoz, tehát a késő esti órákhoz társul, amikor a Nap már eltűnt a láthatár mögött.


Születési időpontod alapján a Fém elemhez (fázishoz) tartozol.


Az alábbi táblázatból láthatod, hogy ennek mi felel meg. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a táblázatban foglaltak feltétlenül jellemzők rád, előfordulhat az is, hogy az adott dolgokra Ön esetleg túl érzékeny vagy.

Irány: Nyugat,

Évszak: Ősz,

Klíma: Szárazság,

Folyamat: Aratás,

Szín: Fehér,

Íz: Csípős,

Szag: Testszag (nyers hús, vér),

Yin (szerv): Tüdő,

Yang (szerv): Vastagbél,

Érzékelés: Szaglás,

Testnyílás: Orr,

Szövetek táplálása: Bőr/testszőrzet,

Külső megnyilvánulás: Testszőrzetben,

Érzelem: Bánatos/szomorú ,

Hang megnyilvánulás: Síró, siránkozó

Bolygó: Vénusz.


A Fém jegyében született embernek elvben legerősebb szerve a Tüdő és a Vastagbél. Mivel a Fém fékezően hat a Fára, és a Fához tartozó szerv a hagyományos kínai orvoslás szerint a Máj és az Epehólyag, a Fém jegyében születetteknek különösen ezekre kell vigyázniuk, mert hajlamosak a Máj és az Epehólyag megbetegedéseire.2007 – a Disznó éve. A kínai új év február 17-én kezdődik, és nagyon jó lehetőségeket kínál mindannyiunk számára. Azért is kiemelkedő, mert a Disznó zárja az állatövi jegyek sorát, így régi dolgaink lezárását és rengeteg új kezdetét jelzi.

A Disznó éve előtérbe helyezi a családi értékeket és az otthon fontosságát. Ezért a lehető legtöbb időt kell szeretteink körében töltenünk, újra elmélyülnünk érzelmeinkben, s az esetleges régi ellenségeskedéseket, konfliktusokat mihamarabb lezárni, és tiszta lappal indulni.


Ami a kínai asztrológia szerint rád várható a 2007-es évben, az év mottója: „Kezedben a sorsod!”


Munka:

Ez a te éved! Minden tervedet valóra válthatod, ne ülj a babérjaidon, hanem vágj bele a feladatok elvégzésébe. Munkahelyet váltanál? Vállalkozást indítanál? Befektetnéd a pénzed? Másodállásra fáj a fogad? Csak kívánnod kell, és álmaid idén teljesülnek!


Pénz:

Találékonyságod nagy segítségedre lesz abban, hogyan kamatoztasd pénzed, mit tegyél azért, hogy kiválóan alakuljanak anyagi ügyeid. Már az év első napjaiban elgondolkozhatsz azon, mire szeretnél költeni az idén, okosan gondold végig, majd vágj bele.


Szerelem:

Ha voltak is problémáid tavaly, az idei év biztos, hogy megoldja a gondjaidat. Lehet, hogy le kell zárnod régi kapcsolatodat, de fogsz helyette kapni egy másikat. Akik még keresik az igazit, bármelyik pillanatban megtalálhatják. Jó és tartós szerelmek alakulnak az idén.


Kapcsolatok:

Olyan emberekkel találkozhatsz az idén, akik alapjaiban lesznek képesek megváltoztatni gondolatvilágodat, véleményedet, sőt egyenesen pozitív hatással lesznek rád. Ezek az új barátságok nemcsak jók, hanem tartósak is lesznek számodra.


Egészség:

Amennyiben bármilyen egészséggel kapcsolatos problémád lett volna tavaly, az idei évben szinte egy csapásra minden gondod megoldódik. Ezek a problémák főleg pszichés eredetűek, s egész évben tartó pozitív hangulatod mindent feledtet majd veled.


A kínai asztrológia szerint a 2007-es éved 4 negyedévre felosztva:

Jellemző lehet rád az előtted álló évben, hogy pontosan tudod azt, hogy mire vágysz, s nagyon ideális állapot az, hogy azt is látod, hogy vágyaidat milyen lépésekben tudod megvalósítani. Így közelebb kerülhetsz a céljaidhoz.


Az első negyedévben:

Kicsit nehezen engeded be az új impulzusokat az életedbe, pedig ezek inspirálni tudnának. Több olyan esemény is történhet veled, amely egy új szerelmet hozna be az életedbe, de könnyen lehet, hogy megijedsz tőle, hiszen olyan váratlanul alakul ki a vonzalom. Pedig érdemes lenne belemenned!


A második negyedévben:

Az év során ez egy olyan időszak lesz, amikor nagyon jó benyomást teszel, szinte bárkire. Lehet, hogy ezt a tulajdonságodat párkapcsolatodban is kihasználhatod, hiszen sokkal vonzóbb arcodat mutatod partnered felé. Szinte semmit sem kell annak érdekében tenned, hogy szédületesen jól nézz ki.


A harmadik negyedévben:

Nem nagyon tudod a harmadik negyedévben, hogy hol is van a helyed párkapcsolatodban. Lehet, hogy megtapasztalhatod érzelmeid változékonyságát, s ez meglehetősen zavarba ejthet. Néha nagyon szerelmes vagy a partneredbe, máskor, pedig csupán baráti érzelmeket érzel iránta.


A negyedik negyedévben:

Nagyon jó lesz az utolsó negyedév arra, hogy a munkádban haladj előre. Minden képességed meg lesz a sikerhez: pontosan tudsz dolgozni, remek a kommunikációs képességed, s emellett még az erőd és a dinamizmusod sem hiányzik majd. Vedd sorra, hogy mit szeretnél elérni, s vágj bele!


A nyugati asztrológia szerint a 2007-es éved:

Általános előrejelzés:

Ez a megújulás éve. Mint mindig, idén is képes leszel újat mutatni magából. Olyan kívánságod is teljesülhet, melyről eddig csak fantáziáltál. Az élet kiszámíthatatlan, ezt több alkalommal fogod tapasztalni! Ne mondj semmire nemet, de amire igent mondasz, azt is alaposan fontold meg! Bár erőben és energiában nem lesz hiány, mégis többször előfordulhat, hogy nem fogod látni a fától az erdőt, és szimplán naivitásodnak köszönhetően többen is kihasználhatnak. Ha kell, igenis merj nemet mondani, ha mindig fejet hajtasz mások akarata előtt, az bizony még nem visz előrébb. Márciusban fogékony leszel mindenféle újdonságra, szeptember viszont erősen ki fog fárasztani, hisz rengeteg újdonság és új lehetőség vár rád.


Pénzügyek:

Számos kiadás fogja nehezíteni a mindennapjaidat már az év elején, ráadásul legtöbbjük úgy szakadhat a nyakadba, mint derült égből a villámcsapás. Szerencséd lesz, mert Jupiter segítségével fordul a kocka már február derekán, és logikus gondolkodásmóddal, észszerű tervezéssel könnyen kimászhatsz a kulimászból. Ha van lezáratlan kölcsönügyleted, akkor ennek kifizetését is elkezdheted megtervezni, mert ez az év alkalmas arra, hogy akár le is zárj egyet-kettőt. Ha netán neked tartozik valaki, akkor jó az esélyed arra, hogy nyárig vissza is kapod. Az ősz nyugalmat, a kora tél ismét kisebb felesleges kiadásokat jelez.


Egészség:

Egészséged nemcsak azon múlik mennyit foglalkozol vele, sokat számít az is, milyen emberi kapcsolataid vannak, ugyanis ha ezek terén nincs rend és nyugalom, akkor lelki egyensúlyod már az év elején könnyen felborulhat, s nem csoda, ha ez akár fizikai problémákban nyilvánul meg az év során.

Vérnyomásproblémák még a tél, valamint a késő őszi időszakban léphetnek fel. Ha emésztési problémákat tapasztalsz, sürgősen keress fel egy orvost, ne dugd a fejedet a homokba. Nyaki, különösen pajzsmirigygondjaid lehetnek a nyár folyamán, a november pedig meghűléses betegségek felbukkanására ad esélyt.


Karrier:

Szignifikáns fordulatok várhatók a karrieredben a 2007-es esztendőben. Komoly változások és események előtt állsz.

De ezek többnyire be nem tervezett változások lesznek, éppen ezért fontos, hogy elszánt, diplomatikus és nyitott maradj. Lassan indul be az év, de február 7. után kissé felgyorsulnak az események. A pozitív időszak június közepéig tart, új tapasztalatokat szerezhetsz, és szakmailag is fejlődhetsz. Március olyan változásokat hozhat a karrieredben, melyek körvonalazhatják a következő néhány év fejlődési irányát.

Július 16. után lesz némi megtorpanás az életedben, főleg a munkahelyi viszonyok változása, illetve a munkádat érintő jogszabályok és rendeletek módosulása miatt.

Ez az időszak nem lesz kényelmes, és a környezetváltozás lehetőségét is magával hozhatja. Az üzleti ügyeid jól alakulnak 2007-ben, november 23-ig jó bevételekre tehetsz szert. Lesz néhány akadály, de többnyire anyagi gyarapodást hoz 2007. Viszont szeptember 17. után nem szabad új befektetésekbe kezdened.

Általában nézve a április, a június, valamint a szeptember a legkedvezőbb időszakok.


Havi előrejelzés:

Január: Január 14. után javulás állhat be az egészség és az általános szerencse terén.

Február: Február 16-ig nehézségek adódhatnak a karrieredben, de aztán hirtelen minden meglódul.

Március: Pozitív hónap, mind a szerelem, mind a karrier és a pénz szempontjából.

Április: Megbízható siker mutatkozik a szerelmi ügyeidben április 7. után. Ugyanakkor április 14. után egy kisebb mélypontot élhetsz át pénzügyeidben.

Május: Nehézkes időszak ez mind az egészség és a karrier szempontjából egész május 15-ig. Utána pénzügyileg és egyéb területeken is javulás várható.

Június: Pénz áll a házhoz és kilátásban van egy új kapcsolat is június 16. környékén. Pozitív hónap.

Július: Július 28-ig eredmények és új lehetőségek várhatók. Utána bizonytalan trendek mutatkoznak.

Augusztus: Bizonytalan hónap. Szerelmi és társasági életed eseményei minden egyéb területre rányomják bélyegüket. Ingatlanügyekben fejlődés lehet augusztus 17. után.

Szeptember: Szeptember 8. után szilárd időszak várható. Szeptember 17. után a váratlan szerencse is beköszönthet életedbe.

Október: Karrier szempontjából sikeres időszak jön október 18. után, de ez költségekkel és némi nagyzolással is járhat. Jövedelem van kilátásban telekből, autóból vagy egyéb vagyontárgyból.

November: Növekvő időszak a karrieredben november 16-ig. November 10. után a házasságodban, vagy a kapcsolatodban is előrelépés mutatkozhat.

December: Új társra találhatsz december 16-ig. Karriered terén azonban akadályoztatva vagy december 26-ig.


A japán asztrológia szerint:

Happaku – Fehér föld vagy:


Jellemzőid: Magabiztos vagy, életében a legfontosabb a biztonság és a hagyományok ápolása. Hű barát vagy, megbízható társ, de sajnos, gyakran beleütöd az orrodat mások dolgába.


Munka: Szomjas vagy a sikerre és az elismerésre. Ha stressz ér, határozatlanná, túlérzékennyé válsz, könnyen megsértődsz, és idegességében felemeled a hangodat.


Szerelem: Komolyan veszed a szerelmet, megértő és odafigyelő vagy. Ha megtaláltad az igazit, nem nehéz hűségesnek maradnod.


Az aztékok szerint Bagoly vagy:

Személyiségjegyek:

Megbízhatósága és politikai öntudata miatt fontos tagja lehet bármilyen közösségnek. Kötelességtudata révén sokszor háttérbe helyezi saját érdekeit is. A pénzügyekben óvatos, a divat terén konzervatív. Ha kevésbé lenne érzékeny és sértődékeny a párkapcsolataiban, boldogabb volna.


Szerelem és szex:

A hagyományos kapcsolat híve. Erős partnert keres magának. Felelősséget érez társa iránt, és örömére szolgál, ha biztos fészekre lel. Meghittségre, bensőségességre vágyik, ugyanakkor sokszor palástolja érzelmeit. Csak akkor nyílik meg, ha érzelmileg és anyagilag biztonságban érzi magát.

Legjobb partnerek: Sas, Kondorkeselyű.


Sajnos többet nem tudok rólad írni, mert nem adtál meg több adatot.

93. tinendo (válaszként erre: 87. - Venes)
2007. jan. 28. 21:02

Szia.

Én már olvastam róla.

Én Ippaku vagyok ( azaz Fehér víz).


Jellemzőm:társasági lény, beszédes, aki eltitkolja szomorú gondolatait, vagy elrejti bánatát.

Olyan, mint a víz: simogató, gyengéd, de rendelkezik kellő erővel és akarattal.


Munka: Vezetői pozíció betöltésére alkalmas, kemény, gyakran hiányzik belőle a beosztottak iránti megértés.


Szerelem: Szívesen van egyedül, és olyan partnerre vágyik, aki ezt megérti, nem telepszik rá. Ha egyszer döntött valaki mellett, akkor hű marad, de idővel birtoklóvá válik.


Na ezek, egyáltalán nem rám jellemzőek. :DD

92. tinendo (válaszként erre: 90. - Shally)
2007. jan. 28. 20:56

Nincs mit.

Sok sikert!

91. tinendo (válaszként erre: 88. - Gáspi)
2007. jan. 28. 20:56
Örülök az olvasottaknak! :))
90. Shally (válaszként erre: 85. - Tinendo)
2007. jan. 28. 20:26

Húúú köszönöm szépen!!! Nagyon érdekes dolgokat ír! Legjobban a kínai jön be!


puszmusz

89. Gáspi
2007. jan. 28. 20:17
A lényeg tehát annyi,hogy megvalósulni látszik a horoszkóp jövendölése.
88. Gáspi (válaszként erre: 56. - Tinendo)
2007. jan. 28. 20:15

Tinendó!

Szinte hihetetlen.Pénteken kaptam egy telefont, melyben lehetőséget kínáltak egy kreatív munkára/báli terem dekoráció/.Ez beugró munka volt,amit egy deroratőr helyett kellett megcsinálnom. Én eddig csak kisegítettem egy egy ilyen feladatban. A teremdíszítés befejezésekor megkértek a következő bál dekorálására is,sőt anyári játékok dekoratőri csapatába is meghívtak.

87. Venes
2007. jan. 28. 18:32

Japán horoszkópot ismeritek?

Ha érdekel valakit és nem tudja, hogy hol van, csak szóljon! (Ez is évekre osztott.)


Én Shiroku – Zöld fa vagyok.

Jellemzője: Független, határozott, hipnotikus tekintetű, meggyőző képessége rendkívüli. A kemény stílus gyengéd lelket takar.


Munka: Ha főnök, lojális a beosztottjaival, támogatja, és kiváló teljesítményre ösztönzi őket. Kreatív, de amikor nagyobb stressz éri, kapkod, és képtelen a részletekre figyelni.


Szerelem: Vonzó, sármos személy, akinek mély a tekintete, és ártatlan a mosolya. Egyszerre ördögi és angyali, ettől olyan ellenállhatatlan. Hisz az igaz szerelemben és a romantikában.

2007. jan. 28. 18:22

ohh nekem is lehet kérni egy jellemzést?

1983.04.24

Köszike előre is :)

85. tinendo (válaszként erre: 84. - Shally)
2007. jan. 28. 18:14

Születési időpontod alapján a Majom jegyéhez tartozol.


Cselekedeteid általában helyesek, mert jó a megfigyelőkészséged és természetes intelligenciád van. Mindenre kíváncsi vagy, képzeleted gazdag. Mivel egyéniséged kellemes, bizalomgerjesztő, sokan osztják meg veled örömüket, bánatukat. A Majom szereti a változatosságot, az érdekes dolgokat, általában élénk társadalmi életet él. Nagy erényed, hogy képes vagy alkalmazkodni a legkülönbözőbb helyzetekhez.


Nem tűröd, hogy valaki kárt okoz neked vagy rontja a jó híredet, és egyáltalán nem ajánlatos gyakran keresztezni az útjaidat. Kivárod, hogy eljöjjön az időd. Céljaidat elszántan próbálod elérni, emiatt néha mások önteltnek vagy ügyeskedőnek látnak, és vigyáznod kell, hogy ez meg ne rontsa kapcsolataidat.


A Majomnak kitűnő az emlékezőtehetsége, különösen a neveket és a számokat képes megjegyezni. Jó humora van, szórakoztató, színes egyéniség, így társaságban szívesen látják. Nyíltságod, segítőkészséged elbűvöli az embereket. A szerelemben kedveled a kalandokat, partnereidre vonzóan hat nyitottságod, széles körű érdeklődésed, humorod. Általában nehezen kötelezed el magadat, de ha megtalálod igazi partneredet, ritkán vagy hűtlen hozzá. A kedvedre való, igazi társhoz alkalmazkodsz, támaszt nyújtasz neki, megbízható partner vagy. Ha a szerelem elmúlt, akkor is szívesen segíted volt partneredet, ha annak szüksége van rá.


A Majom jegyében született ember rendszerint igen művelt, rendkívül értelmes, kitűzött célját többnyire el is éri. Ha figyelmedet összpontosítod, könnyen elsajátítasz bizonyos mesterségeket, és bár jó pénzügyi érzéked van, ajánlatos tartózkodnod a szerencsejátékoktól, a spekulációtól. A sajtóval, a pénzügyekkel, szervezéssel vagy a rendőrséggel kapcsolatos foglalkozásokra különösen alkalmas vagy, de lehet belőled kiváló tervező, értékesítő, ellenőr vagy kézműves is.


Mindig valamilyen új tervet melengetsz, és nem nyugszol, amíg meg nem oldjod problémáidat. Még a legnehezebb helyzetből is kivágod magadat szervezőképességeddel, kreatív gondolkodásoddal és gyors reagálásoddal. Színed a fehér, amely a kínai hagyományok szerint az ősz, az érettség jelképe, egyben az érintetlenség, a tisztaság és az üdeség színe is. Bár Kínában az emberek fehér ruhában gyászolnak, ez a szín a szerencsét is jelezheti, főként ha fehér madarak képében jelentkezik. A Majom jegye a nyugat-délnyugati irányhoz kapcsolódik, így a késő délutáni órákhoz társul, amikor a Nap már alacsonyan jár.


Születési időpontod alapján a Fém elemhez (fázishoz) tartozol.


Az alábbi táblázatból láthatod, hogy ennek mi felel meg. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a táblázatban foglaltak feltétlenül jellemzők rád, előfordulhat az is, hogy az adott dolgokra esetleg túl érzékeny vagy.

Irány: Nyugat,

Évszak: Ősz,

Klíma: Szárazság,

Folyamat: Aratás,

Szín: Fehér,

Íz: Csípős,

Szag: Testszag (nyers hús, vér),

Yin (szerv): Tüdő,

Yang (szerv): Vastagbél,

Érzékelés: Szaglás,

Testnyílás: Orr,

Szövetek táplálása: Bőr/testszőrzet,

Külső megnyilvánulás: Testszőrzetben,

Érzelem: Bánatos/szomorú ,

Hang megnyilvánulás: Síró, siránkozó

Bolygó: Vénusz.


A Fém jegyében született embernek elvben legerősebb szerve a Tüdő és a Vastagbél. Mivel a Fém fékezően hat a Fára, és a Fához tartozó szerv a hagyományos kínai orvoslás szerint a Máj és az Epehólyag, a Fém jegyében születetteknek különösen ezekre kell vigyázniuk, mert hajlamosak a Máj és az Epehólyag megbetegedéseire.


A 2007. évi kínai horoszkópod mottója: „Minél inkább hajszolod, annál később találod meg.”


Munka: Munkával, karrierrel vagy épp tanulmányaiddal kapcsolatos terveid jó úton haladnak a megvalósítás felé. Szinte minden terved és ötleted egyszerűen kivitelezhető, bár fontos, hogy ne lépj át a feleslegesnek tűnő kisebb kérdéseken, hisz ezek könnyen gondot okozhatnak.


Pénz:

Fő az óvatosság! Nem szabad kockázatos befektetésekbe, céltalan vállalkozásokba, túlságosan kecsegtető hitelügyletekbe bonyolódnod. Igen komoly problémákat vehetsz a nyakadba, s nem lesz könnyű egyiktől sem megszabadulnod, ha felelőtlenül döntesz anyagiak terén.


Szerelem:

A nemtörődömség már a tavasz folyamán problémákat okozhat kapcsolatodban. Kicsit jobban oda kell figyelned partneredre, ha meg akarod őt tartani. A magányos Majmoknak ez az év sok flört és kaland lehetőségét rejti, tartós kapcsolat kialakítására az őszi időszak kedvez.


Kapcsolatok:

Kellemes időszak vár rád, sok új ismeretséget köthetsz, bár a nyár folyamán melléd csapódhat néhány olyan ember is, akik megpróbálhatják kihasználni jóindulatodat. Ezért légy óvatos az új barátságokkal, és senkiben ne bízz meg idő előtt.


Egészség:

Összességében kedvező év áll előtted, jelentős egészségi problémákra nem kell számítanod. A nyár folyamán mindenképpen tarts szünetet, hogy alaposan felkészülhess az őszi időszak változatosságára.A 2007. éved a nyugati asztrológia szerint:

Szerelem:

A nagy érzelmek elkerülnek az év első felében. Ha egyedül élsz, akkor májusban az okoz majd dilemmát, hogy egyszerre ketten is harcolnak a kegyeidért, és nem tudod eldönteni, melyik az igazi. Alighanem az a harmadik, akivel a nyári szabadságod idején találkozol. Az idei ősz akár esküvőt is hozhat.


Karrier:

A munkahelyeden január végére elülnek a viharok, megszűnik a bizonytalanság, stabilizálódnak a körülmények. Ha mégsem találod a helyed, az annak a jele, hogy egy régebbi rossz döntésedet most kell korrigálnod. A tavasz eseménytelen lesz, ekkor kellene felkészülni a nagy nyári változásokra, amelyek a születésnapod körül csúcsosodnak ki.


A 2007. évi horoszkópod 4 negyedévre:

Éppen azt az arcodat szeretnéd a fű alá nyomni, amely meghatározza egész személyiségedet. A legszívesebben letagadnád, hogy érzékeny és sebezhető vagy, pedig ez tulajdonságod adja az eszköztáradat is, amellyel harcolni tudsz.


Az első negyedévben:

A munkádban váratlan helyzeteket tapasztalhatsz majd, s nemigen lesz más megoldás, mint, hogy tovább fejlődj, s tapasztalatokat szerezz. Lehet, hogy mindez egy új kihívás formájában jelenik majd meg az életedben. Annak, hogy harcolj ellene, nincs értelme, inkább lovagold meg a lehetőségeket!


A második negyedévben:

Kusza érzelmi helyzetbe kerülhetsz a második negyedévben, s kicsit összezavarod a szálakat a kapcsolataid területén. Lehet, hogy elkezdesz erotikus vonzalmat érezni az egyik barátod iránt, s komoly dilemmát jelent számodra az, hogy ez vajon mennyire etikus dolog?


A harmadik negyedévben:

Nagy változások lehetnek munkád területén, ami már régen érlelődött az életedben. Meglehet, hogy most fog igazán rád találni az a munka, amely valóban rólad szól. Így aztán sikeresebb lehetsz a művelésében, hiszen nagyon hitelesen tudod tálalni a többi ember felé a képességeidet.


A negyedik negyedévben:

Általában igaz lehet rád, hogy nem annyira a szenvedélyek érdekelnek, mint inkább a gyengéd, kedves erotika. Azonban neked is van egy olyan arcod, amely nem veti meg a vad szexualitást, s ha nagyon akarod, akkor az utolsó negyedévben ezt megkaphatod, hiszen ezüsttálcán kínálja majd neked valaki.


A 2007. évi karmád:

Rák (06. 22. - 07. 22.)

Szerelem:

Ha eddig még nem tudta, hogy a féltékenység zöld szemű szörnyetege milyen galibát okozhat a kapcsolatokban, akkor ezt most megtapasztalja. Egy régi szerelmi kapcsolat nagy változáson megy keresztül, partnere képes lesz eldönteni, és végre felvállalja az Önnel való viszonyt. Viszont a harmadik - akár az Ön, akár kedvese házastársa - gondoskodik róla, hogy ne teljesen nyugalomban az év, ami még szorosabbá teszi Önök között a viszonyt.


Pénz, munka:

Önnek már annyi főnöke volt, hogy meg sem lepődik azon, amikor az idén többször jelentik be: más fogja kiosztani a feladatokat, és a fizetést. Ön nagyon jól elsajátította a mosolygás művészetét, ezért nem jelent nagy gondot az új emberekhez, és esetleg egy régi, visszatérő kollégához való alkalmazkodás.


Karmikus feladata:

A továbbtanulás, teljesen mindegy, hogy Ön mennyi idős. A szellemi látóhatár bővítése, új témákkal való megismerkedés, mert ez új színt hoz az életében, segítségére lehet másoknak, és a megélhetésében is új fejezetet nyit.


Egészség:

Egyetlen szűrővizsgálatot se hagyjon ki az idei esztendőben. Erre főleg azért van szükség, mert a lelke megnyugodhat, hogy egy régi - vagy családi - betegség az Ön esetében nem lép fel.


Általános előrejelzés a 2007-es évre a nyugati asztrológia szerint:

Ne arra törekedj, hogy megfelelj másoknak. Legyen saját akaratod! Ne ragaszkodj görcsösen olyan dolgokhoz, melyek már elavultak. Foglalkozz újabb teendőiddel, ne halogasd a munkát, ne zárkózz el barátaidtól. Keress az élet minden területén új lehetőségeket, meglepődve fogod tapasztalni, hogy számos érdekesség vár rád. Minden esélyed megvan arra, hogy a nyár elején óriási fordulatot vegyen az életed, legyen szó munkáról, pénzről vagy karrierről. Azok a változások, amelyek ebben az évben történhetnek, veled, legalább két- három évre meghatározzák lehetőségeidet. A változások döntően pozitív irányúak, különösen az év közepén és végén, csak arra kell vigyáznod, hogy ki ne használják jó szívedet.


Pénzügyek:

Már az év legelső napjaitól jól alakulnak anyagi ügyeid, ez akár fizetésemelésben, tavalyi befektetéseid megtérüléseiben vagy eddigi felesleges kiadásaid megszűnésében is megmutatkozhat. Ha van tartalékod, most érdemes hosszútávra befektetni, de őszig kerüld az ingatlanvásárlást, ha ezt tervezed idén. A nyár viszont számos nehézséget tartogat. Váratlan kiadások, veszteséges üzletek, felesleges kölcsönügyletekbe bonyolódások nehezíthetik meg az életed, de talpraesettséged kisegít a bajból, és saját magad megtalálod azt a lehetőséget, hogy ezekből a gondokból gyorsan kimássz. Az ősz végétől hosszú távú anyagi stabilizálódás mutatkozik.


Egészség:

Bizony könnyen előfordulhat veled az újév során, hogy érzed, fáj valami, nem úgy működik szervezeted, ahogy kellene, de mégsem figyelsz oda az apró jelekre, márpedig így nem csoda, ha valami kellemetlen betegség eluralkodik rajtad. Ne várd meg a bajt, menj elébe, foglalkozz magaddal, vagy menj el orvoshoz időben.

Epegondok léphetnek fel még a tavasz során, aki eleve küzd ilyen gonddal, műtétre vagy nagyobb beavatkozásra készüljön fel. Gyomorgondok és/vagy emésztési problémák nehezíthetik a nyári időszakot, ekkor érdemes az étkezésre különösen odafigyelni. Meghűléses betegségekre december második felében van nagy esély.


Karrier:

Lesz némi fejlődés karrier szempontjából 2007-ben, de sokkal inkább egy elhúzódó stagnálás figyelhető meg. Lesznek sikeres pillanataid kreativitásodnak és kemény munkádnak köszönhetően, de ezek hatása nem igazán mutatkozik meg egészen november 23-ig. Az év pozitívan kezdődik de néhány hirtelen változás nagyobb felelősséget ró rád, ami visszafoghat a karrieredben január 29-től július 1-ig. A magánéleti dolgaid munkahelyi zavarokat okozhatnak április 20-ig. Júliustól mind anyagiak, mind siker szempontjából gyarapodni fogsz. Üzleti ügyeid január 29. és április 20. között kicsit döcögnek, és a nyomás rajtad egészen július 1-ig nagy lesz. Munkahelyeden a pozíciód megerősödhet, de főnökeid ezáltal többet is követelnek, április 20. után ez a helyzet kicsit javulni fog. Új munkalehetőségek júliusban és augusztusban, vagy november 23. után adódhatnak.

A január, június, július és a szeptember nagyon aktív időszak lesz és eredményeket hoz majd.


Havi előrejelzés:

Január: Január 9. után sikerek várnak a munkában. 14.-e után viszont nehézségek a magánéletben.

Február: Kedvező időszak február 18-ig, utána visszaesés.

Március: Nehézkes időszak március 15-ig, aztán több szerencse vár rád, ha házas vagy, feszültségekre számíthatsz.

Április: Düh, és szükségtelen agressziók időszaka ez. Április 14. után azonban a karriered fellendül.

Május: Karrier és pénz szempontjából pozitív időszak vár. Május 8. után jön meg inkább a pozitív fordulat.

Június: Fejlődés a karrierben és sikerek június 17. után. Ez együtt jár kiadásaid növekedésével.

Július: 17-ig alacsony az energiaszinted, de aztán feltöltődsz. Jó eredményeket érsz el a karrieredben július 29. után.

Augusztus: magas bevételek és új fejlesztések jellemzik ezt az időszakot. Augusztus 17-ig főleg magaddal kell foglalkoznod.

Szeptember: Karriered lelassul és a kiadásaid megnőnek szeptember 17. után. Viszont ebben az időben új befektetési lehetőségek is adódnak.

Október: 18-ig karriered fellendül, de mind kiadásaid, mind bevételeid megnőhetnek. Kerüld a szükségtelen indulatokat.

November: Kicsit önző vagy otthon. November 23. után mind a költségeid és a veszteségeid megnőnek.

December: Karrieredben új lehetőségek nyílnak meg december 16. után. Viszont kiadásaid és agresszióid indokolatlanul magasra szöknek.


Ikrek az aszcendensed.

Jellemzésed:

Nyitott típus vagy. Külső ingerekre gyorsan reagálsz. Egyszerre több dologgal vagy képes foglalkozni (egyik kezével rántást kever, a másikkal keresztrejtvényt fejt). Kíváncsi vagy, mindenre odafigyelsz, a szemgolyód ide-oda ugrál, de nem idegesség miatt, hanem csak mindent látni akarsz.

Mindenről mindent tudsz - persze csak felszínesen - de ez elég is neked. Gyakran fecsegsz, és igen jól kommunikálsz. Jó kereskedő válhat belőled (ha már nem vagy az), a kerti törpét is rásózod az emberre. Ritkán vagy hűséges. Mindig az a fontos, amit épp csinálsz, a következő pillanatban hajlamos vagy elfeledkezni az egészről, és akkor ismét az lesz a rendkívül fontos amit elkezdtél. Nem kötődsz szinte semmihez, mindenkivel és mindenhol jól érzed magad. Mindig mindenből és mindenhol kettősség jellemez.


érzékeny testrészed: légzőszervek, idegrendszer, karok, vállak, kezek


megjelenésed: fiatalosság, rugalmasság jellemez, állandóan mozgásban vagy, még nőként is gyakran férfias jellegekkel rendelkezel.


Az Azték horoszkóp szerint a Nád jegyhez tartozol:

Személyiségjegyek:

Tele van önbizalommal és büszke lehet belső egyensúlyára. Koncentrál céljaira, ezért legyőzi – olykor-olykor még élvezi is – az akadályokat. Kockáztatja, hogy az elvei miatt veszít népszerűségéből, mégsem enged a céljaiból. Legyen óvatos! Hiába érzi magát kiegyensúlyozottnak, törekvései miatt sokan különcnek nézhetik.

Szerelem és szex:

Ha hisz egy kapcsolatban, minden kockázatot vállal, hogy megtartsa, kivéve, ha szerelmeséről kiderül, hogy nem volt korrekt. Bár elég jól tűri a kritikát, ha szexről van szó, nem tűri a korlátozást. A szabadság gyakran a külső kapcsolatokat is jelenti számára.

Legjobb partnerek: Szél, Ház.


A Kelta horoszkóp szerint: Magyal vagy.

Ritkán vállalsz kockázatot. Döntéseidet alaposan megfontolod, minden lehetőséget átgondolva. Ezért előfordul, hogy jó dolgokról maradsz le. Magabiztos, zárkózott vagy, ritkán nyílsz meg. Elszántan, bátran járod a saját utadat. Sok jó tulajdonság ötvöződik benned, így különleges és pozitív egyéniség vagy. Rendkívül gyakorlatias ember vagy, képes vagy egyszerű logikával igen komoly problémákat is megoldani. Szívesen segítesz embertársaidon is.


Újhold-ember: Mások álmainak megvalósulását anyagilag és erkölcsileg egyaránt támogatod, mindezt általában önzetlenül. Megértő, mégis vakon derűlátó vagy, ez néha káros következményekkel járhat.


Telihold-ember: már sokkal inkább saját álmaidat igyekszel megvalósítani, a személyedet ért kritikára rettentő érzékeny vagy, ezért időről időre visszavonulsz a világtól. Bár a legtöbbször a történelem és a hagyomány érdekelnek, mégis belőled válhat komoly közszereplő.


A szerelmes Magyal: Nehezen leszel szerelmes, de ha ez végre sikerül, a legodaadóbb, legkedvesebb partnerré válhatsz. Fontos számodra a kölcsönös megbecsülés, szeretet, bizalom. Szenvedélyes, jó szerető vagy, várod élete nagy szerelmét, akivel életed végéig általában együtt is maradsz.

Ideális társad lehet: Nád, Éger.


Az indiai horoszkópod szerint emberpár vagy:

(Mithuna)

(június 17.- július 16.)

Jellemzésed:

Az emberpár jegyében napvilágot látottak mindig kettős személyiséggel rendelkeznek. Szinte mindent kétségbe von, megkérdőjelez. Szeret másoknak tetszeni, kiemelkedő humorérzékkel rendelkezik, bárkinek elcsavarja a fejét. Hangulata rendszerint ingadozó, egyik pillanatról a másikra csapong a jó és rosszkedv között. Ebben az életben állandó konfliktushelyzetbe kerülnek, későn válnak igazán felnőtt emberré.


Remélem ez a jellemzés megfelelő számodra. :))

84. Shally
2007. jan. 28. 16:06
Tinendo kiváncsi lennék rólam mit tudnál mondani nemcsak a kínai horoszkóp vonatkozásában. Szeged 1980.07.15 1.00 rák napjegy, ikrek ascendens, oroszlán hold. :))
83. tinendo (válaszként erre: 81. - Csehe)
2007. jan. 28. 15:27

Születési időpontod alapján a Tigris jegyéhez tartozol.


A Tigrist minden új kihívás lelkesíti, szereti a különleges helyeket és váratlan eseményeket. Élvezi az életet. Lelkesedése, célratörése és pozitív magatartása rokonszenvessé teszi, eltökéltsége azonban gyakran nem elég tartós. Ilyenkor valamilyen új kihívást keres magának és azzal kezd el foglalkozni. A Tigris kedveli a kiszámíthatatlan helyzeteket, és nem óvatoskodik. Igen nagyvonalú, terveibe szívesen bevonja a barátait. Ha viszont a függetlenségét látja veszélyben, inkább visszavonul; ha pedig csapdába kerül, agresszívvé válik. Ha visszanyeri a biztonságérzetét, helyre áll az önbizalma, és ismét készen áll a kalandokra.


Általában hallgatsz az ösztöneidre, és időnként előfordul, hogy azért kerülsz bajba, mert túlságosan bízol egy-egy arra nem méltó személyben. Ha csalódsz, hamarosan összeszeded magadat, és új utakra indulsz. Előfordul, hogy a Tigris „félretolja” azokat, akiket nem tart elég érdekesnek vagy vonzónak. Bátor és nagylelkű barát vagy, de ha nem éred el, amit akarsz, csökönyössé és önzővé is válhatsz. Barátságaidban hullámhegyek és hullámvölgyek is előfordulnak, de szíved mélyén mindig hűséges maradsz.


Kapcsolataidban előfordul, hogy sűrűn váltogatod partnereidet, bár mindegyikért lángolsz. Mindig az új kapcsolat lehetőségei izgatnak, és hamar elragadnak érzelmeid. Amikor viszont kapcsolatod már túlságosan kiszámítható és ezért unatkozni kezdesz, új partner keresésére indulsz. Ha partnered elhagy, csak rövid ideig búslakodsz, és hamarosan új társra kezdesz el vadászni.


Szereted a független, önálló jellemű társat: örülsz, ha élvezik társaságodat, de kedveled, ha nélküled is boldogul. Kapcsolatod akkor jó, ha partnered ugyancsak kalandvágyó és vállalkozó szellemű, de a saját céljait követi. A Tigris szívesen kinyilvánítja érzelmeit, őszinte és becsületes, de változékony, ezért inkább állhatatos, szilárd társra van szüksége. Munkáját a lelkesedés, kezdeményezőkészség, elszántság és optimizmus jellemzi. Az utazással, tervezéssel, közügyekkel (politikával) kapcsolatos foglalkozásokra igen alkalmas vagy, de lehet belőled kitűnő katona- vagy rendőrtiszt, felfedező, útirajzíró, vállalatvezető vagy reklámszakember is.


Született vezéregyéniség vagy, ezért terveidet sokszor sikerre viszed, bár a kudarc nagyon megvisel. Elképzeléseidben nagyvonalú vagy, a részletek kevésbé érdeklnek, és szeretsz egyenesen a lényegre törni. Képes vagy könnyen különbséget tenni a fontos és a jelentéktelen dolgok között. Kevésbé érdekel a haszon, inkább egy-egy munka érdekessége és minősége vonz.


A Tigris a tavaszt jelképező zöld színhez kapcsolódik. A zöld az új élet, a nyugalom, az enyhülés színe, és a hagyomány szerint a szerencse színe is, főleg ha a pirossal párosul. Az égtájak közül a Tigris a kelet-északkeleti irányhoz kapcsolódik, ez viszont a pirkadat előtti órákhoz társul.


Születési időpontod alapján a Fa elemhez (fázishoz) tartozol.

Az alábbi táblázatból láthatod, hogy ennek mi felel meg. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a táblázatban foglaltak feltétlenül jellemzők rád, előfordulhat az is, hogy az adott dolgokra Ön esetleg túl érzékeny vagy.

Irány: Kelet,

Évszak: Tavasz,

Klíma: Szél,

Folyamat: Születés,

Szín: Zöld (kék),

Íz: Savanyú,

Szag: Kecskeszag (májszag),

Yin (szerv): Máj,

Yang (szerv): Epehólyag,

Érzékelés: Látás,

Testnyílás: Szem,

Szövetek táplálása: Inak/ízületek/köröm,

Külső megnyilvánulás: Körmön,

Érzelem: Düh,

Hang megnyilvánulás: Hangos beszéd, kiabálás,

Bolygó: Jupiter.


A Fa jegyében született embernek elvben legerősebb szerve a Máj és az Epehólyag. Mivel a Fa fékezően hat a Földre, és a Földhöz tartozó szerv a hagyományos kínai orvoslás szerint a Lép és a Gyomor, a Fa jegyében születetteknek különösen ezekre kell vigyázniuk, mert hajlamosak a Lép és a Gyomor megbetegedéseire.


2007-es éved a ny-i asztrológia szerint:

Szerelem:

Januárban még a racionális gondolkodású Vízöntők is ábrándozó kisdiákká válnak. A bolygók ugyanis a szerelemnek kedveznek. Ha eddig nem találtad volna meg az igazit, február végéig biztosan összefutsz vele, talán egy unalmasnak induló baráti találkozón vagy munkaértekezleten figyeltek fel egymásra. A közös érdeklődés barátsággá, majd szerelemmé érik.


Munka:

Barátaid az esztendő első három hónapjában szinte minden hét végén kellemes szórakozásra csábítanak. Óvakodj a túlzott költekezéstől. Nagyvonalúságod nehéz anyagi helyzetbe sodorhat, ráadásul az elmúlt években megszokott különmunkák is elmaradnak, és jóval kevesebb pénzből kell gazdálkodnod, mint tavaly.


A 2007. évi horoszkópod 4 negyedévre:

Átalakulhatnak a kapcsolati rendszereid, elsősorban a baráti szálak az életedben. Ebben az is benne van, hogy egy-egy barátod „kikopik” az életedből, Te, pedig először foggal-körömmel próbálod megtartani a kapcsolatot.


Az első negyedévben:

A munkahelyeden egy kicsit szorít már az a cipő, amelyben nap, mint nap létezel, tehát a feladatok, körülmények adta lehetőségek kevésnek bizonyulnak számodra. Elsősorban azzal van bajod, hogy nem érzed elég érdekesnek, amit csinálsz, s meg is van benned a hajlandóság arra, hogy továbblépj.


A második negyedévben:

Nagyon szeretnéd uralni a környezetedet, azt is, ami történik veled, s az embereket is, akik körülötted léteznek. Éppen ezért nagyon meglepődsz, amikor azt tapasztalod, hogy a világ sehogyan sem akar úgy működni, ahogyan Te elképzelted. Egy kicsit több lazaság javíthatna a kedélyállapotodon.


A harmadik negyedévben:

Szerelmi életedben nagyon kíváncsivá vágysz, s alig várod már az alkalmat arra, hogy belekóstolj egy tiltott gyümölcsbe. Ebben éled meg az izgalmakat, s elmondható, hogy egy titkos viszony lehetősége valóban felpezsdítheti az életedet. Emellett érdemes lesz egy kicsit többet mozognod, így az erőnléted is jobb lesz.


A negyedik negyedévben:

Nagyon szerencsés időszakot tapasztalhatsz meg egzisztenciálisan, de nem mindegy, hogy miként kezeled ezt a kérdést. Lehet, hogy „megijedsz” egy kicsit attól, hogy egészen jól megy a szekered, vagy mélyen belül úgy érzed, hogy mindez a jó nem is jár neked.


A 2007. évi kínai horoszkópod mottója: „Amit ma megtehetsz, ne halogasd!”


Munka:

Hónapról hónapra változnak a lehetőségeid, úgy érezheted magad, mint aki hullámvasúton ül. Fontos lesz a tolerancia kérdése, vissza kell fognod lobbanékony természeted, különben munkád, karriered is bánhatja hevességed, türelmetlenséged.


Pénz:

Pénz és anyagiak terén az április kínál lehetőséget költözésre, befektetések ügyintézésére. Azonban az alaposság itt is fontos lesz, többet költhetsz a kelleténél, de az is előfordulhat, hogy a nagy haszon elhomályosítja józan eszedet, és komoly veszteség érhet. Csak óvatosan!


Szerelem:

Érzelmek terén nagyon kedvező a Disznó éve. Azok a Tigrisek, akik most szándékoznak elkötelezni magukat, egy életre szóló döntést hoznak. A magányosok pedig biztos, hogy megtalálják az igazit, a legnagyobb eséllyel áprilisban és júliusban indulnak.


Kapcsolatok:

Bár sok érdekes élményben lesz részed, elsősorban szerelmi ügyeid kerülnek előtérbe az év folyamán. Néhány flört és kaland nem elképzelhetetlen állandó kapcsolat mellett sem. Emellett fontos szerepet fognak kapni életedben az új barátságok, melyek tartósnak bizonyulnak.


Egészség:

Február nehéznek bizonyul, könnyen összeszedhetsz valami betegséget, ami levesz a lábadról. Az év hátralévő része sokkal kellemesebb és nyugodtabb, azonban az élvezetek túlzott hajszolása könnyen energiaveszteséghez vezet, s nem csoda, ha sokszor érzed magad erőtlennek.


A 2007-es karmád szerint ez jellemző még rád: Vízöntő (01. 21. - 02. 21.)


Szerelem:

A házastársi kapcsolatokra a hűség, az odaadás, az egymást támogatás lesz a jellemző. Képesek lesznek a másikra figyelni, és a család létszámában történő változás is jó hatással van a kapcsolatukra, még szorosabbá teszi a szövetségüket. Ha Ön még nem házas, az idén biztosan nem kerüli el az összebútorozást azzal a személlyel, akivel régóta ismerik, és "kerülgetik" egymást.


Pénz, munka:

Az új helyzetben, amibe még az elmúlt év végén csöppent, megtalálja a helyét. Nem érzi a korábbi feladatnak, sem az embereknek a hiányát, inkább örül az új lehetőségnek, ahol kiegyensúlyozott lesz, és több olyan dologra is marad ideje, amelyet korábban elhanyagolt. Az életet egyszerűbbnek érzi és könnyebbnek érzi, különösen, hogy egy hosszú betegségből végre felépül, és lehetősége lesz visszaadni azt a sok jót, amit kapott.


Karmikus feladata:

A társkapcsolati egység megőrzésén való munkálkodás. Alkalmazkodni másokhoz, de mégis ellenállni a kísértésnek, hogy mások akarata szerint cselekedjen, mert ez megint egy újabb balesethez vezet.


Egészség:

Talán műtéti beavatkozásra sor kerül, de végre egy hosszú betegségből az idén felépül, és megszűnik a kiszolgáltatott helyzet, amelyben eddig volt. A fájdalmak, a görcsök is szünetelnek.


Aszcendensed szerint a következőek jellemzőek rád:

Jellemed:

A skorpió szintén a víz elemhez társítható, bár itt nem a mély, szerelmes érzelmek kerülnek előtérbe. Szenvedélyes akár egy latin szerető, életében fontos szerepet játszik a szexualitás. Egy társaságban szinte lehetetlen nem észrevenni, rendkívül vonzó egyéniség. Határozott, és hatalmas önbizalommal rendelkezik. Minden területen szenvedélyes, a szerelemben legalább annyira, mint egy hatalmas vitában. Szereti, ha mindenben övé az irányító szerep, mely a munkában megnehezítheti életét. A szerelmet mint mély, spirituális kapcsolatot éli meg. Odaadó és szenvedélyes.

Zárkózott típus vagy.

Rendkívül szélsőséges: vagy mindent, vagy semmit. A középutat csak idős korodra ismered meg. Titoktartó vagy, egy vallatóember sem szedi ki belőled. Mindig a nehezebb utat választod, nem azért, hogy mások előtt villogj, hanem saját magadnak akarsz bizonyítani. Gyakran fejjel mész a falnak. Nem vagy vad bosszúálló, de `fehér ember nem felejt` alapon képes vagy kivárni az elégtétel pillanatát, ha kell, évekig türelmes vagy. Diplomatikus és fegyelmezett vagy. Magadtól és másoktól sokat követelsz. Semmit nem tudsz úgy csinálni, hogy meg ne kérdezd: miért. Nagy fájdalomtűrő képességgel rendelkezel, és nem ismersz pardont. Energikus, kitartó vagy.


érzékeny testrészed: nemi szervek, vastagbél, végbél, hólyag


megjelenésed: vonzó testalkat, sötét szem a legjellemzőbbek rád. Gyorsan komoly hatást teszel másokra.


A karmaasztrológia szerint, ami a születési időpontokra alapszik, a sárkányfej a születési időintervallumodban a Nyilas jegyében tartózkodott.

Jellemző így rád:

Már gyermekként is nagyon jó lehetőségeid vannak, hogy érvényesülj, s ez felnőttkorban sem alakul másként. Rengeteg lehetőség áll előtted, amikor elindulsz utadon, hisz rendkívül jó a kommunikációs készséged, hamar átlátod a dolgokat, megérted az embereket. Kiváló szellemi és fizikai képességekkel rendelkezel, ennek ellenére állandó nyugtalanság ül a lelkedben, rendkivül mozgékony vagy, nem bírsz megülni egy helyben. Gyakran változtatgatod terveidet, gyakran letérsz arról az útról, amit végig kellene járnod, ezért nem csoda, ha sokszor váratlan nehézségekbe ütközöl. és nehezen tudod eredményeidet megszilárdítani. Túl a fiatal éveiden kezded majd érezni, hogy nem mindig cselekedtél helyesen, ezért mindent meg fogsz tenni azért, hogy véglegesen valamilyen hasznos cél felé irányítsd életedet. Nehéz feladat lesz, mert hiába jók a lehetőségeid, igen bizonytalan vagy abban, mi is a te valódi feladatod.


Olvass sokat, utazz, láss világot, nézz meg mindent, ami módodban áll, ez könnyen hozzásegíthet ahhoz, hogy megtaláld az utad. Felnőttként se hagyd abba a tanulást, elméd bármilyen újdonságra fogékony. Előrejutásod egyik kulcsa a tanulás. Életedben a legfontosabb kérdések a tudással, kommunikációval és a kölcsönös megértéssel lesznek kapcsolatosak. Általában komoly figyelmet szentelsz a környezetedben élő emberek elképzeléseinek, és időd nagy részét vagy képes azzal tölteni, hogy okos emberek gondolatait feldolgozd, és tanulj ezekből. Sajnos sokszor fogod megtapasztalni életutad során az emberi rosszindulatot, álnokságot, amely eltöprengsz, s ráadásul sok szellemi energiádat felemészt. Mivel sők időt töltesz emberek között, ráadásul szinte mindig sietsz valahová, emiatt nem marad időd és energiád arra, hogy el tud dönteni azt, hogy pontosan merre is szeretnél indulni és eljutni. Túl a 40 éven egyre nagyobb szükségét érzed annak, hogy saját ötleteidet kivitelezhesd, és aktivizálhasd kreativitásodat is. Azoknak, akiknek elfogadod a tanácsát, elsősorban arról akarnak majd meggyőzni, hogy mennyire fontos lenne az, hogy az intellektuális függetlenségre törekedj. Adj teret gondolataid megvalósításának, ezzel sokkal gazdagabbá teheted lelkivilágodat.


Legfontosabb feladatod:

az elmélyülés valamilyen filozófiában és a hit. Nem az a lényeg, hogy miben hiszel, hanem hogy legyen egyáltalán valami, amiben képes vagy hinni. Fontos, hogy megtanuld a különböző döntéseket érzelmileg megközelíteni.


Remélem bőségesen jellemeztelek.

Ha kiváncsi vagy még vmire, szólj.

Ha tudok, segítek.

82. Shally
2007. jan. 28. 13:52
Én majmóca vagyok...:))(1980). Jó a jellemzés,sok igazságot ír! :))
81. csehe (válaszként erre: 35. - Tinendo)
2007. jan. 28. 13:39

Úgy látom tigris még nem volt. Sőt ez ötvözve vízöntő jeggyel, skorpió aszcendenssel, na, milyen párosítás? Egy átfogó horoszkópot olvashatnék? Most egyébként a szerelem és a pénz témája érdekel, de a többi elemzésre is kíváncsi lennék.

Mostanában több karma horoszkópot olvastam, megírnád, hogy nálad milyen van? (Várpalota, 1974.01.26. 0.30h) Nagyon érdekes dolgok történnek velem, és ez a téma egyre jobban érdekel. Esetleg tudsz valakit, aki személyre szabott elemzést csinál? Előre is köszi!

80. mese
2007. jan. 26. 11:49
Én sárkány vagyok, de a jellemzői nem igazán illenek rám...
79. tinendo (válaszként erre: 78. - 93a74b44ea)
2007. jan. 25. 09:15
Oké, akkor Angyalka! :))
78. 93a74b44ea (válaszként erre: 77. - Tinendo)
2007. jan. 25. 01:00

Akkor Angyalka!:)

Pussz!

77. tinendo (válaszként erre: 76. - 93a74b44ea)
2007. jan. 24. 23:13

Nincs mit te Drága. :))

Köszi a bókot.

Tündér azért nem vagyok. :))

76. 93a74b44ea (válaszként erre: 75. - Tinendo)
2007. jan. 24. 22:48
Tinendo, nagyon köszi, Te egy tündér vagy!:)
75. tinendo (válaszként erre: 73. - 93a74b44ea)
2007. jan. 24. 18:59

Születési időpontod alapján Öa Ló jegyéhez tartozol.


Magabiztos, független egyéniség vagy, rendkívül kedves mind régi barátaidhoz, mind pedig új ismerőseidhez. Meggyőző szónok vagy, élveed a társaságot. Becsületességed, őszinteséged és melegséged nagyon népszerűvé tesz. Bíznak bennedaz emberek, mert valóban érdeklődsz gondjuk-bajuk iránt, sokszor azonban nem vagy képes titkot tartani és pletykálsz, mert nem tudod türtőztetni magadat.


Egy-egy ötlet könnyen elragad, és azonnal hozzálátsz a megvalósításához - anélkül, hogy mérlegelnéd a következményeket. Ha erőfeszítéseid nem járnak eredménnyel, azonnal valami újba fogsz, és ez könnyen megy neked, mert tele vagy jobbnál jobb ötletekkel. Nem szívesen javítgatod ki hibáidat, inkább irányt váltasz, és energiáidat másfelé összpontosítod. Ez a nyugtalanság nemegyszer hasznodra válik, mert új lehetőségek nyílhatnak meg előtted, terveid azonban éppen emiatt gyakran nem válnak valóra. A Ló mindig kész segíteni másoknak, de önbizalma és látszólagos gondtalansága mögött gyakran belső kétségek rejlenek. Igencsak vágysz a támaszra és a megnyugtatásra.


Könnyen elsodor a kaland, szerelmi kapcsolataid egyáltalán nem unalmasak. Egyaránt részed van érzelmi viharokban és meghitt, gyöngéd, örömteli időszakokban. A Ló ritkán éri be egyetlen társsal, ha azonban mégis legyőzi ingatagságát, képes arra, hogy komolyan elkötelezze magát. A gyöngédség és a szeretet a legfontosabb számodra. Társadtól nemcsak azt várjod, hogy viselje gondjodat és nyújtson támaszt neked, hanem szabadságod biztosítását is, hogy kedvedre élhess. A Ló sok időt áldoz testápolásra, és igencsak ad a megjelenésére. A háztartás ügyeiben nehezen tud rendet tartani, de mivel szerető és szellemes partner, ezt rendszerint megbocsátják neki.


Szereted teljes erővel belevetni magadat a munkába, de túlzott önbizalmad miatt ritkán veszed észre, ha nem értenek egyet módszereiddel. Tevékeny és éles eszű vagy, kedveled a rendkívüli helyzeteket. A politika, a sport vagy az építőipar nyújt számodra elsősorban előnyös álláslehetőségeket, de lehet belőle kiváló színész, művész, reklámszakember, vállalkozó, kutató vagy geográfus is.


Ha szabad kezet kapsz, szeretsz keményen dolgozni, de helyt állsz csapatjátékosként is. Képes vagy tartós szellemi vagy fizikai erőfeszítésekre. Lehet belőled vezéregyéniség is, de jobb, ha kritikus helyzetekben önmérsékletet tanúsítasz. Színed a piros, a hagyomány szerint ez a jó szerencse színe. A boldogságot, az erőt, a tervek sikerét és a család virágzását jelképezi. Kínában a piros a legnépszerűbb szín, a holdújév idején piros papírra írják az emberek jókívánságaikat, amelyeket az ajtókra és a kapukra tűznek ki. Az égtájak közül a déli irányhoz kapcsolódik, amely a nap középső óráihoz társul.Születési időpontod alapján a Föld elemhez (fázishoz) tartozol.


Az alábbi táblázatból láthatod, hogy ennek mi felel meg. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a táblázatban foglaltak feltétlenül jellemzők rád, előfordulhat az is, hogy az adott dolgokraesetleg túl érzékeny vagy.

Irány: Közép,

Évszak:Nyárutó,

Klíma: Nedvesség,

Folyamat: Átalakulás,

Szín: Sárga,

Íz: Édes,

Szag: Illatos,

Yin (szerv): Lép,

Yang (szerv): Gyomor,

Érzékelés: Ízérzés,

Testnyílás: Száj,

Szövetek táplálása: Hús/izomzat,

Külső megnyilvánulás: Ajkakon ,

Érzelem: Töprengés,

Hang megnyilvánulás: Éneklő, skandáló ,

Bolygó: Szaturnusz.


A Föld jegyében született embernek elvben legerősebb szerve a Lép és a Gyomor. Mivel a Föld fékezően hat a Vízre, és a Vízhez tartozó szerv a hagyományos kínai orvoslás szerint a Vese és a Húgyhólyag, a Föld jegyében születetteknek különösen ezekre kell vigyázniuk, mert hajlamosak a Vese és a Húgyhólyag megbetegedéseire.A Ló 2007-es év mottója: „Lassan járj, tovább érsz!”


Munka: Munka és karrier területén ez az év nem úgy sikerül, ahogy eltervezed. Bár igyekszel feltalálni magad minden nehézség között, azonban lesznek olyan pillanatok, amikor betemet a tennivaló, s bizony nehezen találod meg a fényt az alagút végén. Ne csüggedj, lesz még jobb is.


Pénz: Anyagiak terén kimondottan jók az előrejelzések. Jelentős növekedésre számíthatsz, különösen tavasszal és ősszel. Váratlan pénzforrások nyílhatnak meg számodra, régi befektetéseid kezdhetnek el kamatozni. Anyagilag most megalapozhatod jövődet.


Szerelem: Mindent meg fogsz tenni azért, hogy párod életében központi szerepet játssz. Azonban vigyázz, egyik pillanatról a másikra besokallhat. Ha viszont még keresed az igazit, akkor az április és a szeptember hozhatja meg számodra a várva várt változást.


Kapcsolatok: Számos új kapcsolatot alakíthatsz ki a Disznó évében. A régi barátságokra érdemes sok időt szánni, hisz ezek a kötelékek fontossá válnak az idén, és nemcsak baráti, hanem akár üzleti és pénzügyi szinten is.


Egészség: Ebben az évben fontossá válik a pihenés, a szórakozás és a rég elfelejtett hobbik. Főleg ez utóbbira szánj elegendő időt, hisz elvesztett energiáidat feltöltheted, ha végre azzal foglalkozhatsz, amit nagyon szeretsz. Komoly betegeskedésekre szerencsére nincs idén esély.


2007- es horoszkópod a 4 negyedévre:

Minden jel arra mutat, hogy néha meg kell szabadulnod majd praktikus énedtől, amely nagyon racionálisan közelíti meg az életet. Nagyon erős vágyat érzel magadban arra, hogy az élet spontán, örömteli oldalát is felderítsd egy kicsit.


Az első negyedévben:

egy új szerelem nagyon sokat taníthat neked, elsősorban azt, hogy miként tedd le a kötelezettségeidet egy időre, s hogyan örülj az életnek, s annak a pillanatnak, amelyben éppen létezel. Lehet, hogy egész személyiségedet sokkal érdekesebbé, izgalmasabbá teszi ez a kapcsolat.


A második negyedévben:

Belső bizonytalanságaid erőteljesen dolgoznak benned, s kívülről állhatnak az utadba. Lehet, hogy olyan helyzetekbe bonyolódsz bele, amelyek nem teljesen egyértelműek, s nincsenek igazán kijelölve kapcsolataidban a keretek. Ez a tény sok félreértést, valamint konfliktust is hozhat az életedbe.


A harmadik negyedévben:

Ebben az időszakban a kommunikációdra kellene egy kicsit jobban odafigyelned, ami azért lesz szükséges, mert talán túl direkt módon fejezed ki a véleményedet. Elképzelhető, hogy mások ezt erőszakosságnak érzik, s félelmet keltesz bennük. Különösen jó ötlet lehet a sport, amely levezeti az energiáidat.


A negyedik negyedévben:

A tapasztalatszerzés ideje lesz az utolsó negyedév, s ez megnyilvánulhat abban is, hogy új tanulmányokba kezdesz bele. Ezek az új ismeretek megadják majd a lehetőséget neked arra, hogy munkádban előrelépj, s szakmailag is sokkal nagyobb elismerést szerezz magadnak.

74. tinendo (válaszként erre: 73. - 93a74b44ea)
2007. jan. 23. 19:17

Persze.

És hányadikán születtél?

2007. jan. 23. 18:42
Úgy látom, Ló még nem volt...Az vagyok, én, asszem('79.január).Írsz nekem egy jellemzést?
72. tinendo (válaszként erre: 71. - Elvira1)
2007. jan. 23. 18:11

Nem biztos. :))

Rád is az jellemző, mint d@nu- ra, olvasd el. :))

2007. jan. 23. 15:19
Igen, tudom mi vagyok a kinai horoszkopban ,eleg baj ez nekem. Kigyo- rosszmajuak szerint emlekeztetem oket a draga kis "allatkara"
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook